úterý 30. prosince 2014

Striplac aneb stáhni si mě!

Krásný úterní podvečer!

Před koncem roku než začnu rekapitulovat, tu mám pro vás ještě jednu recenzi. Asi poslední v tomto roce. Netradiční. Bude totiž o metodě lakování nebo spíše tvorbě nehtů. 

Víte, už dlouho přemýšlím, co se svými nehty dělat. Protože od té doby, co pracuji v obchodě jsou moje nehty hodně bídné. Lak na nehty mi sotva vydrží jednu pracovní směnu a to mě děsně vytáčí! A tak když přišla nabídka od značky Alessandro na vyzkoušení novinky Striplac, rozhodla jsem se do toho jít.. protože třeba právě tohle mi pomůže k tomu, aby moje ruce trochu vypadaly a to déle než den.. 



Oficiální popis: Striplac je patentovaná světová novinka od značky Alessandro. Jedná se o lak na nehty, který se lakuje jako klasický lak, každá vrstva se vytvrdí na 60 sekund v UV/LED lampě. Na nehtech drží 10 dní, poté se jednoduše odloupne. Konec pracnému pilování, odstraňování acetonem a odlakovači. Každá barva má obsah 8 ml.

Když jsem se na spolupráci domlouvala, tak jsem pořádně netušila, co vlastně obdržím, o to větší překvapení pro mne bylo, že došel luxusní kufřík, tzv. Striplac Deluxe sada pro domácí použití. 

Sada obsahuje: 

- UV/LED lampu (včetně adaptéru)
- Twin coat báze a lesk 2v1
- Striplac - červený odstín č. 27 Secret Red
- Odmašťující polštářky
- Leštící pilník
- Zatlačovač kůžiček (tzv. kopýtko)
- samotný kufr


Nebudu tvrdit, že jsem se toho nebála.. Tak nějak hodně mi to připomnělo gelové nehty, které jsem kdysi měla a po sundání mi hodně dlouho trvalo, než jsem své nehty hodila do pořádku.. a jak jsem uviděla lampu, přišly ty obavy znovu.. ale poté, co jsem se zase vrátila domů z práce s ulomeným dalším nehtem a zničeným lakem na nehty, rozhodla jsem se to prubnout. 

Základem jsou vyčištěné a odmaštěné nehty. A tak začínám polštářkem. Polštářky jsou tenké, napuštěné tak, aby odstranily zbytky laku i přebytečnou mastnotu na nehtech. Voní, po broskvích a nejvíce mi to po přičichnutí připomíná broskvovou vodku. :D 


Poté přichází první vrstva Twin coat báze a prvních 60 vteřin v UV lampě. Nepálí to, nemusíte se bát. Lak úplně nezatvrdne, ale zůstane lepivý. Na něho nanáším první vrstvu červeného laku, opět 60 vteřin v lampě, poté druhou a dalších 60 vteřin. Odstín je klasická červená, moc pěkná klasika! Stačila by klidně jedna vrstva, ale já pro intenzitu odstínu dávala dvě. Lak i top coat mají fajn tenké štětečky a dá se nanést opravdu jednoduše. Nutno podotknout, že to chce vrstvy opravdu slabé, silnější nevypadaly moc hezky, působilo to už moc uměle.. Na závěr ještě jedna vrstva Twin coatu a posledních 60 vteřin. Možná by vás mohlo překvapit jako mě, že lak úplně neztvrdne, ale pořád zůstává takový lepkavý. Chce to stáhnout výpotek polštářkem. Mne to docela překvapilo a rozhodilo, jsem myslela, že to jako ztuhne úplně :D Bála jsem se čehokoliv dotknout, abych na nehtech neměla otisky.. ani po hodině to tuhé není, což mne vyděsilo ještě víc.. bojím se však pořádně přitlačit tím polštářkem, abych si ty nehty nezničila.. tak to nechám do rána a přetřu to ještě ráno.. Poněkolikátým pokusu nehtů seberu odvahu a setřu výpotek pořádně a jo dobrý, drží to! Takže se nebojte přitlačit, nebuďte ňoumové, jako já! :D Trochu mi vadilo, že se pod lampou lak stahuje. Měla jsem vždy od špiček lak stáhnutý, takže bílé špičky nehtu prosvítaly. Ale zase říkala jsem si, že bych to měla stejně hned odrbané a viditelné to bylo jen hodně zblízka, takže dobrý. Vypadá to hezky, elegantně, slušivě.. Striplac sluší jak krátkým, tak dlouhým nehtům.. a když vás jednoduše omrzí, tak ho sloupnete. To jsem měla v plánu až tak po týdnu.. Jenže. Den druhý - první nehet jsem si omylem stáhla.. Tak říkám dobrý no, tak stáhnu všechny (i když to samozřejmě nemusíte, stačilo by doplnit jen ten jeden) a zkusím to znovu.. Mimochodem stáhnout to jde opravdu dobře, bez poškození nehtu. Znovu absolvuji celý proces, nastane třetí den a stáhne se mi nehet zase. No to už není omyl ani náhoda, že jo. Další den se mi stáhne druhý.. Tak jako! To už jsem se fakt naštvala a sundala to znovu. Dobře, do třetice všeho dobrého.. Absolvuji celý proces znovu a doufám v lepší výsledek. Tvorba nehtů netrvá sice nijak dlouho - za dvacet minut máte hotovo, ale nebaví mě to. Tentokrát trhnu rekord, kterým jsou přesně čtyři dny. Fakt nevím, něco je špatně. Mně to nedrží a vždycky mi prostě (minimálně) jeden nehet uletí... Chci to zkusit ještě teď po Vánocích, až se to v práci trošku uklidní.. Jestli to vydrží déle, tak vám dám poté vědět.. každopádně je to fajn, nehty vypadají moc hezky a upraveně, ale ta výdrž mne prostě zklamala, já chci pěkné nehty na deset dní! :D

Sadu najdete tady, cena je 3 490 Kč. Dokoupit se dá spousta dalších barev, které najdete tady. Dostupné jsou všechny možné - od červených klasik, přes nude a jemné odstíny až po výrazné tmavé barvy nebo neonky. Jedna barva stojí 460 Kč. 



Později jsem ještě v balení našla přiložený Peel-Off Activator, který jsem ale dosud nepoužila. Díky tomu, že mi lak jde z nehtů dobře i tak, tak nebyl potřeba :D Ale pokud má někdo tvrdé a suché nehty, tak by se mu mohl hodit, Striplac by měl jít poté lépe odstranit :) Najdete ho tu, stojí 239 Kč.

A více než jindy mne zajímá, zda s tím někdo máte zkušenosti? Vydrží vám nehty se Striplacem dlouho?

Edit po dalších pokusech: Výpotek stahuji důkladně a super, tohle jsem trumfla. Stahování laku jsem se pokusila zmírnit pomocí přetáhnutí laku přes nehet, nepomohlo, stahuje se mi stejně. Výdrž posledního pokusu je 5 dní, hurá! Ale stejně je to málo, nebo ne?

Edit po cca 5 použitích: Z počátku jsem nepociťovala žádné zhoršení svých nehtů, ale pokud toto budete praktikovat pravidelně a budete to stahovat z nehtů jako já, počítejte s jejich poškozením. Začaly se mi časem hrozně třepit a byly prostě.. zničené. Takže chcete-li do toho jít, tak doporučuji pouze opravdu s kvalitními a nezničenými nehty a počítejte s tím, že při pravidelném použití si je můžete narušit. Trvalo mi několik měsíců než jsem si je dala opět dohromady! Rozhodně nedoporučuji na již zničené nehty, tímhle si vážně nepomůžete!

23 komentářů:

  1. Boom gel laků =o) podle mého názoru drahá sranda...
    Jsem spíš přemýšlela, že si koupím uv lampu, lak od Sally Hansen (prej jsou dobrý) a vyzkouším to... Ptž dát za tuhle sadu takovejch peněz, no to mi přijde fakt hodně... Dyť je to jenom barva na nehty... Ale ony se ty ceny určitě nějak ustálí časem...
    Jinak máš krásné nehty, já mám nehty po tatínkovi, takže ideální jsou v rukavicích :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale ani ta vyhlášena sada SH není bůhvíco, a to ji všichni tak vyzdvihují. Já už ji dlouho zkouším a tvůj dnešní článek mě konečně dohnal k sepsání recenze :-)

      Vymazat
  2. Nehty vypadají opravdu skvěle, ale ta výdrž teda nic moc :/

    OdpovědětVymazat
  3. Škodulka, aby si nemala tú bielu čiarku na konci nechtov, tak skús pri lakovaní pretiahnuť farebný lak a následne aj topcoat až akoby cez konček nechtu nadol...ono to aj potom lepšie drží, je menšia pravdepodobnosť odlúpenia laku a samozrejme aj esteticky to vyzerá lepšie, pretože tým, že to dáš až takto dole, tak sa lak pri schnutí nezmrší.....teda aspoň u mňa to tak funguje, hoc nepoužívam Striplac, ale SH gélové laky...a inak, keď hovoríš, že aj po poslednej vrstve ostávajú nechty lepkavé netreba výpotky utrieť ešte tým čistiacim obrúskom? Ako hovorím, túto sadu nepoznám,a le pri SH aj pri inej značke, ktorú som skúšala som na konci ešte vždy utierala nechty, aby neostali práve také lepkavé....a tieto trampoty s nechtami a lakmi poznám...mne z normálnych lakov tiež nič nedrží...dokonca, aj keď som bola na klasické gélovky, tak mi vydržalia si 6 dní a potom odpadli:D....ale klop klop zo SH sady som zatiaľ priam užasnutá....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výpotky samozřejmě utírám, ale i tak je nemám prostě úplně suché a lak ztuhlý.. a to jsem to zkoušela nechat v lampě o dalších 60 sekund déle.. :)

      Vymazat
    2. tak to potom človeka nahnevá....a je to teda fakt zvláštne....pretože práve tieto zapekacie laky dajú síce trošku viac práce ako obyč. lakovanie, ale tá výhoda má byť, že nechty sú hneď krásne suché...:/

      Vymazat
  4. no, ty bílé špičky jsou vidět, to by mi asi vadilo... čekala bych teda víc, i to schnutí by mě štvalo. já jak nemám nehty provozuschopné do 5 minut, tak šílím :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tomu vůbec nerozumím, já mám Striplac na nehtech vždy minimálně 14 dní a pak ho sama sundavám kvůli odrostům. Je možné, že je to třeba i barvou gelu, já jsem zatím na nehtech zkoušela jen dvě světlé, dávám všeho jen tenoučkou vrstvu a samotnou barvu lakuji dvakrát. Asi to chce možná více zkoušet, třeba se to poddá. Osobně na Striplac nedám dopustit, jak jsem psala i ve své recenzi. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já dostala k Vánocům sadu Sally Hansen a zatím jsem moc spokojená. Mám na sobě lak dnes 5 dnů od aplikace a bez chybičky. Jsem zvědavá jestli fakt vydrží těch 14 dnů,
    O Striplacu jsem slyšela, ale bála jsem se přesně toho odlupování co popisuješ. Kdybych si to za ty peníze měla koupit, tak jsem pekelně naštvaná.

    OdpovědětVymazat
  7. Mimochodem nehty po aplikaci gelu od SH jsou ihned suché, hned mohu jít cokoliv dělat. Takhle dlouho čekat, to bych si pak tu sadu fakt nemusela pořizovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Striplacu je to stejné, také se hned po aplikaci dá cokoliv dělat. Jen výpotek z gelu na nehtech otřu polštářkem, jak je to popsané i v návodu a hotovo. :)

      Vymazat
    2. Já je mám prostě lepkavé i po otření výpotku (to jsem samozřejmě dle návodu udělala).. nevím no :D

      Vymazat
  8. Jak už psaly holky výše, je dobré ten lak přetáhnout až na hranu a druhou stranu nehtu. Já používám Shellac a zatím se s tím taky učím, měl by vydržet taky 14 dní, mě bohužel vydrží tak týden, pak se olupuje.

    OdpovědětVymazat
  9. Jestli muzu poradit, tak to stahovani gel-laku je zpusobene nanesenim velke vrtsvy. Je lepsi nanest vic mensich (pak to i lepe drzi) a jit s nehty rovnou pod lampicku. Zalakovani spicky je dulezite u kazde manikury :-) A ten lepivy pocit mekkeho laku neni zpusobeny nedostatecnym vytvrzenim, ale nedostatecnym setrenim lepiveho vypotku. Taky jsem se toho bala, ale je lepsi poradne na ty polstarky pritlacit a vypotek uplne odstranit :-) A uzij si Silvestra a hezky novy rok :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to jsem se snažila, Nikolko, slabší už jsem nedala :D Ale zkusím to až bude čas znovu :) a jinak vytvrzené to musí být dostatečně, když jsem to tam nechávala dvojnásobek času než mělo být, ale možná jsem málo tlačila při odstraňování výpotku.. jsem se toho zase docela bála, abych to nějak úplně nepoškodila.. tak příště.. každopádně nic to nezmění na tom, že z toho nejsem moc odvařená :D

      Vymazat
    2. No to je mi jasny, ja zkousela Gelaze od China Glaze a nemela jsem po ni nehty moc fit a nebavily me ty odrosty :-D Ale hrozne me laka CND Shellac :-)

      Vymazat
  10. Mě tohle vůbec neláká... Možná kdyby nějaká kamarádka měla tuhle věcičku doma, tak bych to ze zvědavosti vyzkoušela, ale sama bych si to určitě nekoupila. Mám svoje nehty ve skvělém stavu a laky mi vydrží na nehtech 3-4 dny, což se možná někomu bude zdát jako krátká doba, ale mně to vůbec nevadí, protože by mě stejně nebavilo mít nalakované nehty třeba 14 dní stejným lakem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že 3 - 4 dny jsou hodně! :D Já mám momentálně lak na nehtech den a pak musím sundávat :-/ a máš pravdu, mne časem jedna barva na nehtech také omrzí.. :)

      Vymazat
  11. Ja mam sadu na peel off. Je to ten samy princip. Z modelaznehtu.cz. cena s lampou a tremi laky byla v akci za 1800. Hned je suchy po otreni vypotku a vydrzi mi ok tak ten tyden.

    OdpovědětVymazat
  12. nechápem, ja mám striplac a vydrží mi v pohode dva týždne. raz som dávala dole po troch týždňoch, ale to boli už fakt odrastené :D a hneď po ukončení, teda utretí výpotku, môžem fungovať. je úplne fantastický!

    OdpovědětVymazat
  13. milé dámy nechty si musite obrusit pilnikom ,zdrsnit a potom nanasat lak

    OdpovědětVymazat
  14. milé dámy nechty si musite obrusit pilnikom ,zdrsnit a potom nanasat lak

    OdpovědětVymazat
  15. Parádní nehty :-) . Já si je také dělám doma sama. Než se mi narodila dcera, tak jsem chodila na gelové nehty k manikérce, ale teď toho času už nemám tolik, tak jsem si nakoupila různé gel laky , pilníky, UV lampu a nehty si dělám sama doma. Je to pro mě příjemný relax a chvilka, kterou mám jen pro sebe :-) .

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)