úterý 7. října 2014

Blogoprojekt: Jak si žiju (prožij den se mnou!)

Krásný den vám přeji!

Přináším vám zbrusu nový druh článku. Rozhodla jsem se zapojit do projektu Jak si žiju mé oblíbené knižní blogerky Rachel-Roo. Tenhle projekt je vskutku zajímavý a jelikož jsem měla v plánu něco podobného sepsat už dříve a vy jste si o to hodně říkali, rozhodla jsem se to zkusit touto formou. Dnes tedy článek deníčkovského typu, kdy vás provedu jedním takovým svým obyčejným dnem. Přesněji řečeno včerejším (pondělí, 6. 10. 2014), kdy jsem měla pro jednou zase volno a tak jsem mohla věnovat čas focení svých aktivit :)


7:25 - Budím se brzy i když nemusím. Ostatně jako vždycky. Asi jsem vám to ještě neřekla, ale trpím poruchami spánku. Jednoduše spaní mi nedá spát :( Jsem vzhůru a nevím, co dělat. Ségra ještě spí než vyrazí do školy a já ji nechci budit. A tak nasazuji sluchátka, pouštím svoji oblíbenou hudbu, zavírám oči a odpočívám.. přemýšlím, sním.. mám týden volna, nikam nemusím spěchat a je mi fajn, další pěkný den může začít.


8:30 - Rozhodla jsem se vstát a jít si udělat ranní kávu a něco pojíst. Nakonec to vyhrálo müsli, i když to byl ten nejhorší nápad, co jsem mohla mít. Na mojí bolavou hubu není tvrdé müsli to nejlepší :D (roste mi poslední moudrák a rve se skrze dásna, takže si posledních několik dní užívám tupé bolesti).


9:45 - Jsem po snídani, mám sjetý FB, nové články na blozích, komentáře a sklizenou farmu. Ségra se chystá do školy a já se jdu ještě na chvíli zakutat do postele. Se sluchátky a konečně také s knížkou! Inferno na mě čeká už tak dlouho, že je ten pravý čas pustit se do čtení.


11:30 - konečně se hrabu z postele. Je mi báječně! Venku svítí sluníčko, jsem tu sama a mám klid. Jdu se převlíknout z pyžama (možná už je čas?!), uklidím prádlo, trochu poklidím pokoj a pak se vrhnu na vaření oběda..


12:30 - oběd je hotov a pochválím se, povedl se mi! :D Kdyby někdo nevěděl, co to je, tak jde o rizoto se sójovým masem a mexickou zeleninou :) Od té doby, co bydlím sama na bytě, bez dohledu rodičů/babičky, vařím hrozně ráda!


13:30 - jdu ze sebe udělat člověka, je to nezbytně nutné :D Vlasy pro jistotu do culíku. Na obličej hodit make-up, hodně make-upu.. :D Vybrat ten správný ohoz (a hlavně dostatečně teplý - u mě vždy problém number 1!) a budu moci vyrazit.


16:00 - jsem venku. Nejdříve pochůzky - na poštu (Mimochodem, tam narazím na tři těhotné ženy nezávazně na sobě, zdá se mi to nebo nastal babyboom? Začínám o tom přemýšlet stále více, všude potkávám pupkaté dámy nebo maminky s čerstvě narozenými miminky, fb se mi také hemží těhotnými známými.. Trochu depresivní pro někoho single v mém věku :D), do obchodu.. poté na procházku. Beru to přes zámek, kde jsem po hodně dlouhé době narazila na pávy. Většinou mám smůlu a nevidím je, dneska se mi to povedlo! Stepovali na nádvoří a nechali se fotit :)


16:45 - dorazila jsem na své nejoblíbenější místo. Sice se zatáhlo a není už takové teplo jako když jsem vycházela, ale to mi nebrání v tom jít si na chvíli sednout k řece, kde můžou mé myšlenky volně plynout. Jedno z nejkrásnějších míst, co jsem tu objevila. Miluji zvuk tekoucí vody, uklidňuje mne to. Tady můžu dát prostor všem svým myšlenkám. Když jsou dobré, tak si to užívám, když jsou horší, tak je voda odplaví a já se tak vracím domů s čistou hlavou.


18:30 - návrat domů. Převlíknout, udělat večeři a hurá do pelechu zalézt k seriálům! :) Koukám na další díly rozkoukaného seriálu Arrow a pouštím si i první díl nově objeveného seriálu Red Band Society. Takhle vydržím až dlouho do večera... Teď už nezbývá než se vyčůrat, pomodlit a spát! Takže zase jindy! :)

A jak vypadá váš den volna, pokud nejste nuceni jít do práce/školy? Brali byste v budoucnu pokračování článku?

34 komentářů:

  1. super článek, taky bych mohla tento projekt zpracovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. urcite se zapoj, budu jedine rada :) tady je odkaz na uvodni clanek a info k projektu, kdybys chtela :) http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/10/jak-si-ziju-projekt.html

      Vymazat
  2. Pekny clanek, urcite udelej pokracovani - budu se tesit. :) Nad necim podobnym premyslim uz delsi dobu, ale nevim nevim...
    S ti baby boomem mas pravdu, kolem me sama tehotna nebo s mimcem a me to tedy rozhodne nelaka. :-D Jde o to, ze ted zacinaji mit deti silne rocniky 86-89 a k tomu i damy po tricitce a nejakou dobu to jeste podle me potrva. :)

    OdpovědětVymazat
  3. super článek,určitě udělej další

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad, asi sa nechám inšpirovať trebárs na Vianoce:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle je opravdu hezký a zajímavý článek :) určitě budu ráda za nějaké to pokračování :)) A jsem ráda, že jsi zmínila baby boom :D myslela jsem, že jsem jediná ale taky pozoruju jakýsi nárůst v okolí :D ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Prosím, prosím, na jakých stránkách sleduješ ten seriál Red Band... Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady: http://twovision.eu/domains/twovision.eu/?p=4184 :)

      Vymazat
  7. Tak tento druh článku mě velmi baví a zaujal :) A ano babyboom nastal,ael co mně týká tak už před 3mi lety a doted tomu není jinak :D Je to požehnání a všem to přeju <3
    Užij si volno a budu se těšit na další článek ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Tohle je opravdu skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  9. jojo, chceme pokračování :))
    taky farmaříš jo? :) já už jsem naštěstí přestala, byl to dobrej žrout času :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Farmařím, farmařím.. :D ale už pomalu taky přestávám, jak říkáš, žere to hrozně času! :D

      Vymazat
  10. Nebydlis nahodou v pardubkach?segra me tam jednou taky vzala na zamek, kde byli pavi. Pekne mesto.super oddychovy clanek:-))

    OdpovědětVymazat
  11. Měla jsi pěkný volný den, je to opravdu zajímavé, jak se nám všem ty životy liší. Já mám dvě děti a moje volné dny rozhodně vypadají zcela jinak, ale jsou také krásné :)

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělý článek, snad bude takových víc. A co se týče babyboomu, tak jsem ve věku, kdy bych měla mít dítě (skoro 27), ale absolutně se na to necítím. Takže to ani nemám v plánu :-) Je fakt, že kolem mě má také kdekdo dítě a spousta spolužaček už má taky "po".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to jsme dvě, taky to nijak neplánuji.. :) ale zase je mi nepříjemné, jak všude kolem svatby, děti nebo dlouholetí partneři a já sama.. :D

      Vymazat
  13. Tak já popíšu můj dnešní den =o)
    Také trpím poruchou spánku, takže jsem přijela z práce o půlnoci a ještě ve 4 jsem koukala na budíka...
    8:45 vstávačka, brejle přes půl obličeje a hybaj ven s hafínem
    9:00 koupelna
    9:30 snídaně, dneska jsem si dala dva párky v rohlíkách a čaj
    10:30 jsem shlédla blogy a youtube a přesunula jsem se do posilovny
    12:00 sprcha
    12:30 vařím oběd, dnes to je gnochi v sýrový omáčce
    během oběda koukám na youtube a líčím se, to trvá tak hodinku =o)
    13:30 vyvenčím hafana a odjíždím do práce
    14:00 jsem v kanceláři a začínám připravovat noční závozy
    15:00 každodenní coffee break, dávám si latte <3 to mi fakt probere a udělá mi skvělou náladu
    15:15 se vracím usměvavá do kanceláře a pokračuju v práci
    17:00 sváča, dneska to bylo hroznový víno a jablko
    20:15 malá pauza -> blogy =o) přitom něco sním a vypravuju auta až do 23 hodin
    a budoucnost dnešního dne?
    mezi 23. hodinou a půlnoci opustím zaměstnání, zajdu s hafanem, dám sprchu + péči o pleť a jdu ležet, záměrně říkám ležet, spát nemůžu a tak čtu něco na mobilu atd.


    Jinak jo, babyboomu jsem si všimla, snad KAŽDEJ ze škol, co jsem studovala vozí nebo čeká... ach jo, ani náhodou =o) neumím si to představit...

    OdpovědětVymazat
  14. s těma těhotnýma se ti to nezdá. prý si lidé, když je období krize, dělají děti, poněvadž je to jejich jediná jistota. Údajně, tvrdí sociologie... takže páč je doma na hovno, lidi tvořej děti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco na tom bude ;). Ještě ke mě ta krize nedorazila a snad ani brzy nedorazí ;).

      Vymazat
  15. Když jsem tam letos byla na výletě, potkala jsem i Bílé pávy :-) Moc se mi tam na zámku líbilo :-) Tento článek už mám rozepsaný půl roku, a nejsem schopná ho dopsat :D

    OdpovědětVymazat
  16. zajímavý článek, vidím ho snad poprvé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli chces videt i dalsi blogy, kde se ten projekt rozjel, tady na konci jsou odkazy na zapojene blogy. videla jsem jich i vic, ale ne kazdy se mi ozval s odkazem, tak dohledam vsechno az casem :) http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/10/jak-si-ziju-projekt.html

      Vymazat
  17. ten polstarek je bozi :) spatny spani je na prd, taky to znam, hruza. moudraky jsou pekna *** chudinko! sklizis? ja tomu nastesti unikla :-D taky me tekouci voda uklidnuje :) a ten serial neznam, ale podivam se po nem :)

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělý článek, moc se mi líbil a pokračování bych určitě brala :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  19. Moc pěkný článek, ráda se dozvím, jak tráví dny jiní lidé. A ten oběd vypadá lakávě, trochu pokušení pro mě s prázdným žaludkem ..:D

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Skodulka s tymi tehotnymi je fakt nejaky boom. Nedavno som pocas jedneho dna stretla vyse 10 buducich mamiciek, potom som prestala pocitat...

    OdpovědětVymazat
  21. Tak to je velmi povedený článek :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Tyto články se mi strašně moc líbí, sama jsem uvažovala, že bych něco podobného napsala a nafotila, ale vzhledem k tomu, že v současnosti trávím většinu času ve škole, by to celý byla spíš fotoreportáž z univerzity... a to by hádám nikoho nezajímalo.

    OdpovědětVymazat
  23. Super článek, pokračování bych klidně brala. Možná se jím do budoucna i nechám inspirovat. Jinak moc díky za tip na seriál který neznám. Na Red Band Society musím mrknout :)

    New in: September 2014

    OdpovědětVymazat
  24. V Třeboni na zámku jsou taky pávi! :) chodila jsem se na ně dívat jako malá s babi a dědou :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tak to bylo báječně pohodové pondělí.;) Zajímavý tip na blogový příspěvek. I mé dny vypadají trošičku jinak, ale venku trávíme také spoustu času, pak nějaká ta příprava jídel, domácí práce... jen ten ranní návrat do postele s knihou Ti tak trošku závidím.
    Zvu Tě k Tygrům, ode dneška u mě probíhá giveaway o nádherný nákupní koš z Maroka... ;)
    http://wheretigerslive.blogspot.cz/2014/10/podzimni-giveaway-u-veroniky-se-znackou.html

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)