pondělí 25. srpna 2014

Posílám dál aneb "Pro dobrou věc" vol. 2

Pěkný začátek nového týdne!

Konečně mám po pracovním víkendu chvíli volna a tak jsem zase pro jednou zasedla k počítači. Dnes bych vás ráda upozornila na probíhající akci "Pro dobrou věc". Možná si někteří vzpomínáte, že vloni probíhala podobná akce u Evelinky. Mělo to obrovský úspěch a tak na to letos navázala pro změnu S., která pořádá něco obdobného. Její článek si můžete přečíst tady. Já vám to popíši ve zkratce - jde o kosmetickou sbírku, kdy vaše nepotřebné kousky mohou dále pomoci. Pokud se rádi zbavíte nějaké nepotřebné kosmetiky, můžete ji po domluvě zaslat Sabče, která ji dále předá těm, kteří si ji nemohou dovolit. Kosmetika (popřípadě bižuterie) bude rozdělena mezi pacienty dětské onkologie a jejich maminky a Azylový dům v Olomouci. Jednoduše i kosmetikou se dá pomoci, ne že ne.. a věci, které vy neupotřebíte mohou ještě udělat někomu radost a dobře posloužit. 


No a protože já se budu příští týden stěhovat, je jasné, že moje sbírka potřebovala "pročistit". Tahle akce přišla úplně jako na zavolanou, protože zrovna když jsem se tím probírala a chystala se spoustu věcí vyhodit, přečetla jsem si na fb Sabčin příspěvek. Takže jsem to probrala ještě jednou, bez skrupulí vyřadila vše, co jsem delší dobu nepoužila a nechala si opravdu základ a jen to, co vím, že by se mi mohlo hodit. Všechny tmavé make-upy, všechny stíny, které jsem nepoužila ani nepamatuji, štětce, atd. Jediné, na co jsem nesáhla jsou tvářenky a rtěnky, které sbírám :D


Takže nakonec z toho je jedna velká krabice, kterou jsem dnes odnesla na poštu a doufám, že se někomu věci budou líbit a hodit :) A pokud najdete něco nepotřebného vy a chcete mít ze sebe hnedle lepší pocit, neváhejte a zašlete také něco :)

Tento článek je vlastně i odpovědí na otázku: "Co dělám s kosmetikou, kterou nepoužívám/nesedí mi?", která mi chodí celkem často. Je to jednoduché, co je prošlé, tak vyhodím.. co je fajn a vím, že by to udělalo radost někomu v okolí, tak ho tím obdaruji, ale většina kosmetiky jde právě na podobné účely.. V žádném případě kosmetiku neprodávám. Nechci, aby to vypadalo, že do někoho rejpu, to bych si nikdy nedovolila, ale všimla jsem si, že některé blogerky kosmetiku dál prodávají.. Tedy takhle, to co bych si koupila sama a vrazila do toho majlant, tak bych samozřejmě za nějakou korunu prodala také, to se mi zdá OK.. ale v žádném případě nebudu prodávat kosmetiku za pár korun či nedej-bože kosmetiku, kterou jsem dostala. To se na mě nezlobte, ale obohacovat se na něčem, co jsem dostala k recenzi nebo jako dárek, to se mi zdá dost nevhodné a hodně neslušné. Proto se u mne žádný výprodej kosmetiky nekonal a konat asi jen tak nebude. Raději všechnu kosmetiku posbírám a udělám to, co dnes - zašlu na charitativní účely.. Tolik jen vysvětlení a odpověď na často kladené otázky :)

A to je pro dnešní den vše, nevím, zda vám dnešní článek k něčemu byl, ale třeba alespoň pár informací jste z něho načerpali.. :) Mějte fajn den!

13 komentářů:

  1. Teda, máš můj obdiv, nevím, jestli bych se dokázala zbavit takové hromady, ale možná, že když je to na dobrou věc.. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle to je hrozně fajn věc jen bych zdůraznila aby neposílali moc věcí po expiračce, někdo by si to mohlo s něčím splést ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já doufám, že ve své sbírce nemám moc věcí po expiračce.. to bych asi vyřadila sama :) ale jak psala Sabča, bude to ještě kontrolovat, takže jsem klidná..

      Vymazat
  3. Klárko, děkuju! :)) A to je tedy pěkná hromada! Sama mám zatím podobnou a ještě nejsem u konce, vytřídila jsem všechny lesky a i dost rtěnek, štětců...

    Co se týče připomínky Lenky nade mnou, tak já ještě všechno projedu, zkontroluju data a dekorativku vezmu dezinfekcí :)

    OdpovědětVymazat
  4. To uděláš všem pěknou radost :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. tak tohle je moc fajn, určitě to udělá radost :)
    možná se taky zúčastním a něco pošlu dál! :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak to je super pomoc :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem se rozhodla, že nebudu přemýšlet a jdu do toho ... psala jsem S. zda chce jen kosmetiku, nebo i šátky, taštičky a nebo jen kosmetiku... pro dobrou věc :) www.lifebylenea.blogspot.czm pak vše vyfotím :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Hrozně se mi tyhle "akce" zamlouvají, jste hrozně hodné :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super, zrovna jsem taky přebírala kosmetiku, něco nechám ségře a zbytek pošlu :).

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý nápad, taky asi něco pošlu!:)

    OdpovědětVymazat
  11. Super napad! Ja takhle davam obleceni. Je to pak super pocit, kdyz clovek vidi, jak jinemu udelala radost. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)