pátek 15. srpna 2014

Glamour Puss Palette by BarryM

Pěkný den vám přeji, moji nejdražší!

Dáme si dnes recenzi a to na další paletku z mé sbírky. Plánuji vám postupně představit celou svoji kosmetickou sbírku, ale předtím musím zvládnout ještě pár recenzí.. :) a tohle je jedna z nich. Už tomu jsou dva měsíce, co vlastním tuhle paletku. Tenkrát v horečkách jsem se rozhodla, že se za ta muka musím nějak odměnit. A volba padla na dlouho vyhlídnuté věci od BarryM. Na první pohled mi do oka padly jejich krásné paletky a po dlouhém rozmýšlení jsem pro jednou místo přirozených hnědých tónů zvolila něco "barevnějšího".. a tak tu mám paletku Glamour Puss.



Začnu zlehka. Balení je rozkošné. Já nevím jak vy, ale já na tyhle "papírové" obaly alá pěkné krabičky prostě letím (Benefit, Diego della Palma,..). Líbí se mi to více než nějaké umělohmotné obyčejné černé.. lépe to vypadá, že jo! Krabička je pevná (možná více než Benefit), obsahuje zrcátko a dva oboustranné silikonové aplikátory. Z druhé strany krabičky najdete ingredients list a gramáž (9,2 g). Samotné kalíšky se stíny sice nejsou zasazeny úplně rovně, ale jsou přilepeny pevně a v obalu drží. Takže jo, beru.. balení je prostě fajn. Odstíny samotné jsou moc pěkné, víceméně odpovídají obrázku. Jsou vhodné k dennímu nošení i na nějakou tu večerní párty, stejně tak odstín tvářenky je fajn a dá se nosit :) To je samo o sobě plusem, je to dobrá varianta na cesty - máte v jednom balení šest očních stínů, tvářenku, zrcátko i aplikátory (které můžete vyměnit za štětec ;)). Potud super. Jenže teď přijde ale a tím jsou samotné vlastnosti stínů. Napíšu vám více ke každému stínu zvlášť, protože se dost liší, ale pár znaků mají víceméně společných. Jedním z nich je prášení. Stíny šíleným způsobem práší. Ale fakt hodně. Běžně mívám po líčení s nimi spoustu stínů i pod očima, třpytky, kam se podíváš a paletku samotnou mám hrozným způsobem zaprášenou a špinavou. Dalším bodem je slabší pigmentace. To už není otázka všech stínů, ale asi čtyřech z šesti. Pigmentace je slabší, stínu je potřeba nanést na oční víčko několik vrstev a teď v létě, když mám oční víčka mastnější je to vůbec děs. Abych dosáhla intenzivních stínů, musím nanášet tak 4 - 5 vrstev. Z počátku jsem si na paletku těžce zvykala. Hodně špatně se mi stíny smíchávají, stínují, blendí. Nakonec jsem si na ni tak nějak zvykla, ale trvalo to, ale dobře vystínovaného oka s ní snad nikdy pořádně nedosáhnu. Další nevýhodou je slabší výdrž stínů. Intenzivní vydrží chvíli, poté během dne na intenzitě dost ztrácí, proto je nezbytností báze pod oční stíny, která jejich výdrž přeci jenom znatelně prodlouží.. Takže sečteno podtrženo, stíny jsou zklamáním.






Stíny nemají názvy, takže to vezmeme popořadě od nejsvětlejšího - zleva doprava. Na swatchi jsou 3 vrstvy každého odstínu.

První stín je světlá béžová, se slabším stříbrným shimmerem, který tomu dodává jemný lesk. Odstín je jeden z těch méně prášivých, ale za to je zase hůře pigmentovaný a na oko ho musím dát několik vrstev, aby vynikl. Škoda, protože je to hezký a dobře využitelný odstín..

Druhý stín je zajímavá barvička, takový modro-šedý odstín. Obsahuje třpytky, je hruběji namletý, takže tady je kámen úrazu - hrozně, ale hrozně práší! Na oko jedině s bází či mokrým základem, aby držel. Jinak je to barva krásná, takže obrovská smůla.. 

Třetí je momentálně frčící lila barva, pěkná, ale obsahuje stříbrné částečky - opadávají. Na oku je to ale barva hodně zvláštní, přijde mi, jak kdybych měla na očích podlitiny :D Proto ji používám spíše sporadicky na dostínování, apod. Opět díky třpytkám práší, i když méně.

Čtvrtý stín je můj největší favorit. Naprosto blíže nespecifikovatelná barva. Je to šedá, ale se zvláštními odlesky do zelena.. je to prostě luxus, podobnou barvu jsem ještě neviděla :) Na očích tedy vypadá klasicky šedě a vidět je ten odlesk jen zblízka, ale v té paletě vypadá božsky! Stín je nejvíce máslový a pigmentovaný, práší ze všech nejméně a na oku celkem obstojně drží. Používám ho asi nejčastěji ze všech a je to jeden z mála, ke kterým se z paletky vracím. Za ten palec nahoru!

Pátý stín je hnědý se zlatým shimmerem, taky celkem fajn odstín. Práší méně než ty hodně třpytkaté, ale jako jo, zapráší si.. pigmentací to není žádná výhra, ale dá se použít.

Poslední, šestý stín je tmavě šedá (černá to úplně není) se stříbrnýma třpytkama. Vážení, hrůza. Ty třpytky jsou všude. Hrozně to práší, slabě to pigmentuje a prostě krásně tmavého odstínu pořádně nedocílím, špatně to drží... Ne, ne, ne. Tenhle se mi nelíbí, vracím se k ověřeným černým/šedým z jiných paletek.



Tvářenka je ale fajn. Odstínem sytá růžová, taková trochu až neonová, ale na tváři vypadá dobře. Může za to jistě i slabší pigmentace. U tvářenky ji překousnu a až tolik mi to nevadí, aspoň člověk nevypadá jak Marfuša. Na rozdíl od stínů tolik nepráší, naopak spíše nejde vůbec nabrat, jak je slisovaná :D Ale jo, mám ji celkem ráda a sem tam po ní sáhnu.. Obzvlášť v zimě se mi bude hodit, to na mém bílém ksichtě ta růžová sedí lépe.. 


Paletku najdete tady, cena je krásných 259 Kč, navíc se na e-shopu neplatí poštovné, takže se těžko odolávalo.. :) Ale řeknu vám, že spíše lituji peněz a příště raději sáhnu po něčem jiném.. Paletka je pro mne celkem velkým zklamáním, čekala jsem o mnoho více..

V líčení byla paletka použita tady a objeví se i v dalším MOTD.

Co vy a BarryM? Máte někdo zkušenosti s paletkou? Líbí se vám?

20 komentářů:

  1. Díky za recenzi! Vím, co si nekoupím.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o ní uvažovat nebudu .. Nemám ráda špatně pigmentované stíny, stejně mi pak doma jen leží. Ale barvy jsou to hezké, jen škoda té kvality. Třeba laky od BarryM jsou výborné!

    OdpovědětVymazat
  3. mám tu nude verzi a dopadla jsem úplně stejně. špatná pigmentace, blbě se s tím pracuje a prostě dobré akorát tak na parádu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :( Achjo a ta nude se mi taky tak líbila! Je to škoda..

      Vymazat
  4. Škoda, škoda :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem někde jinde četla nelichotivou recenzi, takže tohle špatné hodnocení jsem tak trošku čekala....jojo, nejprve mě paletky také nalákaly, ale už jsem od touhy po nich upustila. Tohle se prostě nepovedlo :).

    OdpovědětVymazat
  6. také děkuji za recenzi, má peněženka ti teda děkuje :))

    OdpovědětVymazat
  7. Napohled je ta paletka strašně nádherná, po tvojí recenzi už teda tolik ne... :/ Tak dám asi ruce pryč, i když zelená varianta (designově zelená) by mě i nalákala...

    OdpovědětVymazat
  8. Mala si si radšej vybrať niečo od Sleeku, tam sa nedá šliapnuť vedľa :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já objednávala nedávno paletku Revolution, po doporučení Péti LovelyHair a jsem naopak nadšená. Recenze bude brzo na blogu :) Kosmetiku BarryM moc prozkoumanou nemám, kdysi jsem akorát vyhrála lak na nehty (boží), lesk na rty (lesky moc nepoužívám, docela lepí) a rtěnku (docela ok). Takže od BarryM bych do budoucna objednala asi jenom ty laky na nehty, zbytek té dekorativky asi nic moc, i dle tvé recenze...

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem samozřejmě pokukovala po té neutrálnější, ale nakonec jsem ráda, že jsem ji nakonec odolala. Radši si trochu přidám a koupím si nějakou kvalitnější paletku. Třeba teď mě naprosto učarovaná nová Naked Basics od UD:)

    OdpovědětVymazat
  11. Ach jo, tak to je škoda! Jinak balení je roztomilé a ta růžová mě jako jediná oslovila, vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  12. Přitom taková pěkná a díky té tvářence i zajímavá paletka..

    OdpovědětVymazat
  13. vypadá krásně, ale není to první negativní recnze, takže mě tvoje zkušenost ani nepřekvapuje... škoda :(

    OdpovědětVymazat
  14. na prvý pohľad je veľmi pekná a tiež sa mi veľmi páčia tieto papierové krabičky sú také originálnejšie :) .. takáto negatívna recenzia ma ani neprekvapila, čítala som už podobné ale odtiene má naozaj pekné :)

    OdpovědětVymazat
  15. Od této značky nemám zatím vůbec nic. Paletka má pěkné barvy a ten obal je krásný, taky se mi líbí tenhle typ obalu :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. No, tak dík za varování. Obal je moc hezký a lákal mě:(

    OdpovědětVymazat
  17. moc mě neoslovila, ale ten lila stín se mi docela líbí :) každopádně s tím musí člověk fakt opatrně, aby nevypadal přesně jak říkáš - s monoklem nebo podlitinami :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)