neděle 17. srpna 2014

Blogerský TAG aneb kde a co čtu já..

Pěkný nedělní podvečer!

Protože jste si dost psali v poslední soutěži i o TAGy, jeden takový přináším.. :) Mám ho připravený už hodně dlouho, ale dosud nebyla příležitost jej dát celý dokupy a publikovat, až nyní.. Byla jsem do něho natagována Nikolkou už asi před čtvrt rokem, ale pšššt :D Líbí se mi, protože jednou zase není o mně, ale o dalších lidech/blogerkách, které si to určitě zaslouží.. zároveň tenhle Tag slouží jako tipy na další, vámi třeba neznámé, blogy, což je fajn.. nemyslíte? :)

1. Který fashion blog ti přijde nejvíce inspirativní?

Opravdu speciální mi přijde svojí módou blog Iny, který sleduji už hoooodně dlouho.. její styl je osobitý a nevšední, ale vždy vkusný a prostě.. úžasný. Obdivuji ji! Ale pro mne je to ve většině případů nenositelné, jelikož nejsem krásná a hubená jako Ina a tak pokukuji i jinde :) Ze zahraničních sleduji nejraději Alexandru. Miluju její fotky a líbí se mi její jednoduchý styl.

2. Který z novějších blogů tě za poslední dobu nejvíce zaujal?

Přiznám se, že nové blogy nestíhám objevovat (prostor v komentářích pro tipy na nové blogy!). Poslední z těch které jsem si přidala do sledování jsou The Make Up Euphoria a Alice in Wonderland CZ. A pak ještě skvělá youtuberka Sandra, na kterou jste mě upozornili vy, čímž vám moc děkuji! Náhoda tomu chtěla, že jsme se chvíli na to poznaly osobně, že jo. :)

3. Food blog u kterého věčně slintáš?

Heh, tak tady jsem hodně velká ostuda, protože nesleduji skoro žádné. Výjimkou je Terezčin Jak vařit s láskou a občas se kochám jídlem u Ilovemakeup, to je pro mne doslova food porno, protože to nejsou žádné vyloženě dietní věci, ale pořádný jídlo :D

4. Jaký blog sleduješ nejdéle (+ od kdy)?

Jako první jsem začala sledovat Pavlínu a hned nato Péťu. Ale přiznám se, že Pavlínu už nyní nesleduji a Péťu spíše nárazově.. Není čas a ne každým článkem se mi trefí do vkusu :) Obě sleduji cca tři a půl až čtyři roky..

5. Blog, na kterém se ti nejvíce líbí fotografie?

Další nedávno objevený blog a tím je Deník fotografky, který píše Ilka. Ty fotky jsou něco naprosto božského, to se jen tak nevidí.. už jen kvůli nim si ty články otevřu! :) Další fotky obdivuji u Natálje's wonderland, to je taky vždy radost pohledět! :)

6. Kvůli kterému blogu nejvíce utrácíš?

Tohle je pro mne hodně složitá otázka, protože bez mučení přiznávám, že se sama moc nenechám zlákat jinými blogy.. :D spíše nakupuji sama dle svého úsudku a potřeby.. Ale myslím, že za celé ty roky jsem nejvíc utratila kvůli Rendy :D :)

7. Jaký blog tě uklidňuje?

Všechny, proto na ně chodím.. Abych se odreagovala, uklidnila, pobavila, zrelaxovala.. Chodím ráda tam, kde si blogerka nenechá zkazit náladu a články anonymními komentáři. Naopak nerada se vracím tam, kde čtu s prominutím ty anonymní ho*na. Ano, já to tady také nemažu a nechávám tu volný průběh komentářům a emocím, ale čeho je moc, toho je příliš..


8. Který blog ti přijde nejvtipnější?

Jednoznačně Život podle Lucie. Nejlepší lifestyle blog a celkově jeden z blogů na naší scéně :) Nikde se nezasměji tolik jako u jejích článků ze života..

9. Jaký blog s nail artem nebo laky máš nejraději?

Blogerek zaměřených na nehty moc nesleduji, tuto kategorii u mne zastupuje Nikolka a Labradoora. Dříve to bylo ještě Sonidlo, než se z blogu přestěhovala. Čtu ji ale nadále, její blog plný kosmetiky mám ráda.

10. Nejoriginálnější blog?

Již dříve zmíněná Lucka.. Její každý den (a článek) přinese něco nového.. Potom je to z kosmetických Julia's Beauty Garden. Ten se mi v poslední době fakt líbí! A celkově úplně nejvíce originální a hýřící vždy dobrou náladu Vintage blog, který píše nejúžasnější Vivi.

11. Na jakém blogu čteš nejraději recenze?

V poslední době je čtu ráda hlavně u Little Gem a Navlastnikuzi. Mají podobný vkus jako já a z recenzí se vždy dočtu co potřebuji. Samozřejmě sleduji i spousty dalších výše zmíněných - Rendy, Ilku, Nikolku, Natálku...

12. K jakému blogu máš zvláštní vztah?

Je jich víc. Vlastně jich je hodně. Ale zmíním blogy holek, ke kterým mám nejblíže. Určitě tu musí zaznít Téra, moje blondýna. Pak tu nesmí chybět ani Lenička a Rendy, s holkama se vždy ráda vidím. A na závěr moje oblíbenkyně ze Slovenska, se kterou bych se jednou moc ráda poznala osobně, Lubka :) Stejně tak bych se jednou ráda setkala s Verčou, kterou sleduji od samých začátků celé ty roky a marně doufám, že se jednou někde potkáme :)

13. U jaké blogerky nejvíce obdivuješ líčení?

Stoprocentně a jednoznačně ILoveMakeUp. To je nářez a já občas nestačím zírat, co ta kočka dokáže vytvořit za krásu! :)

14. Blog, jehož autora nejvíce obdivuješ?

Přemýšlím, přemýšlím, přemýšlím.. Jeden autor mne nenapadá, obdivuji totiž všechny blogerky.. mnozí si to neuvědomují, ale všechny to dělají ve svém volném čase, pro zábavu.. a k tomu stíhají kupu dalších věcí - rodinu, domácnost, práci, školu... Je to občas namáhavé a stojí to spoustu volného času a přesto jsou tu a dělají to s láskou a grácií.. Tleskám vám všem a jsem ráda, že tu jste a děláte nám, svým čtenářům, radost dalšími novými články! :)

15. Co bys vzkázala všem blogerům a blogerkám kdyby to šlo?

Abyste do blogu dali kus sebe, dělali to s radostí, chutí a láskou. Nenechte si tu radost zkazit hloupými urážkami anonymů a dělejte dál to, co vás baví! :) Blog by měl být vaším odrazem..


P.S. Tohle samozřejmě nejsou všechny blogy co "čtu", ale takové ty první, co mne u každé otázky napadnou.. sleduji jich daleko více, i když na to čtení zbývá minimum času.. :)

34 komentářů:

  1. Hm, pěkný tag :-) Ale vesměs čtu u všech o těch stejných blozích, jsou asi top!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v mém případě je pro mne většina těchto blogů zaběhnutá klasika, které mne prostě nezklamou.. :) nových blogů moc neobjevuji, což je tedy škoda :( ale od toho jsou tu komentáře, aby mi zas někdo poradil nějaké nové! :D

      Vymazat
  2. Většinu ze zmíněných blogů znám a také je ráda čtu:) Máme podobný vkus:)

    OdpovědětVymazat
  3. Většinu z nich také sleduji, no dejme tomu skoro všechny :D :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkně si to napsala a hlavně ten konec, dělejme blog s chutí a láskou a dávejme tam i kus sebe. Je jasné. že nás blogerek je hodně, ale každá jsme jiná individualita, tak proč nemít i podobný blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak.. Myslím, že blog by měl být odrazem jeho autora/autorky.. :)

      Vymazat
  5. Pěkný tag, hned projedu blogy, které neznám. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  6. páni, děkuju, jsem vždycky strašně ráda, když mám nějakou takovou odezvu :) a jdu projíždět nové blogy, část jsem neznala a poslední dobou pociťuju nedostatek té "čerstvé krve" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky.. budu muset zapátrat a objevit nějaké nové poklady :)

      Vymazat
  7. Jéé, já bych už na tenhle můj vymyšlený tag taky zapomněla :D :D
    Moc děkuji za vzpomenutí i za objevení ve 2 odpovědích :) A Julču jsem si hned dala do odběru, má krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Julčiny fotky jsou úžasné, jen co je pravda! Je šikovná! :)

      Vymazat
  8. Jééé..to jsi mě moc potěšila!! že jsi mě zmínila..ale jsi pěkná kecka:) někdy zajedu do Pce a dáme kafe:)

    OdpovědětVymazat
  9. To jsi mi potěšila, že jsi mi zmínila. :) Ja také doufám, že se někde potkáme a snad to nebude dlouho trvat. Jo a kvůli Rendy ut4ácím také dost za kosmetiku. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, taky doufám! Už by to chtělo, po těch letech sledování! ;)

      Vymazat
  10. Klári děkuju, netušila jsem, že mě čteš :) Hned jsem si pár tebou zmíněných blogů přidala do Bloglovinu. A asi nejvíc mě zaujala Julia, ale všechny tebou zmíněné blogy jsou fajn :) Soňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soni, není zač! :) čtu a ráda, když je chvíle času :)

      Vymazat
  11. Tak to ja to mám úplne opačne. Práve tie najslávnejšie blogy ma strašne nudia. Neviem čím to je - možno tým, že sa po nich všetci opičia a v konečnom dôsledku je takmer každý blog na jedno kopyto, alebo tým, že všetky tieto slávne blogy majú rovnaké spolupráce a píšu v rovnaký čas o tom istom, alebo že sa z niektorých vytratil duch autorky, alebo ja neviem.. skrátka ma nebaví to, čo je megaslavné a radšej hľadám malé útulné úprimné blogy, z ktorých cítim ozajstnú lásku autorky k písaniu článkov a cítim, že články nie sú kúpené spoluprácou s firmami alebo ma tie blogy skrátka len "nenútia" nakupovať kopu vecí len aby som bola IN ako ten či onen blogový idol.. Skrátka mám rada niečo iné a na veľké blogy chodím veľmi zriedka. Väčšina blogerok, ktoré sledujem má len okolo 100-200 čitateľov a mne to vyhovuje. :-) Mám rada keď sa tak nejako všetky medzi sebou poznáme a keď si prečítam komentár od niekoho, pri kom hneď viem ktorý blog píše a ako vyzerá. :-)

    S pozdravom Zuzka
    www.sueandcolours.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :) ty malé jsou útulnější a příjemnější.. autor může být otevřenější a prozradit více i o sobě.. to už pak při určitých číslech nejde no.. :) ale to podle mě neznamená, že je autor méně upřimný nebo že by nechtěl své čtenáře znát..

      Vymazat
  12. U Lucčiných článků se také vždycky velmi nasměju :D Jinak moc pěkný tag :) už jsem se na blogerky které nesleduji podívala :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc děkuju za zmínění, za pochvalu fotek i za příliv nových návštěvníků u mě na blogu! :-) A co se mých oblíbených blogů týče, tak mám rozhodně raději ty menší, kde si přečtu o něčem zajímavějším, než pořád dokola o tom samém balíčku produktů jedné a té samé značky. ;-)

    OdpovědětVymazat
  14. Super tag :) Většinu blogerek taky sleduju a baví mě :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Tak pro me jsi zminila spoustu novych blogu.. Vivi a jeji blog je proste, jak se rika, "cute":)) Ja to mam podobne jako slecna vyse, z 90% sleduji mensi blogy, a to z toho duvodu, ze komunikuji, da se s holkama pokecat, je to fajn.. Spoustu "velkych" blogu jsem prestala sledovat, jelikoz tam jsem se odpovedi nikdy nedockala, coz mi prijde trochu divne a proste nebavilo me to.. No projdu si, co sledujes:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn no :) na druhou stranu prostě na blogu, kde chodí hodně lidí a člověk nemůže sedět u počítače celý den, není možný odpovědět všem a se všemi si "pokecat".. :(

      Vymazat
    2. No ja myslim, ze kdyz nekdo chce, tak to jde. Napriklad u Petry Lovelyhair se mi nikdy nestalo, ze by mi na dotaz neodpovedela a zrovna ona, jako nejvetsi blogerka v CR, u ni bych to naprosto chapala.. Nevim no, od ceho ma pak blogerka blog, nez pro ctenare a proto, aby si s nimi mohla o svem konicku psat..

      Vymazat
    3. Já osobně ač bych chtěla, tak to prostě nestíhám :) Mi přijde, že Péťa u toho musí snad i spát, jinak nechápu, jak to se vším dohromady stíhá.. :D

      Vymazat
    4. Jako zase nebudu přehánět, samozřejmě to chápu, že se nestíhá, mám to stejně.. Ale myslím, že alespoň na dotazy by člověk odpovídat mohl.. No ona je asi kouzelnice, také to nechápu:)))

      Vymazat
  16. jééé úplně mi srdce zaplesalo, že jsem se tam objevila a jsem moc ráda, že mě čteš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač! Já zase na Tvém blogu ráda objevuji nové články ;)

      Vymazat
  17. Některé blogy neznám, ale v poslední době dělám čistku, některé blogy mi nic nedávají. Nedivím se, že jsi zmínila ILoveMakeUp, to je snad jediná blogerka u nás, která umí líčit..

    OdpovědětVymazat
  18. Jé Klári to je super tag taky udělám ! :) A moc děkuji za zmínění :-* i za inspiraci ! :)

    OdpovědětVymazat
  19. jééé udělala jsi mi radost! jinak s tebou vesměs souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  20. kvůli Rendy asi utrácíme všechny :/ :D

    OdpovědětVymazat
  21. a já jsem Rendy přestala sledovat, poslední dobou se mi to zdá nepřínosný a příliš komerční. nejvíc utrácím kvůli černé mooře a taky mě baví ilovemakeup, no a samozřejmě tvůj blog ;)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)