pondělí 4. srpna 2014

Boj o paty..

Pěkný začátek nového týdne!

Dneska se podíváme na tři kousky, kterými pečuji o svá chodidla, aby trochu vypadala. Na rovinu říkám, že mé paty nejsou v tak dobrém stavu, jak bych si přála.. a tak je třeba jim věnovat náležitou péči. Každý večer je mažu, ve sprše je drbu peelingy a pemzou a občas je i namasíruji (obzvlášť nyní po 8 hodinách na nohách to bodne). Jednoduše musím pro hezčí paty dělat hodně. A protože určitě nejsem jediná, kdo nemá paty jako ze žurnálu, napíši vám dnes o třech produktech, které jsem vyzkoušela a o kterých bych vám ráda poreferovala.


Začnu prvním krokem, který přijde na řadu ve sprše - peeling. Nepoužívám jej denně, ale cca 2 - 3x týdně. Aktuálně mi dělá společnost Vyživující peeling na ruce a nohy s bambuckým máslem z řady Planet Spa od Avonu. Na ruce jej nepoužívám (ty se dle mého dostatečně vypeelingují při aplikaci tohoto nebo tělového peelingu), nechávám si ho tedy na chodidla. 



Oficiální popis: Peeling má krémové složení, jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky a vyhlazuje hrubou a suchou pokožku rukou a nohou. Dermatologicky a klinicky testováno. 

Peeling je krémové barvy a obsahuje velké množství malých peelingových zrníček. Je celkem hrubý, takže pro chodidla odpovídající. Moc se mi líbí příjemná parfemace. Peeling mi voní jako karamel trochu možná i jako káva, hmmm.. Je to každopádně fajn, na chodidla možná až škoda :D :) Peeling parádně chodidla odrbe a zbaví je nečistot a odumřelé kůže, poté jsou parádně připravena na namazání nebo masáž :) Za mě určitě fajn, musím říci, že peelingy od Avonu mne jen tak neomrzí. Množství je 75 ml a nějakou tu chvíli vydrží, na jedno použití ho stačí opravdu trochu. Seženete u své Avon Lady (na oficiálních Avon stránkách se mi ho nalézt nepodařilo, ale v nabídce by stále být měl), kupovala jsem ho za cca 70 Kč.




Poté, co vylezu ze sprchy, má péče o nohy pokračuje. A to buď formou namazání nohou krémem nebo použitím oleje (v poslední době častější varianta). Dříve jsem používala na nohy pouze krémy, ale jistě jste si všimli mého vzplanutí k olejům a tak se tato vášeň nevyhnula ani péči o nohy. Původně jsem neměla vůbec v plánu na nějaký olej na nohy koukat, jenomže jsem zabrousila do DM a jelikož došlo k přebalování krémů na nohy s ureou a já byla krém kupovat zrovna v době kdy nebyl, byla jsem nucena poohlédnout se po jiné alternativě. A to si to takhle brouzdám kolem regálů až mne nohy zanesly k Alverde a tam byla ona - tahle Olejová masážní koupel na nohy a ještě ve slevě za 19,90 Kč.. no nechte to tam, že jo! Ještě když se můžete po všem olejovém doslova utlouct :)



Oficiální popis: Olej zajistí příjemnou svěžest unaveným nohám. Hřejivá vůně s citronovým a pomerančovým olejem probouzí smysly. Bez syntetických konzervačních, barvících a vonných látek. Suroviny z kontrolovaného biologického hospodářství.
Použití: Malé množství oleje přidejte do koupele nohou nebo použijte za sucha k masáži nohou. Před použitím protřepejte.

Název je zavádějící, ale po přečtení etikety jsem zjistila, že se dá používat i klasicky k namazání/jemné masáži nohou a tak jej tímto způsobem používám denně. Olej je v menší lahvičce s víčkem na zacvaknutí, které jde hezky otevřít a přitom pevně drží, že se olej nevylije. Dávkovací otvor je tak akorát velký, oleje díky němu nevyteče moc, naopak se dávkuje hezky po kapkách, čímž se dá množství parádně korigovat. Příjemná je i jeho vůně, která voní po citrónové trávě. Vůně opravdu příjemná, osvěžující, vyletněná. Olej je nečekaně mastnější, takže musíte počítat s tím, že se trochu umastíte. Používám ho malé množství (cca 5 kapek na jedno chodidlo) a poté navlékám, alespoň na chvíli, ponožky, abych neumastila celou postel a olej měl možnost se lépe vstřebat. Po chvíli se skutečně celkem hezky vstřebá, i když nebudu tvrdit, že trocha té mastnoty na pokožce zůstane. Hlavně u olejů je ta aplikace trochu nešikovná, pokud máte obě ruce levé jako já :) mám umatlanou lahvičku, postel i stůl, jsem prostě šikovná :D Úspěšně ale mé paty zjemní, takže mu tu mastnotu snad i prominu :) Po nějaké chvíli používání se objevil znatelný rozdíl a mé nožičky zase začaly trochu vypadat. Paty se zjemnily, přestaly být tak hrubé a loupat se. Můžu ho tedy jedině pochválit, jsem ráda, že jsem po něm sáhla. Navíc vůbec neubývá, používám ho přes dva měsíce a ubyla ani ne čtvrtina. Běžná cena je 39,90 Kč, já jej kupovala ve slevě, jak jsem psala výše za 19,90 Kč za 100 ml, což je super kauf. Seženete v DM drogériích.




No a na závěr je tu krém, který však v poslední době opomíjím. Krém na nohy od Peo má změkčovat ztvrdlou kůži chodidel, což je důvod, proč jsem po něm také sáhla.


Oficiální popis: Krém je určený k ošetření pokožky chodidel. Obnovuje její přirozenou jemnost a pružnost a  změkčuje ztvrdlou a zrohovatělou kůži, čímž snižuje četnost jejího popraskání. Příznivě působí na popraskanou kůži na nohách a napomáhá jejímu rychlému zacelení. Obsažené přírodní levandulové silice a lanolin pronikají hluboko do pokožky a napomáhají změkčení zrohovatělé kůže a zvláčnění vysušené a otlačené pokožky. Vysoký obsah glycerinu dodává pokožce potřebnou vlhkost. Krém lehce vtírejte do suché a čisté pokožky, masírujte zejména paty, chodidla a bříška prstů.

Co lepšího si koupit na ztvrdlou kůži než krém na ni určenou, že jo.. Krém je klasicky v tubě, je krémové, trochu vodovější konzistence, takže stéká k víčku a po vytlačení ihned z tuby vyleze. Krém má zvláštní parfemaci, je cítit hlavně levandule, ale s takovým větrovým podtónem. Je to však vcelku příjemné a na nohy se to snad i hodí. Přijde mi, že má i trochu chladící schopnost, při mazání to jemně nožky zchladí. Krém se ihned vstřebává, po chvíli ani nevíte, že jste si nohy mazali. A to je možná ten problém, protože to mi celkem vadí.. je to totiž jako bych nic nepoužila, žádná hydratace či zlepšování stavu chodidel se nekoná. Prostě jak kdybych si nohy ničím nemazala, pokrok a zlepšení nula nula nic. Trochu mne to mrzí, páč jsem čekala alespoň trošku změnu.. aspoň takovou hydrataci, aby se mi paty neloupaly (což se mi v poslední době stává často) a ono nic. Vůbec nic. Tak jsem si šla pro ten ověřený, Baleu s ureou a jak to dopadlo víte.. :) Tenhle seženete v drogériích Rossmann, cena je tuším kolem 45 - 50 Kč za 100 ml.




Tak a příště už jdu zase do ověřené Balei, která se už na prodejnách objevila v novém přebalu (díkybohu!). Ta je stejně nejlepší.. nemastí, funguje a stojí pár korun :)

Co vy? Pečujete o svá chodidla nebo ne? Používáte nějaké krémy/peelingy/oleje/masky na nohy?

17 komentářů:

  1. Koupím si ten olej. Ten od Balei na nohy taky.
    Moc hezká recenze, zrovna se mi moc hodila. Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Pekná recenzia, ktorá mi veľmi pomohla. Ďakujem. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dříve jsem používala na chodidla krém na paty Balea s ureou, ale když jsem přišla jak skvělý je 40% glycerinový krém Mixa už nechci nic jiného. Je fakt skvělý...mastný ale na suchá místa parádní. Paty jsou po něm krásně hebké :)

    OdpovědětVymazat
  4. ten olej a peeling vypadají dobře :) až budu mít cestu do dmka mrknu na olej :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle je snad nekonečný boj. Začátkem prázdnin jsem byla u moře, tam jsem měla paty jak miminko a teď v ČR to je zas stejné :X... Určitě využiji dnešního článku a pořídím nějaký produkt! :)
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám moc ráda krémy a peelingy na nohy od Avonu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoooj,

    ten olejíček jsem si koupila taky a je faaakt luxusní! Za dvacku, no nekup to. Mám doma takovou tu bublací vaničku na nohy a přidávám si to i do toho a inlove <3

    A jinak za sebe můžu doporučit ten nej krém na světě, od značky Sueda, kupuju zde http://www.spago.com/katalog/pece-o-nohy-a-ruce/kremy-gely/sueda-foot-balm-75-ml-balzam-na-regeneraci-pokozky-s-azulenem-a-alantoinem-1007.html

    Hezké balení, nádherná vůně azulénu (voní hodně podobně, jako ten dětskej modrej olejíček v hranatý lahvičce), konzistence je trochu hutnější, krásně se do nohou vetře a kůžu skutečně zjemní. Uznávám, že nestojí 40 Kč, jako Balea, ale je tisíckrát lepší, samozřejmě toto je můj subjektivní názor...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jinak mají i větší balení
      http://www.spago.com/katalog/pece-o-nohy-a-ruce/sueda-foot-balm-150-ml-balzam-na-regeneraci-pokozky-s-azulenem-a-alantoinem-1008.html

      a pokud je to velká láska, jako mám já, tak mega balení http://www.spago.com/katalog/pece-o-nohy-a-ruce/kremy-gely/sueda-foot-balm-plus-500-ml-balzam-na-suchou-kuzi-s-vitaminem-e-1013.html

      Vymazat
  8. Olej Alverde musim mit! Diky za peknou recenzi.

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám moc ráda krém od Dermacol. Ale jinak péči o nohy docela zanedbávám

    OdpovědětVymazat
  10. Peeling mám také, dokonce jsem na něj psala recenzi a už ho mám skoro pryč :/ ta vůně mě hrozně nadchla je nádherná , takže jsem si teď objednala i krém na ruce nohy i tělo :)

    OdpovědětVymazat
  11. ten olej mám, ale není nic moc. Teď mám nově levandulový krém od Yves Rocher a ten je super :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ten olej od Alverde stojí normálně 83Kč tuším.. mám ho doma také.

    OdpovědětVymazat
  13. Ten olejíček mě dost zaujal, to jsi krásně vychytala takovou slevičku! Ale přijde mi, že musí stát daleko víc než 40Kč normáně, věci od Alverde jsou trošku dražší..

    OdpovědětVymazat
  14. po přečtení článku si uvědomuju, že se o svoje chodidla skoro vůbec nestarám :/ sem tam bych jim mohla dopřát nějakou koupel nebo masku. ta olejová koupel by mohla být fajn.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)