neděle 27. července 2014

Rosie z dílny Barry M..

Pěkný nedělní podvečer!

Dnes vám představím kosmetiku, která má na mém blogu premiéru. V červnových nákupech jsem vám ukazovala svůj nákup na stránkách mojesminky.cz, kde jsem neodolala paletce a rtěnce. Na paletku se podíváme později, dnes to bude o rtěnce Barry M, kterou jsem ukořistila v odstínu 164 Everything's Rosie.



Na Barry M rtěnky, vlastně celkově na tuto kosmetiku, jsem četla hodně chvály a proto jsem byla zvědavá. Barry M kosmetika je mi velmi sympatická už jen tím, že není testovaná na zvířatech a přesto je za velmi příjemné ceny. Sháněla jsem rtěnku v nějakém přirozenějším a dobře využitelném odstínu. A v tom mi padla do oka právě tahle v odstínu 164. Dle malé fotky na e-shopu se to sice dalo těžko poznat, ale nakonec jsem si řekla proč ne, vypadá to jako všestranně využitelná barva a určitě se neztratí. Měla jsem štěstí a dobrou ruku, protože odstín je to opravdu hezký. Sice trochu tmavší, než jsem čekala (a chtěla), ale přesto se mi líbí. Barva se těžko popisuje, protože je to taková směs všeho. Ale pokusím se být přesnější, dle mého je to krémová růžová s nádechem červené a oranžové. Jednoduše taková těžko uchopitelná barva. Každopádně univerzální odstín, který se hodí skoro ke všemu. Je to taková ta barva, kterou použijete když vás nenapadá žádná jiná.. :) Obal rtěnky je jednoduchý, černý, pevný, povrch matný. Povrch je upraven tak, že na něm tolik není vidět každý otisk, ale přesto nezůstane bez poskvrny. Co se mi obzvlášť líbí je velikost rtěnky, oproti jiným kouskům ve sbírce je roztomile maličká, vejde se tedy i do té nejmenší kabelky.



Rtěnka je velmi dobře pigmentovaná. Stačí s ní rty přetřít jednou-dvakrát a máte krásný sytý odstín. Na rty se opravdu přichytne a drží, finiš nemá ani úplně lesklý ani matný, něco mezitím. Rtěnka není až tolik krémová, jak by si někteří mohli přát, naopak je dost tuhá. O to líp samozřejmě drží. Beze změny ji mám na rtech 3 - 4 hodinky (což je u mě hodně), poté je třeba ji trochu doplnit. Výdrž je však zase na úkor hydratace, kterou tato rtěnka zrovna neoplývá. Pokud máte rty se sklonem k vysoušení, tak se vám moc líbit nebude. Já nijak zvlášť sklony k vysoušení rtů nemám, ale přiznám se, že po celém dni s touto rtěnkou mám rty suché a pak potřebuji pořádnou péči od balzámu. Ještě doplním, že díky té tuhosti dokáže nehezky zvýraznit nedokonalosti (šupinky, atd.) a zalézá mírně do vrásek.


No takže shrneme-li si to, tak je rtěnka celkem zklamání. Hezký odstín a delší výdrž jsou fajn, ovšem na úkor hydrataci a celkové kvalitě/efektu. Asi jsem od ní čekala něco lepšího. Výsledek tedy opravdu nic moc. Seženete tady za 149 Kč.

Co vy a kosmetika Barry M? Máte někdo nějakou rtěnku? Jste spokojené?

18 komentářů:

  1. Mám dvě, Vintage Pink (už se nedělá) a Touch of Magic (ta co je zelená a mění se na růžovou). Obě jsou mastnější, ale vyloženě nevysušují. ToM je totální držák, ani peelingem dolů nejde :D Víceméně jsem s nimi spokojená, i když extra hydratační nejsou :) Bohužel rtěnky Barry M se hodně liší konzistencí u jednotlivých odstínů, jak jsme zjistila ze vzorků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je na pendrek :-/ a já mám zrovna tu horší konzistenci.. :( :D

      Vymazat
  2. Od BarryM mám rtěnky dvě, netuším jak se jmenují, mám na nich jen čísla 132 a 152. 132 je rose-gold, možná se tak i jmenuje :D A 152 je taková pěkná podzimní barva, sytá, tmavší.

    OdpovědětVymazat
  3. Jaj i na rtech jde poznat, ze je rtenka tuzsi:/ Odstin se mi nelibi vubec, pro me by to uni odstin nebyl:(

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, ale odstín vypadá opravdu nádherně! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Od Barry M jsem zkoušela pouze jeden lak, jinak mě tato značka ani moc neláká. Ani nevím proč:) I tato rtěnka není nic moc pro mě, na mě je pořád dost výrazná. Já snesu jen nude rtěnky.

    OdpovědětVymazat
  6. Od Barry M mám jednu rtěnku, kterou jsem vyhrála, bohužel je to taková skoro barbie růžová, takže mi leží doma a nenosím ji :(

    OdpovědětVymazat
  7. Barry M jsem zkoušela v Anglii, měla jsem růžovou neonku, taky byla sušší, ale odstín byl boží. Některé produkty mají dobré, některé zase ne, ostatně tak jako každá značka. :)

    OdpovědětVymazat
  8. mám taky tu zelenou, co Nikča, ale ještě jsem ji nezkoušela. celkově je mi ale značka sympatická, mají hezké obaly a tak... musím už tu kouzelnou vyzkoušet :D snad bude teda lepší... já jsem si teď koupila tu novou od Rochera a je dole asi tak po čtvrt hodině, z toho teda rostu! a ještě má třpytky, které škrábou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obaly se mi taky líbí a sympatická mi je taky.. i když tou kvalitou.. :( Jinak teda to je od Rochera pěkný.. :D

      Vymazat
  9. je to veľmi pekný odtieň :) škoda tej hydratácie ale možno by mu pomohlo si dať hneď balzam na pery a tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však určitě.. :) ale pořád čekám tu hydrataci i od té rtěnky..

      Vymazat
  10. Škoda té hydratace, odstín se mi opravdu líbí :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. O značce jsem slyšela, ale zatím jsem nic nezkoušela. Líbí se mi obal rtěnky i barvička je hezká
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá moc krásně, Barry M nemám každopádně vyzkoušenou...
    Já celkově nejsem rtěnková, ale tahle mi fakt vzala za srdce =o)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)