úterý 29. července 2014

Naučila jsem se opalovat?

Pěkný den vám přeji!

Zase trochu pozdě, jelikož venku se nám krásné slunečné počasí začíná kazit, ale to bych nebyla já, abych to stihla včas.. :) Přesto si myslím, že nás krásné počasí ještě čeká a někdo třeba moji recenzi využije.. nehledě na to, že půlka prázdnin nás ještě čeká a některým z vás určitě klepe na dveře dovolená u moře :) 

Co tu ale takhle složitě okecávám je recenze na opalovací přípravek. Kdo mne sleduje už od loňska nebo déle, tak ví, že jsem hrozná. Hrozná na ochranu proti sluníčku. A to fakt děsně. Protože nejsem do dneška schopná se na sluníčku pravidelně mazat krémy na opalování. Prostě ne. Jsem na to lajdák a jednou na to doplatím, já to vím.. ale stejně vylezu na sluníčko a nějaký opalovací krém je pro mne prostě ztráta času, zbytečnost, naprosto passé záležitost... Jenže na akci s Vichy, pod taktovkou PR této značky, jsem se o opalování mnohé dozvěděla a dostala na vyzkoušení novinku této lékárenské kosmetiky. Modlila jsem se, aby mne tahle pecka, která není ledajaká, nýbrž ve spreji, naučila tyto přípravky používat. Uspěla, co myslíte? Musím říci, že částečně ano. Nebudu tvrdit, že se nyní mažu (nebo spíše sprejuji, abych byla přesná) od rána do večera a nenamazaná na sluníčko nevylezu, nýbrž když už jdu na koupaliště nebo někam v plavkách automaticky s sebou tohoto kamaráda beru. A dokonce ho i použiji! Úspěch. Třikrát hurá! Dnes vám tak tedy mohu napsat své dojmy z používání.



Opalovací sprej je jednou z novinek, která se přidala do portfolia opalovacích přípravků této značky. Pokrok se nezastaví a myslím, že je fajn věc, snažit se zjednodušit práci nám, takovým lajdákům na mazání, jako jsem já. Nemám totiž ráda to složité mazání krémy :D Jako jo, doma po sprchování se mažu pořád, ale koho by to bavilo na koupališti, pořád mačkat krém a složitě ho roztírat.. fuj! Proto je tu nyní tahle novinka, díky které jste této práce ušetřeni. Jednoduše vezmete sprej, zatřepete, nastříkáte a tadááá.. jste namazaní! Je fakt, že občas nastříkaný krém/sprej trochu rozetřu, ale to musím spíš kvůli tomu, že jsem levá a neumím to nastříkat z dostatečné vzdálenosti.. Ale pokud se mi to povede nastříkat z 20 cm, tak to není potřeba, na těle se to rozprostře samo. Hustý. Prostě mne tahle aplikace baví a proto si na ní občas i vzpomenu. Dalším plusem je příjemná parfemace. Jako jo, většina opalovacích prostředků mi voní stejně, tohle má taky hodně obdobnou parfemaci jako další tisíc-pět-set opalovacích přípravků, ale přesto je jiná.. taková jemnější. Pak je tu ten neviditelný efekt. Víte jak je to s krémy.. velké bílé šmouhy, které občas trvá než se rozetřou do ztracena k tomu tuna mastnoty a tak dále.. To tady prostě nehrozí, sprej je průhledný a po chvíli, co se vstřebá, je neviditelný úplně. Pokožka je jenom krásně namazaná, trochu lesklá, což vypadá přeci hezky, že ano a chráněná před tím ohavně pálícím sluníčkem. Co se mi líbí je, že nejste nijak ulepení ani mastní. Víceméně o něm nevíte. Je to určitě krok vpřed a pro mne daleko příjemnější záležitost než kdejaký krém. Za mne palec nahoru. Navíc se prodává pokud je mi známo ve dvou variantách - SPF 30 a SPF 50. A abyste věděli vše, tak chrání nejen proti UVB, ale i proti UVA paprskům! Bingo! Za co mu dám palec dolů je jeho cena, která se trochu nepovedla. Jako jo, je to Vichy, ale skoro 500 Kč (tady) za 200 ml spreje se mi zdá dost no. Navíc co si budeme povídat, ono toho spreje bude ve výsledku o dost méně, než 200 ml krému.. Takže jako to se mi silně nelíbí a kazí mi to ten perfektní dojem..




Seženete buď na e-shopu zmíněném výše nebo běžně v lékárnách. Tam bych ale počítala s nějakou tou lékárenskou přirážkou, víte jak to je.. 

Co vy a opalovací přípravky? Jste lajdáci jako já nebo se poctivě mažete? Co používáte nejraději mléka/oleje/spreje?

13 komentářů:

  1. Už som čítala recenziu na opalovací krém od Vichy a aj tento sprej vyzerá takisto super! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, to by som si asi dala povedať :) Ja som ale toto leto zase pri krémoch s tým, že sa len modlím, aby sa mi chcelo ich používať, pretože ďalší rok s extrémne spálenou pokožkou už neprežijem.
    Donny

    OdpovědětVymazat
  3. Nějaký opalovák ve spreji bych si na dovolenou chtěla pořídit, je to přeci jen o dost praktičtější :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoooj,

    no Vichi vychvalujou :-) ale ta cena, kvůli ní ho netestnu...
    Já používám Biodermu mlíko ve spreji, není mastná a je to 30 ka, na obličej používám opět Biodermu 50+... No a pokud jsem u vody, tak používám Vivaco olej ve spreji, je super, ale bohužel je mastnej a zůstane mastnej, což mi u vody neva. Po opalování používám máslo od Vivaco <3

    OdpovědětVymazat
  5. Ja lajdacim s mazanim, kdyz se jdu uvelebit do lehatka na zahradu po pate hodine. Kdyz jsem ale na ostrem slunci, tak se mazu, protoze se mi cas od casu udela i vyrazka. Nicmene proti vyrazce se mi osvedcil opalovak se spreji od La Roche Posay. Zasoby z Francie se mi ale tenci a u nas jsou ty ceny ponekud mimo. Vichy jsem nezkousela a ta cena mi i trochu odrazuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak v La Roche bych taky věřila :) ta cena je nic moc, to opravdu jo! A ono v lékárně to bude ještě za víc, protože si každá lékárna přihodí nějakou tu marži.. a že ji mívají lékárny docela nasazenou! :-/

      Vymazat
  6. :))) Hezké, tento rok asi nepoužiji, ale na příští k moři?! Ten by se hodil!:))
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  7. Nevypadá špatně, kdybych si nedávno nekoupila Biodermu a La Roche, tak to klidně vyzkouším. Já se taky nerada mažu opalovacími krémy, vadí mi spíše jejich typická vůně a taky mi přijdou hrozně mastné. Letos jsem ale narazila na poměrně fajn krémy, takže mi to tolik nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já se většinou taky nemažu :D ale když už, tak mám strašně ráda spreje :)
    chickflickcherry.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ten vypadá v celku velice zajímavě :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. já ho mám moc ráda! nejsem moc fanda mazaní, vadí mi ten pocit, takže tohle je úplně ideální. cena, pravda, není zrovna skvělá, ale ono to mají tyhle lékárenské značky všechny podobně :)

    OdpovědětVymazat
  11. Nohy a někdy ruce lajdám :D, ale výstřih si musím namazat vždycky jinak tam pak mám fakt nepříjemnou vyrážku. Spíš ze začátku než se opálím se mažu pořád a já už jsem opálená, tak pak míň
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)