sobota 26. července 2014

Lakujeme: Rita Ora a její sbírka..

Pěkný den vám přeji!

Zase tu nějakou tu chvíli nebyl lakovací post a tak to musíme napravit. Konečně vám dnes představím laky, které lakuji už nějaký ten pátek. O jednom z nich neustále i básním a ještě nebyl čas vám ho ukázat.. Dneska tedy o lacích z kolekce Rita Ora pro značku Rimmel. Jeden z nich je mým oblíbencem, druhý mi až tak neučaroval, ale to se vše dozvíte níže.

Rita Ora - 703 White Hot Love

Je můj velký oblíbenec. Ale nejdřív se vám musím k něčemu přiznat. Ač mám celkem rozsáhlou sbírku laků (no tak dobře, oproti jiným blogerkám je to bída :)), tak je tohle můj první bílý lak. Ani nevím proč, ale bílým jsem se nějak neúmyslně vyhýbala (a přitom není na nehtech nic hezčího!). Až jsem si jednou u stojanu Rimmel řekla, že by to nějaký chtělo a sáhla jsem po tomto. Je to klasicky bílá obsahující perleť, která je však vidět spíše v lahvičce než-li na nehtech. Lak má plochý štěteček s dokulata zastřiženou špičkou jako laky od Rimmel mívají. Já mám tento druh štětečku nejraději, jelikož si jím krásně nalakuji nehet jedním tahem. Lak je konzistencí akorát, ani zvlášť tekutý ani hustý. Ovšem v první vrstvě dělá nehezkou věc, nanáší se nerovnoměrně. Nehet po první vrstvě prosvítá. Proto je třeba jej nanést minimálně ve dvou vrstvách. Dvě vrstvy už jsou dostačující k plnému krytí a hezkému efektu. Líbí se mi jeho velmi rychlé schnutí, do pár minut je lak na troud. To moc vítám, protože jej používám jako spodní lak pod neonky, které díky tomu více vyniknou. Nemusím tak čekat hodinu, abych mohla dál lakovat :) Výdrží je to lepší průměr, u tohoto kousku mám nehty v pořádku cca tři dny, než se začnou výrazně ošoupávat špičky, popř. odloupávat kousky laku.




Takže pominu-li horší krytí v první vrstvě a jeho flekatění, tak jsem s ním nadmíru spokojená. Opravdu jej lakuji celkem pravidelně a za tu dobu, co ho mám, zdobil mé nehty už nejméně desetkrát (rekord!). Pokud hledáte nějaký bílý lak, co nestojí jmění, tak jej mohu doporučit.

Poznámka: Modrý lak použitý na fotkách je Astor Fashion Studio v odstínu 243 Dark Water Blue, který jsem kupovala v nedávných výprodejích těchto laků. Předpokládám tedy, že již není v nabídce, proto jej nebudu blíže popisovat. Řeknu akorát že barva krásná, krytí super, schnutí bez problémův, ale výdrž maximálně dva dny.

Rita Ora - 323 Don't Be Shy

Tenhle lak jsem měla půjčený od kamarádky. Chtěla jsem zkusit další z této kolekce a tak když se mi naskytl tento, šla jsem do toho. Přiznám se, že podobných růžových barviček mám několik, takže bych po něm sama nesáhla, ale určitě není odstín špatný! Je to hezká tmavší krémová růžová, bez jakéhokoliv efektu. Takové mám stejně nejraději. Štěteček má úplně stejný jako kolega výše, plochý se zaoblenou špičkou. Lakuje se tím jedna báseň. Tenhle růžový nijak nepruhuje a hezky kryje už v pouhé jedné vrstvě. Schnutí je opět parádní, během pár minutek jsou nehty suché a já se můžu věnovat jakékoliv činnosti. Výdrž jsem zkoušela schválně na dva způsoby - jednu vrstvu, kde byla výdrž dost mizerná, pokud se lak nezafixoval top coatem - hned druhý den jsem měla odřené špičky! U dvou vrstev je to o mnoho lepší, lak jsem měla v dobrém stavu po dva dny, poté se začínají ošoupávat špičky i tam, avšak zafixované top coatem si prodloužíte výdrž minimálně o další den. No, takže tenhle lak je na tom lépe krytím, ovšem zase hůře s výdrží.



Seženete v drogériích, běžná cena je tuším kolem 50 Kč, ale velmi často je najdete ve slevách, kde nestojí více než 30 Kč.

Co vy a laky Rita Ora? Máte? Jste spokojené?

18 komentářů:

  1. Já jsem nakonec po delším váhání také pořídila ten bílý, ten se doma nikdy neztratí.. navíc vypadá na nehtech opravdu krásně:)

    OdpovědětVymazat
  2. já taky žádný bílý nemám, zato mám milión odstínů růžové :D tenhle taky, byl v tom DM boxu, ale ještě jsem se k němu nedostala, tak jsem zvědavá na tu výdrž...

    OdpovědětVymazat
  3. Já laky od Rimmel mám obecně ráda, ale tuhle kolekci jsem vynechala, protože ty barvy už mám, nebo alespoň podobné doma.
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som im dlho odolávala, ale nakoniec som si kúpila biely, keďže som naň počula chválu.. Páčilo sa mi samozrejme viac odtieňov, medzi nimi aj táto ružová, ale takých už mám doma niekoľko a ďalšie by mi len zbytočne stáli na poličke... :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám mint a bílý... A můžu říct, že jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám ten Don´t Be Shy a barvičku jsem si naprosto oblíbila, teď na léto je super. Výdrž by mohla být lepší, vydrží mi také tak 2 dny.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to opravdu skvěle. Ten bílý si nejspíše pořídím. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mám z téhle řady už modrý lak a ten je super! Chystám se koupit i ten bíly lak. Mám bílý lak od Coloramy z Maybelline a ten je hrozný, protože pokud chci docílit fakt hezké, bílé, neprůsvitné barvy, tak musím nanést snad 5 vrstev...
    http://fashionblogbymarie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. nemám vo svojej zbierke ani jeden lak od rimmelu, ale na tú bielu si ma naozaj nalákala :) hlavne s tým schnútim a výdržou :)

    OdpovědětVymazat
  10. nějaký bílý bych si měla také pořídit, a chci černý :) jinak Rimmel laky mám ráda, Catrice ale o trochu víc, protože nedělají ony pruhy, a přitom mají stejný kartáček.

    OdpovědětVymazat
  11. Biely si už musím dokúpiť a zvolím tento :)

    OdpovědětVymazat
  12. Dřív se mi bílé laky nelíbily, ale už začaly a chci si právě pořidit ten Rita Ora :)
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. V bílé barvě lak si musím už konečně pořídit! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. dont be shy je přesně moje oblíbená barvička, ale podobných už mám hodně, tak jsem si ji nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  15. Můj oblíbený lak od téhle kolekce je Breakfast in bed a to nejen názvem, ale i barvou :D

    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. Mám tu mint snídani v posteli. A spolu s lakem z Topshopu můj nejhorší lak ve sbírce. Pruhatí jak šílenej.

    OdpovědětVymazat
  17. mám doma ten bílej a teprve nedávno jsem ho zkoušela a musím říct, že mě docela zklamal :/ je dost hustý, takže se s ním nepracuje zrovna dobře a nešel nanést tak, aby nebyly vidět tahy. na druhou stranu musím říct, že výdrž byla skvělá, protože na mých nehtech jen tak něco nevydrží a tenhle to zvládl skoro 5 dní, což je opravdu slušnej výkon.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)