pátek 6. června 2014

Matné víno aneb jak jsem se ve výběru sekla..

Pěkný páteční podvečer!

Jsem tu s dalším článkem, recenze tomu úplně říkat nebudu, protože po těch pár vyzkoušeních k tomu nejsem asi dostatečně kompetentní, ale to pochopíte vzápětí.

Na úvod snad musím říci, že jsem prostě jiná než ostatní.. zatímco všichni se po zimě (i když letos nebyla kdovíjak tuhá) vrací od tmavých rtěnek ke světlým a barevným, já jsem šla přesně opačným směrem. Někdy v březnu se mi zachtělo tmavých rtěnek. A tak jsem přemýšlela po jaké sáhnout.. Pak jsem však objevila novinku v katalogu Avon - matnou rtěnku Ultra Colour. Dlouho jsem přemýšlela jaký odstín zvolit, ale nakonec vyhrál právě tmavý kousek - Matte Grape..



Na rtěnku jsem se strašně těšila, protože tmavých kousků ve své sbírce moc nemám a děsně jsem chtěla oživovat líčení.. Ihned co rtěnka přišla, jsem se na ní vrhla. Odstín mi skutečně učaroval. Klasicky čistá vínová barva, přestě to, co jsem chtěla.. a ještě matná, no neberte to! Tak jsem ji s chutí zkusila a... pochopila, že to prostě nosit nemůžu. Barva je to vskutku krásná, vínová bez příměsi jiného odstínu.. Ale vypadám v tom přinejlepším jako upír. Jednoduše tmavé rtěnky a tenké rty nejdou dohromady. No, tak jsem vám ji zkusila nakombinovat s několika typy líčení očí a došla k závěru, že mi prostě slušet nebude, ať ji použiji v jakékoliv kombinaci a to ani teď na jaře natož na podzim. Přesto takové shrnutí jejích vlastností si neodpustím a poté ji pošleme o dům dál.



Rtěnka má jednoduchý černý obal, s klasicky vysunovacím mechanismem. Na rtěnce samotné je vyražený nápis Avon, to se mi u rtěnek hrozně líbí. Rtěnka je krémová, ale zase ne přehnaně, aby se na rtech roztékala. Naopak celkem obstojně přilne a takové dvě hodinky drží bez potřebných úprav. Pití nebo jídlo přežije jen stěží, i když taková ta první vrstva nebo obrysy zůstávají. Rty nevysušuje, naopak je jemně hydratuje. Nezalézá do vrásek, její finiš je opravdu matnější, ale zcela matnou rtěnku si představuji ještě trochu jinak. Parfemaci ani chuť nemá (to je jedině dobře). S čím musíte počítat je optické zúžení rtů (jako bych to potřebovala) a mírné zažloutnutí zubů (ale třeba s tmavší růžovou nebo oranžovou je to horší). Takže sečteno podtrženo absolutně nic vhodného pro mě a já zas nevím v jakém zápalu pobláznění jsem si ji kupovala.. Přesto věřím, že se najde spousta slečen, kterým podobné rtěnky sluší :) Já ji dám šanci možná ještě zítra na dětský den tady u nás, kde by se mohla hodit k mému kostýmu čertice.. :D


Tolik tedy k mému výběru, který byl tak trochu mimo. Rtěnku jsem kupovala v Avon katalogu, tuším že za cca 70 Kč. Ale hlásím, že už jsem jej po svém nákupu v katalogu nikdy neviděla a na internetu jsem ji též nenašla, takže asi jen tak k sehnání nebude. Přesto jsem měla potřebu vám o ní říct, prostě jsem vám asi chtěla nahlásit, že tmavé rtěnky mi vůbec nesluší :D :)

Co vy a tmavé, vínové rtěnky? Nosíte je?

40 komentářů:

  1. ty upir mas to krasne :) nos to ;) !!

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, jak jinak, ale na detailu ti krásně ladí s pletí, vypadá to moc hezky. Já mám tmavý rtěnky ráda, protože když už si něco patlám na pusu, tak chci, ať to stojí za to! :) Ale zas nemůžu říct, že bych je nosila často, běžně přes den pusu odfláknu jenom obyč balzámem.

    OdpovědětVymazat
  3. tieto matne rtenky z Avonu su super! Ja mam jednu (uplne som neodhadla odtien..moc ruzovy na mna) a chcem dalsiu ^^ Ale v katalogu som ju uz dlhooo nevidela ;( ani na nete..nikde..;(
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi, že se v katalogu ani neohřály a už jsou pryč.. :( myslím, že je to škoda!

      Vymazat
  4. Mě se ten odstín líbí, ale na léto bych to úplně neviděla :) Možná navečer :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/spotrebovano-kveten-2014.html

    OdpovědětVymazat
  5. Odstín je nádherný! Já osobně bych si ho asi nevzala kvůli tomu, že mi takové barvičky nesluší, ale jinak mám tyhle odstíny moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  6. No já ti nevím, ale mi se to na té fotce hodně moc líbí! :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Nevypadá špatně, ale je pravda, že tmavé rtěnky sluší víc plnějším rtům...

    OdpovědětVymazat
  8. Taky mi připadá, že ti sedne, ale když se v tom necítíš, tak to je jasný ;-) Ten odstín je naprosto skvělý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě ono no, moc si v tom nepřijdu a pak člověk nemá ani chuť to zkoušet a používat.. :)

      Vymazat
  9. Ale tak proč ne, myslím, že by mi slušel :DD A vidíš, nakonec ho taky využiješ, i když třeba jen na dětský den :)

    OdpovědětVymazat
  10. Podla mna ti velmi svedci!! A je nadherna, ja ju musim mat! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty jo, od Avonu bych nečekala takhle sytou rtěnku. Krásná je, jdu si vygooglit víc fotek, protože to asi potřebuju.

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem si ted pořídila podobnou a přijde mi, ze mým zubům celkem svědčí :D asi má prostě každý jiný odstín skloviny (ale ty moje mi připadaj fakt žlutý :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je fakt, že jako třeba s hodně výraznýma růžovýma nebo některými odstíny oranžové jsou mé zuby o mnoho horší.. :D

      Vymazat
    2. mně se zdají moje zuby nejhorší asi s korálovou (ale s takovou tou růžovou korálovou, ne s červenou korálovou - s tou už je to zas lepší :D)

      Vymazat
    3. Korálová je jednoznačně nejhorší! :D tu se právě kvůli tomu neodvažuji moc nosit, i když korálových rtěnek mám několik..

      Vymazat
  13. Souhlasím s holkama nade mnou, podle mého ti moc sluší! Ukážeš nám s ní celý obličej? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, to asi radši ne, to je nekoukatelné :) :D už jsem ji uložila na dně šuplíčku..

      Vymazat
    2. Mám doma matnou Kate od Rimmelu v podobným odstínu a taky mi nedělá žlutý zuby. (Ne žlutější, než mám - nosit se to dá, takový mindrák, abych se vzdala výrazných rtěnek, z barvy svých zubů rozhodně nemám.) U těhle odstínů hodně záleží na podtónu a vůbec na poměru barev. Taky bych se přimlouvala za víc fotek, protože se mi líbí (jsem kontrastní sněhurkovský typ a takové barvy mi jdou) a fotek jsem našla dost málo, nedokážu se rozhodnout, jestli není moc hnědá. (Což by mohl být ten problém, pro který žluté zuby dělá, moje Kate je čistokrevně temně červená, tak nemám problém.)

      Vymazat
  14. odtieň je krásny :) je naozaj škoda, že ti tak zúžuje ešte pery lebo ja mám tmavé a ešte k tomu madré rúže veľmi rada :) ja som si objednala vzorku tiež z radu matných od avonu odtieň Matte Merlot a je na mňa až príliš tmavá, na verejnosť by som s nou určite nešla - ale na mne to pôsoby tak ako keby mi skôr vybielovala zuby :)
    inak, podľa mňa by si ju využila možno tak na Halloween či podobné akcie ? :) (k tomu líčeniu čo si tu hodila minule o čarodejnici na party :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však hned dnes jej použiji na podobnou akci k převleku.. :) jinak asi moc ne no :( :D

      Vymazat
  15. vínové rtěnky miluju a tato má super odstín!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  16. Náhodou upírský odstín :D Já mám stejnou řadu ale matte melon - a dokonce mi sedla i barva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak ne že bych nechtěla být upírkou po boku třeba Edwarda.. :D :D

      Vymazat
  17. mně se tyhle tmavé rtěnky strašně líbí, ale nosit bych je prostě nemohla. nebo mohla, ale asi bych se v tom tak úplně necítila.

    OdpovědětVymazat
  18. Tyto rtěnky hodně sluší sněhurkovským typům. Líbí se mi ta barva. Hodně mne tyto tmavé zestařují, takže nic pro mne.

    OdpovědětVymazat
  19. Podobny odstin mam od chanelu, vydrz naprosto uzasna a nosim je podle nalady a ne podle rocniho obdobi :-) a spise mi tmava rtenka zuby opticky vybeli nez ze bych je mela zlute :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky jedu spíše podle nálady.. :) zbarvení zubů hodně závisí na podtónu rtěnky. Já mám asi 4 červené, s jednou mám zuby hrozně žluté a s jinou zase bílé jak perličky.. :D tak věřím, že to tak bude i u vínových.. :)

      Vymazat
  20. přesně tak, tmavé rtěnky a tenké rty nejdou dohromady, proto se tmavším rtěnkám vyhýbám :( ale některé odstíny jsou tak krásné a jenom závidím těm, kterým sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky :( dalo by se s nimi tak vyřádit... :D

      Vymazat
  21. Toto je presne moja farba, ale skôr na výnimočné príležitosti..:)

    OdpovědětVymazat
  22. Řekla bych, že je to spíše o zvyku, než že by úzkým rtům nepasovaly :) Spíše naopak, jen se to musí vychytat s odstínem a pomocí konturky rty opticky zvětšit :)

    OdpovědětVymazat
  23. Já se ve tmavých rtěnkách moc necítím a hlavně já často rtěnku nanáším za pochodu, takže s tmavou bych asi nezabodovala :D

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně můj problém..! :D Proto upřednostňuji nenápadné odstíny :D

      Vymazat
  24. Avon už vede i matné rtěnky? to je příjemné překvapení :) já můžu tmavé odstíny celý rok - vínovou prostě zbožňuju a cítím se v ní nejlíp. je to nádherná barva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že je měli v nabídce nějak krátce.. teď už jsem je tam neviděla :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)