úterý 27. května 2014

Lakujeme: Temno a opály

Pěkný úterní podvečer!

Víte, co jsem si nedávno uvědomila? Že vám už asi tři měsíce slibuji fotky laku na nehty Opal, který jsem tehdá hodně chválila. Pamatujete si na něho? Mluvila jsem o něm nejdříve tady v Oblíbencích a chvíli nato se objevil tady ve videu o nejoblíbenějších lacích.. Jednoduše, zamilovala jsem se do něho! :) Ta láska samozřejmě stále trvá, ovšem ustoupil trošičku v pozadí, jelikož jsem se v poslední době vrhla spíše na barevnější jarní barvičky, ke kterým se tak úplně nehodí. Já ho mám totiž nejraději v klasice - s černým podkladem, na kterým nejlépe vynikne. Dnes tedy o této dvojce.


Podkladový černý lak je použitý od Rimmelu 60 Seconds v klasicky černém odstínu 800 Black out. Ten jsem si v březnu nadiktovala k narozkám, abych měla na čem používat ten krásný nadlak. Lak je klasicky krémová černá, která schne do vysokého lesku. Štěteček je plochý a vršek je do obloučku zastřižený. Štětečky Rimmel laků mám obyčejně ráda, ale nemůžu si pomoci, s tímto černým se nějak nemůžu sžít. Celkově nevím čím to je, ale s tím černým lakem nejsem moc kamarádka. Přitom nepruhuje, konzistencí je akorát, kryje plně ve dvou vrstvách a rychle schne.. Tak mi to někdo vysvětlete :) Bude to možná tím, že černý lak je pro mě celkem novinka a nejsem na to zvyklá. Ještě tedy k výdrži, kterou jsem celkem zklamána. Asi se dá u černého laku čekat, že špičky se budou odrbávat rychle (nebo spíš že to bude vidět), ale že si jej nalakuji a hned druhý den ráno je budu mít odrbané, to jsem nečekala. Takže pozor, černý lak není zrovna týdenní záležitost. Používám k němu i nadlak s vědomím, že to pomůže, ale většinou stejně hned druhý den jsou ty odrbané špičky nesnesitelné.. Seženete v drogériích za cca 50 Kč.



No ale jdeme k tomu zázraku, krásnému top coatu Opalescence od Avonu. Tohle byl jeden z nejlepších nákupů, protože to je vážně krásná záležitost. Ono to sice na fotkách vypadá všelijak, já vím, ale věřte mi, že ve skutečnosti to na nehtech vypadá moc hezky. Obzvlášť na tmavém podlaku, zkoušela jsem šedou, černou, tmavě modrou.. Lak je na nehtu průhledný, v lahvičce vypadá trochu kalně. Obsahuje šupinky, které házejí různobarevné odlesky. V lahvičce jsou vidět různé barvy - od žluté, přes oranžovou, zelenou, modrou, fialovou.. Na nehtech už je potom výraznější hlavně ta zelená a modrá. Prostě nádhera! Problém s ním je tedy při lakování, to se přiznám, že mi občas tečou nervy. Jak je totiž každá šupinka jiného tvaru a velikosti, tak se to mizerně koriguje. Tvoří ve finále hrubý povrch, proto vždy ještě přelakovávám nadlakem :) Většinou jej používám v jedné vrstvě, která uschne celkem rychle a efekt je takový nenápadnější. Na fotce zblízka je lak ve dvou vrstvách a jak vidíte, to už je hodně intenzivní a myslím, že to není tak hezké a ledabylé, navíc ve dvou vrstvách už hůře schne. Výdrž je parádní, z nehtů se nehne ani po týdnu. Takže chce to přetrpět útrpy při lakování (no a teda také při odlakování), ale ten hezký efekt mi za to prostě stojí. Jsem ráda, že jsem si ho tehdy v nějakém popudu objednala, protože měsíc na to zmizel z katalogů. To mi přijde škoda, určitě by nezůstalo u jednoho prodaného kousku :) Stál tuším kolem 60 Kč.

Co vy a efektové laky? Líbí se vám tento šupinkový? Nosíte černé nehty?

12 komentářů:

  1. vypadá to moc hezky :) já černý lak nenosím, do nedávna bych si nevzala ani růžový či červený, jenže manikérka mi dala Rock lak ve vínové barvě a od té době už vlastním řervená i růžový :) z efektových laků mám nějaké od Essence. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Avon Opalescence je pro mě zklamání ... absolutní ... :\ Je to hroznej zmetek a svůj názor na něj nikdy nezměním.

    Tvoje barevná kombinace je zajímavá, ale kdyby jsi použila podobný Catrice, tak jistě by to bylo i praktičtější. http://www.catrice.eu/cz/produkty/nehty/lak-na-nehty/detail/product/ultimate-nail-lacquer-50.html


    http://imiiska.blogspot.cz/2014/04/recenze-avon-opal-top-coat.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, já si na jeho vlastnosti zvykla a ten efekt prostě zbožňuju :) Krytí jsem od něho ani nečekala, to schnutí by mohlo být lepší a pro srovnání povrchu použiji nadlak.. ale Catrice omrknu, díky za tip!

      Vymazat
  3. Vypadá to nádherně. Závidím ti opálový lak a jsem fakt naštvaná, že není k sehnání. Navíc by mi ladil k opálovým náušnicím :)

    OdpovědětVymazat
  4. To vypadá nádherně :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. ja ho tiež prelakujem stále nadlakom, ale páči sa mi aj bez nadlaku :) mám ho tiež a mne sa páči aj na takom tmavo modrom podklade :)

    OdpovědětVymazat
  6. Koukala jsem na něj v katalogu a teď docela lituju, že jsem si ho taky neobjednala - vypadá to nádherně a věřím, že ve skutečnosti to je ještě krásnější! :) Černý lak jsem na nehtech snad ještě nikdy neměla, ale nebráním se tomu :) V poslední době se mi ale více líbí nenápadnější barvy.

    OdpovědětVymazat
  7. neviem, mne tie laky od rimellu 60 seconds nejako nesadli. mám 315 ready aim paint! a ten sa zlupuje hneď :-/

    OdpovědětVymazat
  8. S tím top coatem vypadá senzačně :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/new-in-may-2014.html

    OdpovědětVymazat
  9. efektové laky mám moc ráda, protože dokážou oživit i na první pohled nudný lak :) a tento vypadá moc hezky a hned ta černá nevypadá tak tvrdě :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá jako kousky zrcadla, parádní! Mně se takovéhle střípkové nadlaky velmi líbí, musím si pořídit nějaký hezký. Zatím mám jen essence, tuším Night in vegas z doby před několikátou obměnou kolekce, ale pořád funguje krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Černá je fajn :) nosila jsem ji kdysi a teď jsem se k ní zase pomalu vrátila :) Takže vlastně black is back!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)