středa 7. května 2014

Diary: Konec YouTube "kariéry"..

Pěkný středeční podvečer!

Dnešní článek bude tak trochu něco jiného, co tu ještě nebylo a co tu asi už nikdy nebude. Povídací, loučící, vysvětlovací a pro jednu etapu mého blogování je to konečná. Ano, jak čtete správně v nadpisu, chci vás informovat o tom, že jsem se rozhodla definitivně skončit s videi.

Teď těžko odhadnout Vaše reakce.. Někdo si možná oddychnul, že nebude muset nadále sledovat můj ksicht na kameře, někdo je třeba zklamaný.. doufám, že nikoho mé rozhodnutí nerozbrečelo :) Jednoduše, rozhodla jsem se za touto částí mého působení udělat tlustou čáru a jít dál. Těch důvodů je opravdu spousta a já jsem se rozhodla vám je co nejblíže popsat. Je to pro mne svým způsobem těžké a především mne to mrzí kvůli vám! Mým odběratelům, kteří věnovali svůj čas mým videím, koukali na ně, komentovali.. Nechci, aby to vypadalo, že si vás nevážím.. Ale jednoduše je spousta důvodů, která mne drží zpět..


1. Nebaví mě to. Točení videí jako takové mi nijak nevadilo a občas jsem to dělala opravdu s chutí (vidíte to OBČAS? Nebylo to tak vždy!). Natáčení mne někdy vytáčelo, jindy neskutečně pobavilo.. někdy jsem zuřila nad tím, že musím 4x přetáčet dvacetiminutové video, jindy to šlo hned.. to ještě šlo, ale co mne opravdu nebaví jsou úpravy videí, jejich dlouhé renderování, uploadování na YT.. Z několika videí (z celých 90 asi tak 5) jsem měla opravdu dobrý pocit, který mne přešel ihned po uploadování, asi se nemusíte ptát proč.. Nechci dělat videa z povinnosti, protože to pro mne má být zábava.. navíc si myslím, že bystří odběratelé poznají, že to dělám spíše "z donucení" než ze zábavy.. V posledních měsících se mi točení natolik zprotivilo, že už se do toho opravdu nedokážu donutit..

2. Reakce lidí. Tohle je hodně obsáhlé téma a myslím, že ho nemusím dopodrobna rozebírat. Jednoduše žádné video nezůstalo suché, vždy se na něm něco našlo a moji věrní rýpalové si nikdy nějakou tu poznámku neodpustili. Jednou to je tohle, podruhé je to tamto.. Ani z jednoho videa jsem po uploadování na YT neměla radost! Vždycky, ale vždycky mi ji někdo zkazil. Ano, říkáte si, neumí přijímat kritiku.. Upřímně, asi neumím.. Jednoduše nejsem tak silná, aby mi nevadilo, že někdo zkritizoval moji třeba celodenní práci na videu. Moje videa nebyla kdovíjaká, ale práce za tím byla, tím si buďte jistí.. a prostě bolí, když vám na tom zkritizují vše, co se dá.. O dalších reakcích lidí si přečtěte třeba tady u Luxy Lady, která se věnuje problematice idealizování YT guru. Jednoduše lidé, co sledují videa si kolikrát myslí, že youtuberky jsou dokonalé, nemůžou chybovat, musí vždy vypadat jako z plakátu, musí vždy se vším souhlasit a mít stejný názor, atp.. Zdá se mi také, že hodně odběratelů nabylo díky videím dojmu, že mě znají. Ale je to jeden obrovský omyl. Vy sice vidíte moji tvář, slyšíte můj hlas a sledujete mé vystupování, ale věřte mi, že o mě pořád NIC nevíte. Nevíte, jak se chovám v realitě mezi svými přáteli, jaká ve skutečnosti jsem, kdo vlastně jsem.. Videa jsou tak strašně zavádějící....

3. Neposouvám se kupředu, nezlepšuji se tak, jak bych chtěla. Jednoduše, jsem člověk, který se pořád musí posouvat dál, zlepšovat a co chce mít všechno co nejlepší. Jsem soutěživá, ne že ne. Ale u videí mi to jednoduše nejde. Nejsem kdovíjak kreativní a nehýřím skvělými nápady.. ale tu potřebu se ve videích neustále zlepšovat, posouvat se dál, jsem cítila.. a když to nejde provést, tak je zle. Nevím, čím to je.. ale vždycky se najde něco, co se mi prostě na videu nelíbí, proč ho nechci zveřejnit, všude mi něco vadí.. Jenomže i tak to stojí moře času, který bych mohla věnovat něčemu jinému.. Lepší jedna věc dělaná pořádně než tisíc věcí nedotažených do konce.

4. Nedostatek času. Tohle je klišé, já vím. Tvrdí to asi každý. Vedle Káji, která stíhá tolik věcí dohromady nebo Péti si fakt asi stěžovat nemohu. Ale já ten čas opravdu nemám a hlavně v budoucnu mít nebudu. Mám i spoustu jiných zájmů a pro mne důležitějších, než jsou videa. Péťa se tomu věnuje naplno a třeba upřímně ji obdivuji a nechápu, kde všechen ten čas bere. Já se videím naplno nikdy věnovat nebudu, raději si sednu ke knížce nebo pustím oblíbený seriál, vyrazím na kolo nebo ven s přáteli.. mám spoustu jiných koníčků, které vždy upřednostním.. Nemluvě o samotném blogování, které mi je jednoduše bližší. Jakkoliv se to nezdá, tak i video bez úprav mi zabere půlku dne! Ten čas, který jsem věnovala nekvalitním videím teď mohu věnovat jiným věcem, třeba zlepšení blogu, kvalitě článků, fotek, atd. :)

5. Blogování je mi bližší. Upřímně ani netuším, jak jsem se k videím dostala a proč jsem je vlastně začala tvořit.. Asi jsem si to chtěla zkusit, což jsem si zkusila a.. nejsem na ně dost dobrá, není to věc, která by mne někdy stoprocentně pohltila natolik, abych se tomu věnovala nadále. Vždycky jsem měla blíže ke psaným článkům a videa byla spíše doplňující. Psaní mne naplňuje, baví, miluji ho.. tam se snažím realizovat a rozvíjet.. a to je to, co chci dál dělat.

6. Budoucnost. Možná po přečtení tohoto bodu máte otazníky v hlavě.. Ale věřte mi, že pomýšlím na to, co bude dál a vím, že zapsat se u budoucího zaměstnavatele jako "blázen", co točí videa o kosmetice, nechci.. jelikož je malá pravděpodobnost toho, že bych se v budoucnu mohla věnovat práci, kde by byla kosmetika a mohla bych tvorbu videí zužitkovat, kladu si otázku, co by asi tak řekl šéf/šéfová, kdyby mne objevil na YT, jak ukazuji kosmetiku.. :D Opravdu se toho trochu bojím.. Nemyslete si, já se za svoji lásku ke kosmetice nestydím.. a za svojí prací si stojím. Ale za svůj projev už mi občas stydno je.. Celkově reakce okolí na podobné zájmy jsou různorodé a ne vždy kladné.. Už ve škole jsem si kvůli videím zažila peklo, proto nechci ani pomyslet na to, že by se něco podobného mohlo opakovat.. Moji skuteční přátelé mé záliby chápou, ale vysvětlete novému příteli, že jako máte blog o kosmetice a točíte o tom videa.. byl to tenkrát docela těžký úkol :) :D Prostě nechci, abych se u lidí takhle zapisovala a do budoucna s tím nechci být moc spojována. Dnes si občas říkám, že kdybych kdysi neukázala svoji tvář, tak to mohlo být lepší.. přeci jen nejsem kráska, která by měla něco, čím by se mohla pyšnit.. a nikdo mi nevymluví, že vzhled neprodává..

7. Špatné prostředí pro realizaci videí. Možná si někteří řeknou, že s tímhle se dá něco dělat a jako jo, určitě dá.. ale já tu momentálně podmínky na točení opravdu nemám. Nemám vlastní byt, ani svůj krásný nábytek a prostředí, kterým bych se mohla pyšnit. Bydlím u babičky, v průchozím pokoji se starým nábytkem, kde je neustále plný barák lidí (důchodci).. To se prostě točí blbě, vzhledem k tomu, že jsem stydlivá a nedokážu točit s vědomím, že mě někdo může vidět nebo slyšet! Potřebovala bych na to klid, prázdný barák, skvělé prostory, super vybavení.. nic z toho nemám. A tak to prostě je..


Pro někoho možná malicherné důvody, pro mne ty nejdůležitější.. Věřte mi, že svých odběratelů (ať tady na blogu nebo na YT) si vážím. Neskutečně. Jste pro mě vším, jste důvod, proč jsem to vydržela tak dlouho, proč blog píšu, proč se snažím.. ale u videí je prostě konec nevyhnutelný. Možná obrovská škoda, je mi jasné, že přijdu o hodně svých fanoušků.. ale přijímám to. Jen se nechci do ničeho nutit a chci jít svojí cestou. Přijměte jedno velké díky od srdce, za to, že jste mé videa sledovali a že jsme mě v nich podporovali.. Děkuji všem svým 2410 odběratelům a též děkuji za více než 234 000 shlédnutí mých videí.. Je to úžasné a neuvěřitelné, že jsem to dotáhla takhle daleko! Mám vás ráda! <3


Všechno výše sepsané se týká pouze videí, nemusíte se bát, blog pojede dál.. Kdo by tedy chtěl moji "tvorbu" vídat i nadále, tak může sledovat tady na blogu.. Budu se snažit přebytečný čas a energii, kterou ušetřím díky videím, věnovat právě blogu.. Chci se zlepšovat a nabídnout vám víc.. Mám připravených několik nápadů, tak snad se mi je podaří zrealizovat.. :)

Zdroj obrázku: https://weheartit.com/entry/114772984/search?context_type=search&context_user=mj_mj3&page=4&query=the+end

53 komentářů:

  1. Klárko tak tohle bylo hodně od srdce a přiznám se že mě to i malinko dojalo ! Ale drž se, život jde dál a ty seš neskutečná šikula jak si se ke všemu postavila a jak jsi to všechno zvládla ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je škoda Klárko, ale naprosto Ti rozumím, taky mě mrzí, když upravuji video x hodin a pak mi ho shlédne pár lidí a nic, ještě když youtube děsně zkazí kvalitu, nemám kde pořádně natáčet apod. Takže je to Tvoje rozhodnutí, tak ho tak všichni musíme přijmout :) Ať je baví dál aspoň blogování :)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlasím s tebou, však dělej jen to, co tě baví a nad čím ráda trávíš volný čas :))

    OdpovědětVymazat
  4. Je mi to veľmi lúto ale prajem ti len to najlepšie, takže rob to čo ťa baví a napĺňa :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je mi to líto, ale chápu tě... Sama uvažuji nad tím podobným. Nejsem na videa typ, jsem nervózní a jiná než ve skutečnosti, jak leklá ryba. Jak píšeš, nezlepšuji se, pořád tam kuňkám několik minut o ničem... Navíc točit to hodinu, pak hodinu upravovat, 2 hod. ukládat a 12 hodin uploadovat... to mě přestává bavit. nnijak jsem si těmi svými 12 videi moc nepomohla, spíš uškodila, řekla bych (někteří, kteří dřív hodně komentovali, už nekomentují a jinde ano...) Psaní je mi asi bližší a i když mě ze začátku úpravy videí bavily, tak teď už ani ne... stejně mají méně ohlasu než jiné články.
    Na druhou stranu jsem žabař na rozdíl od tebe, ty máš aspoň dost odběratelů :) Ale chápu tě, tak tě budu poslouchat až zase někdy přijedeš do Prahy, to je stejně lepší ;)
    P. S. Mimochodem, mám radši víc článků než 1 video. U kohokoli :)

    OdpovědětVymazat
  6. A já si zrovna říkala že bych s natáčením mohla zacit, ale je pravda ze se tim clovek hodne odhaluje a ja taky nesnáším stouraly nejlépe. Každopádně děkujeme za vysvětlení a ja blog budu urcite sledovat dal :) i kdyz nebudou videa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chce to opravdu si to promyslet, protože video je jednoduše nejvyšší stupeň odhalení.. já na rovinu říkám, že už bych do toho znovu asi nikdy nešla :) Ale pokud tě to láká, tak to klidně zkus ;)

      Vymazat
  7. Já tě naprosto chápu, vyjmenovala jsi spoustu důvodu proč skončit, díky kterým já nikdy točit nebudu, jako třeba nedostatek času. Jelikož jsem pracující člověk, rozhodně mi nezbývá tolik času, abych mohla zvládat pár koníčků, starost o domácnost, péči o někoho, blog + ještě točit videa? Uf.. Taky vím, že nemám na to točit nějaké super videa, nemám nějaké super cítění na to, aby video bylo super upravené, sestříhané, taky já osobně asi nejsem úplně ideální typ člověka, na kterého by se lidi chtěli koukat. Takže tě fakt chápu, ale mě to nevadí, sice videa byly super, já jsem se na ně dívala kvůli tobě, ne kvůli nábytku, barvě vlasů, ale kvůli tobě, každopádně blog taky super!:)
    Ještě bych dodala k tomu jak píšeš, že si lidé myslí, že tě znají, když koukají pravidelně na tvé videa.. Toho jsem si také všimla, že si některé osoby myslí, jak je asi ta či ta blogerka jejich nejlepší kámoška, přitom to tak vůbec není, bavit se můžeme všichni jak chceme, může to být fajn, ale stále jsme naprosto cizí lidé a nevíme o životě toho druhé aaaaabsolutně nic..

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Klárko! Víš co třeba přijde čas kdy se k tomu budeš chtít vrátit a my budeme jen rády :) ale dělat něco, co nechceš je přeci holý nesmysl. Hlavně že neodcházíš úplně! Já třeba osobně zastávám názor že si článek raději přečtu. Taky nemám 20-40 minut na to, sednout si k videu, takhle si přečtu v rychlosti bud vše, nebo třeba jen o produktu který mě zajímá a tak :) nechci aby to vypadalo že jsem ráda že budeš spíš psát :D ale asi jo .. jsem člověk spíše písmenkový :)
    Bohužel nedělám si iluze, že by anonymové nekomentovali i psaný text ale je to tak nějak přijatelnější, pokud u toho strávíš méně času :) ale hlavně si musíš říkat že to jsou jen a jen zlí a závistiví lidé ... a že tě to nemusí trápit protože na jeden ošklivý komentář přijde pět kladných :)
    A s tím, že mají lidé pocit, že tě znají... to je hrozně divné i z druhá strany, když někoho vidíš a chceš ho oslovit, ale pak ti dojde, že tě vlastně nezná. Když jsem prvně potkala Péťu tak jí říkám: Jé ahoj, a ona na mě dobrý den.. je to fakt divný, ale člověk s tím musí počítat, pokud se propůjčuje pro nějakou takovou věc jako je třeba zrovna blog - tím spíše youtube blog. Ale většinou už si to uvědomuji a spíše lidi neoslovuji, proč taky :) vždyť si asi ani nemáme co říct :D a plkat o blogu to jako asi dělá každý takže to se mi fakt nechce....
    hodně štěstí v blogování samotném!
    Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že mám také raději psané slovo než videa, proto u toho chci zůstat :) Jinak s tím pocitem, že lidi znáš, to mám stejně a taky to chápu i z druhé strany.. když vidím blogerky na nějaké akci, tak si říkám "jé to je tahle a tahle a ta je tak milá a hezká a znám ji už tak dlouho.." a přitom je vůbec neznám a pak v reálu se třeba i divím.. :) to je takový ten pocit, když člověk sleduje přes blog někoho jiného :)

      Vymazat
  9. Jsi svá, dělej to po svém (děláš to dobře!). Články jsou stejně lepší :-) Jaňulí

    OdpovědětVymazat
  10. Musím říct, že mě tenhle článek hodně dojal...svou upřímností. I když jsem měla tvoje videa moc ráda, tak tě chápu a rozumím tomu, proč ses rozhodla skončit. Držím ti palce ať se ti v blogování stále daří, jseš skvělá :)
    jinak - tvoje videa jsem měla hodně ráda pravě proto, že nebyla vyumělkovaná, dokonalá jako u jiných holek, bylas to prostě ty a to mě bavilo. To jen tak na okraj :)

    OdpovědětVymazat
  11. Klárko, některá rozhodnutí bolí a jsou těžká a dlouho nad nimi uvažujeme a pak jsou tu ta spontání (jako třeba jé hurá, založím si blog, nebo budu natáčet videa). Já třeba patřím do skupiny lidí, která si všechno dobře promyslí a pak většinou sponátnních rozhodnutí lituje. Nicméně, asi je všechno lepší si promyslet a z tvého článku jde jasně vidět, že je od srdce a že jsi dlouho váhala. Musím říct, že mi tvá videa budou chybět (a určitě nejenom mně a le všem tvým věrným "followers") a taky to, že jsi svým YT životem hodně lidí inspirovala a dokázala, že i s málem se dá vytvořit hodně muziky. Tvá vide byla vždycky byla originální a to myslím tím, že jsi prostě byla svá. Nejsme přece dokonalé Američanky (ano inspirovala jsem se u LL), aby bylo vše načančané a naprosto perfektní od líčení, po osvětlení až po pozadí, každá jsme asi perfekcionistka v tom, čeho se snažíme dosáhnout, aby sme byly lepší, šikovnější, někdy dokonce třeba i hubenější, ale to není všechno a pokud něco někoho přestane bavit, tak bys to dělat neměla, takže tě podporuji ve tvém rozhodnutí. Jsem ráda, že blog pojede dál a ty se budeš cítit lépe bez YT a hezky to tu rozkvete!
    Tímto bych ti chtěla i poděkovat, za to, kolik práce tvěmu malému virtuálnímu světu obětuješ a my ostatní se máme kde vyřádit. Takže se tolehce píše než dělá, ale na anonymy kašli velice z vysoka, protože to co jsi dokázala ty, přece jen dokázal málo kdo! :)
    Bože, snad to nebylo ak rozloučení na pohřeb :D Snad tě to neurazilo a užij si dnešní večer! :)
    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale takové dojemné rozloučení na pohřeb! :D :) Ne sranda, opravdu Ti moc děkuji za podporu, Lucinko!

      Vymazat
  12. Ahoj Klary,tak to že ses nevyvíjela není pravda,změnilo se hodně,ale asi už to uvízlo na mrtvém bode z kterého se ne a ne pohnout,takže ikdyž si přestala točit ,tak já bych to ani pořádně nepostřehla a to díky blogu a fb. Takže ano,ukonči točení,hlavně že ty budeš spokojená a štastnější ;)
    PS: To že nejsi krásná není pravda!
    Pa

    OdpovědětVymazat
  13. Dufam, ze svoj kanal nezrusis, aby sme si stale mohli prehravat tvoje predchadzajuce videa. Za seba musim povedat, ze tvoje videa som mala velmi rada, najviac sa mi pacil tvoj hlas, ktory je velmi upokojujuci a bude mi chybat......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlela jsem o tom, zda kanál nechat či zrušit, ale rozhodla jsem se ho prozatím nechat :) přeci jenom cca dva roky práce a 90 videí.. asi by mě to časem mrzelo, že jsem to smazala.. na druhou stranu mi teď přijde blbé, že tam stále přibývají odběratelé a já už je ničím nepotěším.. :(

      Vymazat
  14. Je to škoda, ale aspoň budeš blogovat. Doufám, že necháš videa na YT. Většina lidí když skončí tak všechna videa vymažou. Ráda bych se koukla ještě třeba jednou na nějaké tvoje video ;))
    Jsi skvělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvažovala jsem to, ale nakonec jsem se prozatím rozhodla kanál nechat :) A děkuji!

      Vymazat
  15. Myslím si, že úplně stačí ten důvod, že tě to nebaví. Mně je to sice líto, měla jsem ráda tvoje videa Spotřebováno a vždycky jsem se na ně těšila, ale tak co se dá dělat :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Chápu to a přeju o to víc elánu do blogování. Ráda jsem se na tebe dívala a poslouchala, protože jsi se poslouchala moc pěkně a bylo to takové uklidňující. :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Je to škoda :( Na tvá videa jsem se dívala moc ráda a mrzí mě, že už natáčet nebudeš. Upřímně blogy moc nesleduju, protože na to nemám tolik nálady a ani čas číst články, čtení blogů mě prostě nebaví.

    Tvoje důvody však naprosto chápu. Taky nerada dělám věci, které mě nebaví atd. :)
    Občas na tvůj blog zavítám a něco málo si přečtu, ale víc tě budu sledovat na FB

    Hodně štěstí do budoucna a hlavně: dělej jen to, co tě baví! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Je to škoda, tvé videa byla super :)) Ale chápu tě :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Musím říct, že mě to hodně mrzí:( Ale na druhou stranu tě chápu, když se do toho musíš nutit, nebaví tě to a pak tě ještě nějaký anonym (nebo i neanonymní člověk) uráží... Každopádně doufám , že blogování jako takové neskončí a budeš tě to bavit tak, jak má!:) Hodně štěstí:)

    OdpovědětVymazat
  20. Kočko je mi to líto, ale chápu tě :-))

    OdpovědětVymazat
  21. Člověk by měl dělat jen to, co mu přináší radost. :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Člověk by měl dělat jen to, co mu přináší radost. :-)

    OdpovědětVymazat
  23. já bych videa točit nemohla. zní to asi hloupě, když mám blog (a na něm své fotky...), ale strašně bych se styděla, a nakonec by z toho vylezla taková slátanina.. :D a to nemluvím o tom, že nemám ráda svůj hlas a vůbec si nemyslím, že jsem typ na předvádění se ve videích :D
    a s tím budoucím zaměstnavatelem... vůbec se nestyď za to, co děláš. normální zaměstnavatel to pochopí a ještě to ocení... a pokud ne? pak se sama sebe zeptej - opravdu bys chtěla pracovat s někým takovým?
    u mě to vždycky všichni pochopili, a jsem za to ráda. člověk, který by mě za to odsuzoval a považoval mě za "blázna", by mi za to nestál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde o to, zda bych s někým takovým pracovat chtěla, ale o to, že pokud budu práci potřebovat (a jako že budu), tak s někým takovým třeba budu muset pracovat.. a osobně si nemyslím, že by měla většina šéfů nějaké pochopení pro vystupování na YT :-/

      Vymazat
    2. Souhlas se Škodulkou, ono ne každý má pro tohle pochopení. K některým profesím se to holt nehodí a může se to kdykoli otočit proti vám... Nehledě na to, že podle mě skoro KAŽDEJ chlap (výjimky se samozřejmě najdou) považuje beauty blogy apod. za ženskou malichernost a ztrátu času. A vysvětlujte jim to, že.:)

      Vymazat
  24. Videa od Tebe mám ráda, protože na mě působíš takovým uklidňujícím dojmem. Ale pokud Tě to nebaví a bere Ti to cennou energii, tak není důvod, proč to dělat. Hlavní je, že nekončíš s blogováním obecně, to by mě doopravdy mrzelo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blogovat snad jen tak nepřestanu, to mě baví a snad ještě dlouho bavit bude :)

      Vymazat
  25. Za víc slov to nestojí7. května 2014 v 21:47

    6 je úplně debilní.
    To zruš rovnou i blog, co jinýho ti na takovou píčo*inu (6) říct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsi to nepochopila.. Máš pravdu, za víc slov to nestojí! ;)

      Vymazat
  26. Vysvětlila jsi to opravdu hezky a od srdce. Tvá videa mi budou chybět, to určitě. Ale tvé důvody naprosto chápu, sama bych takto s kůži na trh nešla, neměla bych na to nervy a nejsem na to dost silná osobnost, abych snášela reakce tady na internetu ale i v reálném životě. Co si budeme povídat, lidé jsou někdy opravdu zlí a pokud je někdo jenom trošku jiný, tak mu to dávají sežrat. A opravdu chápu, že svůj osobní život chceš od toho virtuálního oddělit. Sledovat tě budu s radostí dál a těším se na tvé články, které mi dělají radost už od tvých začátků :) I když moc nekomentuji jsem spíš takový tichý pozorovatel, tak mi věř, že se na tvůj blog vracím ráda a jsi jedna z mých neoblíbenějších blogerek. Už jen proto, že svojí povahou jsi mi docela blízká, samozřejmě tě neznám, ale tvá rozhodnutí chápu a zachovala bych se stejně.

    OdpovědětVymazat
  27. Já jsem tě vždycky sledovala ráda, je to škoda, ale chápu tě, stejně by nemělo cenu se nutit do něčeho, co tě nebaví.

    OdpovědětVymazat
  28. ja si myslím, že ťa väčšina ľudí pochopí keď sa vžije do tvojej situácie a naozaj si prečíta to čo si napísala :) napísala si to krásne, zrozumiteľne :)
    veľmi ma to síce mrzí, ale potešila som sa aspoň tomu, že si nezrušíš kanál a budem si môcť tie videá pozrieť znovu a znovu ! :) úplne ťa chápem, je to len o tebe a ak to teba nenaplňuje tak to nemá zmysel ! rob to čo ťa baví, blogovanie ti ide super, dúfam že s tým nesprestaneš ani o rok ani o dva ani nikdy !!!!!
    pekný deň prajem ! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Dělej jen to co uznáš za vhodné. Já osobně jsem měla Tvá videa hodně ráda a vždycky jsem se na ně moc těšila, takové spotřebováno mě moc bavilo ale zas musím říct že teď naposledy mě asi mnohem více bavilo ve článku :) ! Hlavně se do ničeho nenutit, třeba to zase jednou přijdeš a usmeješ se na nás ve videu :) . Tohle každý pochopí a hlavně je to jen TVOJE věc :) !

    OdpovědětVymazat
  30. Trošku mě to mrzí, Tvá videa jsem měla moc ráda, ale co se dá dělat :-) Třeba někdy v budoucnu se k tomu vrátíš :-)
    Jsi skvělá a moc pěkně jsi to napsala, až mě to taky trošku dojalo :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Milá Klárko,

    pravidelně sleduji tvůj blog i všechna videa (jsi jediná ty a Péťa lovely hair - kdo se mi na videu líbí), dost mě ten konec mrzí, ale nemá cenu dělat něco s nechutí. Upřímně mě nikdy nevadilo, že točíš v ne úplně vhodném prostředí, videa se pěkně poslouchala, působíš sympaticky a moc mile a jsi krásná. Přesto všechno tě naprosto chápu, já bych nikdy neměla nervy natočit video, upravovat ho spoustu hodin, dát na YT, aby ho každý viděl a pak hloupě kritizoval moji práci (lidi jsou neskutečně zlý, ale v té škole, když se jich spojí více). S tím zaměstnavatel máš naprostou pravdu, i když si tvoje videa nemusí pustit hned, třeba časem - tak když se o tom zmíní, může tě to přivádět do rozpaků .... :-) Moc ti fandím, v dnešní době je těžké najít aspoň nějakou slušnou práci. Osobně tě neznám, ani z videií nemám pocit, že tě znám, ale i přesto tě mám ráda - jako blogerku, kterou si ráda pustím, nebo si o ni něco přečtu. Tvůj blog budu číst i dál a těšit se na každý nový článek :-) Přeju ti hodně sil a trpělivosti - hlavní je, ať děláš co tě baví a prostě točení videií to není, tak nevadí - věím, že o své čtenáře nepříjdeš.
    Přeji ti pěkný prodloužený víkend a ať tě blogování baví! Tvoje čtenářka

    OdpovědětVymazat
  32. Ja ti chci Klarko z celeho srdce poprat, aby si diky tomuto rozhodnuti mela cas na to, co opravdu chces a co te bavi.

    Na tva videa,koukam, priznam se, ze i rada. Protoze jsem ocenovala tu nepreciznost. Vim, ze to zni divne, ale cloveku to bylo sympaticke.
    I kdyz chapu, ze ten nabytek v pozadi, proti nekterym lidem, kteri maji doma modernu...mohl jiny urwzet. Mne to zase bylo sympaticke v tom, ze ten nabytek vypovida o hodnote stalosti, kvality a prozitych let :-)
    Ale to je tim, ze sama mam doma cas nabytku po rodicich, protoze mi bylo lito, aby otec pri rekonstrukci sveho bytu vyhodil svatebni nabytek z praveho dreva a ze mam na nej plno krasnych vzpominek :-)

    To uz ale odbiham :-)
    Kazdopadne tleskam odvaze to zrusit, bohuzel malokdo by dneska chtel riskovat ztratu sledovanosti a ctenaru, pro svoje presvedceni, ze takhle to neni idealni.
    A tesim se na dalsi clanky na blogu.

    Jen prosim nerus ten kana, jeste jsem nestihla shlednout vsechny videa :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ellen, děkuji za milá a povzbudivá slova! :) Kanál prozatím zůstane, je mi líto těch 90 videí smazat.. ale zase na druhou stranu je mi blbé ho stále mít a vést jako "aktivní", protože se stále přidávají další odběratelé, které už nebudu moci potěšit ničím novým.. :(

      Vymazat
  33. Ahoj, to je docela nečekané, ale až tolik mě to nemrzí, protože články od tebe mám raději než videa. :) Ale líbilo se mi, že jsem tě třeba slyšela mluvit, protože jsem si pak za těmi články dokázala představit konkrétního člověka. Jen k jednomu bodu, který jsi uvedla - právě to, že jsi za sebou neměla vyšperkovaný pokojíček s nejnovějším nábytkem na tobě bylo sympatické a ničemu to nevadilo, alespoň v mém případě. Každopádně hodně štěstí s blogováním a hlavně pokračuj! :)

    OdpovědětVymazat
  34. Tak to je škoda, hlavně spotřebováno jsem v tvém podání přímo milovala!

    OdpovědětVymazat
  35. Klárko, dělej jen to, co ti přináší radost. Pokud videa neděláš s radostí a nebaví tě to, tak to prostě nedělej. :) Napsala jsi to hezky a i kdyby jsi nic nenapsala, je to jen a jen tvoje věc. ;)
    A vždy se najdou lidé, kteří budou rýpat. Ale tím, že tě sleduji prakticky od začátku a videa také, tak můžu říct, že jsi udělala ohromný kus práce a v blogovaní a vlogování jsi se hodně posunula, zlepšila atd. :)

    OdpovědětVymazat
  36. mrzí mě to, ale chápu to, myslím, že by to měl pochopit každý, všechny tvé důvody jsou rozumné a opodstatněné, jestli tě to nebaví, nemáš čas a apod. nikdo to po tobě nemůže chtít :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  37. A to já jsem docela ráda. Moc mě baví číst tvůj blog, poslední dobou se to podle mě posunulo dopředu, z tvých článků vychází taková příjemná atmosféra.. Ale videa mě prostě úplně moc nebavila.

    OdpovědětVymazat
  38. Klari, ja te naprsoto chapu. Pokud te to nebavi a nechce se ti, tak proc se do toho nutit. Ja si taky dala od youtube 3 mesice pauzu, proc to lamat pres koleno, kdyz neni cas/chut nebo napady. Ja osobne stejne radsi clanky, nez videa - tak nejak obecne, u vsech:-) Jen k te kritice, podle me je naprosto normalni, kdyz cloveka kritika mrzi. Ono totiz na youtube/blogu je kazdej chytrej, ale ruku na srdce, kdo z nas ma radost, kdyz mu nekdo kritizuje neco, s cim si dal praci? Ja moc takovych lidi v realu neznam:-) Drzim palce a blogovani zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kájo! Já Tě stejně nikdy nepřestanu obdivovat, že to všechno tak "hravě" zvládáš.. :) Já jediné, co od tohoto přiznání pociťuji, je obrovská úleva.. :D Říkám si, jak jsem to vůbec mohla vydržet tak dlouho.. :)

      Vymazat
  39. Moc vám všem děkuji za vaše názory a především za pochopení mého rozhodnutí! Obávala jsem se nějakých negativních reakcí nebo proseb o návrat, což by mi srdce trhalo, protože jsem pevně rozhodnutá.. :) Děkuji vám za projevenou podporu, z celého srdce si ji vážím!!! :)

    OdpovědětVymazat
  40. Díky tomuto článku jsem Tě zařadila mezi chytřejší blogerky a měly by si z Tebe někteří vzít příklad!!! Fandim Ti.Klára

    OdpovědětVymazat
  41. Tleskám tvému rozhodnutí. A to z toho důvodu, že zdravá sebekritika je super věc. Pokud jsi se svou prací nebyla spokojená a nebavilo tě to - proč to dělat. Opravdu mi vadí youtuberky, které plácají pořád stejné nesmysly, aniž by se jejich vyjadřovací schopnosti zlepšovaly a ještě k tomu se pořád omlouvají, že se přece přeřekne každý. Přeřeky mi nevadí. Ale proboha, když chci natáčet videa a někoho ,,poučovat" tak přece nemůžu říkat před každým slovem jakoby nebo klasicky apod. Přeřeky mi opravdu nevadí ;)
    Nevím jak jsi na tom byla s videi ty, píšu to tak nějak globálně...na tvoje videa jsem nekoukala. Ale o to víc raději budu číst tvůj blog, protože teď vím, že ho píše holka, která se nad sebou a svou prací umí zamyslet ;)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)