středa 9. dubna 2014

Benefit a jejich kit.

Pěkný středeční podvečer!

Konečně jsem se rozhodla, že dám dohromady recenzi na tuhle nejkrásnější věc, co ve své sbírce mám. Ano, budu mluvit o roztomilém (alespoň pro mě) kitu od značky Benefit, který jsem si dopřála k Vánocům. Od té doby se na něho denně s láskou dívám, kochám se (pořád mne to nepřešlo!) a dokonce áchám nad některými produkty. Pár se jich stalo mými oblíbenci a každodenními pomocníky a dnes vám je podrobněji ukážu a popíšu.



Začnu balením a celým boxem. Dlouho jsem se rozmýšlela, který kit si koupím. Hrozně se mi totiž líbí všechny dostupné varianty. Jeden hezčí než druhý.. Ale většinou by se mi z celého kitu hodilo jenom pár věcí a zbytek bych nevyužila. Nakonec jsem si po dlouhém váhání a na radu Lenči pořídila kit Do The Bright Thing, který obsahuje 3 produkty na tvář a 2 produkty na oči. Vše v přirozených barvách a skvěle využitelné. Chtěla jsem hlavně něco s tvářenkou (přičemž Dandelion mi přišla barvou nejhezčí) a s rozjasňovačem High Beam. Kit byl zabalen v krabičce, která je stejná jako samotný box, takže snad díky tomu nehrozí jeho poškození při cestování. Kit je, jak je u Benefitu zvykem, z takového toho tvrdšího kartonu, který je ale pevný a jen tak se asi nerozbije. Je perfektně slepený, každý kosmetický poklad má v krabičce své místo. Součástí krabičky je i návod s obrázky, jak s jednotlivými produkty naložit a nechybí ani zrcátko. Pěkný, barevný, zajímavý kit vhodný i na cesty. Všechny produkty jsou v malém cestovním balení. 



"That gal" primer - je miniaturka rozjasňující podkladové báze. Báze je v krásném maličkém obalu. Z počátku jsem se ho nechtěla ani dotknout, protože jsem se bála, jak rychle si ho vypatlám. Používám ho tedy při nějaké zvláštní příležitosti, kdy opravdu chci a potřebuji, aby mi make-up vydržel déle než obvykle :D Primer mne překvapil, čekala jsem bázi na které jsem zvyklá - kluzké, silikonové hmoty.. Ale omyl, tenhle je úplně něco jiného. Je to oranžová hmota, krémové konzistence, která se krásně roztírá a po rozetření není vidět. Rychle se vstřebává a nezanechává žádný mastný ani kluzký pocit. Navíc je tady jedna nádherná vlastnost a to je jeho vůně! On ten krém tak nádherně voní! Řekla bych jako nějaké žužu :) Na pleti už ale cítit není, víceméně bych řekla, že o něm vůbec nevíte. Možná make-up o chlup lépe přilne a je fakt, že se mi zdá, že drží. Použila jsem ho v několika náročných situacích (při sportu, na párty, na zkoušku..) a make-up snad i déle vydržel. Ovšem nechci tu něco tvrdit na základě vyzkoušení z malého vzorečku, myslím si, že bych to musela prubnout důkladněji :) Musím ale přiznat, že mne tento produkt z celého kitu nadchl asi nejméně a nejsem si jistá, zda bych chtěla velké balení.. Tahle miniaturka má 7,5 ml. O ceně klasického balení nemám bohužel ani potuchy, nějak je nehlídám :)



Dandelion tvářenka - kvůli tomuhle kousku jsem si nakonec vybrala tenhle kit. Hrozně se mi líbí přirozený odstín tvářenky a taky její název. Já si nemůžu pomoci, ale na tom názvu je něco přitažlivého! :D Věc, která mne ale trochu zarazila je barva tvářenky. Nevím čím to je, ale mně se nezdá tak růžová, jak jsem o ní všude četla. Tak jsem přemýšlela, jestli ji v něčem nezměnili, protože o Dandelion tvářence čtu jako o růžové tvářence, na swatchích na internetu tak skutečně i vypadá, ale já ji mám prostě v broskvové s nádechem do cihlova a navíc zlatým, velmi slabým shimmerem. Mrkněte na fotky a uznejte, že na ní není nic růžového :) Nic to ale nemění na tom, že je to opravdu hezká přirozená barva. Tvářenka je velmi nenápadná a mnohokrát je sotva postřehnutelná. Není to ale špatnou pigmentací, pigmentovaná se mi zdá celkem fajn (i když už jsem zažila i lepší), ale ten odstín je hodně přirozený. Pro výraznější tváře to chce trochu přidat na vrstvách. Vrstvit jde ale krásně, k tomu téměř nepráší a vydrží mi na tvářích po celý den. Opravdu už trochu začínám chápat tu oblíbenost Benefit tvářenek :) Problém mám trochu akorát s tím balením, protože tvářenka je jediná připevněná v kazetě napevno, což mne občas vytáčí :D navíc je maličká a tak si musím se štětcem trochu hrát, abych ji nabrala. Ve velkém balení to ale bude fajn. Ještě dodám, že štěteček na tvářenku, který je přiložený je taková nouzovka a díky jeho velikosti ho běžně nevyužiji, ale na cesty by to stačit mohlo. Občas nějaký ten chlup trochu trčí do strany, ale musím uznat, že je krásně jemný! :)


Dandelion v akci

High Beam rozjasňovač - ten už jste tu potkali. Stal se mým velký oblíbencem a každodenním pomocníkem. Trochu jsem jeho slávu nechápala, dokud jsem ho sama nezkusila :) tohle za to totiž opravdu stojí. Já jsem rozjasňovačům nikdy moc nerozuměla a trochu jsem nechápala k čemu to. Možná i proto, že jsem zkoušela jenom asi jeden nebo dva levnější, které na tváři nevydržely a nic moc neuměly. Jenže od té doby, co mám HB, tak to chápu! Ač je to vcelku nenápadná pomůcka a málokdo si všimne, že rozjasňovač máte, v líčení jako celku to prostě vynikne. Dodává to líčení ten správný šmrnc. High Beam mám ve 4 ml miniaturce, která je věrohodnou kopií toho velkého balení. Vypadá nejvíc roztomile. Po otevření na víčku naleznete aplikátor - štěteček, kterým vždy udělám pár teček, které poté rozetřu prsty do ztracena. HB je narůžovělá krémová hmota, která jde nádherně rozetřít do ztracena. Je tedy třeba roztírat rychle, protože velmi rychle zasychá. Nemusíte se bát, že by vám rozmazal make-up nebo korektor, krásně přilne. Efekt je nenápadný a jemný a přesto rozjasnění dokonalé. Já jej používám na místa, kam se běžně rozjasňovač používá - pod obočí a na vrchol lícní kosti, občas ještě do jamky nad horní ret. Výdrž rozjasnění je celodenní záležitostí, pokud si do obličeje nehmatáte tak často jako já. Jelikož mám nyní na jaře, kdy vše kvete, problémy se slzením očí, tak si neustále sahám k očím a tak mi do večera rozjasňovač zmizí.. pod obočím ale drží po celý den beze změny :) Za mě tedy ANO a už teď je mi jasné, že až tenhle mrňous dojde, tak si budu muset pořídit velkého bráchu. Jinak ještě k množství, mám malou miniaturku, používám ji již 4. měsíc každý den a pořád mám ještě více než půlku. Stačí ho opravdu malé množství, takže věřím, že klasické velké balení (13 ml) vydrží hodně dlouho! Cena velkého balení je tuším kolem 800 Kč(?).





They're Real! řasenka - a přecházíme na oči. Teď je tu další kousek Benefit, který patří mezi nejprodávanější. Já jsem nějak neměla potřebu tuto řasenku zkoušet, ale vyzkoušení formou miniaturky se nebráním :) Řasenka má jednoduchý tmavý obal, ale s povedeným nápisem :D Ale ono je to ve finále šumák, protože jde o obsah. A ten se mi líbí. Řasenka má umělohmotný kartáček, což jsou moji favorité a přesně i fajn tvar. Z počátku mne trochu vyděsila ta špička, kde má jakoby pár štětinek delších. Přiznám se, že dosud jsem nepochopila smysl té špičky (údajně na lepší líčení řas u vnitřního koutku oka), mně to s tím o moc lépe nejde. Naopak mi na tom spíše drží velké množství barvy. Také mne trochu pozlobila krátká rukojeť, chvíli mi trvalo, než jsem si na ni zvykla (což ale není problém u běžné velikosti řasenky). Jinak je ale řasenka naprosto bezchybná! Řasenka ani při prvním použití nebyla extra mokrá, aby slepovala, ani suchá, aby blbě chytala nebo opadávala. Je přesně taková, jakou si řasenku představuji. Víte, že mé řasy jsou všechno možné, jenom ne výstavní, ale s touhle řasenkou jsem s nimi alespoň trochu spokojená. Částečně přidá řasám na objemu, vcelku přijatelně je natočí a prodlouží a nijak zvlášť neslepuje. Není to ideál, ale to u mě nebude nikdy. Navíc řasenka krásně drží po celý den, neopadává, nedrolí se a hlavně obstojně drží i když v posledních dnech slzím jako blázen. Líbí se mi, zbožňuji ji a nedám ji! Miniatura má 3 g, velké balení tuším 8(?) a cena se pohybuje kolem 700 Kč.



Pořád to nevynikne tak jako v reálu! :(

Badgal Liner Waterproof - černá tužka na oči se neztratí nikdy. Navíc pokud je voděodolná, měkká a skvěle pigmentovaná. Nějak jsem neměla chuť se do testování téhle tužky pouštět a teď jsem za ni celkem ráda. Zjistila jsem totiž, že je naprosto úžasná na waterline a doplnění linky (mezi řasy). Tužka je opravdu měkkoučká a kreslí skoro sama. Nemusím si při její aplikaci dřít oko. Má opravdu takovou trochu gelovou texturu. Je skvěle pigmentovaná, docílím s ní černočerné barvy. S tou voděodolností je to tak, že pokud si nesaháte na oči a nebudete si je třít, tak vám vydrží bez problémů po celý den, i ve vodě. Ve chvíli, kdy si budete oči mnout, tak si ji rozmažete. Je totiž měkčí a ani smokey eyes nejsou tužce cizí, je na ně parádní, jde hezky rozmazat. Je to taková všestranná tužka, která se určitě neztratí. Vadí mi na ní jediná věc a to je ořezávání. Není to typicky dřevěná tužka, ale taková ta "umělá", která jde velmi blbě ořezávat. Do špičky se mi ji nikdy ořezat nepodařilo :( No takže asi takhle, není špatná a mile mne překvapila, určitě je to jedna z těch lepších tužek, které mám. Ale nevím, jestli si poběžím pro velkou. Miniaturka má 0,5 g, o klasické velikosti nemám bohužel ani potuchy, tužky jsem u Benefitu nezkoumala.


Ufff, tak a jsme na konci. Řeknu vám, že tohle bylo hodně vyčerpávající! Od fotek až po sepsání recenze. Celkově kit hodnotím kladně. Rozhodně jeho koupě nelituji. Moc se mi tyhle kazetky líbí, můžu díky tomu vyzkoušet spoustu produktů a pak na jejich základě sáhnout po velkém balení. Za mě má velké ANO rozjasňovač a řasenka, tam o velkém balení vážně uvažuji. Zbylé tři produkty jsou pro mě možná. Tvářenka spíše z toho důvodu, že mi i tohle mrňavé balení vydrží věčnost. Tužka není špatná, ale myslím, že přežiji i bez ní. Primer mne tak nějak celkově nechává chladnou.. Celý kit mne stál s využitím slev cca 900 Kč a kupovala jsem ji v Sephoře.

Co vy a Benefit? Máte nějaké jejich produkty? Líbí se vám jejich obaly?

24 komentářů:

  1. to je opravdu krásná sada :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jako vypadá to fajně :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Pokukuje nad touhle sadou už dlouho. Nevíš, kolik stojí bez slev? Mně totiž přijde, že 900,- stojí před slevou, ta cena je nějaká vysoká....čekala bych po sleve max. 700,-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona stojí každá trochu jinak, tahle stále beze slevy kolem 1000 Kč.. ale kolik přesně si už nepamatuji.. a doklad se mi dohledat nepodařilo :(

      Vymazat
  4. Dandelion se prodává v Sephoře, tuším za 950Kč, ale určo ji maj (teda alespoň u nás v Brně)
    Jinak HB jsem vůbec nepropadla a to z jediného důvodu -> konzistence, mám radši pudrové :)

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
  5. já mám od Benefitu kit Sugarlicious a nejvíce jsem nadšená z HB, hned po prvním vyzkoušení se z něj stal oblíbenec a teď si bez něj nedovedu představit líčení a až mi dojde, tak se určitě mrknu po klasickém velkém balení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dandelion jsem hrozně chtěla, je krásný, ale když jsem ho viděla ve výprodejovým stojanu a zkusila ho na ruku, tak mě chuť přešla. Barva se hrozně rychle smázla z ruky a přišlo mi, že prášil jak Catrice tvářenka za 100 Kč. Takže asi ne no...

    OdpovědětVymazat
  7. Perfektní set,obsahuje perfektní věci. Řasenku miluji.

    OdpovědětVymazat
  8. U nás se Dandelion normálně prodává, alespoň já jsem ho klasicky koupila v Sephoře v Ostravě. Já jsem z ní nadšená, nepráší, barva je krásná a přirozená a navíc mi, které nedrží skoro žádné tvářenky celý den, tak ji mám na tvářích jako přibitou.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já jsem akorát slepá :D všude kde jsem byla, tak jsem Dandelion neviděla :)

      Vymazat
  9. Tak to je opravdu bomba, taky by se mi tenhle kit líbil ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Od Benefitu jsem ještě nic neměla, ale musím říct, že jsi mě touhle recenzí na tento kit nalákala :) Respektive na některé produkty, jako tvářenka a rozjasňovač :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vyzerá to všetko úžasne! Ach, prečo u nás nie je Benefit? :(

    Sweet Letty

    OdpovědětVymazat
  12. nad tím rozjasňovačem a řasenkou přemýšlím již nějakou dobu.. ach jo:D
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  13. Jediné, co bych využila - tvářenka a řasenka, proto si tyhle sady nemůžu kupovat, ale chápu, že ti vyhovuje, je úžasná!:) A jak píšeš, člověk to vyzkouší a pak si koupí plnou velikosti..

    OdpovědětVymazat
  14. k narozeninám jsem dostala high beam a musím potvrdit, že je skvělý! sada vypadá super, až půjdu do sephory mrknu se i na jiné.

    OdpovědětVymazat
  15. Úplně tvou slabost pro tuhle krabičku chápu. Také mám jeden kit od Benefitu. Některé věci jsem už spotřebovala, něco málo ještě ne, ale na krabičku, kterou jsem si nechala, se nemůžu vynadívat dodnes :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/garnier-perfect-blur-je-opravdu.html

    OdpovědětVymazat
  16. Proč jsi všude tak zmalovaná?:( Moc neznáš míru, už to začíná být až příliš výrazné a myslím si, že ti to nesluší. Ono ne nadarmo se říká - buď zvýraznit oči nebo rty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi neznám no :D ale abych to trochu vysvětlila, za 1) fotka je starého rázu někdy z ledna a kdysi už tu byla v líčení, použila jsem ji jenom kvůli ukázce tvářenky, za 2) pokud si pozorně prohlédneš záložku make-up, tak narazíš všehovšudy na čtyři líčení s výraznou rtěnkou, to se mi nezdá tak strašný, za 3) soudíš dle pár fotek obličeje, což se mi zdá občas trochu unáhlené.. nevíš, co jsem k tomu měla na sobě za oblečení, za doplňky a jak to v konečném výsledku vypadalo.. ;) foťák s tím občas trochu taky zamíchá, umí hezky vytáhnout barvy nebo naopak některé potlačit.. ve skutečnosti to může vypadat méně výrazně, apod. ale samozřejmě nebudu tvrdit, že by to občas nechtělo jinou rtěnku, musím nějakou pěknou nenápadnou objevit (už se na tom pracuje) :D

      Vymazat
  17. opravdu krásný kit.. třeba jednou si nějaký pořídím, ale je moc krásný..

    OdpovědětVymazat
  18. tak to je krásná sada :) žádný jsem od nich neměla, vlastně mám jen jejich řasenku (která mi přijde nic moc teda), tak kdybych chtěla zkusit ještě něco, asi půjdu do kitu

    OdpovědětVymazat
  19. Aj mne sa zdá, že na tom názve niečo príťažlivého je;-), a tiež som si svoj Benefit-set vyberala práve kvôli Dandelion:-). Takže krabička "feelin´ DANDY" bola pre mňa jasná voľba.♥ :-))
    Výborný vyčerpávajúci článok! ...a máš pravdu, tá ružová pampeliška má naozaj jemne zlatistý odlesk... ale aj tak je krásna, že? Jemná a nežná ako odkvitnutá púpava... :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)