úterý 18. února 2014

(Ne)odličovač..

Krásné úterý!

Vracím se zpátky ke kosmetice, abych tu nepsala pořád jenom nějaké výplody o sobě :) S touto recenzí jsem nějakou chvíli čekala, ale blížím se na dno balení, tak je čas vám o dvojfázovém odličovači napsat. Hned na úvod řeknu, že jste-li velkým fanouškem tohoto odličovače, tak bych vás mohla naštvat, raději to nečtěte :D Dvojfázový odličovač očí značky Ziaja jsem chtěla vyzkoušet už dlouho, protože dokonalý odličovač stále hledám, tak jsem si ho tedy vybrala k recenzi. Četla jsem na něho samé pozitivní recenze, ségra s ním byla také spokojená, nabyla jsem tedy dojmu, že to nemůže být krok vedle..



Oficiální popis: Rychle a důkladně odstraňuje make-up, nezanechává mastnou vrstvu kolem očí a zabraňuje vysoušení citlivé pokožky. Odličovač je ideální pro odstranění voděodolného make-upu. Doporučovaný také pro osoby nosící kontaktní čočky. Bez parfemace. Obsahuje provitamín B5.

Praktičnost balení hodnotím na jedničku. Líbí se mi malá snad i na cesty vhodná umělohmotná lahvička, se šroubovacím víčkem a úzkým otvorem na dávkování. Odličovač je dvojfázový, čili obsahuje dvě složky - modrou  (olejovou) a průhlednou čirou na bázi vody. Obě složky se smíchávají při pár zatřepání, stačí tak třikrát pořádně hrknout a jsou spojené, pozor ale, velmi rychle se zase rozpojují. Parfemaci opravdu žádnou nemá. A teď tedy k tomu odlíčení, kde mě zklamal. Jako nechápu, co dělám špatně, protože všude čtu, jak parádně odlíčí, ale já s tím mám celkem problém. On odlíčí, to jako jo.. ale ne úplně. Musím pořádně přitlačit, abych z očí dostala většinu řasenky a linku a co je nejhorší, když si už myslím, jak jsem důkladně odlíčená, po sprše přijdu na to, že se zázrak bohužel nekonal - jsem jak panda. Prostě z řas nedostane všechnu řasenku, ať se snažím sebevíc a to nepoužívám žádnou voděodolnou. Navíc jak je mastnější, tak mám vždy rozšmrdlané šminky po celém obličeji. Pravidlem s tímto odličovačem se tak u mě stalo dvojí odličování - nejdříve s tímhle kouskem a poté s micelárkou, protože tenhle modrý kluk na to prostě a jednoduše nestačí. Na druhou stranu mě potěšilo, že nevysušuje a nepne v očním okolí, neštípe a při odličování nemám před očima "mlhu", jak se mi to s některými olejovými odličovači stává.. Tak jako nevím, asi chyba v matrixu.. ať se snažím sebevíc, tak mi to s ním nejde.. Pořádně odlíčit se mi povedlo asi jen dvakrát a to tehdy, když jsem si div nevydřela oči.. naproti tomu s Ryorem, který jsem v posledních dnech používala doma, jsem neměla nejmenší problém..




Takže jako takhle, nemůžu říci, že by neodlíčil, ale to odlíčení není dokonalé a jednoduché, což mě celkem štve. Jestli něco fakt nemám ráda, tak jsou to pandí oči po sprchování a další kolo odličování..

120 ml za 70 Kč, seženete například tady nebo v drogériích Rossmann či v Tescu.

Máte s ním někdo zkušenosti? Jste s ním spokojené? Jaký odličovač mi můžete doporučit? 

26 komentářů:

  1. Jako dokonalý odlicovac Ti mohu doporučit hydrofilni oleje od Saloosu. Ja je kupuji znovu a znovu:-)Teď jsem dostala k nakupu od yves rocher dvoufazovy odlicovak s chrpou, tak jsem na něj zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O odličovacích olejích přemýšlím stále více.. :) jen se trochu bojím, že to nebude to nejlepší pro moji mastnou pleť :(

      Vymazat
  2. A to som si ho chcela kúpiť :-(
    Ja mám veľmi rada od Ryor a teraz mám nový L'Oréal Démaquillant doux pour yeux et lèvres a som s ním veľmi spokojná :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Pro mě taky žádný zázrak, zkoušela jsem ho cca před rokem a přesně jak říkáš, to odlíčení není úplně dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som skúšala ten obyčajný od Ziaji a bol hrozný, takže sa nečudujem že aj tento je nič moc. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Asi tak,a pak ten na citlivé oči-ten mám já a neodlíčí nic,ale vůbec nic :D Levný,ale příšerný,tohle je u Ziaji uplný propadák :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Pro mě je nej..od Bourjois se zeleným čajem.Od Ziaji jsem měla ten obyč a byla to šílenost...myslela jsem,že si snad dřív to oko vydloubnu,než ho odlíčím.A jak vidím ani tento není nic lepší.

    OdpovědětVymazat
  8. Od značky Ziaja jsem snad ještě žádný produkt nezkoušela. Jinak mám velmi citlivé oči a z odličovačů mohu doporučit jen klasický od L'Oréal anebo případně Dermacol. :) Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  9. O Ziaje dnes sluším podruhé a přiznám se, že mne vůbec neláká.

    OdpovědětVymazat
  10. Jo mám taky tento odličovač akorát ne tento ale ten normální a ten mi odličuje skvěle! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Od Ziaji jsem zatím nic neměla a ani jsem o tomhle odličovači neslyšela.. Já používám Garnier 2v1 odličovač, který mi krásně odlíčí všechno :) Jenom pro mastnou pleť by se asi moc nehodil, jelikož je trochu mastnější.

    zdenka23.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Mám ho doma a mám, bohužel, úplně stejný názor jako ty. Koupila jsem si ho a těšila se, že bude fajn, opak je pravdou...
    Pěkně napsaná recenze!:)

    http://charmed-all.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. no, tak tenhle odličovač radši ani zkoušet nebudu....taky furt hledám ten dokonalý odličovač a né a né ho najít :)

    OdpovědětVymazat
  14. Chtěla jem ho koupit, tak jsem si to zase pěkně rozmyslela ! :D

    OdpovědětVymazat
  15. Já teď mán dvousložkový od Garnier a je super. Nedráždí oči ani oční okolí (a to je mám citlivější), hodně dobře odličuje a to i voděodolnou řasenku (vůbec nedřu oko, jen na chvíli přiložím tampónek a pak otřu). A navíc je u něj fajn, že je určený na oči i pleť :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Nejlepší odličovák (a to nosím tekuté i gelové linky + voděodolné řasenky) je za mne jednoznačně Eucerin odličovač na citlivé oči - stáhne úplně všechno, rychle, bez rozmazávání... stačí přiložit a po chvilce stáhnout - zopakuju 2x a oči jsou dokonalé odličené :-)

    LuLu

    OdpovědětVymazat
  17. Taky se mi ted objevil v clanku a fakt neni nic moc, mam z nej podobne pocity jako ty.:-P Ja zustavam verna orave Ryoru, kterej odlici vsechno raz dva a je moc prijemnej.:)

    OdpovědětVymazat
  18. od Ziaji jsem měla tonikum a hydratační odličovač a obojí bylo hrozné, agresivní.. nevím, vůbec mi produkty od této značky nesedly a nehodlám další zkoušet. teď dodělávám dvoufázový odličovač od Lorealu a je to zlato :)

    OdpovědětVymazat
  19. Nejlepší odličovák jek prostě a jednoduše z Douglas Gentleye makeu remover. Je sice dražší (250Kč-200ml),ale je nejlepší. :)
    http://marie-cole.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Já jsem ho měla a byla jsem nespokojená :( Neodličoval :(

    A.

    OdpovědětVymazat
  21. Zkušenosti nemám bohužel, ale na dvoufázoví odličovač od Ryoru fakt nedám dopustit. Mám už několikáté balení.

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuji za všechny vaše postřehy, zkušenosti a tipy..! :) Ten pravý odličovač budu hledat dál, třeba ho najdu mezi výše zmíněnými ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Já ho měla,ale okamžitě letěl do koše :( Zbytešně vyhozený peníze.
    http://anys111.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Klárko, já od nich měla nějaký jemný odličovač a byla to opravdu naprostá katastrofa. Horší odličovač jsem ještě nezažila a přitom jsem na něj taky slyšela chválu... Měla jsem sto chutí jej šlahnout do koše :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/new-in-february-2014.html

    OdpovědětVymazat
  25. Za tu cenu...to si raději koupím svůj oblíbený a ověřený Dermacol :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)