pátek 24. ledna 2014

Mléko, hrozny a Ziaja

Pěkný páteční podvečer!

Dáme si pro jednou zase mazadlo, budeme si povídat o Hydratačním tělovém mléce s přírodními oleji z hroznových semen značky Ziaja, které jsem dostala k vyzkoušení. Tělové mléko jsem si vybrala hned z několika důvodů: 1) chtěla jsem vyzkoušet nějakou méně známou a u mě dosud nevyzkoušenou řadu této značky, 2) líbí se mi praktické balení s pumpičkou, 3) mléko je pro citlivou a suchou pokožku, což je pro mě na zimu ideál.


Oficiální popis: Tělové mléko je určeno pro citlivou a málo pružnou pokožku. Obsahuje bio oleje z pecek hroznového vína. Znatelně pokožku hydratuje a chrání ji před ztrátou vody. Přináším úlevu nadměrně suché a stále vysychající pokožce. Zlepšuje pružnost a poskytuje rychlé a dlouhotrvající vyhlazení.



Jak už jsem psala výše, líbí se mi jeho praktické balení - láhev s pumpičkou. Ke konci to je sice hrůza a nakonec to bude chtít asi rozříznout dno, ale jinak mám tyto balení opravdu ráda. Není nic lepšího, než si jednoduše několikrát pumpnout do dlaně potřebné množství krému :) Navíc je balení opravdu velké (400 ml) a tak chvíli vydrží. Mléko je krémové konzistence, není ani moc tekuté, ale ani extra husté, prostě tak akorát. Mléko se dobře roztírá a v mžiku se zcela vstřebá. Celkem mile mne překvapilo, že je ho třeba na namazání celkem malé množství. Na namazání od hlavy až k patě mi většinou stačí asi 7 pumpnutí a to se mažu fakt poctivě. Mléko nelepí a nemá nijak zvlášť mastnou texturu, ale po namazání víte, že namazaní jste.. Je cítit, že se mléko vstřebalo a.. prostě víte. Pokožka je krásně jemná, na chvíli provoněná a po celou noc hydratovaná. Hydratace mléka je pro mne dostatečná, ovšem troufnu si tvrdit, že pro hodně suchou pokožku to asi stačit nebude. A teď přijde jediná věc, co mi na něm vadí a tou je parfemace. Bohužel, ta je mi fakt nepříjemná! Po vypumpnutí na mě vyskočí taková nasládlá, dle mého, chemická vůně.. no prostě ne-e. Jako něco hroznového tam cítit je, ale dosti vzdáleně.. Musím tedy říci, že po namazání se ta vůně rozleží a už není tak hrozná, ale stejně.. když mi prostě krém nevoní, tak je zle a víte, že znovu si jej asi nepořídíte...



Kromě té vůně mu nemám co vytknout, vůbec není zlé a nemám s ním problém. Naopak, oceňuji praktičnost balení, jeho rychlou vstřebatelnost, dostatečnou hydrataci.. Složením to tedy není žádná příroda, takže je mi jasné, že to není pro všechny, ale jistě víte, že já tohle moc neřeším. Seženete ho tady za 119 Kč nebo v Ziaja obchůdku v Praze.

Používáte někdo Ziaja mléka? Jste s nimi spokojené?

5 komentářů:

  1. Ještě jsem žádné mléko nevyzkoušela, ale vypadá dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle jsem měla nedávno a podle mého názoru bylo super. :) Ale nejsem moc náročná, co se týče hydratace pokožky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně také hydratačně sedí, jenom ta vůně se mi moc nelíbí :)

      Vymazat
  3. Já mám Ziaja olivový krém na obličej a jsem s ním moc spokojená. Sice je mastný, jakože opravdu dost, ale na zimu na noc je to to pravé ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase na noc momentálně používám kakaový krém od Ziaji :) Ten je také hutnější, mastnější a výživnější, na zimu ideál :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)