sobota 28. prosince 2013

Peeling + bahno? Proč ne!

Pěkný sobotní den!

 Snažím se najet do starých kolejí a přinášet článek každý den. Nevím, jak dlouho se mi to bude dařit, ale třeba to chvíli vydrží :) Dnes tedy zase jednu recenzi, ať se taky trochu vymaníme z těch vánočních článků.. 

Tentokrát vám ukáži Peelingové bahno Swedish Spa, což pro mě byla novinka. Jako jo, peelingy používám a ráda, ale peelingové bahno, to tu jakživ nebylo. Nebo alespoň já jsem to nedávno potkala v katalogu Oriflame poprvé.. a tak jsem zaúkolovala mamku, aby mi jeden kus objednala, ať můžu zase vyzkoušet něco nového, že jo!



Oficiální popis: Intenzivní péče pro odstranění nečistotu a podporu krevního oběhu zanechá pokožku fantasticky jemnou. Složení obohacené bílým jílem a výtažkem z břízy bělokoré vyčistí pokožku do hloubky a připraví ji na saunu nebo sprchu.

Bahno je v tubě, což je aspoň ke konci balení celkem nepraktické, špatně se z toho doluje a je třeba obal rozříznout. Bahno je zelené barvy, což mě z počátku celkem překvapilo (když už, tak jsem čekala nějakou hnědou špínu), takže nejde o bahno v pravém slova smyslu. Obsahuje hnědá peelingová zrníčka, která jsou celkem hrubá. Bohužel jich tam není mnoho, takže se musíte bahnem chvíli drhnout, abyste se správně vypeelingovali. Trochu na nic je, že je na jedno použití potřeba trochu víc bahna, takže proklatě rychle ubývá. Zas na druhou stranu jsem jej nepoužívala denně, ale jenom jednou týdně, tak to pár týdnů vydrží. Vůně je jemná, nevtíravá, ale příjemná. Cítila jsem zejména mentol. Bahnem se tedy pěkně natřete, až budete zelený až za ušima, chvíli se drhnete a potom spláchnete. Při tom oplachování pozor, to bahýnko na mě drželo a nechtělo se smýt, takže to chce ohlídat a spláchnout důkladně. Po umytí je pokožka jemná a hebká, což je samozřejmě žádané.





No tak tedy asi takhle. Není to nic, co by bylo v životě nepostradatelné a musela bych to mít za každou cenu, pro další balení si nepoběžím. Ale jen tak, pro zpříjemnění dne, to nebylo úplně špatné.. Jeho cena je momentálně 79 Kč za 150 ml, což je celkem příjemné. Více o něm zde.

Máte s ním někdo zkušenosti? Používáte někdo nějaká jiná bahna? 

5 komentářů:

  1. S tímhle žádné zkušenosti nemám :)) ale vypadá zajímavě už jsem se párkrát dívala na něj v katalogu :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Toto má doma kúpené mamka už dlhšiu dobru, ale nejako to nepoužíva, tak som ho skúsila ja, že by som jej ho zobrala :D A musím povedať, že fakt nie je veľmi o čo stáť. Som rada, že teda nie som sama, ako vidím, ani teba to veľmi nenadchlo ...
    Donny

    OdpovědětVymazat
  3. Díky, že vím, co si nekoupím. Používám jednu bahenní masku jednou za měsíc, vysušuje, ale "pozvedne"

    OdpovědětVymazat
  4. Díy, alespoň vím, co si nemám pořizovat. :) Mně kupodivu vyhovují peelingy Balea za pár kaček z DMka a pokud chci pořádně obrousit pokožku, tak o to se postará peeling Sephora.
    Měla jsem bahenní masku, ale až tak mi neohromila, abych si ji pořídila znovu.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)