neděle 8. prosince 2013

Matná Kate od Rimmelu

Pěkný večer!

Rtěnky se mi tu kupí a tak je na čase ukázat vám další. Tentokrát červená (ale pouze obalem) - matná Lasting Finish by Kate z dílny Rimmel, která určitě neušla vaší pozornosti. Já se teda musím zostuzeně přiznat, že mi jejich expandování k nám na trh tak nějak uniklo a všimla jsem si jich až před nedávnem.. a tak jsem neváhala je očíhnout a nějaký ten matný kousek ukořistit. Nakonec jsem se po dlouhém rozmýšlení rozhodla pro odstín č. 101, což je úžasně světlá studená růžová. Možná bude o něco lepší na jaro, ale občas jí neodolám ani teď, když venku vládne tuhá zima. Však ono není od věci občas na chvíli upustit od těch tmavých rtěnek a vyhrát si se zářivou barvičkou :)


Rtěnky Kate jsou celkově velmi oblíbenou záležitostí a myslím, že je snad všichni známe (a doma máme). Já vlastním z klasické kolekce rovnou dvě a protože letos vládnou matné rty, tak bylo třeba doplnit sbírku zástupcem této kolekce.

Obal rtěnky je tentokrát červený, ale stále umělohmotný (přesto celkem pevný), taková ověřená klasika, která nezklame. Odstín 101 je studená růžová, bez třpytek či shimmeru, matnost rtěnka zajistí dokonale. Co mi u rtěnky trochu vadí je její parfemace. Klasická černá Kate mi nevadí, ale tahle má tak divně sladkou a intenzivní vůni, že je na ní můj čumák dosti alergický. Naštěstí když ji mám na rtech, moc cítit není, takže přežiji. Pigmentace rtěnky je skvělá, stačí dvakrát rty přejet a máte intenzivní odstín. Rtěnka mírně zalézá do vrásek a bohužel zvýrazní i vše, co ji přijde do cesty. Co se mi ale opravdu nelíbí je slabá hydratace, oproti klasické kolegyni je o poznání horší. Potřebuji rty přetírat balzámem, protože jinak mám po celém dni s ní rty jako sušenku a to se mi jinak moc často nestává. Výdrž zase naopak můžu pochválit, protože ta je skutečně fajn, na rtech ji mám vždy několik hodinek, průměr takové 3 hodiny určitě. To se mi líbí, ale je to skutečně za cenu toho, že budu mít vysušené rty, protože s balzámem se výdrž snižuje.




Celkově tedy musím říci, že matná rtěnka je pro mne solidním zklamáním. Líbí se mi odstín, líbí se mi matný efekt, ale její vlastnosti nejsou nikterak zajímavé. Mnohem více mám raději matnou rtěnku v tužce od E.L.F.u, která mi slouží mnohem lépe. Seženete v drogériích ve stojanech Rimmel, cena se pohybuje kolem 130 Kč.

Co vy a matná Kate? Máte? Líbí se vám?

23 komentářů:

  1. Odstín je krásný, ale už vidím, že to nebude nic pro mě suché rty:/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ona ani matná rtěnka nemůže být hydratační. Já mám tmavě vínový odstín č. 107 a je super. Mě rty nijak nevysušuje, trochu tedy leze do vrásek to je pravda, ale úplně neporušená mi v klidu vydrží 6 hodin. A po odlíčení rty nijak extra vysušené nemám. Takže já jsem spokojená.

    R. Giveaway o paletku a rtěnku NYX

    OdpovědětVymazat
  3. Mám úplně stejný odstín, taky jsem o týhle rtěnce psala a miluju jí! :)


    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle odstín jsem si pořídila asi před týdnem a jsem spokojená teda moc. Nepřijde mi, že by mi rty vysušoval, je pravda, že každou neplechu na rtech vyzdvihne. Akorát mě trošku mrzí ta intenzita, čekala jsem ji sytější, ale i tak je super, taková jemná a přirozená:)
    Jenn

    OdpovědětVymazat
  5. nevypadá špatně, ale á furt nechápu, co všichnimají s těma Kate Moss rtěnkama, protože mi nepřijdou nijak zázračný, jen tu pigmentaci mají dobrou, ale v ostatních kategoriích pokulhávají :/

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ty klasické černé Kate ráda, myslím že z těch drogérkových jsou to ty lepší :)

      Vymazat
  6. Ach ne ne, sušenky na rtech, jen to ne:))) Ale odstín je nádhernej, láká mě to, ale já hodně potřebuji hydratační rtěnky, takže asi do ní nepůjdu:(

    OdpovědětVymazat
  7. Matnou Kate nemám a asi ani neplánuju koupi.. Mám jednu klasickou "černou" a ani ta mě příliš neoslnila.. já prostě nejsem rtěnková, radši si koupím milion "rtěnkobalzámů", kterých je ted více než dostatek :) :D

    OdpovědětVymazat
  8. Taky s ní mám problém, přijde mi vosková a no moc mi nesedí :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to máš pravdu, že ta konzistence je taková hodně zvláštní, jak píšeš "vosková", tím jsi to celkem trefila :)

      Vymazat
  9. Jak píšeš - hezké odstíny, hezká matnost, ale elfí rtěnka je lepší (překvapivě .)

    OdpovědětVymazat
  10. Mě taky pusu vysušuje ale stejnak jí mam ráda...holt dam pod ní balzám no :) ale je pravda, že to chce mít pusinku extra hlaďounkou jinak to vypadá strašně...

    OdpovědětVymazat
  11. Tak ta vypadá krásně :)

    ourlifeparis-zuz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Tuto dostanu k Vánocům, odstín mě zaujal už v drogerii a neváhala jsem a objednala si ho:) Doufám, že budu taky spokojená a koupím si i vyhlídnutou 102:)

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherná barvička, klidně bych si ji pořídila :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Aspoň ten odstín je krásný, ale jak píšeš tak bych si ji asi nekoupila :)

    OdpovědětVymazat
  15. Matné rtěnky moc ráda nemám,ale tahle má krásný obal :) Moc se mi líbí

    OdpovědětVymazat
  16. Mam presne stejnou. Rozhodne je stopro lepsi nez matne rtenky od MUA. Akorát ten odstin je na me moc svetly :(

    OdpovědětVymazat
  17. přesně tento odstín jsem si nedávno vybrala jako dárek :D vypadá moc krásně :)

    OdpovědětVymazat
  18. Chtěla jsem si jí koupit, ale asi to nakonec odložím :D
    Sweet nothing by B.

    OdpovědětVymazat
  19. Děkuji vám za všechny komentáře! :)

    OdpovědětVymazat
  20. Barva je povedená. Já ale obecně tuhle matnou řadu od Rimmel nemusím. Dost mi rty vysušuje a pak to dělá ten efekt staré pusy:/ Daleko lepší mi přijde klasická řada od Kate:)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)