čtvrtek 19. prosince 2013

Boj s padajícími vlasy - Renokin péče

Pěkný den přeji!

Je čas ukázat a napsat vám něco o vlasových produktech značky Renokin, které jsem testovala v posledních týdnech. V rámci testování jsem měla možnost vyzkoušet Sérum proti vypadávání vlasů v kombinaci se Šamponem proti vypadávání vlasů. Jistě chápete, proč jsem si vybrala zrovna přípravky na padání vlasů. Několikrát jsem tu zmiňovala, že mi vlasy v posledních měsících extrémně vypadávají, díky poblázněným hormonům. A tak když mi přišel balíček, s nadějí jsem se do toho pustila.



Renokin šampon proti vypadávání vlasů

Oficiální popis: Renokin šampon je vhodné používat v kombinaci s roztokem Renokin, jako podpůrný přípravek pro zastavení nadměrného vypadávání vlasů a podporu růstu vlasů. Vlasy budou po pravidelném používání lesklejší, zdravější, pevnější a vizuálně bohatší. Působí také jako prevence proti vypadávání vlasů. Konzistence tohoto šamponu zaručí snadné rozčesávání. Krásná vůně zajistí příjemný pocit z umývání vlasů.

Složení - hlavní účinné látky:
Keratin - dodá vlasům pružnost a lesk
Pantenol - má příznivý vliv na kvalitu a růst vlasů, zlepšuje jejich lesk a ohebnost. Chrání vlasy před mechanickým poškozením.
Arginin - ozdravuje vlasovou pokožku a zlepšuje stav a vzhled řídnoucích vlasů
Lecitin - zvyšuje intenzitu dýchání kůže, reguluje buněčnou výměnu
Biotin (vitamin H) - působí příznivě na pokožku, zpomaluje vypadávání vlasů
Niacinamid (vitamin B3) - v kombinaci s biotinem působí proti vypadávání
4 biomimetické patentované peptidy - revitalizují již stávající vlasy a vlasové váčky




Tuba se šamponem přišla zabalená v elegantní hnědé krabičce. Samotná tuba je praktická, lze ji hezky postavit, šampon tak stéká do víčka. Má hnědou barvu, je trochu hustší konzistence než jiné šampony, takže vyloženě nestéká, aspoň jim neplýtvám. Stačí ho opravdu trochu, protože krásně napění. Parfemace je taková zvláštní, absolutně vůbec nedokážu vůni zařadit, možná tam cítím nějaké kávové extrakty. Po napěnění jde jednoduše spláchnout, vlasy zanechává hezky provoněné. Po umytí jsou vlasy krásně jemné, lesklé a vypadají pevnější. Snad jen s tím rozčesáváním je to boj, snadné to rozhodně není, s tím si ale poradí Tangle :) Myji je obden, nijak zvlášť vlasy nemastí, taková ta klasika jako u většiny šamponů, které používám.


Renokin sérum proti vypadávání vlasů

Oficiální popis: Aktivní složky způsobují zastavení vypadávání vlasů i opětovný růst vlasů. Vaše vlasy budou silnější a lesklejší. Vyspělá technologie nanokapslí umožňuje důkladnou absorpci účinných aktivních složek pod pokožku hlavy. Navíc patentované biomimetické peptidy stimulují vlasové buňky, v důsledku čehož jsou vlasové folikuly zdravější. Sérum slibuje: zastavení nadměrného vypadávání vlasů, obnovu růstu vlasů z poškozených vlasových váčků, výživu vlasů, prokrvení pokožky, revitalizace pokožky hlavy, takže nehrozí už žádné svědění pokožky.





Sérum přišlo stejně jako šampon v hnědé krabičce, oproti šamponu je samotná lahvička skleněná, vypadá elegantně a obsahuje rozprašovač. Sérum je průhledná vodička, která se aplikuje přímo na pokožku hlavy, stačí párkrát stříknout každé ráno a večer a vmasírovat do pokožky. Sérum se ihned vstřebává, parfemace je opět taková zvláštní, stejně jako u šamponu se mi zdá, že tam cítím kávu, ale ruku do ohně za to nedám :) Sérum vlasy nijak nemastí, vlastně chvíli po použití o něm ani nevíte, cítit také není.

Účinky:

A teď tedy něco k výsledkům po téměř dvou měsících používání. Původně jsem myslela, že budu mít dříve spotřebovaný šampon, ale je tomu naopak. Sérum mám již zlikvidované, používala jsem jej pravidelně každé ráno a večer, zatímco šampon obden. Oba prostředky by se měly doplňovat a vést k tomu, že podpoří růst nových vlasů a zabrání vypadávání těch starých. Musím říci, že vlasy mi teď na podzim padaly víc než kdy předtím a pomalu, ale jistě, jsem začala plešatět. Objem se zmenšil tak na polovinu a já začala chytat nerva z toho, že jednou fakt budu bez vlasů. A tak jsem vkládala do těchto kousků nemalou naději. Vlasy mi před testováním padaly skoro pořád a nacházela jsem je doslova na každém kroku. Nebyl problém, abych měla za cestu do školy na svetru i deset vlasů (schválně jsem to počítala, že ano). Jenom za cestu! O tom, kolik jsem jich sundala ve škole a pak doma ani nemluvím. Po mytí vlasů je to vůbec katastrofa, to mi vhání opravdu slzy do očí, kolik vlasů mi vypadá. Už jsem tím dokonce ucpala odpady :( Ale musím říci, že za tu dobu používání se mírné výsledky opravdu dostavily a sérum mi částečně pomohlo. Nechci říci, že bych jako hned měla nově narostlou kštici a nebo mi vlasy úplně přestaly padat, to ne. Chápu, že je to běh na dlouho trať.. ale částečně se padání opravdu zmírnilo. Už nenacházím na oblečení vlasy každých pět minut, už nemám po probuzení polštář plný vlasů ani kartáč už se neplní tak rychle... Jen u toho mytí ty vlasy stále padají, tam to bude trvat déle.. Každopádně menší pokrok tu určitě je a já jsem za něj neskutečně ráda! Protože kdybyste tu hrůzu viděli... Teď se budu modlit, aby účinky vydržely i po spotřebování séra a aby se mé vlasy konečně zklidnily.. Co se týče růstu nových vlasů, tak tam jásám (i když jak kdy, po ránu mě to umí pěkně rozčílit!). Vlásky rostou na všechny strany, vlní se a zlobí :) Ale díkybohu za ně! Pak je tu ještě jeden kladný výsledek a to je svědění hlavy. Ještě nedávno jsem s tím měla celkem problémy, občas mě svědila hlava, hlavně třeba druhý den po umytí jsem s tím mívala problém. Ovšem od té doby, co jsem začala používat sérum tento problém zmizel. Nyní úplně bez problémů, hlava už mne nesvědí. Takže jsem ráda, že jsem mohla tyhle dva pomocníky vyzkoušet, ve výsledku mi slušně pomohly. Děkuji za to.

Netvrdím, že bez séra a šamponu nepřežijete a věřím, že vám s padáním vlasů pomůže i mnohá lékárenská kosmetika (hodně chválené jsou kofeinové šampony, Panthenol, Biohair nebo Bioaquanol), ale pokud byste rádi zkusili něco jiného nebo vám už nic jiného prostě nezabralo, můžete zkusit Renokin. Mínusem obou produktů je cena, to nebudu zapírat. Šampon stojí 420 Kč za 150 ml (což ještě beru), sérum je za 1430 Kč  za 60 ml (a to už je mazec). Obojí seženete tady. Šampon používám již 2 měsíce a až nyní se dostávám na dno (jak jsem psala, musím si mýt hlavu obden), sérum jsem používala necelé dva měsíce 2x denně.


Znáte značku Renokin? Máte s ní někdo zkušenosti?

Děkuji zastoupení medaprex.cz za poskytnutí produktů k vyzkoušení.

19 komentářů:

  1. S těmi vlasy je mi to líto. Mně pomohl Biosil a změna šamponu. Bioaquanol jsem si koupila, ale trochu tu aplikaci odbývám. Hlavně jsem přešla na hennu místo dialight od Lorealu.

    OdpovědětVymazat
  2. No jsem na tom uplně stejně a teď na zimu je to tragédie! Já teď testuji šampon od REDKEN - Intra Force - Shampoo Color Hair. Měl by být taky na řídnoucí vlasy. Je to něco jako antibiotikum a mělo by se používat max dva měsíce a pak vysadit. Cena je určitě příjemnější, v obchodech ho mají kolem 400 Kč, ale já ho sehnala na 279 Kč na stránce www.bezvavlasy.cz. Tak můžeš zkusit tento, všude jsem na něj četla výborně recenze:) Jen tip.

    OdpovědětVymazat
  3. Aj ja odkedy som vysadila HA,tak sa vazne zacinam bat,ze budem pomaly plesata.Navyse nenavidim,ked stale niekde zo mna trcia vlasy a su fakt vsade.Dookola sa len oberam od nich ako mama opica.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to jsme dvě, také to nesnáším.. hlavně ještě jak mám v oblibě černé oblečení a na tom jsou ty vlasy tak hrozně vidět.. :D :-(

      Vymazat
  4. Šampon na padání vlasů moc nepomáhá alespoň mě. Já když jsem měla problém s padáním vlasů, konzumovala jsem dýňová semínka nebo jsem konzumovala dýňový olej.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mela taky problemy s padanim vlasu, ale ne v takove mire jako ty. Ale i tak me pomohly oranzove tabletky Panthenol. :-) jinak moc me mrzi ze mas takove problemy :-\

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panthenol mám na seznamu a hned po Vánocích si ho plánuji koupit.. :) pořád mi ještě dost padají, tak si musím alespoň něco pořídit..

      Vymazat
  6. Žádný takový šampon jsem nikdy nepotřebovala, ale hodně lidí se třeba chválí Alpecin a tak:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já naštěstí takové problémy nemám, ale je super, že ti to aspoň trochu pomohlo :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Já ho měla a mě vlásky začaly opravdu podrůstat, což se mi po jiných přípravcích nestalo..teď mi doktorka doporučila Neocapil a šampon a tabletky Plantur39..není to taky zrovna nejlevnější ale oproti renokinu je to za hubičku :D Btw. prořídnutí vlasů jsem měla taky hormonálně..a bojím se že mě to po vysazení HA ještě čeká..

    OdpovědětVymazat
  9. Renokin som zatiaľ neskúšala... Našťastie mám pomerne husté vlasy a príliš mi nepadajú (tak normálne), ale je super, že ti to pomohlo. Máš vážne krásne vlasy, tak by ich bola škoda :-)

    Giveaway na Papi Lapi

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji vám za tipy a triky, komentáře! :)

    OdpovědětVymazat
  11. ak mozem poradit, s vypadavanim vlasov si u mna vzdy poradi kofeinovy sampon, to je proste poklad! inak mi nezabralo nic, panthenol, revalid, ziadne sera, tabletky... ale kofeionovy sampon mi pomoze vzdy, a pomohol uz aj mamine a kamaratkam, ktorym som ho odporucila... ja pouzivam znacku Trinity, ale viem, ze ho uz robi viac znaciek :) tak ked bude najhorsie, skuste, fakt parada :)

    OdpovědětVymazat
  12. Poraďte,rok mně padají vlasy,mám hyper štítnou zlázu,k tomu mám jemné vlasy, které jsem nikdy tak jemné vlasy nemněla. jinak mně ženou na operaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle už je asi bohužel na doktora, obávám se, že žádná rada od nás nepomůže, spíš aby neuškodila..

      Vymazat
    2. Ale jinak já to mám s vlasy podobně, momentálně už mám tak půlku vlasů dole, hrozně jemné a pořád padají víc a víc.. :-/

      Vymazat
  13. Podivej se na energy.sk , přípravek Gynex a Cytovital. Mám stejný problém a po 3týdenním užívání se cítím lépe.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)