středa 27. listopadu 2013

2x NE pro MUA

Pěkný středeční podvečer!

Dnešním dnem jsem pro tento týden ve škole skončila a tak se mohu konečně naplno věnovat blogu :) Dnes bych ráda napsala pár slov o dvou produktech značky Make-Up Academy (MUA), které mne bohužel zklamaly a nebudu tak pět mnoho chvály.. Podíváme se blíže na zoubek produktům ze zářijového Ladyboxu - Bázi pod make-up a Lip Stainu.

Kiss Proof Lip Stain (Fixa na rty) - Fabulicious

Na fixu jsem byla zvědavá, zejména kvůli porovnání s fixou od NYC, kterou jsem si už kdysi dávno velmi oblíbila. Ovšem přišlo obrovské zklamání, protože tahle fixa stojí opravdu za prd. Je o něco málo menší než ta od NYC, ale jinak vypadá hodně podobně. Odstín mám světle růžovoučký - Fabulicious. Na první změnu  oproti NYC narazíte po otevření, protože tahle fixa oproti té NYC krásně voní. Jo, to se ji musí nechat, má příjemnou, sladkou parfemaci, mňam. Pak můžu ještě pochválit hrot fixy, který krásně drží tvar a hezky se s ním líčí, ale tím její pozitiva končí. Protože, tahle fixa absolutně vůbec nekreslí. A to fakt vůbec. Abych alespoň trochu barvy nanesla, tak je třeba jím rty přetřít tak 6x, o intenzivnosti barvy ani nemluvím. Nevím, jestli třeba nemám nějaký vadný - vyschlý kus, ale je to zlo, to vám tedy povím. Když už se vám podaří jej na stopadesátý šestý pokus na rty nanést, tak jej neolizujte, má to divnou chuť a chvíli to z počátku lepí. Poté zaschne a už o ní nevíte, což mi vyhovuje. Rty mi nijak nevysušuje (aspoň že tak), ale výdrží to není žádná výhra. Za chvíli mi barva ze rtů zmizí, jídlo ani pití nevydrží. Takže vezmu-li to kolem a kolem, kam se tento fix hrabe na NYC, který je skoro za půlku ceny. Za mě tedy velké NE.

Seženete buď na oficiálním e-shopu tady za cca 90 Kč nebo českých e-shopech, např. tady, kde jej pořídíte kolem 120 Kč. 







Fashion Secret Flawless Primer (Báze pod make-up) - Fashionista MUA

Přiznám se, že do báze se mi příliš nechtělo a nějakou chvíli mi tu jen tak ležela. Jak jsem dříve bez báze nedala ani ránu, tak jsem si v poslední době zvykla na její absenci. Jak používám trochu hutnější make-upy, zdá se mi to i s bází moc a proto ji raději vynechávám. Ale díky této jsem si na to zase rychle zvykla a ráno hned po krému sahám po bázi. Jenže, to by mi ta báze musela k něčemu být, v tomto případě je to S bází stejné jako BEZ báze, úplně beze změny. Výdrž make-upu mi nijak výrazně neprodlouží, zdá se mi že spíše naopak mizí rychleji. Pleť nezmatní a ani nijak zvlášť nevyhladí.. Nevím, přijde mi, že její používání má úplně nulový efekt. Texturou je velmi podobná Satin Make-up Base od Dermacolu - jde o silikonovou bombu, je to průhledná a jakoby "kluzká" hmota. S tím, že  DC je o něco hutnější a taková jakoby výživnější, přijde mi, že mé pleti prostě něco dává, zatímco tady mám pocit, jak kdybych si na obličej nic nedala.. Což mi přijde zase zbytečné, patlat si na obličej něco, o čem nevím, že tam mám. Na druhou stranu, můžu být ráda, že mi s obličejem nic nedělá, lepší než nějaké pupínky, vyrážka či jiné nepříjemnosti :) I tak ale za mě NE, zdá se mi to prostě zbytečná investice, to si raději tu stokorunu připlatím za bázi, která za to stojí. Pokud by někoho zaujala, seženete ji třeba tady za 149 Kč. 






Co vy a tyto MUA produkty? Používáte fixy na rty nebo báze?

21 komentářů:

  1. Celkem jsem koukala, že v brožurce Ladyboxu je napsaná cena cca 400 Kč a na netu v mua shopu byla za necelou stovku. Jinak báze byla pro mě průměr, ale nemohla jsem ji dál používat protože se mi po ní vyrojilo pupínků jako blázen. Dala jsem ji šanci ještě jednou, ale opět to samé. Měla jsem obličej osypaný, no hrůza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Měla jsem zmatňující bázi, ale nijaký extra efekt neměla, měla jsem po ní vždy nepříjemný pocit na obličeji a druhý den jsem byla osypaná :/
      Pokud jde o fix, tak jsem ještě neobjevila žádný, co by mi vydržel :D

      Vymazat
    2. Tak to byla alergická reakce asi na ty silikony :-/ hodně často s tím bývají problémy.. mně to naštěstí nevadí, ale jak píšu, tahle báze pro mě nic neumí..

      Vymazat
    3. Fix je hodně dobrej od NYC, tenhle je na nic a navíc vysychá.

      Vymazat
  2. 10x NE pro Skudulku.... Oba tyto výrobky jsou dobré, tak nevím co ti zase přelétlo přes nos, celá recenze je lživá!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenze je pravdivá, za mně jsou výrobky také propadáky. Jako Anonyme, zkusil si ochutnat rty obarvené fixou? To je hnus velebnosti! MUA nás chce otrávit. A báze? Silikonové hnojivo pro pupínky. Sdílím Skodulčin názor.

      Vymazat
    2. Tak tohle už je na mě opravdu moc. Přelétlo přes nos? Úmyslně psaná negativní recenze? To je snad vtip ne? Jako že někdo blogerky obviňuje z úmyslně psaných pozitivních recenzí, to mi ještě jde na rozum, ale úmyslně psát negativně? :D Co bych z toho asi tak měla? Já myslím, že se stačí podívat na fotku fixy, jak to vypadá po použití a je to jasné ;)

      Vymazat
    3. Na tuto fixu čtu jen a jen samé pozitivní recenze, asi to neumíš správně používat... Jinak že se necháš podplácet to už víme, tak proč ne psát úmyslně negativní recenze, že?

      Vymazat
    4. Jasně, protože se nikdy nestalo, aby jednomu něco vyhovovalo a druhému ne. (Zvlášť u značky, která se liší kvalitou kus od kusu...) Hm, hm...

      Vymazat
  3. Mě od MUA zklamala matná rtěnka v odstínu Peachy keen, kterou jsem si na zkoušku objednala. Za tu cenu (asi 49 Kč) jsem nečekala nic extra, ale byla to hrůza. Nešla vůbec nanést, drolila se mi na rtech.. tohle bylo šlápnutí vedle. Možná jsem měla vadný kus, netuším.. Naopak jsem moc spokojená s leskem na rty Sheer finish v odstínu Just in case v tubě za 39 Kč. Krásně zvláční rty, tak akorát obarví a nelepí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu jak co, třeba na jejich paletky stínů nedám dopustit, stejně tak nadšená jsem z tvářenky za 29 Kč... :)

      Vymazat
  4. Nemám ani jeden výrobek z těchto dvou, ale mám spoustu jiných věcí a jsem s nimi spokojená jediné co mi zatím nesedlo byly LipBoom kde mi strašně vadí v těch lescích obrovské kusy třpytek. Jinak já pořád nakupuji na oficiálních stránkách, český e-shop mi příjde šíleně předražený jediné + v tom vidím to, že zboží má člověk doma dříve, ze zahraničí to samozřejmě trvá déle, ale já raději dva týdny počkám než zaplatit ty nehorázné sumy které za to chtějí u nás.

    OdpovědětVymazat
  5. Fixa vypadá, že bude mít nádhernou barvičku a ve finále ani nejde vidět:/ což je škoda:)

    OdpovědětVymazat
  6. Nad fixem jsem přemýšlela, jsem ráda že jsem nakonec odolala ..
    turquoise bow

    OdpovědětVymazat
  7. MUA mi nějak neláká. Zkoušela jsem od nich stíny (přes kamarádku) a pigmentace nic moc, to už jsou lepší ty od NYXu, co mám. Báze nepoužívám, mám po nich pocit, jako by mi ucpaly póry na celém obličeji. Namísto klasického make-upu jsem začala používat CC krém od Sephory a zatím jsem maximálně spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  8. fixa je divná a dost rychle mi vyschla, ta vůně je asi jediné plus. bázi jsem měla černou, po jediném použití jsem se osypala, tak se ji teď marně snažím udat na exchange :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ten fix je k ničemu, jsem z něj zklamaná...a bázi jsem měla tu druhou a tu si vynachválit nemůžu! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Takže jsem zase o nic nepřišla, výborně... :D

    OdpovědětVymazat
  11. od MUA mám len paletku, takže s ničím iným som sa ešte nestretla, ale tá fixa by ma teda poriadne naštvala!! Možno viac ako tá báza, aj keď..
    Donny

    OdpovědětVymazat
  12. Mě ta fixa barví asi tak po dvaceti přejetích po rtech, a to jí skladuji i dnem vzhůru, ale ty máš hodně světlý odstín, ten není opravdu moc patrný, já mám ten střední, kissilicious. A taky mi přijde, že moc nevydrží, na to, že to má být stain.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)