pátek 11. října 2013

Caresse - L'oréal Paris.

Pěkný den přeji!

Hurá! Rtěnky a lesky Caresse jsou u nás! A než se dostanou po všech drogériích a vy si je budete moci koupit, přináším vám recenzi na rtěnky a lesky této kolekce.. Díky spolupráci s L'oréalem jsem měla možnost s předstihem vyzkoušet pár kousků z této kolekce a dnes se podíváme na mé závěry tohoto testování. V posledních týdnech jsem zahodila téměř všechny své rtěnky a zkoušela jsem tyto čtyři kousky, abych zjistila, jak obstojí (no tak dobře, přiznávám, občas jsem podváděla se svojí oblíbenou rudou, ale jinak jsem nepoužívala téměř nic jiného než Caresse).



Oficiální popis: Zapomeňte na příliš těžké a nepoddajné rtěnky našich babiček. Rozmazlete své rty a objevte novou generaci rtěnek a lesků na rty Caresse. Smyslné odstíny odhalí vaši osobnost takovou, jaká doopravdy je - svůdná, něžná a odvážná.

Caresse rtěnky - 301 Dating Coral a 04 Rose Mademoiselle

Rtěnky jsem testovala dvě, jednou je odstín č. 301 Dating Coral, což je, jak název napovídá, korálová barvička. Naproti tomu odstín č. 04 Rose Mademoiselle je nečekaně krásně světle růžová :) Na první pohled zaujmou svým obalem, který je pevný, stříbrný a s logem L'oréal. Víčko se spodkem do sebe navíc perfektně zapadnou, takže se snad nemůže stát, že by víčko někdy upadlo. Podle vrchu i spodku navíc poznáte odstín, takže rychle identifikujete, po jakém odstínu vlastně saháte. Je to tedy velmi praktické a přesto elegantní a nápadité balení. Rtěnky jsou klasicky vysunovací a na první pohled vypadají opravdu křiklavě a sytě. Jenže.. ve skutečně to taková sláva není, právě naopak. Rtěnky jsou dle mého pigmentované velmi slabě. Rtěnkami bych je úplně nenazývala, spíše bych řekla, že jde o zbarvené balzámy nebo-li balzámortěnky.. něco na způsob slavných Color Whisper. Ovšem s tím rozdílem, že i CW se mi zdály lépe pigmentované a barevnější! V tomto případě je pigmentace opravdu slabá a k hezky výraznému odstínu je třeba rty natřít hned několikrát (na fotkách je tuším 5 vrstev!). Pokud tedy patříte mezi ty, které mají rády syté a výrazné barvy, jako já, raději se jim vyhněte. Naopak máte-li radši jemně zbarvené rty a méně syté odstíny, omrkněte je. Druhým mínusem jsou šmouhy, které rtěnka při aplikaci dělá. Tím pro mě ale víceméně špatné vlastnosti končí. Stejně jako CW jsou rtěnky krémové, ale na rozdíl od nich se nerozpíjí, nezalézají do vrásek, jsou hydratačnější a o dost déle vydrží. To se mi na nich opravdu líbí! Jídlo a pití sice nepřežijí a mizí kapku nerovnoměrně, ale nemám problém, abych je za normálních okolností na rtech měla ještě po hodince a když se zadaří, tak i hodince a půl.. To už je pro mě celkem výkon a za to je můžu pochválit.






Sečteno podtrženo: Rtěnka má své plusy a zároveň mínusy. Musím přiznat, že jsem z té slabé pigmentace byla z počátku celkem zklamaná.. přeci jenom jsem od rtěnky čekala něco víc. Nemůžu říci, že by byla vyloženě špatná, ale zase to asi nebudou ani moje favoritky. Přemýšlím ještě alespoň nad jedním odstínem, hrozně se mi líbil odstín Sweet Berry, což by měl být tmavší hnědo-vínový odstín, tak jej plánuji v drogérii omrknout a uvidíme :) Celkem budou rtěnky k dostání ve dvanácti odstínech a doporučená cena je 199 Kč.


Caresse lesky na rty - 102 Romy a 400 Eve

Lesky jsem testovala také po dvou kusech a to odstín č. 102 Romy, což je růžová, která přechází až do korálova se zlatým shimmerem. Jedná se o velmi zajímavý odstín, který ve svém repertoáru vítám. Druhým odstínem je č. 400 Eve, což je podle obalu pro změnu fialková se stříbrným shimmerem. Ale pozor, tyhle barvy umí zmást, ve skutečnosti je to trochu jinak.. Opět na úvod zmíním obal, který je prostě luxusní. Jestli se mi někdy nějaké obaly líbily, tak jsou to tyhle u lesků na rty. Nápadně se podobají obalům Stainů od YSL (jojo jedna korporace, to se nezapře) a člověk s nimi má hned pocit, že má něco víc :) Kovový vzhled však jen připomínají, obaly jsou z pevného plastu. Aplikátor mají opět ve tvaru slzičky, jako je tomu u lesků L'oréal zvykem a stejně tak je tu i parfemace, tolik typická pro lesky L'oréal. A teď tedy k samotným "leskům". Vůbec nemám představu, jak vám tyhle lesky přiblížit, ony to totiž nejsou lesky v pravém slova smyslu.. Jestli čekáte, že se vám budou po natření blyštit rty stejnou barvou jako je v obalu, tak jste na omylu.. Tyhle lesky totiž fungují jinak. Aplikovat je rovnoměrně na rty je celkem umění, lesky mají takovou zvláštní "tekutější" konzistenci (obsahují vodu a oleje) a jestli něco umí, tak se aplikovat trochu nerovnoměrně. Jenže, ta tekutější konzistence vydrží jenom chviličku, protože lesk začne pracovat - stainovat. Lesky se přemění na barvu (stainují) a vpijí se do rtů. Ovšem bohužel (nebo bohudík?) v žádném případě z toho není odstín, který dle obalu očekáváte. To mě trochu mrzí, protože třeba na Eve jsem byla vskutku zvědavá a on ve skutečnosti mé rty zbarví do růžova. Odstín není vůbec tak výrazný a sytý, jak by se dle obalu mohl zdát. Jinak ale "lesk" nebo spíš lip stain na rtech drží opravdu skvěle. Do rtů se vpije a tak vydrží alespoň z části hodně dlouho. Sám o sobě mi lesklé rty zůstávají i dvě hodinky, což je tedy opravdu solidní výdrž. A teď se podržte, tyhle barvy dokonce přežijí i pití a menší sváču! Z toho jsem si fakt málem sedla na zadek :D Rty mám navíc krásně hydratované (alespoň dokud na rtech zůstává lesk), nezalézá do vrásek a prostě všechno..






Sečteno podtrženo: Pokud se tedy odpoutáte od toho, že to není lesk, jak ho známe, tak dle mého budete spokojené.. Mně se líbí jeho obrovská výdrž a jemnost barev, takže jsem víceméně spokojená. Doporučená cena je opět 199 Kč, k sehnání by měly být v osmi různých odstínech.


Tak a teď mi řekněte vy, zaujala vás kolekce Caresse? Potkali jste je již v našich drogériích?

16 komentářů:

  1. Mě zaujaly hlavně ty rtěnky! :) Ale ještě jsem je, bohužel, nikde nepotkala.. :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. Nepotkala, ale jeden lesk si plánuji pořídit :) Ta konzistence mě hrozně zajímá a obal je překrásný :)

    OdpovědětVymazat
  3. Rozhodně musím mít pár kousků z této kolekce. Už se na ně moc těším. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem zvědavá, rozhodně je půjdu omrknout! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dating Coral je nádherný odstín, s tím bych taky rande dala! Lesky mě nelákají, jsem rtěnková, a tyhle vypadají fajnově:)

    kissabee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Zaujala, ale nejvíc rtěnky :) wow budu o tom uvažovat :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. ty rtěnky!! bože, ať už jsou k dostání!

    TheHugeLover.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem rtěnku sehnala na internetu. Pořídila jsem si odstín intensive fuschia a jsem spokojená! Možná je to tím, že je to výraznější barva než máš Ty, ale stačilo přejet jednou, dvakrát a barva byla krásně výrazná :)) vydržela mi celé dopoledne. Nezalézala do vrásek, krásně hydratovala :) za mě určitě ano! :)
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  10. Mně se líbí ty korálové barvičky, hlavně ta rtěnka má super barvu. Škoda jen, že nejsou tak syté.
    Zatím jsem je u nás nepotkala...

    OdpovědětVymazat
  11. rtenky mam taky v merku, a vubec mi nevadi jejich slabsi pigmentace :) teprve jsem se rozhodla vzit vsechno barevne na rty na milost, takze saham spise po necem slabsim a hlavne prirozenem :)

    OdpovědětVymazat
  12. Lakaju ma tiez viac rtenky a slabej pigmentacii sa praveze tesim :) Teda ak su take jemne, hydratacne, takmer ako balzam. Nvm preco, ako vsetci sa na mna tak divne pozeraju, ked nosim silno pigmentovanu, "tvrdu" trenku..ale mozno je to len o zvyku..

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Klárko, já nejsem přes dekorativku vůbec odborník a je fakt, že u regálů s kosmetikou v drogerce se zastavím jen když něco opravdu potřebuju, takže ti gratuluju k tvým znalostem a chuti zkoušet (někdy třeba i neúspěšně) různé kosmetické vychytávky. O rtěnkách, jak určitě víš si můžu nechat jenom zdát. :( Takže závidím a přeju ať se ti hezky nosí a přinesou třeba štěstí při hledání té opravdové spřízněné duše :)

    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  14. Mě se líbí hlavně ty rtěnky, ale ne natolik, abych za ne dala dvě stovky.. :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  15. Týjo tak teď jsi mě úplně zmátla! Já si už dlouho brousím zuby na Romy (nejen proto, že se jmenuje jako já :)), ale u nás v UK má úplně jinou barvu! Spíš hodně podobnou Tvé Eve. To jsem z toho teda jelen.

    OdpovědětVymazat
  16. Tak, opet povyk opadl a ja se chystam zitra pri vanocnim, potravinovem nakupu jednu rtenku ulovit:))))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)