pátek 13. září 2013

SOS: Padají mi vlasy!

Pěkný podvečer vám přeji!

Dnes konečně článek s tipem na jednoho pomocníka, pokud vás trápí padání vlasů jako v posledních měsících mě. Před nějakým časem jsem zmiňovala, že mám s padáním vlasů nemalé problémy. V mém případě se jedná o problémy způsobené vysazením antikoncepce - hormony, což se celkem těžko nějak zvenčí ovlivňuje.. Ale abych to nenechala úplně náhodě a já se tak nedočkala plešaté hlavy, rozhodla jsem se pro to alespoň něco málo udělat..


Jako první jsem si ihned pořídila Biosil Plus, se kterým jsem měla dobré zkušenosti už z dřívějška (o něm jsem psala kdysi tady). Musím říci, že po nějaké době braní (více jak 3 měsíce jeden denně) už jsou výsledky patrné - kromě vlasů se mi hodně zlepšily i nehty (méně se lámou a rychleji rostou). Pak jsem se ale od milé S. (velké dík, Sabinko!) dozvěděla o dalším "zázraku", který zabírá rychleji a snad i účinněji a tím je Bioaquanol U.


Oficiální popis: Výborných léčebných účinků kopřivy na růst vlasů a na pokožku je využito ve vlasovém stimulátoru, který kromě toho obsahuje ještě výtažek z měsíčku zahradního, kořene kostivalu, aloe vera a mateří kašičku. Při použití stimulátoru vlasového růstu Bioaquanol U dochází k lepšímu prokrvení vlasové pokožky i k lepší výživě vlasových cibulek. Při pravidelném používání dochází ke snížení vypadávání vlasů, zmírnění lámavosti a omezení jejich třepení, snížení tvorby lupů a k růstu nových vlasů již po dvou měsících aplikace. Aplikace alespoň dvakrát denně na postižené místo smotkem vaty nebo přímo vetřít prsty do pokožky vlasové části hlavy.



Bioaquanol má bylinkovou parfemaci a je to taková "vodička", kterou si pravidelně dvakrát denně "kapu" na hlavu. Vypadá to divně, smrdí to divně (prostě bylinky), ale funguje to. Aplikuji ho ráno po probuzení a večer před spaním a nyní asi po třech měsících používání (a spotřebě téměř třech balení) jsou vidět první výsledky. Nejen že mi vlasy padají tak o půlku méně než předtím, jsou pevnější a méně se lámou, ale také jsou vidět nově rostoucí vlásky (pěkné chmýří to je, hlavně to skvěle vypadá, když to všude trčí :D). Tinktura nemá mastné složení, takže se nemusíte bát umaštěné hlavy, po zaschnutí o ní vůbec nevíte.. a z vlasů naštěstí snad ani není kdovíjak cítit :) Já ji používám takřka tři měsíce a nemůžu si stěžovat. Dalším plusem je pro mě nízká cena tohoto "zázraku", která se pohybuje za 55 ml v rozmezí 40 - 50 Kč, což je za hubičku a navíc je velmi snadno sehnatelný, seženete jej v každé lékárně..



Dohromady tedy Biosil a Bioaquanol tvoří super dvojku, která u mě jakž takž zastavila to nesnesitelné vypadávání.. Jsem ráda, že se to již zmírnilo, protože nacházet svoje vlasy na každém kroku bylo mírně o nervy. Občas jsem se opravdu bála, že skončím s holou hlavou.. proklínám pošahané hormony! :D Doufám, že už tomu je konec a bude se to stále jenom zlepšovat.. Za sebe mohu Bioaquanol doporučit, zjišťovala jsem si jeho účinky i v okolí a kamarádka mi říkala, že u nich doma je to také věrný pomocník a že pomáhá hodně i v jejich rodině.. Takže na tom asi něco bude :) Rozhodně to za těch pár korun stojí za vyzkoušení..

A jak bojujete s vypadáváním vlasů vy? Máte nějaké další vychytávky?

37 komentářů:

  1. Mne také začalo trápit padání. Toto zkusím, Biosil už konzumuji. Děkuji za tip. Škoda, že to není ve spreji. Aplikace by byla snažší.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně padání zastavil až Alpecin C1, nebo Panthenol v kapslích. Biosil mi vůůůbec neseděl :/

    OdpovědětVymazat
  3. já sem velmi spokojená s tabletkami a šamponem Panthenol :) kdysi mi hodně padaly vlasy, už jsem z toho byla opravdu nešťastná, zkusila jsem toho hodně, až Panthenol pomohl :) tabletky beru do teď a vlasy mám dlouhé jako nikdy předtím a i nehty mi rostou zázračnou rychlostí:) ale vím, že třeba kamarádce vůbec nepomohl, takže to chce opravdu zkoušet, co bude to pravé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panthenol je hodně chválený, příště sáhnu po něm :) Je to hodně individuální, to máš pravdu, jako všechno prostě, chce to zkoušet a hledat :)

      Vymazat
    2. určitě jestli budeš mít cestu kolem lékarny, tak se mrkni, prodává se šamponů více - pro normální vlasy, pro mastné atd., i kondicionér, což je super, člověk si pak může trošku lépe vybrat :)

      Vymazat
  4. moc pěkná recenze, zrovna se mi hodí, protože mi v poslední době strašně padají vlasy :/

    OdpovědětVymazat
  5. Dřív jsem taky brala biosil a řekla bych, že i dost výrazně pomohl,vlasy jsem měla krásně posilněné:) Jinak na nějaké výrazné vypadávání vlasů naštěstí netrpím:)

    OdpovědětVymazat
  6. mne nikdy nepomohlo nic, len kofeinovy sampon, to je zazrak! skusila som Alverde i Trinity a oba pomohli... a to fakt po 3-4 pouzitiach, mozem len odporucit

    OdpovědětVymazat
  7. Já používám Biohar, po kterém mi také narostly nové vlásky :) .. ale když říkáš, že toto funguje stejně a je to za půlku, tak příště zkusím tuhle vodičku :) .. už tři dny používám Biosil, hlavně kvůli nehtům, tak snad zabere :)

    OdpovědětVymazat
  8. S Bioaquanolem mám rovněž bohaté zkušenosti: http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/2012/07/aktivatory-vlasoveho-rustu-bioaquanol-u.html.
    Padání mě taky trápilo- snad někomu pomůže tento článek: http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/2012/07/hair-story-iii-padani-vlasu.html

    OdpovědětVymazat
  9. Mně teď taky hrozně padaly vlasy a kadeřnice mi řekla, že to teď všem ženám kvůli extrémním výkyvům teplot...

    OdpovědětVymazat
  10. já mám taky problém s padáním vlasů díky vysazení antikoncepce a jsem z toho totálně nešťastná ... než jsem ji přestala brát, přečetla jsem hodně článků, takže jsem byla připravená, že mi můžou padat vlasy, ale takovým způsobem teda ne :( taky beru Biosil Plus a teď mi paní v lékárně doporučila šampón proti vypadávání Klorane, byl k němu v akci zdarma i kondicionér, tak uvidím ... sice nevěřím tomu, že by šampón mohl pomoci sám, je to napsané i na obalu, že slouží jako doplněk, tak snad s braním vitamínů zabere ;) musíme prostě zkoušet a čekat, je to dlouhodobý proces :(

    OdpovědětVymazat
  11. Já nějak nejsem schopná pravidelně brát tablety, takže Biosil mi moc nepomohl (mojí vinou). Používám lopuchovou vodu a taky vidím rašit vlásky, takže doporučuju :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jo a přešla jsem na březový šampon a to mi taky moc pomohlo, mám pocit, že po všech ostatních mi ty vlasy padají mnohem víc...

    OdpovědětVymazat
  13. Biosil som dlho používala, ale nejako mi nepomohol :( o tejto vodičke som však ešte nikdy nepočula za tú cenu si ju určite obstarám :) Mne dosť pomohli napríklad aj slnečnicové semiačka :)

    OdpovědětVymazat
  14. Biosil používám hlavně kvůli nehtům, ale občas mi vlasy mají tendenci padat, takže hot nasazuji i v tu chvíli a díky za tip na Bioaquanol.
    Jinak mám vyzkoušeno, že vlasy dorůstají i po pravidelném používání šamponu Activ F od Schwarzkopf. Ségra ho používala, když jí začaly padat hodně vlasy po narkóze a dost se to zlepšilo a byly právě vidět i nové vlásky. :)

    OdpovědětVymazat
  15. aa děkuji, hned pro oba běžím!!! :))) nevím jestli je to obdobím, nebo že mám vlasy už celkem dlouhé, ale vždycky když se učešu tak málem brečím.. vlasy jsou všude! No.. víš co myslím určitě :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ty jo díky za tip na tu vodičku...já teda momentálně (musím zaklepat) nemám s padáním problém ale tak před rokem jsem z toho byla hodně nešťastná :( Takže kdyby se mi tohle období vrátilo, vím po čem sáhnout :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ještě že jsem prášky vysadila po dvou měsících :). Biosil jsem brala několikrát a opravdu vždycky pomohl, s Bioaquanolem zkušenosti nemám, ale používala jsem Biohar, taky vodička, a vlasy rostly jako z vody :). Samozřejmě ne po prvním použití :D. Ale je dražší, zkusím Bioaquanol :). On je prej U a H tak zkusím oba :D.

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, já měla výpadek vlasů taky hormonálně - naopak HA jsem začala brát aby mi nějaké zůstaly, a to jsem měla dříve vlasy celkem husté..Jezdila jsem x let za dermatoveneroložkou a vyzkoušela na mě skoro všechno. Osobně nejlepší zkušenost mám s tím Biosilem jak jsi psala a vodičkou Renokin, to je snad jediné co mi trochu pomohlo. Teď v zimě tam zase pojedu po dlouhé době tak snad zase něco vymyslí :-)

    OdpovědětVymazat
  19. S tabletkami na vlasy mam bohate skusenosti :)) Historicky najviac mi pomohol Revalid. Jedno skuskove som ho uzivala a moje vlasy narastli za mesiac snad 2-3cm za mesiac. To som este v zivote take nevidela. Potom som ho skusala o nejaky rok brat opat a nic. Ziaden zazracny efekt. Dalej som skusala Donna Hair (nic), Inneov (mama si ho nevie vynachvalit) a nakonic aj Biosol H a obycajny kremik. Jedine na com sa mi to odrazilo, su nechty. Vlasy nepadaju, ale ani nejak extra nerastu. A este mi kamoska poradia luhovat ovos. Normalne v bioobchode kupis sacok ovsa, nasypec dve lyzice do caju, pocka chvilu a vypijes. Ma to jemne sladkastu chut a vsetkym to pomaha. (mne to pomohlo tiez, ale po 2 tyzdnov kazdodenneho pitia vylupovaneho ovsa ma zacalo boliet brucho, tak som s tym prestala)

    pekny den,
    Peacock and Pineapples

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj , moja mama mala tiež problémy z vypadavanim vlasov, keď sa jej narodil môj brat... Tiež to bolo hormónmi... a tak jej v lekárni odporučili Omega 3 mastné kyseliny... užívala 1 tabletku denne a po 3 mesiacoch bolo vypadávaniu koniec, a jej nechty vyzerala ovela pevnejšie a zdravšie :) Dreamarerealandbeautiful

    OdpovědětVymazat
  21. No, mě teda tabletky Biosilu nepomohly a brala jsem je dlouho. Ale to druhé na podporu růstu bych mohla zkusit :-) dík za tip.

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Skodulko, dekuji moc za clanek.Hned v pondeli se zajdu zeptat na oba pomocniky do lekarny.

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Skodulko, dekuji moc za clanek.Hned v pondeli se zajdu zeptat na oba pomocniky do lekarny.

    OdpovědětVymazat
  24. páni,konečně článek pro mě. posledních pár měsíců mi hrozně padají vlasy. když si je vmyju,mám pak plnou dlaň vlasů =/ no, beru biosil asi měsíc ale chci ještě něco. kouknu se na komentáře a něco ještě vyberu =D uvažovala jsem o pangaminu.

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Klárko, taky mi po vysazení antikoncepce začaly hodně padat vlasy. Biosil jsem zkoušela, ale nebylo mi z nich dobře. Vsadila jsem proto spíš na to, že si to organismus vypořádá nějak sám a taky jsem začala jíst víc ořechů. Taky jsem začala jíst revitalon, tak uvidíme, jak to pomůže. Držím palce, aby vlásky přestaly padat a pokud můžu radit, zkus je trochu ostříhat. Prodlouží jim to růstovou fázi a budou vypadat líp ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj holky, je to u mě sice hodně čerstvé, vlasy mi více padají cca 14 dní, ale je to nemilý, u mě to bude spíše stresem. Když jsem měla takové problémy cca před pěti lety, tak mi velice pomohly tabletky Panthenolu. Tentokrát se nechám inspirovat tebou :) Děkuju moc za tip, jestli Vás, holky trápí jizvy, tak mrkněte ke mně na blog.

    http://ukoralky.blogspot.cz/ příspěvek z 8. září

    OdpovědětVymazat
  28. Klárko mě vlasy padají šíleně už přes půl roku, brala jsem vitamíny ale jediné co se stalo, že mi vlasy pořád rostou víc a víc, takže přesně jak říkáš, vždycky jsem měla rychle rostoucí nové vlasy takže chmýří všude a teď je to snad ještě horší, takže nechávám vlasy padat protože asi holt pro ně není místo, když mi pořád rostou další co jiného zbývá :) Tak jsem ráda, že Ti to pomohlo :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj, utvrdila jsi mě v tom, že své vlásky podporuji správně, částečně jsem si myslela, že vidím, výsledky pouze proto, že chci:-D
    Jinak já ještě k těmhle dvou pomocníkům používám březovou vodu (po 2měsících střídám a Bioquanol) a tabletky B-komplexu (také kvůli oparům, aftům atd.) A opravdu to funguje mám spoustu nových vlasů a ty dlouhé se mi zdají pevnější:-)

    OdpovědětVymazat
  30. Já používám kofeinový šampon Alpecin, methionin v kapslích a též Bioaquanol. Trochu se padání zlepšilo a též mám takové nové jemné chmýří. Měla jsem biotin - vitamíny na vlasy, ale neviděla jsem žádný výsledek. Spotřebovala jsem jedno balení (100 tablet) a bez viditelného výsledku. Chci ale zkusit někdy ten biosil a panthenol, četla jsem o nich spoustu pozitivního :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj jsem moc rada ze jsem na tuto diskuzi narazila mam po 3 operacich a trech narkozach. Drive jsem mela nadherne huste dlouhe vlasy az pod prsa ted mam par chlupu ke krku a pada to silene nevim cim vsim se procistit kazde rano piju jecmen a nic. Driv jsem uzivala pantenol ted mam koupeny ten melanin tak jsem zvedava a novou kolekci od kerastase Densifique tak snad to zabere jsem zoufala. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak snad Ti brzy něco pomůže! :) Čtenářky jsou hodné a je tu spousta tipů, tak snad něco musí zabrat!!! ;)

      Vymazat
    2. Ja mam zrovna tak problem, Mam dojem ze to neni jenom tak udrzovat vlasy zdrave a uz vubec kdyz potrebujete obnovit jejich rust. Ja uzivam Saw palmetto a shustujici sprej
      www.hairfor2.cz

      Vymazat
  32. Ahoj, pokud mohu poradit, zkuste obohatit stravu o vitamíny (hlavně B), a celkově jíst zdravěji. Vím, že toto čtete úplně všude, ale mě to naprosto parádně pomohlo a teď když z hlavy vyčešu po koupání 10-20 vlasů (mám je přes celý záda), tak je to moc :) Inspirujte se třeba v článku tady - www.volluma.cz/vitaminy-proti-padani-vlasu

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)