čtvrtek 29. srpna 2013

Jak jsem testovala lesky na rty: Dermacol, L'oréal, Korres, Urban Decay.

Pěkný den přeji! 

Dnes opět jedna shrnující recenze, tentokrát na několik lesků na rty. Nevím čím to je, ale lesky na rty v poslední době doslova přitahuji, přitom mám podstatně raději rtěnky.. :) I když v poslední době jsem dala leskům šanci a používám je stále častěji, to se musím přiznat.

Lesk na rty se třpytkami Dermacol - odstín č. 09

Na vyzkoušení se ke mně dostal tenhle růžovoučký lesk, pyšnící se třpytkami. Odstín č. 09 je světle růžová barvička, která na rtech není nijak výrazná, v jedné vrstvě je zcela průhledná a vidět jsou pouze modro-fialové třpytečky, ve více vrstvách vám rty mírně zbarví do hodně světlého odstínu. Ač se lesk obsahem třpytek pyšní, tak u mě to k oslavování moc není. Třpytky se mi v lesku moc nelíbí, navíc jsou na rtech cítit. Co mi ale na lesku vadí o mnoho více je brnění rtů, které se chvíli po aplikaci vždy dostaví. Nejsem si vědoma toho, že by to byla funkce lesku a rty brnět měly, ale u mě to tak je a není mi to moc příjemné.. Jinak lesk má příjemnou parfemaci, voní jako žvýkačky a má celkem dobrý pěnový aplikátor, rty jdou krásně obkreslit jedním tahem. Celkově musím říci, že balení lesku je povedené a rozhodně se mi zamlouvá. Ještě dodám, že mírnému lepení lesku neuniknete a výdrží je to takový průměr, možná lepší. U lesků mám celkově vždy potíže s výdrží, tenhle mi na rtech zůstal vždy tak hodinku..

Tenhle lesk mi tedy nijak neučaroval, nemůžu říci, že by byl vyloženě špatný, ale z nás dvou se přátelé bohužel nestanou. Seženete buď na Dermacol.cz nebo v drogérii, cena 99 Kč za 5 ml.




Glam Shine L'oréal Paris - 105 Hold On Rose

Dalším kouskem v mé sbírce je lesk od L'oréal v odstínu Hold On Rose, což je hnědá barvička s celkem výrazným stříbrným shimmerem. Na první pohled mi nijak neučarovala, ale na rtech jsem si ji skutečně oblíbila. Je to krásný jemný odstín, který dodá rtům šťávu a přitom pořád budou vaše rty působit velice přirozeně. Lesk má aplikátor ve tvaru slzy, jaký u L'oréal lesků bývá, celkově balení se mi opravdu zamlouvá. Lesk se skvěle a rovnoměrně nanáší, nezalézá do vrásek, nijak výrazně nelepí a celkem dlouho vydrží. Nemám problém mít ho na rtech i dvě hodinky. Musím říci, že si mě tenhle lesk celkem získal, jediné co mi u něho trochu nesedí je parfemace, která je taková hodně zvláštní a na rtech ji cítím i po aplikaci.. Chvíli mi trvalo, než jsem si na ni zvykla, jinak mu ale nemám absolutně co vytknout a je to jeden z mých velkých oblíbenců v posledních měsících. Cena se pohybuje kolem 200 Kč za 6 ml.




Ultraglide Urban Decay - Gash

Tenhle kousek si jistě pamatujete z mého posledního videa a určitě si i vzpomenete, jak ohromnou radost jsem z něho měla. Lesk od Urban Decay mi říká pane, jupí! Terezka pro mě vybrala odstín Gash, což je taková vínovo-rudá barva se zlato-červeným shimmerem. Lesk je v umělohmotné tubičce a hned po otevření vás do nosu uhodí příjemná višňová parfemace. Lesk samotný zajistí na vašich rtech opravdu lesklý efekt, je mastnějšího složení, což je zároveň i kámen úrazu. Hned po aplikaci vypadají rty opravdu skvěle, to se musí nechat, tahle barva má něco do sebe.. ALE pár minut po aplikaci ta barva zaleze šíleným způsobem do vrásek, kde se usadí a na rtech zůstane jenom ten lesk jako blesk.. :( Sakra, to mě opravdu zamrzelo, když jsem si toho všimla poprvé.. Je to přeci UD?! Ale bohužel.. stává se to pravidelně.. barva je usazená ve vráskách a rty zdobí jen průhledný lesk.. To vám řeknu, zklamání jako hrom.. Nedá se to totiž použít ve větším množství, jelikož to vypadá dosti divně.. lesk tedy používám jenom v jedné vrstvě pro takový ten vzhled "abych na rtech něco měla" nebo přes nějakou rtěnku. Aplikace lesku z tuby je pro mě taky trochu boj, jelikož se jedná o výraznější odstín, tak jej musím nanášet opatrně. Pochválit musím za absenci lepení, na rtech je příjemný. Ještě zdrbnu výdrž, která taky není kdovíjaká, na rtech mi vydrží cca hodinku, ke konci už jej na rtech cítím opravdu slabě. Tady tedy přišlo opravdové zklamání, čekala jsem o mnoho víc, co si budeme nalhávat.. Seženete na e-shopu u Plum za 116 Kč / 8,6 ml.




Cherry Lip Gloss Korres - 12 Washed Off Pink

A na závěr jedno milé překvapení v podobě lesku na rty od Korres. Už jsem se o něm zmiňovala u článku o Ladyboxu a od té doby jsem mu podlehla ještě více :) Na první pohled mne barva nijak zvlášť nezaujala - jedná se o hnědo-růžový odstín, možná trochu šmrncnutý do oranžova, navíc obsahující stříbrný jemný shimmer. Na první pohled prostě lesk vypadá tak nijak.. nemastný neslaný.. Ale na rtech, to je vám opravdu krása! Vypadá přirozeně a přesto jsou rty krásně upravené, lesk je jemnější.. je to něco mezi leskem a tekutou rtěnkou. Musím tedy uznat, že do vrásek také zalézá, to ano a celkem dost, ale zároveň ho spousta zůstane i na rtech a ten efekt je prostě WoW. Od prvního použití jsem ho nedala z ruky a vypadá to na velké kamarádství mezi námi. Kromě toho, že lesk krásně vypadá, je na tom také dobře i v ostatních ohledech, na rtech je velmi příjemný, hebký, lepí pouze minimálně, krásně voní po višních a dlouho na rtech vydrží. Neměla jsem problém mít ho na rtech dvě hodinky, což je u mě u lesku opravdu hodně. Za mě tedy opravdu ano a nakonec jsem ráda, že jsem ho v boxu našla :) Seženete na Korres.cz nebo na Profimed.cz za 249 Kč / 6 ml.




Za mě tedy vyhrává lesk L'oréal a v závěsu za ním je Korres, ty se v mé sbírce určitě neztratí.. :)

Co vy a výše zmíněné lesky? Máte s nimi zkušenosti? Který byste si vybrali?

16 komentářů:

  1. Ja mam doma ten lesk od Loreal v odtieni 114 Tempting Pink a mne to hrozne vonia !!! Najradsej by som ho zjedla :-D Celkovo ale nie som velky milovnik leskov, ked som bola "mensia" som ich pouzivala viac no teraz u mna vedu ruze a balzamy :))))

    http://gremi2.blogspot.sk/ - za kazdy follow budem HROZNE vdacna :)

    OdpovědětVymazat
  2. Korres lesk na rty si chci taky pořídít, tak děkuji za recenzi. :))

    http://beautybymichajka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Korres vypadá opravdu pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  4. jediný lesk, který na rtech snesu je Calvin Klein. Jinak jdou lesky mimo mne :)
    LuLu

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám nejraději lesky od Urban Decay, ale oba dva jsou teda jiné než máš ty :) a jinak se mi odstínově líbí právě UD co máš ty :)

    OdpovědětVymazat
  6. ten Korres vypadá hezky, box jsem neměla, pokusím se ho vyměnit na Exchange... kdysi jsem měla nějaký L'Oreal a i po těch letech si vybavuju, že mi voněl taky trochu divně :D

    OdpovědětVymazat
  7. Mám a to s L´Oréal. Slibuje to, co splňuje - můj odstín byl skvěle pigmentovanýa skvěle lepivý. Nejúčinnější lepidlo mých lesků vydrželo i 5, 5 hodiny a když jsem procházela městem, malé mušky se mi elpily an rty. Fuj nikdy víc! :D

    OdpovědětVymazat
  8. já sem také našla v Ladyboxu Lip Gloss Korres a ze začátku sem si řekla - hmm další lesk - fajn. Ale po týdnu je to fakt milé překvapení a jsem s ním moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám moc ráda lesky od L'Oréalu a i Dermacol je docela obstojný. :) Do budoucna bych určitě chtěla vyzkoušet ještě ten od Korresu. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já už dlouho neměla na rtech lesk :D :D týý jo, ale ani jeden mě zvlášť nezaujal :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. zbožňujem lesky od dermacolu :)

    http://julietandnicol.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. Ty L'Oréaly všem doporučuju, mně vyhovovaly :). Ale Korres nakonec taky není špatný, na to, že jsem ho nejdřív nemusela...

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji vám všem za příspěvky! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Lesky moc nemusím ,ale tobě sluší !

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)