čtvrtek 25. července 2013

Výzva: Kosmetické minimum s sebou "do divočiny".

Pěkný podvečer!

Momentálně jsem někde na cestách světem, ale to mi nebrání vám tu postnout článek :) Ráda bych vám ukázala, co z kosmetiky mi bude dělat v následujících dnech společnost. Jedná se o slušnou výzvu, protože jsem nechtěla cestovat s obří neforemnou taškou ve 30 stupních, rozhodla jsem se, že si povezu jenom jeden batoh, do kterého narvu vše co potřebuji. No a když jsem se s přítelem bavila, co všechno z kosmetiky potřebuji, došlo nějak na sázku, že to zvládnu jenom s jednou taštičkou :D A tak mi nezbývalo, než nechat své milované kosmetické pomocníky doma a vzít pouze to nejnutnější, co se mi mělo vejít do téhle malé kosmetické taštičky:


Že to byl šílený boj, vám asi nemusím dlouze vyprávět :D Nakonec jsem to ale zvládla, s vypětím všech sil. Kromě taštičky už si navíc vezu pouze tělový sprej od Avonu a krém na opalování, který se zapomněl na fotce ukázat. Musím totiž zahanbeně přiznat, že jsem na opalovací prostředky hrozný, ale opravdu hrozný lajdák a věčně na ně zapomínám.. Předpokládám, že i teď na dovolené jej použiji maximálně třikrát. Hanba mi!


Péče o tělo

Srdce mi trhá, že musím doma nechat svůj momentálně nejoblíbenější tělový krém, ale půllitrovou lahev s sebou tahat nemůžu :D Takže jsem si na cesty s sebou vzala tělové mléko Duck Island i se sprchovým gelem, sice mi to nevoní, ale lepší než nic. Taky doufám, že mi to na ty tři dny bude stačit :) Dalšími must have je tělový sprej od Avonu a deodorant, který mne v těchto vedrech snad zachrání - Rexona. Pak už jen vzorek těžšího parfému City Rush, kdybychom s přáteli náhodou vyrazili někam do společnosti a pytlíčkový vzorek krému na ruce od Ziaji.


Péče o pleť

Tubičky a skleničky krémů jsem nechala doma a posbírala vzorečky, které mi tu ležely. Odteď mi budou dělat společnost denní a noční krémy Dermacol a další.. Nepostradatelný balzám na rty od Nivei jsem vzala navzdory svému trochu většímu a neskladnějšímu balení, ale když on je boží, chápejte :) Zabaleno mám i několik vatových tampónů a tyčinek a v lahvičce od Biodermy se ve skutečnosti nachází odličovač Pure Camille od Yves Rocher.


Dekorativní kosmetika

Jsem pevně rozhodnutá, že těch pár dní vydržím bez make-upu! Ale kdybych to přeci jenom nemohla vydržet (a nebo bychom skutečně někam vyrazili), přibalila jsem nutný základ: vzorečky BB krémů (do těch tropů dostačující, stejně se mi vše na obličeji za chvíli slije), řasenku, tužku na oči (ještě že jsem ten odřezek nevyhodila, jak jsem měla v plánu!), tvářenku, jedny stíny a miniaturku rtěnky. Ať žijou malá balení! :)


Péče o vlasy a ostatní

Péči o vlasy budu zanedbávat asi nejvíce :-/ Beru si pouze dva vzorky šamponů (ale věřím, že tu péči plně obstarají) a pár gumiček se sponkami. Chybět v taštičce nemůže ani pinzeta (copak na obočí, ale na klíšťata se bude hodit! :D), zrcátko a kapsička s manikúrou :)


A to jest vše. Věřte mi nebo ne, ale ve chvíli kdy píšu tento článek mám již taštičku sbalenou a vše v ní je. Budu si muset vystačit s tímhle málem. Trhá mi to srdce, nemyslete si! :D Už se těším, až se vrátím, protože to se namažu od hlavy až k patě a budu se opečovávat 24 hodin! :)

Co je nezbytností na cestách pro vás? Bez čeho nemůžete nikam vyrazit?

Doufám, že se máte báječně! Těším se na vás! :)

26 komentářů:

  1. Ještě, že existují ty vzorečky! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty to zvládneš ;) hlavně si to užij :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud jedu někam jen na pár dnů, tak si s sebou také beru různé vzorečky, každý ušetřený kousek místa se hodí :)

    OdpovědětVymazat
  4. jé, pěkný článek :) taky si vždy s sebou beru jen pár nezbytností :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se snažím brát také pouze miniatury. :) Šampón povětšinou odleji do nějaké lahvičky, většinou si v drogerii koupím za pár korun sadu láhviček a krabiček s různým uzavíráním. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  6. S tím krémem na opalování jsem na tom podobně. Jela jsem do Chorvatska na dva týdny ale mazala jsem se tak 3-4krát:D Jinak super volba věcí, hlavně pečující kosmetika, ta je potřeba, protože dekorativku na dovolené ve vedrech stejně nepoužiju, ikdyž jsem si jí s sebou brala..;)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak moc toho ani nepoužívám, pro mě to je dost věcí :D A miniatury mé oblíbené přípravky nemají takže neberu a vůbec mi to nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vzorečky jsou fajn, ale když jsem posledne zkousela BB od Vichy, tak jsem byla ráda, ze jsem si jej nevzala prave nekam na cesty, no mozna az vyzkousis, tak uvidis, ale me udelal na pleti žmolky a strašné fleky, byla jsem tak ráda, že jsem jej testovala doma a mohla se hnedkom odlicit....
    Mimochodem, zabalila jsi se parádne, cestovní balení kosmetiky mám moc rada, jsou tak malinké, je to milé a vejdou se všude.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markétko, já už měla druhý pytlíček vzorku BBčka a teda není to žádná výhra, ale na ty tři dny mi to stačilo.. Je fakt, že jakmile se ho snažím pořádně zapracovat, tak začne celkem blbnout a špatně se to roztírá.. vždycky jsem ho natřela, pak začala roztírat a za chvíli jsem na tom místě zase žádný BB neměla.. mizerně kryje a docela stéká.. takže vzorky stačily :D :)

      Vymazat
  9. Já si myslím, že na pár dní je to akorát. :)
    Já si takhle malé věci - vzorky atd. na dovlenou vzít nemůžu, jedeme na 16 dní a to by mi rozhodně nestačilo. ale když vyrazím někam jen na pár dní, tak mi stačí i méně než tobě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na 16 dní bych s sebou musela mít samostatný kosmetický kufr :) :D

      Vymazat
  10. Náhodou chválím máš to pěkně sbalené. A někdy se ty pytlíčky-vzorky hodí..:D Já se teď balím na 12 dní a taky se snažím netahat všechno, ale zas ta kosmetika je i radost..:D Vzorečky snad použiju na nějakou krátkou dovču..:D

    OdpovědětVymazat
  11. to je neuveriteľné, mám takú istú pinzetu aj manikúru :)))a už si nepamätám ani odkiaľ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. z Joy, taky ji mam

      Vymazat
    2. Jojo manikúrka je z Joy a pinzetu mi kupovala mamka tuším v Avonu :)

      Vymazat
  12. Ahoj, nebudu se ptát přímo k tématu, ale spíš by mě zajímalo, v kolika letech jsi začala s líčením a co tě k tomu vedlo, popřípadě jak si teď připadáš nenalíčená atd .. když odpovíš, budu moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, tak prvně jsem se začala líčit už asi někdy na základce.. takové ty hokusy pokusy s tužkou na oči, řasenkou a leskem.. :D pak na střední jsem s tím začala více a hodně řešit jsem kosmetiku začala až teď na vysoké :) co mě k tomu vedlo netuším, asi už jsem se nemohla na tu hrůzu dívat :D a nenalíčená si připadám jako nahá :) :D ale občas se na líčení vyprdnu a nenalíčená z domů klidně vylezu :)

      Vymazat
  13. Já vždycky když takhle někam jedu jen na pár dní tak jsem neuvěřitelně ráda za ty vzorečky z Ladyboxů atd :D Zbytečnost sebou tahat velký flašky šamponů atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, já ty vzorky v takových chvílích také velmi oceňuji! :D :)

      Vymazat
  14. me laka zkusit ten bb krem od vichy:)
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek :o) Moje kosmetická taštička bude během dovolené u moře vypadat podobně :-) Strašně se těším, až budu ty vzorečky a mini balení používat, jinak se k tomu totiž nedonutím a jen se mi to tu válí :-(

    OdpovědětVymazat
  16. Mě by ještě chyběla žiletka a intim gel přelitý do mrňavé lahvičky od čehosi :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na víc dnů bych žiletku balila taky, ale na ty tři dny jsem ji nebrala :)

      Vymazat
  17. To je to nejhorší na balení co si vzít a nevzít a hlavně málo aby to nezabíralo moc místa :) Vzorečky si taky beru jinak bych se asi nedokopala je vyplácat :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Klárko :) I tak je to slušná zásoba a jí závidím, že můžeš takhle experimentovat. Já se bez své ověřené kosmetiky nikam nehnu. ;)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)