středa 3. července 2013

Tělové máslo Carlsbad - Manufaktura.

Pěkný večer!

Ráda bych vám zase jednou ukázala nějakého krémového pomocníka. Tentokráte tedy o Tělovém máslu Carlsbad s parfemací smetana a vanilka od ryze české značky Manufaktura. Manufaktura mne lákala už hrozně dlouho, takže dárek od mé kamarádky Ivetky v podobě tělového másla této značky, mi udělal ohromnou radost. Máslo jsem tedy po nějaké době s chutí otevřela.



Oficiální popis: Výživné, hydratační a zjemňující tělové máslo obsahuje mnoho cenných přírodních látek: mandlový olej, kakaové a bambucké máslo, zjemňující vřídelní sůl z karlovarských minerálních pramenů, glycerin a vitamín E. Mandlový olej bohatý na minerály a vitamíny má přirozené zjemňující schopnosti, ochrání Vaši pokožku před vysoušením a dodá jí pocit hebkosti. Unikátní bambucké máslo je známé svou hydratační, zvláčňující a vysoce ochrannou schopností. Glycerin a kakaové máslo pokožku zvláční, vitamin E napomáhá regeneraci.


 
Začnu balením, které je velmi jednoduché. Nic výjimečného, je to lesklá tuba s jednoduchým štítkem, přesto vypadá tak nějak luxusně. Co mi přijde zajímavé je fakt, že ač jde o ryze český produkt, na vrchní straně obalu je toho více anglicky, než-li česky :) Parfemace je také celkem zajímavá. Je to nasládlá vůně, svým způsobem taková dost zvláštní. Spíše smetanová, než-li vanilková a ke všemu mi trochu připomíná žvýkačky. Na těle je cítit i chvíli po natření, řekla bych tak hodinku, poté se nenápadně vytratí. Krém je hutnější konzistence, a velmi, ale opravdu velmi rychle se vstřebává. Většinou tak rychle, že se vám krém nepodaří ani pořádně rozmazat aniž byste si kůži drhli. Díky tomu jak rychle se vstřebává, jej pořádně nerozmažete a spotřeba krému rapidně roste. Ač jsem se snažila tento krém šetřit, nedařilo se, za necelé dva týdny je spotřebovaný, abych se natřela celá, padlo ho celkem dost. Po namazání máte pokožku krásně jemnou. Máslo nijak zvlášť nelepí, ale na pokožce jej pořád cítit budete. Pokožka s ním je opravdu vyživená a jakoby nacucaná :). Hydratace je v tomto případě opravdu dobrá, myslím že bez problémů zvládne i sušší pokožku.


Celkově tedy musím říci, že máslo určitě není špatné, ale není to přesně to, co hledám. Nemůžu si pomoci, ale když to při mazání "drhne", tak mě to nesmírně vytáčí :D Potřebuji pěkně jemné namazání, rychlé vstřebání a dobrou hydrataci, což přesně splňuje aktuálně používané mléko. Ale o tom zase příště.. :)

Máslo Carlsbad 100 ml seženete za 159 Kč, k sehnání je buď tady nebo v obchodech Manufaktura a myslím, že se dá sehnat i v OD Tesco (alespoň v tom Pardubickém jsem Manufakturu potkala).

Co vy a Manufaktura? Máte její produkty rádi? Můžete mi od nich něco doporučit? 

20 komentářů:

  1. Se značkou Manufaktura zkušenosti nemám, ale slyšela jsem o ní. Čistě po vizuální stránce musím značce pochválit balení, vypadá dost luxusně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení je hezké, řekla bych takové obyčejné-neobyčejné.. :)

      Vymazat
  2. já měla dětský šampon a dětské mýdlo s Krtečkem (nj ten hmyzožravec je mi pořád blízký :). Šampon hezky vlasy vyčistil, ale byly trochu hrubé, cuchavé a plné uzlíků :/ Mýdlo ani mco nevysušuje, byla jsem docela překvapená. Nehydratuje tolik jako Dove, ale žádná hrůza to není. Tatínek má rád od nich tu sůl z Mrtvého moře a pochvaluje si, že se jen tak nerozputí, jak má velká zrníčka :))
    Jinak mi moc voní ta jejich meruňková edice, ale koupeného nic nemám..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikolko v pohodě, já tam na toho Krtečka taky koukala :D :)

      Vymazat
    2. :D Dobrý, nejsem v tom sama :)) Docela mě láká i ten olej s Krtečkem :)

      Vymazat
  3. Z manufaktury mám ráda snad jedině produkty ze soli z Mrtvého moře. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řada z Mrtvého moře je celkem chválená, pěla tam na ní ódy i paní prodavačka :)

      Vymazat
    2. Řada z Mrtvého moře je celkem chválená, pěla tam na ní ódy i paní prodavačka :)

      Vymazat
  4. Nemám od Manufaktury nic ale docela mě lákají ty produkty z řady Mrtvé moře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosta katasrofa byl pro me balzam na rty, tak silene vysusoval, ze letel do kose kosmickou rychlosti, to same mydla.. voni nadherne, ale mou mastnou kuzi vysusuji.. nedavno mi drahy venoval k svatku jejich olejovou koupel s vinem a hroznovym olejem (za ty roky uz si vsimnul, ze vino ja muzu) a ta je uzasna, navzdory slozeni.. radsi necist.. uplne nejradsi mam z jejich sortimentu hrnek, ze ktereho piju v praci kafe :o) je fakt krasny!

    OdpovědětVymazat
  6. Manufakturu mám celkem ráda, hlavně jejich obchůdky, vždy je tam příjemná atmosféra a personál.Nejraději mám olej z vinné řady a vůbec celá vinná řada krásně voní :)
    somethingnewbyhelen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obchůdky jsou vážně hezké, přesně jak píšeš - příjemná atmoška a skvělý personál. Paní prodavačka do toho byla opravdu zapálená a bylo vidět, že o tom dost ví :)

      Vymazat
  7. Přesně tohle máslo jsem měla taky,ale už jsem jej bohužel spotřebovala.Úplně s tebou souhlasím,na to abych se natřela celá je ho potřeba opravdu hodně a hodně rychle jsem ho spotřebovala.Jinak by docela vyhovovalo :)

    Chtěla bych vás poprosit,aby jste mrkli ke mě na blog.Teprve ho rozjíždím,alei tak můžete nechat nějaký ten komentář :) :P Moc by mě to potěšilo díky :)

    http://terry-londonbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Měla jsem s nějakou jinou vůní a vůbec si teď nemůžu vzpomenout, kde jsem k němu přišla :oD ale bylo fajn

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, tak tohle máslo vypadá skvěle :). Mě učaruje vše, co má v sobě vanilku nebo mandarinku nebo kakakaové boby =D. Se spojením s termální vodou a solí se hned vidím opečovávaná někde v lázních :). Jen ta tuba, radši mám kalíšky, abych nemusela vymačkávat pokaždé, když si chci namazat ruku, nohu atd. =D Asi se podívá, jestli prodávají i v jiných baleních :) Em

    OdpovědětVymazat
  10. Na značku Manufaktura už si dlouho brousím zuby :o) Líbí se mi ten fakt, že je tato značka česká a navíc velmi kvalitní :o) Naše paní učitelka měla krém na ruce od manufaktury s vůní vanilky a vždy, když přišla do třídy, tak celou třídu rázem provoněla :o) Vůně byla naprosto identická s karlovarskýma vanilkovýma oplatkama, takže úžasná záležitost :o))

    www.fitzgerald318.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Jednou jsem si přičichla ke krému Manufaktura na benzínce (kdo by ho tam čekal, že? :-)). Ta vůně byla božská, takže mám zase asi po čem toužit. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Mě manufaktura bůhvíproč vždycky dost láká, měla jsem nějaké věci z kolekce z Mrtvého moře a teď jsem si zamilovala meruňku.

    OdpovědětVymazat
  13. Taky jsem na začátku měsíce zabrousila k této firmě... Mám od ní 2 peelingy, tak uvidím :)) a voní nádherně!!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)