sobota 8. června 2013

Propadáky za květen.

Pěkný sobotní podvečer!

Dnes tu jsem s příspěvkem tak trochu jiným než obvykle. Že tu v poslední době každý měsíc zveřejňuji oblíbence už víte, ti květnoví se už chystají a každým dnem je zveřejním. Dneska to ale nebude o nich, výjimečně tu mám článek i o propadácích, protože se jich tento měsíc sešlo neobvykle hodně. Ráda bych se tak s vámi podělila o mé zkušenosti s věcmi, které se u mne nezapsaly zrovna v dobrém světle. Tak pojďte, mrkneme se na to!

Pleťová péče tonikum + čistící gel - Fleur de Santé

Tyhle dva kousky jsem tu měla už hodně dlouho. Na vyzkoušení čekaly snad půl roku, protože mé zásoby jsou opravdu neskutečné.. Celkem jsem se na ně těšila, líbilo se mi, že mám oba produkty z této řady a budou se hezky doplňovat.. Jenže. Netušila jsem, že to bude stát tolik za houby. V popisku je, že se má nejdříve použít čistící gel a poté na vyčištěnou pleť tonikum. Používat se má po ránu, protože vyčistí pleť a poté uzavře póry. To mi absolutně nevadí. Co mi ale po otevření vadilo byla parfemace těchto produktů (hlavně u čistícího gelu). Ač by měla být svěží okurková, smrdělo to spíše jako nějaká umělá hmota, strašně chemicky, na obličej se mi to moc patlat nechtělo. Parfemaci jsem ještě překousla. Ale co mi nejde překousnout je štípání čistícího gelu v okolí očí. Samozřejmě, že čistící gel nepatří do očí, ale jelikož si jim čistíte obličej za mokra, stane se, že se gel dostane do jejich okolí. Pak by třeba mohl štípat, ale ne tím stylem jako tenhle, po kterém jsem měla pocit, že už v životě nic nespatřím. Navíc jeho konzistence je natolik tekutá, že prostě sám od sebe z toho čela do očí stéká.. Opravdu ne. Snesu toho hodně, ale tohle ne. Tonikum mě pro změnu zase štípalo na tvářích. Vydržela jsem to s těmito produkty asi 14 dní a pak jsem to prostě vzdala, i když se mi zdálo, že pleť vyčistily, netroufla jsem si je nadále používat. Bylo mi líto je celé vyhodit, tak jsem je poslala dál a budu doufat, že tomu, kdo je dostane, více prospějí než ublíží. Jenom houbičku na čištění pleti (uprostřed) jsem si nechala, ta se zdá být celkem dobrá.
Gel stojí 199 Kč, tonikum 219 Kč.


Vyživující tělové mléko Honey - Fleur de Santé

U Fleur de Santé bohužel ještě chvíli zůstaneme. Tentokrát mne naštvalo jejich tělové mléko. Ono jako samo o sobě není vůbec špatné, ale nesnáším ho za jeho debilní obal! Nikdy jsem se u žádného obalu nevztekala tolik, jako u tohoto. Pumpička mi sama o sobě nevadí, ba naopak, je to praktické. Ale ve chvíli, kdy je pumpička zkombinovaná s tužším našlehaným krémem, je to prostě zabiják. Pumpičkou to dostat ven nejde (kolem pumpičky se na dně utvoří taková jakoby díra), obrátit vzhůru nohama, aby krém ztekl taky nejde (krém prostě nezteče).. Nezbývá než rozříznout obal nebo se snažit to dloubat prstem, jako já. Naštěstí už jsem na dně, mít to o pár ml navíc, tak asi zešedivím :D Podrobnější recenzi čekejte brzy.

Gel na oční kontury Pure Nature - Oriflame

Jsou výrobky, které mám od Oriflame ráda a sedí mi a jsou věci, které stojí pěkně za prd. Tento gel patří bohužel do druhé kategorie. Byl to tak nějak spontánní nákup, když jsem ho viděla ve výprodejovém katalogu za nějakých 60 Kč, uvědomila jsem si, že žádný oční gel/krém nepoužívám a možná by bylo na místě s tím začít.. tak proč ne s tímto, že jo. Proč? Protože tento gel, ač je určen na oční okolí, tak v okolí očí štípe. Není to nic příšerného, dá se to snést, ale na druhou stranu u očního gelu to asi není zrovna košér. Oční gel, který mne štípe v jejich okolí prostě nepotřebuji. To raději zůstanu bez něho a nadále budu používat jenom pleťový krém, který samozřejmě v okolí očí neštípe. Podrobnější recenzi plánuji.


Rozjasňující čistící ubrousky 3v1 - Balea

Posledním kouskem, který je pro mne opravdu mega největší propadák století, jsou tyhle čistící ubrousky od značky Balea. Mé obavy se naplnily a tyhle zelené, stejně jako dříve zkoušené růžové, o kterých jsem mluvila v tomto videu, štípou a jsou příšerné. Na obličej je prostě použít nemůžu, protože odměnou za otření mi je nepříjemné pálení a štípání a ve finále ještě ulepený ksicht. K očím si je už vůbec netroufám přiblížit a jediné využití, které pro ně nyní mám je na ruce, popř. na osvěžení čehokoliv jiného, kromě obličeje :D Fakt jako ne-e. V poslední době si ke mě sice ubrousky cestu našly, ale tyhle rozhodně nejsou moji oblíbenci. Doufám, že jsou poslední, které tu mám, protože další balení těchto ubrousků už bych asi nepřežila.
Cena je cca 40 Kč za 25 ks.


Po nafocení a sepsání článku mne napadlo ještě pár takových adeptů do této kategorie, ale víte co, nechám to zase na příště.. :) 

Co vy a tyto produkty? Máte s nimi někdo zkušenosti?

P.S. Netřeba snad dodávat, že co je propadákem u mne, může být u jiného oblíbencem.. proto berte vše s rezervou! ;)

25 komentářů:

  1. Také mám oční gel a pálí mě... vůbec to není příjemné, asi jej přestanu používat... i když mi je to líto... :( ale alespoň začnu užívat ten nový ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ten medový krém a takovouhle neplechu mi vůbec nedělá... Naopak, dávkování se mi zdá naprosto perfektní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to buď ráda, já u toho rostu :D

      Vymazat
    2. To věřím :-D Možná až ho budu mít v lahvičce míň, tak se to změní, ale zatím je to fakt O.K. ;-) Obecně mě krémy od FdS překvapily, mám ještě ten s mlékem a cukrem a morušový a všechny jsou fajn.

      Vymazat
    3. Jako on jinak vůbec není špatný, ale to balení mi úplně zprotivilo ten požitek z krému :-/ Jo a třeba tě to taky čeká, mně to začlo až někdy od půlky balení ;) :D

      Vymazat
    4. Víš co mě napadlo? Co ho zkusit zředit troškou vody? Jednou jsem to u jednoho těl. mléka taky udělala. Bylo taky takové tužší a blbě se dostávalo ven, tak jsem do něj nalila vodu a bylo to O.K.

      Vymazat
    5. No zbývá mi tam krému tak na jednu použití, tak to už si s tím snad nějak poradím :) Ale kdyby ne, tak to zkusím :D

      Vymazat
  3. ty Balea obrousky jsou podle mě všechny děsné :D Měla jsem myslím s grapem a děs, děs. Maku-up rozpatlaný všude. už nikdy :D Neříkám, že ubrousky jsou špatné, ale BALEAcké za mě teda ne! To si radši koupím nějaké na dětskou prdýlku:D

    OdpovědětVymazat
  4. Baleácké ubrousky na obličej jsem si koupila už několikrát, ale vždycky jsem je nakonec vypotřebovala na očištění rukou nebo psích špinavých tlapek. A koukám, že jsem dobře udělala :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Já nevím proč, ale jsem s těmi odličovacími ubrousky spokojená strašně moc.:D Jak ty píšeš - co je u tebe propadákem je u mne oblíbencem.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že na ty ubrousky jsem četla hodně různorodých názorů.. Někdo je hrozně chválí a někomu zase absolutně nevyhovují.. :)

      Vymazat
  6. No a to som si hovorila, že Fleur de Santé vyzerá tak dobre :D

    OdpovědětVymazat
  7. S tím Honey tělovým mlékem od FdS... docela mi vyhovovalo, jak ten produkt, i to balení, ale teĎ jsem na dně a opravdu z toho šedivím. Je tam asi ještě 2 cm produktu na výšku, ale ta pumpička to teď není schopná pobrat. A prostě než odšroubuju pumpičku a nějak to z toho vyklepu, tak vždycky málem umřu. Takže za celou dobu jsem s tím byla spokojená i hydratovalo to dobře... ale jak je na dně, mám nervy :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže víš, o čem mluvím.. :) Mně to právě začalo už někdy po půlce balení, o to horší.. :D :-/

      Vymazat
  8. Nemám ani jeden produkt, uf :)

    OdpovědětVymazat
  9. To mi je líto, že tě zklamaly produkty FdS, já mám jen jeden produkt této značky - pěnu Fleurosome a je super. Parfemace je lehká, květinová, struktura taková šlehačková pěna a funguje skvěle. Mám hodně citlivou pleť a mile mě překvapilo, že prošla mou zatěžkávacì zkouškou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od nich pár věcí také už měla a ty byly v pohodě.. to jako nechci tu značku hanit, to vůbec! :) Ale tyhle tři věci se tak sešly a všechny mě zklamaly no :-/

      Vymazat
    2. Jasné, občas se to tak stane. Například mě v poslední době zklamala značka Garnier.
      A jen tak naokraj, dneska jsem si založila asi po půlročním uvažování a zvažování blog. Mám tam zatím jen jeden příspěvek, ale pokud mi vyjde úterní zkouška, budu se tomu věnovat :-)
      Jestli chceš, tak se mrkni - sice úplně nesnáším, jak někdo cpe své "blogísky" do komentářů všech blogerek a youtuberek, ale tebe mám obzvlášť ráda, možná sis všimla, že ti občas komentuji videa i příspěvky a i díky tobě jsem se také rozhoupala a blog si založila, tak ti hodím link ;-)
      http://show-it-hanny.blogspot.cz/

      Vymazat
    3. Určitě mrknu ;) Držím palce, ať ti to vydrží a čtenáři přibývají! :)

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Úplně právě nevím, jestli jsem ten "dlouhodobý" typ(kromě vztahů teda :-)..)
      Většinou se prostřednictvím určitých věcí hledám, ale chtěla jsem to zkusit.. Za to člověk nic nedá :-) A děkuji!

      Vymazat
  10. Ubrousky jsem měla, jak růžové, tak tyto zelené a byl to děs. Od někoho jsem je dostala a našla pro ně využití právě na ruce - na otření rukou po tankování do auta, když nejsou rukavice, byly fajn. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Mám také nějaké takovéhle podobné ubrousky od Baley, ale mají takový jednoduchý bílý obal, myslím, že jsou na odlíčení... No zkušenost stejná jako u tebe, pleť mě po použití pálí a štípe a ještě ke všemu neodlíčí... Využití už jsem pro ně našla - otírám si s nimi boty :-D

    OdpovědětVymazat
  12. S růžovými odličovacími ubrousky od Baley mám naprosto stejné zkušenosti a raději bych si polila obličej kyselinou, než znova použila toto. Nakonec se to totiž nedalo použít ani na ty ruce i ty mě pálily, tak jsem tím prostě utřela prach na nábytku a jako dobrý, svůj účel to splnilo :)

    OdpovědětVymazat
  13. už si vůbec nekupuji odličovací ubrousky vyzkoušela jsem jich hodně a nic to nikdy neodlíčilo :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)