středa 19. června 2013

Deep cleansing mud mask - Anatomicals.

Pěkný podvečer!

Dnes se s vámi podělím o své dojmy z další vyzkoušené masky. Tentokrát se bude jednat o Deep cleansing mud mask neboli bahenní masku od značky Anatomicals, která se v nedávné době začala probojovávat na náš trh.


Oficiální popis + návod k použití: Hloubkově čistící bahenní maska čistí zanesené póry, zbavuje pleť přebytečné mastnoty a likviduje černé tečky. Aplikujte na opláchnutý, usušený obličej, vyhněte se očnímu okolí. Nechte působit 10 - 15 minut a poté odstraňte navlhčeným "hadříkem".


Na masku jsem se strašně těšila, protože jsem se do ní zamilovala na první pohled. Ten krásný, jednoduchý pytlíček s vtipnými popisky mne prostě dostal! Nakonec jsem se donutila ji vyzkoušet, byla jsem zvědavá i na obsah :) První, čeho jsem se u masky bála, byla parfemace. Už před nějakou dobou jsem se totiž někde dočetla, že maska hrozně smrdí. No jelikož jde o "bahno", tak jsem tedy nečekala nejpříjemnější parfemaci. A to se taky naplnilo, nic příšerného to sice nebylo, ale na druhou stranu, vůně to taky nebyla :) První, co se mi vybavilo po prvním přičichnutí byla špinavá voda při praní prádla :D Maska má totiž parfemaci podobnou takovým těm starým pracím mýdlům. Po přivyknutí a rozležení parfemace však cítím i něco jiného, viděla bych to na levanduli nebo něco podobného. Každopádně, parfemace je mazec, to vám řeknu :D Ani barvou to není zrovna nejvábnější, prostě bahno, je to nazelenalé a vypadá to nechutně. Konzistence je ale krásně krémová, maska se bez problémů roztírá.



A teď tedy jak působí. Divoce, to vám řeknu. Při prvním použití jsem myslela, že to po pěti minutách zabalím. Minutku po aplikaci se totiž dostavilo svědění a štípání. Ale fakt dost haluzní, měla jsem chuť rozdrápat si obličej a musela jsem se opravdu držet, abych to nesundala. Ale řekla jsem si, že kvůli vám to vydržím. Abych vám o tom mohla napsat, chápete. A tak jsem to vydržela. Snad nejdelších deset kosmetických minut v mém životě. Ke konci už si na to můj ksicht nejspíš zvykl, protože ke konci už to tak strašné nebylo. Maska začne po pár minutách tuhnout a před sundáním je téměř uschlá. Pak ji jednoduše spláchnete vlažnou vodou. Dolů šla maska opravdu skvěle. Nebylo třeba nijak drhnout, prostě jsem namočila a maska se sama smyla. Super. A ten efekt, vážení, ten efekt byl božský. Ta trýzeň za to stála, protože tak krásně jemnou a čistou pleť jsem hodně, opravdu hodně dlouho neměla. Schválně jsem sledovala i černé tečky a musím říci, že na té masce opravdu něco je, protože se mi potom zdálo, že jich mám tak půlku fuč. Opravdu nádhera. O té heboučké pleti ani nemluvím. A hlavně, tento efekt mi vydržel několik dní...!


Trvalo to necelý týden a přišla druhá aplikace. To už jsem se před použitím třásla jako ratlík a psychicky se připravovala na deset minut teroru bahenní masky. Naštěstí podruhé to tak příšerné nebylo. Sice jsem ji ještě trochu cítila, ale oproti první aplikaci, se to dalo v pohodě snést. Po deseti minutách šla maska opět dolů a výsledek? Opět dokonale čistá a heboučká pleť, která mi vydržela krásně jemná a neumaštěná několik dní. No a protože jsem holka šetřivá, vydržela mi maska ještě na aplikaci číslo tři. To už jsem šla na jistotu, pro hezkou a jemnou pleť. Tentokrát maska nepálila a neštípala už vůbec, deset minut jsem vydržela bez problémů a opět stejně úžasný výsledek. 

Tak já vám tedy nevím, jak to zhodnotit. Prostě to chce oběť, vydržet pár minut hororu a poté je vám odměnou krásná pleť. Jestli by to mělo časem nějaké vedlejší účinky, kdo ví.. Každopádně je to zajímavá zkušenost a i celkem divoký zážitek :D 

Maska je k sehnání tady na e-shopu Ladyboxu, 15 ml za 39 Kč.

Co vy a bahenní masky, máte s nimi zkušenosti? Zkoušel jste někdo tuhle od Anatomicals?

19 komentářů:

  1. Já mám svou magnetickou bahenní masku od Seacret http://www.seacretspa.com/ a ta obsahuje minerály z mrtvého moře,a na tu já nedám dopustit,je sice dražší,ale zase vydrží dlouho. Ted mají akci 30% :D

    OdpovědětVymazat
  2. já mám hodně citlivou pleť a taky mě neštípala, ale jinak s efektem souhlasím, krásně vyčistila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jedině dobře, to štípání bych nikomu nepřála :D

      Vymazat
  3. To štípání by měasi zabilo, ale věřím že to asi muselo pomoct, když to štípalo, většinou to tak bývá
    Jinak ta barva ti jde :D

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je milé :D říkáš, že místo make-upu mám nosit tuhle masku? :D Jo když to štípe, tak maska funguje a pracuje, taky jsem to už slyšela, ale není to nic příjemného :)

      Vymazat
  4. to štípání jsem u několik čistících masek taky zažila a bylo mi řečeno, že to je dobře, že to znamená, že ta maska pracuje a čistí :) navíc - jak sama píšeš - se na to dá po čase zvyknout :) a nalákala jsi mě, asi jí taky budu muset zkusit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo taky jsem slyšela, že mi maska štípat měla, ale ve chvíli, kdy jsem si chtěla rozškrábat obličej se mi to moc nelíbilo :D upřednostňuji ty, které neštípou :)

      Vymazat
  5. Jej, tak jsi mi zase na něco nalákala. :)
    Mít heboučkou pleť a bez teček by bylo super. Navíc se mi opět pleť zbláznila a místo sušší mám opět smíšenou, tak že na T-zonu bych ji určitě užila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi teď pleť dost zhoršila a tohle fakt trochu pomohlo :) škoda jen, že jet o krátkodobý a že mají tuto masku jen takhle v pytlíčku :(

      Vymazat
  6. A sakra, ted to budu muset vyzkouset :)! Mne na stejny ucel pomaha maska Himalaya Neem, taky trosku stipe, ale cerne tecky celkem odstrani.

    OdpovědětVymazat
  7. tahle maska vypadá fakt dobře! :)
    pěkná recenze :)*

    OdpovědětVymazat
  8. Mně teda nijak nenadchla, navíc pěkně smrdí..

    OdpovědětVymazat
  9. Asi ji taky vyzkouším docela by se mi hodila ;)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)