úterý 28. května 2013

Paletky Undressed a Glamour Days - Make-up Academy.

Pěkný úterní podvečer!

Konečně jsem se dostala k sepsání tohoto článku. Snažím se ho sepsat už asi měsíc a až teď jsem se k tomu konečně dostala, hanba mi! Dneska o dvou paletkách značky MakeUp Academy, kterou určitě všichni dobře znáte. Paletka Undressed už je legendou této značky, možná také díky její podobě s Naked, určitě ji všichni dobře znáte. Glamour Days už tak známá není, ale já vás s ní dnes velmi ráda seznámím.

K paletkám jsem natočila i video, kde vám je ukazuji, takže chcete-li, můžete se podívat na mojí videorecenzi (stačí kliknout na obrázek):


Na rovinu říkám, že paletky miluju. Undressed je mým každodenním pomocníkem, bez ní na očích už pomalu ani z domů nevycházím :) Glamour Days zase slouží k mým hokusům pokusům, protože obsahuje o mnoho výraznější barvy. Neříkám, že neexistují lepší paletky a lepší stíny, rozhodně existují a věřím, že i samotná Naked je lepší, ale pro mě jsou tyto paletky dokonalou náhradou, která mne nezruinuje a přesto s nimi nadělám spoustu "parády". V této cenové relaci jsou paletky MUA určitě jedničkou a společně ještě se Sleek paletkama se dělí o trh.



Obal: 

Balení paletek není kdovíjak skvělé. Jedná se o plast, který není až tak nerozbitný. Mé paletky prozatím drží  pohromadě, ale nevylučuji, že při častých pádech na zem nebo při častém cestování, se paletka nerozbije. Trochu mi vadí i černý vzhled, protože na něm zůstávají viditelné otisky prstů a vypadá to pěkně nechutně. Jinak obal celkem ujde, není to nic co by vás nadchlo, ale za ty peníze prostě nemůžete chtít zázraky :) Součástí balení je i oboustranný pěnový aplikátor, který není úplně nejhorší. Aplikátor je celkem tvrdý a proto jej občas používám na vykreslení spodní linky, na to je ideál, ale jinak na aplikaci po celém víčku to moc není. Na paletce Undressed jsou zespodu stíny vykreslené a popsané a gramáž stínů je 9,6 g, u paletky Gamour Days je gramáž 9g a stíny zde vykreslené a popsané nejsou.. Jinak musím říci, že když mi paletky přišly, celkem mne překvapilo, jak malinké jsou.. Na fotkách se mi vždy zdály obrovské, ale ve skutečnosti to jsou takové krásné mrňky :)



Stíny:

Obecně je pigmentace stínů u obou velmi dobrá, trochu horší je akorát u několika odstínů, převážně u těch matných. Vytknout paletkám musím prášení. Není to tedy žádná pohroma, ale prostě práší a menší množství vám jich určitě při aplikaci uletí. Některé práší více, jiné méně.. Plusem je jejich skvělá výdrž. Stíny vydrží dlouho i bez báze, možná v průběhu dne trochu ztratí na svojí intenzitě, ale neslévají se a drží. S bází je výdrž na celý den zaručena. Na závěr ještě jedno mínus a to je rychlý úbytek stínů. Nevydrží věčně, bohužel. U stínů které používám pravidelně se blížím po čtvrt roce ke dnu.

Paletka Undressed:

Paletka obsahuje celkem 12 stínů, z toho dva jsou matné, zbytek třpytivých a některé přímo metalické. Šest stínů je světlých, dalších šest je tmavších. Všechny jsou však ve velmi přirozených odstínech, kterými vytvoříte jak denní, tak výraznější večerní líčení.





Můj nejoblíbenější je zaručeně Shade 1, který používám jako podkladový stín nebo na rozjasnění koutků či přímo místo rozjasňovače. Je to univerzální stín, který se dá nosit jak v kombinaci s jinými, tak samostatně. Taky je znát, že je mým favoritem, ubývá nejrychleji. Shade 2 a 3 jsou další moji favorité, jsou to krásné metalické barvy, které úplně postačují ke kráse líčení. Když nemám chuť na vymýšlení složitostí, vystínuju oko jedním z těchto stínů, doplním linkou a je hotovo. Ani jeden z těchto stínů nijak nepráší a jsou skvěle pigmentované. Dalšími oblíbenci jsou Shade 6 a 12, které jsou úžasně metalické, mají máslovou konzistenci, nepráší a jsou skvěle pigmentované. Shade 12 je navíc velmi zajímavé barvy, která je do šeda, ale chvílemi vypadá až modrý. Prostě pecka. Nejméně oblíbené jsou pro mě dva matné stíny, které používám jenom minimálně. Absolutně vůbec nechytají, pigmentace je opravdu bída. Jsou pudrové konzistence, ale jsou v paletce tak hodně stlačené, že vůbec nejdou nabrat.. no prostě nic moc. Zbylé odstíny jsou pro mne takové nemastné-neslané, jako používám je také, ale musím na ně mít už náladu. Pigmentované jsou celkem dobře, nijak závratně nepráší a všechny jsou třpytivé.


Paletka Glamour Days:

Paletka obsahuje také 12 stínů, v této paletce jsou rovnou tři matné a zbytek je třpytivý. Tady v té paletce už tolik přirozených odstínů není, jedná se o divočejší barvy, od růžových až po modré. Využívám ji spíše pro své experimenty, popřípadě na nějaké večerní líčení. Pár přirozených barev ale paletka obsahuje, ty se dají využít i na běžné nošení.






Favority z této paletky jsou pro mne odstín č. 1., 7., 9. a 12. Musím tedy říci, že 1. a 12. mi přijdou skoro stejné, až na to, že dvanáctka obsahuje více třpytek. Ale oba jsou vhodné k rozjasnění nebo jako podkladový stín. Odstín č. 7 se mi líbí, ač obvykle fialovou opravdu nemusím, ale je velmi dobře pigmentovaný a nijak moc nepráší. 9. odstín je metalický, zlatý, ale bohužel trochu prášivý. Přesto vypadá na oku hezky a já po něm jednou za čas ráda sáhnu. Další dobrý stín je odstín č. 4, který ač je matný, je skvěle pigmentovaný, což mne velmi mile překvapilo. Sice trošku práší, ale ta pigmentace je na matný stín vážně skvělá. Ostatní stíny jsou dobré akorát tak k experimentování a musím teda říci, že nic moc. Modré a růžový jsou trošku horší v pigmentaci, ač by člověk u těchto odstínů čekal pigmentaci dobrou, že jo. Chytají vážně celkem bídně a navíc dost práší. Všechny obsahují třpytky, které prostě opadávají. No, na experimenty dobré, ale jinak tedy bohužel nic moc.


Takže mám-li to shrnout: Undressed je bezkonkurenční. Mám ji opravdu moc ráda a nedám ji z ruky. Stíny v ní jsou víceméně kvalitní a manipulace s nimi je jednoduchá. Glamour Days je na tom trochu hůře, musím přiznat, že mne spíše zklamala. Přesto jsem ráda, že ji mám a za ty peníze to prostě stojí :)

Jedna paletka stojí 4 libry, tedy cca 120 Kč (+ poštovné), což se mi zdá jako celkem směšná částka za takovou pěknou paletku.

Co vy a MUA paletky? Máte? Nemáte? Líbí se vám?

20 komentářů:

  1. Nemám a nějak jsem jim nepodlehla, tak nevím, zda někdy mít budu. :) Ale vypadají hezky... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stále uvažuji o nějaké paletce, říkám si, že bych se konečně mohla donutit k tomu, abych se naučila líčit oči... Na začátek bych tedy mohla zvolit i tuto paletku, není opravdu ani drahá... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vlastním Heaven and Earth a určitě do mé sbírky přibudou další.. jak říkáš, za ty peníze to stojí a v takové kvalitě za takovýhle kačky se to vyplatí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejde ani o to, zda člověk podlehl paletkám nebo ne, ale když chcete mít více stínů v jednom začnete uvažovat o paletce a u mě byla rozhodující cena a velmi mě překvapila kvalita. Nevím jak to MUA dělá, ale jsou levní a dobří!

    OdpovědětVymazat
  5. A možná mě Škodulka smaže za reklamu, ale ve svém eshopu se se snažím značku MUA zařadit mezi sortiment, jen mají delší dodací lhůty, což mě štvou:-)

    OdpovědětVymazat
  6. mám dvě paletky, barvy nádherné, pigmentace v pořádku...ale to prášení :( šílené... a moc mi na očích nedrží, ale s bází žádná hitparáda :( barvy ale nádherné a používám je i tak ráda.

    OdpovědětVymazat
  7. nemám, co se stínů týká, tak jsem konzerva :D mám pořád stejnou barvu, takovou světle růžovou od Bourjois. ale paletky vypadají moc hezky, pro někoho, kdo si se stínama víc vyhraje, jsou určitě super!

    OdpovědětVymazat
  8. Mám Undressed a Heaven and Earth a jsem moc spokojená, jak říkáš s dobrou bází vydrží krásně celý den a udělají efekt, za který by se nemusely stydět ani dražší stíny:)

    OdpovědětVymazat
  9. Undressed jsem si zamilovala, jen co mi byla dovezena. A protože je na mne moc nevýrazná, poručila jsem si k ní ještě Poptastic. A musím říct, že se mi s nimi můj make up život zdá o dost bohatší :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Zatím nic nemám, ale hodlám podlehnout :) vidím samé chvály jenom! Bohužel se nemůžu rozhodnout mezi MUA a Sleek, je to vyrovnaný souboj :)

    secretofsparkle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Zatím nemám, ale asi se to brzy změní :-). Jana

    OdpovědětVymazat
  12. Mám obě a jsem spokojená :-) ani nevím, kterou mám radši :-D ale legrační mi přijde, že raději mám ty odstíny, které ty nepoužíváš a naopak :-D nemyslím kvůli jiné konzistence, ale prostě se mi ty odstíny líbí víc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě jsem chtěla napsat, že už se mi jedna rozbila a to ji nikam nenosím :-( ulomil se ten zacvakávací zobáček...

      Vymazat
  13. mám Undress Mee Too a jsem naprosto spokojená, opravdu za ty penízky je to skvělá paletka. A do budoucna si určitě pořídím ještě nějakou, přemýšlím o nějaké, kde jsou výraznější odstíny :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Klárko, ze všeho nejdřív moc děkuji za milé komentáře. Moc mě potěšily ;) Video jsem skoukla se velkou chutí celé a musím říct, že se pořád zlepšuješ. Bylo to, jako kdybych si povídala s nejlepší kámoškou. Paletky jsou krásné a ty s nimi prostě dovedeš zázraky ;) Já moc na to líčení nejsem, takže mě stačí ta moje avonská sběř, co tu mám. Ale do budoucna říkám proč ne ;)
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  15. ta paletka Glamour Days je boží i ta druhá není špatná

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám Undressed a jsem s ní spokojená, akorát teď se mi podařilo půlku stínů rozbít při pokusech o depotování :D. Jinak ale počkám na nějakou výhodno akci a pořídím si všechny!

    OdpovědětVymazat
  17. Ja by som len mozno trochu poopravila info ohladom toho aplikatora...on nie je penovy, ale silikonovy, teda o cosi kvalitnejsi...

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)