neděle 5. května 2013

Gommage Cleanser: Čistící gel na obličej - Dermacol.

Pěkný nedělní podvečer!

Dneska si dáme zase jednu recenzi, nějak nebezpečně se mi tu kupí produkty, které vám chci ukázat :)

Tentokrát to bude o Čistícím gelu na obličej s australským čajovníkem od značky Dermacol, který slouží k čištění pleti za mokra. Jak jistě někteří, co mě sledujete déle, víte, čištění pleti za mokra patří k mé každodenní rutině a tak bych vám dnes ráda popovídala o tom, jak čištění probíhá s tímto gelem.

 
Oficiální popis: Zapomeňte na peeling, teď je tu gommage! Speciální čisticí gel s mikroperličkami, které mají schopnost na sebe nabalovat odumřelé kožní buňky (tzv. jemná gommage), je vhodné používat každý den. Jemný čistící gel s Tea Tree olejem pro každodenní odstranění odumřelých buněk z pokožky. Nedráždí pokožku a narozdíl od peelingu GOMMAGE CLEANSER nepoškozuje kožní film. Po použití gelu je pleť svěží, projasněná a jemně vyhlazená. Dermatologicky testováno, vhodný pro všechny typy pleti.


Hned na úvod je třeba uvést to na pravou míru. Není to jen ledajaký čistící gel, ač se tak jmenuje, jedná se zároveň o velmi jemný peeling. Jak píše výrobce, je to tzv. gommage peeling, což by tedy aspoň podle toho co jsem našla, měla být šetrná a jemná forma peelingu, bez škrábavých a nepříjemných zrníček, vhodná i pro velmi citlivou pleť :) Gel obsahuje jemné perličky, jsou to takové lesklé a kluzké částečky, které jsou měkké, jakoby gelové.. rozhodně na pleti neškrábou, spíše naopak jsou opravdu jemné a příjemné, perličky vaši pleť jemně masírují.. :)


Gel používám na navlhčený obličej každý den, chvíli jím jemně masíruji obličej a poté oplachuji. Parfemace je v tomto případě silnější, cítit je především tea tree. Ovšem mně parfemace absolutně vůbec nevadí, tea tree mám ráda. Nejvíc mi vždycky pomůže při silné rýmě a ucpaném nosu, v takovém případě je i tento gel nenahraditelný, při nemoci mi velmi pomáhal a dutiny svojí vůní pěkně protáhl! :D Jinak se gel nemá používat v očním okolí, ale přiznám se, že při mytí prostě zavřu oči a přešmrdlám celý obličej oči-neoči a ještě mi s nimi nic neudělal, ani žádné štípání se nedostavilo, nic. Gel obličej hezky vyčistí, dokáže zbavit pleť zbylého make-upu. I když by se gel neměl používat v okolí očí, já musela vyzkoušet jestli dokáže odlíčit i oční make-up. Jako odličovač očního make-upu však nepochodil, řasenku jenom rozmatlal. Ale vzhledem k tomu, že pro to není určen, nemám mu to za zlé.


A teď k jeho účinkům. To vám bude zase zajímavé. V případě tohoto gelu se jeho účinky postupem času měnily. V prvních týdnech jsem po použití gelu zaznamenala celkem výrazné pnutí a vysoušení pleti. Jelikož mám normálně mastnější pleť, tak mi trocha vysoušení nějak zvlášť neuškodila, ale třeba suché pleti by se to do krámu asi moc nehodilo.. a no.. to pnutí. Vážení, to byla vážně celkem síla, protože obličej mi pnul opravdu celkem silně. Po každém umytí jsem měla pocit, jako bych na obličeji měla nějakou masku, která mi obličej stahuje. Projevovalo se to nejvíce v okolí nosu a na líčkách, tam jsem měla pleť opravdu vypnutou a když jsem třeba nakrčila nos, tak to bylo dost cítit. Cca hodinku po umytí pnutí ustalo. Po třech týdnech používání však přišla radikální změna, pnutí ustalo, vysoušení také a nyní s gelem nemám nejmenší problém. Nejspíš si pleť potřebovala zvyknout nebo co.. Samozřejmě jsem to přežila já i moje pleť, ale chvíli jsem vážně uvažovala, že s používáním gelu přestanu.. naštěstí jsem měla tušení, že přijde změna a v používání jsem vytrvala. Odměnou mi tedy je každý den vyčištěná, jemná a hladká pleť.

No, takže můžu říci, že ve finále ten gel není vůbec špatný. Určitě se jedná o zajímavý produkt, ty perličky mě vážně baví.. škoda těch několika týdnů s tím šíleným pnutím, jinak bych si ho koupila znovu..
Běžná cena je okolo 100 Kč za 100 ml balení, k sehnání buď v drogériích nebo na e-shopu Dermacol tady.

Co vy a čistící gely? Používáte? Máte někdo s tímto zkušenost?

Děkuji PR oddělení značky Dermacol za poskytnutí pruduktu ke zrecenzování.

17 komentářů:

  1. Já jsem tenhle gel měla před několika lety a dost mi obličej vysušoval. Ty gelové částečky ale byly příjemné...

    OdpovědětVymazat
  2. Já si pořídila tu verzi bez tea tree oleje, ale ještě jsem se k němu nedostala, ale jsem na něj moc zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Další super článek ;)
    Zrovna si říkám - telepatie :D Zrovna včera jsem si říkala, že se musím podívat na nějaké recenze k tomuto produktu - celkem mě zaujaly ty perličky.
    Takže díky za recenzi v pravý čas ;)
    Já jsem něco podobného používala kdysi od Chanelu, taky Gommage s jemnými perličkami, bylo to moc příjemné a přechod ke "klasickým" pleťovým peelingům byl pak celkem šok, přišlo mi to, jako bych jezdila po pleti šmirglpapírem, narozdíl od perliček, které byly superjemnépříjemné :)
    No, jen škoda toho vysušování - já mám pleť teď spíš normální, dokonce někdy už i suchou, tak uvidíme - ale zas to není taková částka, kdyby mi to nesedělo, tak možná nakonec zkusím ;)
    Iwi Sluníčko B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusila bych tuhle Gommage, ta je bez TT
      http://www.dermacol.cz/pece-o-plet/typ-produktu/peelingy-gommage/clensing-daily-gommage

      Vymazat
    2. Díky za tip ;)
      Iwi Sluníčko B.

      Vymazat
  4. tento som skúšala, no nejak veľmi ma neoslovil. Trošku mi prekáža jeho vôňa. Ale inak nemôžem povedať, že je zlý. Momentálne používam čistiaci gél od Neutrogeny s vôňou grapefruitu a ten je skvelý!!!

    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se moc líbí lahvička. Je to asi trochu divné, ale prostě je taková hezky barevně čistá... :D
    Škoda, že se suchou pletí a šupinkami to pro mě asi úplně nebude... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já bohužel moc chemii nemůžu :(

    OdpovědětVymazat
  7. tento gel nepoznam :D
    http://eeverywomen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj prosím můžete mi někdo poradit . Kde mám v nastavení najít rámečky okolo obrázků

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco takového je v: Šablona-Personalizovat-Pokročilé-Obrázky.. tam je pak nastavení barev.. ale jestli je to ono nevím na sto procent, snad jo ;)

      Vymazat
  9. tak abych řekla, moc mě neoslovil - tedy takhle z recenze... jak něco pne, tak od toho dávám ruce pryč! možná škoda, jestli jde jen o zvyk... :-)
    mujfialovysvet.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Měla jsem ho tak tři roky zpátky (tehdy bylo trošku jiné balení, takže netuším, jestli má i teď stejné složení) ale byla jsem s ním vcelku spokojená. Nicméně mě neoslovil na tolik, abych si koupila další balení.

    OdpovědětVymazat
  11. vypadá dobře zkusila bych ho na léto :))

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá skvěle, ráda vyzkouším. :)

    http://miraculousstyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Akurát som si ho dneska kúpila a už sa teším ako ho vyskúšam! :)
    http://everydayinspirationbybibi.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)