sobota 13. dubna 2013

Velký test BB krémů - část 2.

Pěkný den!

Dnes bych tu měla pokračování testování BB krémů, jehož první část jste mohli vidět tady. Během posledních několika dnů/týdnů jsem vyzkoušela další vzorky a dnes bych vám o nich ráda řekla pár slov. Dostalo se na všechny BB, které mi tu ve vzorcích ležely a nyní už můžu zase přesedlat na make-upy. Jelikož mi tu leží i velká spousta vzorečků make-upů, tak počítejte s podobným článkem i o nich :) Dnes se tedy vrhneme na zbylé BBčka.

Lioele Dollish Veil Vita BB

 BB od značky Lioele obsahuje velké množství vitaminů, je vhodný pro normální až mastnou pleť a má SPF 25.

Tento BB mi dokázal, že můžou fungovat i ty "slavné" mikrogranule. Narazila jsem na první fungující mikrogranulový produkt, hurá! Po vymáčknutí je tedy barva BB úplně bílá, obsahující ty slavné kapsle, které se po rozetření vybarví. Tento BB má hodně šedivý podtón, což bylo trochu vidět. Jako dal se v pohodě nosit, ale nesedl mi tak skvěle jako jiné BB. Krásně voněl, dobře se roztíral. Jelikož je tento BB určen také jako báze pod make-up, tak je jeho krytí o něco nižší, ale pořád se dá středního krytí v pohodě dosáhnout. Pleť úspěšně sjednotí, je krásně lehký a navíc krásně rozjasní. Do vrásek nezalézal, výdrž průměrná, možná trochu slabší než třeba Missha nebo Skin79. Jinak celkem hezky matoval, přepudrovat nebylo ani třeba.

Takže vezmeme-li to kolem a kolem, tak nevadí-li vám nižší krytí a sedne-li vám odstín, mohly byste býti spokojené. Určitě je to další z těch BB krémů, co něco umí. Mě přesvědčil o tom, že i něco s mikrogranulkama může mít povedený odstín a nemusí to být vždy taková hrůza.



Missha - Signature Real Complete BB Cream

Missha je snad nejprofláknutější značka BB krémů vůbec. A myslím, že celkem zaslouženě :)
Dočetla jsem se, že by měl být vhodný i pro citlivou a problémovou pleť. SPF má 25.
 
BB se vyrábí hned ve třech odstínech, takže si můžete vybrat BB přímo na tělo. Já jej měla v odstínu č.21, což je tuším prostřední odstín. I tak mi ale sedl a i když bych asi přežila i ten světlejší, pleti se přizpůsobil a vypadal přirozeně. Jako většina asijských BB má jemnou parfemaci, pleť rozjasní a sjednotí. Kryje opravdu obstojně, i když se mi zdá krytí o chlup horší než třeba u Etude House. Zato ale pleť nezatěžuje, na tváři je příjemný a lehký, ani o něm nevíte. Problém nebyl ani se zalézáním do vrásek. Hydratace skvělá, výdrž jakbysmet! Výdrž má snad nejlepší ze všech BB co jsem zkoušela. Je akorát potřeba přepudrovat, trochu se po něm lesknu, takže pudr je nezbytností. Jinak k němu nemám výhrad a rozhodně se jedná o jeden z těch kvalitnějších BB. Více info zde.




  BRTC - Jasmine water BB Cream

BB s obsahem jasmínového extraktu, který je vhodný pro citlivou a suchou pokožku.

Další z asijských BB, který za něco stojí. Krém opravdu nádherně voní (ale fakt nádherně!), práce s ním je více než-li příjemná. Dobře se roztírá a na pleti se krásně přizpůsobí, působí zcela přirozeně. Pleť zanechává krásně sjednocenou a rozjasněnou. Krytí je střední, oproti kolegům možná o něco horší, ale vše se dá dohnat druhou vrstvou - vrstvení není problém. I když je vhodný pro suchou pleť, tak není nijak extra mastný, vždy jsem sice přepudrovávala, ale nijak extra lesklá jsem nebyla. Výdrž je velmi dobrá, na obličeji jsem ho měla po celý den a večer jsem ho snad celý odlíčila. Jedinou větší nevýhodu vidím v mírném zalézání do vrásek, všimla jsem si, že mi dost zalézal do linek a jemných vrásek pod očima.
 

Určitě jsou i lepší, ale ta jeho božská vůně mě dostala! :) Více info zde.



 BB Cream 8in1 - Dermacol

Pro všechny typy pleti. Lehká textura s kyselinou hyaluronovou a vitaminem E. SPF 30. Zlepšuje pružnost pleti, vyhlazuje vrásky a zpevňuje pleť.

Abych všechny BB jenom nechválila, mám tu také jeden propadák.

Ač je růžové balení sebekrásnější, ten obsah je vážně hrůza. O tmavším odstínu mluvit nebudu, měla jsem ho v odstínu Natural a ten, jak jsem zjistila, není nejsvětlejší, takže za to nadávat nemůžu. Odstín Natural je sice tmavší, než bych momentálně potřebovala, ale žádná hrůza to taky není a za dva/tři měsíce bych jej klidně nosit mohla. On ten tmavší odstín ani tak nevadí, protože na tváři vám stejně nevydrží. Krém se krásně rozetře do ztracena, ale když říkám do ztracena, myslím absolutně do ztracena! Krém se víceméně úplně vsákne, pár minut po nanesení jsem vůbec neviděla, že bych si na obličej něco nanesla! Pro někoho plus, pro mě šílenost. Jediné co vyniklo byly suchá místa, kterých mám teď po nemoci ještě více než obvykle. Krytí absolutně nulové, opravdu jak kdybych na obličeji nic neměla. Rozjasnění, sjednocení - nula nula nic. A výdrž.. ve 12 jsem ho nanesla a navečer v 19 hodin jsem na obličeji nic neměla, odlíčila jsem ho minimum.. Opravdu teda věc, která dle mého postrádá smysl, protože mi to nic nedá.. Jediné plus má BB za hezké růžovoučké balení (jak vzorku, tak velké balení) a příjemnou vůni krému. Jinak je to pro mě úplně na nic a pro ty dvě stovky, co tento produkt stojí, najdu určitě jiné využití. Více o něm najdete tady.



Takže tímto uzavírám dvoudílnou epizodu o BB krémech. BB mám odzkoušené a teď se pěkně vrhnu na make-upy, kterých tu mám také požehnaně. Samozřejmě to neberte jako plnohodnotné recenze, protože na důkladné vyzkoušení bych potřebovala více, než 3 použití ze vzorečku :) Jsou to spíše jen takové první dojmy.. 

Co vy a BB? Nosíte? Nebo jste proti?

Všimla jsem si, že se v posledních týdnech rozjela velká kampaň PROTI BB.. To mi dost dobře nejde na rozum.. Nejdřív jsou z nich všichni paf a pak je všichni haní. Chápu, že je trh přesycen.. ale trochu to postrádá logiku. Já pořád kopu za BBčka, sice si od nich teď ráda na chvíli odpočnu, ale mám je ráda :)

6 komentářů:

  1. Ten od Dermacolu mi nesedl ... ;)
    Jinak jsem s Tebe v BB klubu , taky ty PROTI nechápu ... :D

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem pro BB jednoznačně, od té doby co mám od BB-krém od Garnier nepotřebovala jsem make-up, mám sice problematickou pleť, ale když nanáším make-up trávím u toho minimálně o polovinu více času než s BB-krémem. :)
    Mám tedy světlou pleť a hodně lidí nadává, že u nás nedělají světlé BB, ale já mám ten nejsvětlejší od Garnier a jsem spokojená, je pravda, že bych se světlejšímu odstínu nebránila, ale na druhou stranu, jako smrtka vypadat taky nemusím... :) a světlý odstín mi sedí jak v létě, tak v zimě, takže jsem spokojená až až... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zase jednoznačně proti :). BB mé pleti nesvědčí, ucpávají póry, dělají se mi po nich pupínky...zkrátka nic, co bych chtěla.

    OdpovědětVymazat
  4. Po tom, co jsem četla, že BB některým nesvědčí, tak si nejdřív objednám vzorek a pak půjdu možná do celého balení. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kde že se dají objenat ty vzorky?:)

    OdpovědětVymazat
  6. No jo - ženským se nezavděčíš:-) Já kopu za asijská BB, protože v evropské drogerii na mě nemají make-up. A když už se objeví Facefinity, tak mi zase pozdě odpoledne na obličeji ztmavne a zoranžoví, což mi Signature Real Complete nedělá:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)