středa 13. března 2013

Vínový F&F Nails.

Pěkný středeční podvečer!

Původně jsem dnes zamýšlela článek o něčem jiném, ale to pochmurno, které venku panuje, mi trochu překazilo plány. Při tomto špatném světle se vůbec nedá fotit a tak musím focení odložit a dnes vám ukázat něco, co už nafocené mám. Ale aspoň vám ukážu ten úžasný lak na nehty, o němž už tak dlouho článek připravuji.

Jedná se o lak na nehty od značky F&F, který jsem si pořídila ve výprodejích v Tescu. Netuším, jak se do našeho pardubického Tesca kosmetika F&F dostala, ale nyní tam probíhají výprodeje kosmetiky právě této značky. A tak jsem to jako kosmetický nadšenec nemohla nechat bez povšimnutí a po dlouhém vybírání jsem si odnesla alespoň tento lak.


Lak je v odstínu č. 101 a je to krásná tmavá perleťová barva s vínovým základem a třpytkovým nádechem do zlatova. Lak obsahuje malé zlaté a bronzové třpytky, které na světle hází hezké odlesky. V lahvičce lak vypadá snad až bronzově, ale ve skutečnosti je na nehtech opravdu temně vínový se zlatým nádechem. Stoprocentně je ale barva úplně úžasná a vypadá na nehtech vážně nádherně. Od té doby co ho mám, tak téměř jiný nepoužívám, opravdu jsem si ho zamilovala!



Konzistencí je trochu řidší, ale zase ne tolik, aby stékal. Štěteček má celkem úzký, dobře se mi s ním lakuje, dá se s ním nalakovat precizně i bez přetahování. Co na něm mám ráda je dobré krytí, v jedné silnější vrstvě je krytí dostačující. Já raději ze zvyku používám dvě. Vytknout mu musím trochu pruhování, ale to je snad u všech perleťových laků, takže beru. Naopak další velké plus má ode mě za rychlé schnutí. Opravdu schne velmi rychle, bez problémů mám do pěti minut nehty suché, po dvaceti minutách už mohu dělat cokoliv, lak je dokonale suchý. Teď přijde to velké ALE a to je teda výdrž, protože ta je mizerná. Lak jsem zkoušela s top coatem i bez něho, abych viděla jak na tom bude. Bez nadlaku mám špičky nehtů druhý den po nalakování odrbané (lakuji většinou večer), s nadlakem je výdrž o den/dva prodloužená, poté se začne taky pořádně odrbávat. Takže bohužel výdrž nic moc. S nadlakem tedy ještě jakž takž, ale bez něho? Hrůza!

JENŽE ani tak se nedokážu na ten lak dlouho zlobit, protože ten odstín úplně miluju. Fakt jsem blázen do vínové a na tenhle lak nedám dopustit. Když nad tím tak přemýšlím, tak je to další kousek, který miluju a zároveň nenávidím. Je to s ním stejné jako u těch Sephora laků..

Kupovala jsem ho za 54,90 Kč s 50% slevou. Což nejspíš znamená běžnou cenu 110 Kč? To je teda zase docela dost, že jo. Mrknout po něm můžete v OD Tesco po celé ČR nebo v F&F Store v Palladiu (ale nezaručuji, že ho ještě mají).

Co vy a F&F kosmetika? Máte někdo s laky zkušenosti?


10 komentářů:

  1. Aaa tak ten je nádherný :)
    farbou mi pripomína jeden od Rimmelu (http://donny-writes.blogspot.sk/2013/02/rimmel-60-seconds-540-chocolate-fountain.html)
    ale tento je tuším tmavší a sýtejší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zkušenost nemám ale musím pochválit tvé nehtíky, jsou krásné a ten tvar!:))

    OdpovědětVymazat
  3. Teda barvu má pěknou, ale za stovku bych si ho asi nekoupila :D

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda té výdrže :( Barvu má krásnou, takovou čokoládově vínovou :) Na podzim musí být krásný :) Abych pravdu řekla, docela jsi mě tou výdrží odradila. Vím, že momentálně probíhají výprodeje této značky, ale nějak se té kvality bojím :(
    http://mademoiselleeem.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Jezis to je krasnej lak.. pripomina mi Butter London kterej mam x

    OdpovědětVymazat
  6. Barva je to tedy pěkná a k tvéme stylu se skvěle hodí. Škodá té výdrže. Já mám dobrou zkušenost s výdrží s laky od Essie (ty, co byly k InStylu jsou ale po stránce kvality jiné než ty, co se běžně prodávájí. Je ale fakt, že cena je vyšší.

    OdpovědětVymazat
  7. Mě naštěstí jedna barva na nehtech nikdy dlouho nebaví, takže mi nevadí, když laky moc nevydrží.:) Na druhou stranu mě vážně štve, když mám ošoupané špičky nehtů už po necelém dni. Barva je to pěkná a k tobě se fakt hodí. Asi se dnes skočím mrnout do Tesca.:D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ten je úžasný, už dlouho takový sháním :)))

    nikol-kach.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Normálně bych se tohohle odstínu bála, ale vypadá super, příště se víc odvážu!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)