neděle 10. března 2013

Velký test BB krémů - část 1.

Pěkný nedělní podvečer!

Konečně jsem se dostala k sepsání trochu delšího článku, který se bude týkat vyzkoušených BB krémů v poslední době. Ve všech případech se jedná o vzorečky, které se ke mně nějakým způsobem dostaly, takže nejde o plnohodnotné recenze s fotkama odstínů, apod.. Většina mi jich vystačila tak na 2 - 3 použití, takže se z toho nedá poznat všechno, ale přeci jenom určitý obrázek jsem si o nich udělala a ráda bych se o své názory s vámi podělila. Pro toho kdo sleduje facebook je tento článek spíše opáčko, protože jsem tam své dojmy z jednotlivých krémů ventilovala už dříve.

Tak pojďme na to!

Precious Mineral - Etude House


Tak tento kousek jsem zkoušela už podruhé a kdysi už se tu objevil, přesto své dojmy zopakuji. Jedná se o pravý asijský BB s vlastnostmi, které by měl klasický BB mít. Skvěle sedící odstín, který se přizpůsobí pleti (nejdříve se zdá úplně světlý, ale skvěle se po rozetření přizpůsobuje), silnější krytí (celkem úspěšně zakryl i mé pihy), svěží a zdravý vzhled pleti. SPF 30 a příjemná vůně! Oproti kolegům, které jsem zkoušela je trochu hutnější a hůře se roztírá, na pleti je trochu těžší (celý den jsem cítila, že ho na tváři mám). Výdrž je super, sice nevydrží bez porušení po celý den, ale většina ho zůstala na místě. Navíc úspěšně matuje, je třeba přepudrovat jenom mastnější t-zónu. Mohli jste ho vidět přímo v akci a to tady.

Super+ BB Cream - Skin 79


Skin 79 patří obecně mezi jednu z nejznámnějších značek asijských BB krémů u nás a myslím, že celkem zaslouženě. BB má zase příjemnou nevtíravou parfemaci, krémovou konzistenci, dobře se roztíral (lépe než předchozí). Odstín se skvěle přizpůsobí pleti a skvěle vám sedne. S tímhle jsem však měla jeden problém, zdál se mi trochu mastnější, takže jsem se po něm hrozně leskla. Postupně se sice vsakuje, ale první hodinu jsem byla blyštivější než diskokoule, takže pudr byl pro mě nezbytností. Jinak bez problémů, do vrásek nezalézá, působí přirozeně, pleť je krásně sjednocená a rozjasněná. Krytí naprosto skvělé. Výdrž se mi zdála o něco slabší než u EH, ale pořád bylo večer co odličovat. EH se mi zdál o chloupek lepší, ale tenhle taky nebyl špatný, pro svoji pleť bych ale potřebovala asi trochu jiný.

Super+ BB Cream VIP Gold Collection - Skin 79


 Opět krásně krémová konzistence s příjemnou vůní, dobře se roztírá. Odstín skvěle sedí, pleti se přizpůsobí. Pleť s ním působí velice přirozeně, je sjednocená a rozjasněná. Krytí velmi dobré, s jednou slabší vrstvou dosáhnete středního krytí, ale dá se vrstvit až do plného krytí. Oproti svému růžovému kolegovi se po něm tolik nelesknu, úspěšně matuje (jediné co potřebuji vždy přepudrovat je t-zóna). Za mě má plus i za velmi dobrou výdrž, přes den mi v pohodě vydržel. Navíc SPF 25, jako je tomu u asijských BB zvykem.

The Oriental Gold BB Cream Plus - Skin 79


Další  BB značky Skin 79, opět nemám víceméně výtky. Příjemná vůně, skvěle sedící odstín, dobře roztíratelný. Dobré krytí, možná trochu nižší než u předchozích, ale dá se vrstvit, takže druhá vrstva a dosáhnete plného krytí. Perfektně matující - v tomto případě nebylo vůbec potřeba pudru. Přirozený, skvěle sjednocená a rozjasněná pleť. SPF 30. U tohoto BB se mi zdála trochu slabší výdrž. Oproti kolegům mi ho večer na obličeji už moc nezbývalo. Ale řekla bych, že to bude dost i tím, že nepotřebuje tolik přepudrovávat, takže jsem zafixovala méně než obvykle. Také se mi zdálo, že trochu více zalézat do vrásek.. V žádném případě však nic, co by se nedalo přežít.. I tak rozhodně patří mezi ty lepší. V akci tady.

Potud tedy ukázka kvalitních BB krémů, které dle mého za nákup stojí a do kterých bych já určitě šla. Asijský BB prostě poznáte - skvěle se vám přizpůsobí odstín, nebudete mít pocit masky, má vysoké krycí schopnosti, budete mít krásně sjednocenou, rozjasněnou a dokonalou pleť, SPF většinou minimálně 20, hydratace a dobrá výdrž jsou zaručeny. Všechny výše zmíněné by měly být k sehnání zde, ceny jsou různé podle množství.

Teď se ale podíváme jak by to vypadat nemělo..

 Nivea BB Cream - Zkrášlující hydratační krém 5v1


Zdroj: www.nivea.cz

Nivea je přesným příkladem toho, jak by to vypadat nemělo. Tento BB má plnit 5 funkcí: sjednocovat, krýt, hydratovat, rozjasňovat a chránit. Vyrábí se ve 2 odstínech pro světlý a tmavý tón pleti.

  Tohle není ani tak BB jako tónovací krém nebo prostě obyčejný hydratační krém do kterého se cvrnklo trochu hodně barvy, nic víc, nic míň. Jako první příšernost je barva. To teda nevím kdo ty barvy připravoval, každopádně lehký tón pleti si představuji tak o 10 odstínů jinde, než je tento. O tom tmavém odstínu raději ani nemluvím, to už je dobré leda tak pro Afriku.. Tady u toho mě trochu mrzí, že vám nemohu ukázat odstín, protože to byste se zasmáli :D Další příšernost přijde po namazání - krém dělá hrozné mapy a zvýrazňuje suchá místa, navíc pokud čekáte krytí, budete zklamané. Žádné se nedostaví, zakrýt neumí skoro nic. Další mínus má  za zalézání do vrásek, ochraně faktorem SPF 10 (a tím se ještě chlubí!) či za mizerné sjednocení.. Opravdu tady s tím moc krásy člověk nenadělá. Plus vidím akorát v krásné vůni (voní jako klasické krémy Nivea!) a v hydrataci, která tu bude dobrá. Výdrž je průměrná, nic oslnivého, ráno jsem obličej namazala (samozřejmě jsem s oranžádou na ksichtě nikam do společnosti nešla) a večer jsem už odlíčila jenom úplné zbytky. Víc k tomu nemám moc co říct, absolutně vůbec to nemá s BB nic společného, jedná se spíše o tónovací krém a to ještě hodně blbý. Za mě propadák a tímto se omlouvám Garnieru, protože jsem tenkrát řekla, že je to nejhorší BB. Nene, tenhle kamarád ho trumfnul. Jsem ráda, že jsem vyzkoušela ze vzorku, koupit si plné balení (cca 150 Kč), tak si rvu vlasy.

Rimmel BB Cream


Další BB na českém rybníčku a další hrůza. Pochválit musím Rimmel přinejmenším za jeho odstín. Snad první BB u nás, který má padnoucí odstín! Když jsem viděla tu barvu, tak jsem vážně zajásala. Za to má Rimmel palec nahoru. Další plus mu musím dát za SPF 25. Tady se můžou právem chlubit tím, že chrání, faktor je stejně tak vysoký jako u většiny asijských BB. Potud dobré. Ale teď přijde to zklamání. BB absolutně, ale vážně absolutně vůbec nekryje. To je trága snad ještě větší než u Nivea BB, protože si ho namažu na ksicht a vůbec nic nevidím. Jo, vlastně vidím. Zvýrazněná všechny suchá místa a fleky co se na mém obličeji najdou, kromě nich ale nic. Vrstvit se to taky nedá, když se o to náhodou pokusím, tak se začnou dělat příšerný žmolky a prostě to nejde. Takže děs běs. Další obr mínus dávám za mizernou výdrž. Ráno namažu, večer neodlíčím. Skoro nic na obličeji nezbyde, ani když sebevíce zafixuji pudrem. Krém se dokonale vsákne a kde nic, tu nic. Hydratace teda taky mizerná, od té doby co jej používám tak jsem jak sušená křížala. Tak vám tedy nevím, kde se zase stala chyba, dámy a pánové. Prostě to není BB, ale další slabší tónovák. A ani tak nevím, co bych s plným balením dělala, mně by to ani jako ten tónovací krém nestačilo, protože přeci aspoň tu hydrataci, sjednocení a rozjasnění potřebuju.. Mám ve své sbírce levnější a mnohem lepší tónováky! Takže za mě další NE. Cena 159 Kč / 3 odstíny.


 Tady Rimmel v akci, 1 vrstva:



Toť tedy moje testování vzorků. Mám tu ještě několik dalších BB na vyzkoušení, takže až je prubnu, zase vám o nich takhle sepíšu své dojmy..

A teď se ptám vás:  

Kdo máte s jakým zkušenosti? Jste/nejste spokojeni? 
 

13 komentářů:

  1. ja bych je strasne chtela vzykouset, ty evropsky mi vubec nesedi..:((

    OdpovědětVymazat
  2. Čekám než mi přijde Skin 79.
    Jinak používám klasiku - Garnier (pro mastnější pleť, který mi celkem vyhovuje;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty evropské jsou vážně strašné, nedají se vůbec srovnávat s asijskými... Používám teď BB krém Snail Nutrition a nemůžu si ho vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně BB k srdci nepřirostly. Po těch evropských netoužím a ty asijské mě brutálně vysušují, aspoň ty, které jsem zkusila...

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem teda zkoušela nějaké ty drogerkové, jako jsou Garnier nebo Maybelline. Hrůza a děs. Jak tomu vůbec můžou říkat BB :( Nějaký asijský bych ráda zkusila, ale ty ceny mě trochu odrazují.

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Zatiaľ som vyskúšala len ten od Avonu a bol fajn, len nie je určený na mastnú pleť, takže som sa už po pár hodinách blýskala...
    Uvažujem o niektorom z tých ázijských :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zkus určitě Lioele Triple the Solution, ten je skvělý. :-) S neasijskými BB mám taky špatné zkušenosti, nejhorší byl Garnier, hned po něm Loreal (takový ten červený pro zralou pleť).

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem třeba spokojená s Rimmel BB cream :)) Mou pleť pěkně sjednotí a rozjasní, ale moc nekryje.. To mi však ani tak nevadí, protože nemám co zakrývat. :)) Ale je fakt, že nejradši mám Skin79.. Co si budem povídat :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Ten BB od Nivei je absolurni katastrofa, oranžový a tvoří efektmasky, nemluve o tom e jsou jennom 2 odstiny a i ten svetly je hrozne oranzovy a tmavvy.. To sna delaji make.up na pomerance! S nasima BB koncim, ja jsem spokojena s make-upem od Rimmelu MATCH PERFECTION! :)
    s-moka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím, děkuji za článek. Já jsem koukala na tento BB krém: http://www.misshashop.cz/missha-m-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-no-21-light-beige-20ml.html. Co na něj říkáte? Ráda bych vyzkoušela nějaký ne tolik známý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) Já bych do něho v klidu šla, vůbec bych se nebála, myslím si, že u Misshy se nedá šlápnout vedle ;) Po letech zvažuji, že se k asijským BB zase vrátím, jsou fakt best!

      Vymazat
  11. S tou niveou teda musím souhlasit. Přesně tenhle stejný krém a za mě teda nic moc. Pěkně dlouho jsem hledala takový BB krém, který by mi vyhovoval. Bohužel v tomto případě platí, že pokud chce člověk kvalitu, tak si musí trochu připlatit, no. Já nakonec skončila u Mádary. Konkrétně mám ten druhý v tomto srovnání Píší tam, že stojí 700, mně se ho teda povedlo sehnat levněji, ale i tak je to ranec.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)