sobota 23. března 2013

Label.m a Schwarzkopf BC Oil Miracle

Pěkný sobotní podvečer!

Dneska po dlouhé době zase klasicky psaná recenze (to jste rádi, že nemusíte trpět u dalšího videa, co?). Ráda bych vám napsala pár slov o dalších vlasových produktech, tentokrát budu ale mluvit hezky, přísahám. Žádná tragédie jako v případě Elséve se konat nebude :) Ráda bych vám poreferovala o dvou skoro zázracích, které jsem v posledních dnech testovala. Nejdříve pár slov o šamponu label.m a poté o olejíčku do vlasů Schwarzkopf. 

label.m - Gentle Cleasing Shampoo

Tuto miniaturu (60 ml) jsem objevila kdysi v SenzaBoxu a hned jsem se radovala a těšila jsem se, až ho budu moci vyzkoušet. Potom jsem ale někde četla o tom, jak chemické je složení, že obsahuje parabeny, silikony a nevím co ještě a mé nadšení trochu opadlo. Jenže,jednoho dne mi došel šampon a tak jsem si řekla, že to zkusím a vezmu ho s sebou do sprchy. A jak jsem se divila, vážení! 

Oficiální popis: Gentle Cleasing Shampoo je lehký a nezatěžující šampon pro každodenní použití. Šetrně, ale dokonale čistí vlasy. Udržuje vyváženou hladinu vlhkosti a lesku ve všech vrstvách vlasu. Vysoký antioxidační účinek, díky oleji ze semínek černého rybízu. Neobsahuje chlorid sodný.




Šampon vás sice neoslní žádnou hezkou svěží vůní, ale spíše "pánskou" parfemací. Ano, já z toho cítím kolínskou svýho dědy, nemůžu si pomoci :D Ale co, nějak mi to nevadí a nouze o šampon v mé koupelně byla v té době velká, tak jsem ho zkusila. Když jsem si začala mejt hlavu, tak jsem se strašně divila, protože ten šampon trochu hůř pění, v malém množství mi skoro nenapěnil a tak ho bylo potřeba použít trochu více. Ale jo, hlavu umyl, samozřejmě. Ten zázrak se totiž děl až po uschnutí. Vlasy jsem měla dokonale jemné, hladké a lesklé! Ale jak! Tak krásné vlasy jsem po žádném šamponu v životě neměla! Vlasy se dobře rozčesávaly a zůstaly opravdu nádherně jemné a tááák lesklé, že jsem se před zrcadlem hodnou chvíli kochala. Té změny si všimli dokonce i někteří v mém okolí. Hned několik známých mi řeklo, že mám nějaký "jiný" vlasy. Jakmile si toho všimne už i někdo jinej, tak už je to vážně zázrak. :) Vyhovoval mi ale také zcela z jiného důvodu a tím je dlouhá výdrž bez mastnoty. Vlasy se mi začaly výrazněji mastit až třetí den od umytí a tím se snad trhl můj rekord, protože s žádným šamponem jsem dosud nevydržela bez mytí déle než dva dny. Vážně jsem si užívala, že si nemusím každý druhý den mýt hlavu. Na závěr ještě nesmím zapomenout, že mě zbavil lupů, které se mi začaly po předešlém šamponu (Elséve) tvořit. Hned jak jsem ho začala používat, vlasy se zase začaly vracet do normálu a lupy začaly ustupovat. Škoda že to bylo jenom malé balení, protože bylo během pár použití pryč. Nevím tedy, co by mi s vlasy udělal při dlouhodobém používání, ale ty dva týdny, kdy jsem ho zkoušela, mé vlasy vrněly blahem! Nevýhodou je pro mě akorát špatná dostupnost produktů, protože jsou dostupné akorát v kadeřnictvích (teda aspoň co vím) a nebo na e-shopu. A jeho vyšší cena (60 ml - cca 120 Kč, 300 ml - cca 300 Kč), která při tom spotřebovaném množství značně naroste, bohužel.. Ale i tak zvažuji, zda si nemám alespoň to menší balení pořídit, pro případy nouze kdy budu potřebovat dát své vlasy do pucu :) Někdo možná podotkne, že je to plný silikonů a parabenů. Já se přiznám, že na to moc nehraju. Naopak se mi  zdá, že po šamponech které tyto složky obsahují, vypadají mé vlasy daleko lépe.


Schwarzkopf - BC Oil Miracle - olejová kúra na vlasy

Oficiální popis: Kúra pro konečnou úpravu vlasů pro normální až silné typy vlasů. Obsahuje vzácný arganový olej, který okamžitě rozzáří vlasy bohatým leskem. Vlasy jsou hebké na dotek, aniž by byly zatěžovány. Inovativní složení vytváří ve vlasech ultra tenkou vrstvu, která je ihned absorbována, poskytuje extra výživu a zabraňuje krepatění vlasů.




Tenhle olejíček jsem používala poslední měsíc. Nasadila jsem ho do své péče o vlasy poté, co mi péče od Elséve (zase!) začala vlasy vysušovat a začaly se mi třepit konečky. Bohužel na déle než měsíc tento olejíček nebyl a tak mi na dnešní večer zbývá poslední kapka. A je to celkem škoda, taky bych se nezlobila za větší balení :) Olejíček jsem používala stejně jako kolegu Biosilk, tedy hlavně na konečky vlasů. Tam potřebuji péči nejvíce. Oproti Biosilku je však BC trochu mastnější, i tak to ale není žádný extra mastný olej! Opravdu jenom trochu mastnější a při aplikaci do vlhkých vlasů se ta mastnota zcela vstřebá. Olejíčku stačí zase jenom trošičku, naleju kapku do dlaní a rozetřu do vlasů. Zkoušela jsem ho použít ve větším množství i na celou délku vlasů, vlasy se sice krásně krásně leskly, ale také ztěžkly a rychleji se zmastily. Takže na celou délku moc nedoporučuji a nebo jenom v minimálním množství (nejlepší by to bylo roztřikovačem). Na konečky je to však skvělá záležitost. Ještě k vůni - ta je mi podstatně příjemnější než u Biosilku (či CHI), já z něho cítím mandle. Je to taková nevtíravá parfemace, která se mi k vlasové kosmetice hodí. :) A jak vlastně funguje? Musím říci, že brilantně, nezdá se mi v tomto ohledu o nic horší než Biosilk. Konečky se mi dál už netřepí, vlasy se mi přestaly vysušovat a jsou po použití krásně lesklé! Jé a jak! Dokážete si představit kombinaci label.m šamponu a tohoto olejíčku? To je potom lesk jako blesk! :) Vlasům opravdu prospívá a spolu s předchozím šamponem mi daly vlasy zase trochu do pořádku. Je to tedy běh na dlouhou trať, ale tohle je úspěšný start. Za sebe tedy mohu doporučit, zdá se mi jako celkem dobrá doplňková péče o vlasy, která udrží vaše vlasy zdravé a lesklé. K sehnání na internetu v cenovém rozmezí 300 - 450 Kč.

Jednou teda zase vážně kladná recenze. Velmi mile mne tyto dva produkty překvapily! :)

Co vy a vlasová péče? Co vám "uzdraví" vlasy? Máte s některým z těchto produktů zkušenosti?

6 komentářů:

  1. Tak zmíněný šampón máme s manželem v tašce do aquaparku, když chodíme plavat a do sauny. Spíš ho ale používá manžel a chválí si ho, já můžu potvrdit, že vlasy má po něm opravdu hodně lesklé, nadýchané, vypadají skutečně pěstěné. A vůně je taková fakt pánská, tak ho využívá právě víc on.
    Zmíněný olejíček jsem měla vzorek, mám i plné balení - zatím v poličce, je dobrý, na mě trochu víc "hutný". Můj absolutní miláček, který si s mými vlasy rozumí úplně nej a zachrání je po různých mých "hokuspokusech", je olej Ultime od Kerastase (ten klasický žlutý, ty nové verze mě moc nelákají). Zkoušela jsem olejů a různé péče víc - zmíním jen ty "olejovité" - Loreal sérum na konečky - funguje a cena/výdrž výrobku dobrá, Loreal Mythic oil - fajn a "lehčí" než ten Miracle Oil, (od Mythic i maska je super), Joico oil - taky moc moc dobrý, ale dražší, pak Orofluido, Biosilk, CHI - tyhle tři mi neseděly tak dobře, Jasmínový indický bioolej - super, ale otravná aplikace - je na zábaly a nebo na noční péči (ráno je ale nutno vlásky umýt).
    Jinak k typu vlasů - vlasy mám v délce cca asi pod ramena nad lopatky, jemné, barvené na blond - takže sklon k cuchání. Takže potřebují hodně vyživit, ale nezatížit.
    Iwi Sluníčko B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tipy :) na ty Loreál séra se kdyžtak mrknu. Teď tu na mě čeká ještě CHI, tak doufám že mi bude vyhovovat stejně jako Biosilk :) já mám právě hrozně jemné vlasy, které vždycky rychle splihnou a ještě se zmastí, tak je nesmím nijak extra těžkými oleji zatěžovat :-/

      Vymazat
  2. S šamponem zkušenosti nemám, ale BC Oil Miracle patří u mě spolu s tímto L´Oréal Professionnel Mythic Oil k naprostým favoritům, takže je střídám ;)
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  3. Label.m jsem nezkoušela, ale podle tvé recenze asi vyzkouším až mi dojde můj oblíbený Tigi na objem vlasů. Olejíček jsem také měla a byla jsem s ním spokojená, teď mám opět Biolsilk, ale BC oil miracle je jeho silný konkurent. :)

    OdpovědětVymazat
  4. S kosmetikou label.m zatím ještě nemám zkušenost, stejně jako s vlasovými oleji. Hodně se mi mastí vlasy u hlavy a přestože zbytek už je spíše sušší (kvůli melírům), tak nějak podvědomě se nemůžu přinutit dát si do vlasů olej (další mastnou věc)... Ale těch pozitivních recenzí na vlasové oleje je už tolik, že to musím taky zkusit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mně se vlasy od kořínků mastí taky, ale olejíčky dávám pouze do délek a ke konečkům a není to na škodu ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)