sobota 9. března 2013

Elseve Arginine Resist X3 - Loreál.

Pěkný sobotní podvečer!

Dnes bych vám ráda napsala o svých zkušenostech s vlasovou péčí od L´oreál, přímo s řadou Elseve Arginine Resist X3. Tyto produkty jsem si kupovala už hodně dávno, snad hned potom co na ní byla reklama. Kupovala jsem si je v době, kdy mi vlasy hodně padaly a já tak hledala něco na jejich posilnění a zlepšení. Vybrala jsem si Posilující šampon a Okamžitou zázračnou péči. O tom jak se mi osvědčily se dozvíte v následujících odstavcích.


Jak jsem psala, tak jsem si produkty kupovala už hodně dávno, snad před půl rokem. Od té doby jsem chvíli tyto produkty používala, ale zdálo se mi, že mi vlasy spíše zhoršuje, tak jsem je zase odložila a vrhla se na jiné produkty. Nedávno mi však vše došlo, navíc mi začaly vlasy zase trochu padat, tak jsem si řekla, že tomu dám ještě jednu šanci. A řeknu vám, že v tomto případě mi na důkladné vyzkoušení stačí i měsíc, protože nikdy jsem neměla vlasy tak zlikvidované jako nyní z těchto produktů.. Pojďme si k tomu něco říci.

Posilující šampon Elseve Arginine Resist X3

Oficiální popis: Expertní péče pro posílení slabých vlasů s tendencí k vypadávání a lámání. Obsahuje aktivní látky arginin a protein, které efektivně posilují vlasy. Účinky šampon jsou restrukturalizace vlasového vlákna, vyživení od kořínků a navrácení vlasům odolnost. Výsledkem jsou silnější a odolnější vlasy už od kořínků.



Šampon příjemně voní, je řidší konzistence a perleťové barvy. Při mytí umí pěkně napěnit. Vlasy po umytí hezky voní a celkem dobře se rozčesávají. Tím jeho klady ale končí, protože zbytek je tedy opravdu nic moc. Žádný zázračný efekt není vidět, vlasy nejsou po umytí nic extra. V první chvíli sice vypadají i celkem hezky lesklé, ale tento efekt netrvá nijak dlouho. Velmi rychle se totiž vlasy mastí. Vlasy si myji večer a hned druhý den po umytí jsem měla k večeru vlasy úplně mastné (obvykle se mi mastí další den). Žádný extra efekt posílení vlasů vidět není, vlasy padají pořád stejně (ne-li víc). Zato jsem si všimla jiné věci. Začaly se mi totiž nehorázně dělat lupy. Jako to co mi to na hlavě udělalo, byl úplně nehorázný hnus, protože jinak na lupy absolutně vůbec netrpím. Ihned potom, co jsem tenhle šampon přestala používat a začala používat jiný, tak lupy zmizely. Takže tohle byla za mě poslední kapka, abych se už tomuto šamponu vyhýbala.
 
Ani zkušenost mé sestry není kdovíjaká. Šampon také používala, koupila si ho v době, kdy ji vlasy hodně padaly. Nedávno jsme spolu o šamponu mluvily a také z něho nebyla nijak nadšená a dokonce mi říkala, že se jí zdálo, že jí vlasy po použití padají ještě více!

Okamžitá zázračná péče Elseve Arginine Resist X3

Oficiální popis: Péče slibuje hloubkové posílení a především okamžitý posilující účinek. Má ultra jemné, tající složení obohacené o arginin a protein, které dokonale splynou s vlasovým vláknem a posilují vlasy již po prvním použití. Změnu pocítite okamžitě: vlasy jsou posílené, odolnější od kořínků a neuvěřitelně hebké na dotek.

Použití: Naneste na umyté vlasy po celé jejich délce, poté opláchněte. Přípravek není nutné nechat působit, můžete ihned opláchnout.
 

 
Vůně je úplně stejná jako u šamponu. Konzistencí je péče podobná masce, akorát má trošku vodovější složky (nanesete-li si ji na prst, tak z prstu steče). Líbí se mi způsob použití - okamžité opláchnutí, člověk aspoň nemusí ve sprše kdovíjak dlouho čekat. Tím ale zase jeho pozitiva končí. Péče je sice jemnější a vlasy by neměla tolik zatěžovat jako maska na vlasy, ale působí úplně stejně. Vlasy mi po ní dost splihnou a rychle se mastí. Přiznám se, že na celou délku vlasů jsem ji použila jenom párkrát, ty mastné vlasy se prostě nedaly vydržet. Další testování už se tedy odehrávalo od půlky vlasů ke konečkům. Za začátku jsem se při testování vyhýbala používání olejíčků a jiných přípravků na konečky, které běžně používám, abych viděla, co s vlasy dokáže samotná péče, ale velmi brzy jsem si to rozmyslela a olejíčky musela nasadit. Tahle péče totiž dělá s vlasy jednu nehezkou věc - šíleně je vysušuje. Vážně hodně. Už po umytí a vysušení ručníkem je hrozně vidět, jak jsou vlasy vysušené a takové bez života. Po pár použitích se mi začaly znovu třepit konečky a tak byl konec pokusům a nasadila jsem zpět osvědčené hedvábí. Teď už je vše víceméně v pořádku, péči už používám jenom čas od času. Ještě bych měla podotknout, že se vlasy po použití celkem cuchají, kolikrát se mi tvoří chuchvalce u kterých při rozčesávání div nebrečím. Jinak žádného účinku jsem si opět nevšimla, vlasy se mi posílenější nezdají a neuvěřitelně hebké? Ani náhodou. Péče mě teda absolutně vůbec neoslovila.
 
Shrnutí: Za mne tedy ani jeden produkt neprošel. Výrobce doporučuje používat jednotlivé produkty v kombinaci s dalšími z této řady. Já jsem tuto radu uposlechla a pěkně jej testovala dohromady a co mi bylo výsledkem? Rychle se mastící vlasy, lupy a roztřepené konečky.. Takže tolik asi k zázračné péči s pomocí argininu a proteinů. Za mne tedy ne a budu se této řadě Elseve do smrti smrťoucí vyhýbat. V nabídce Elseve řad se najdou i o mnoho lepší kousky.

Šampon je k sehnání v balení 250 ml v cenové relaci 80 - 90 Kč (dá se sehnat i v akcích za cca 60 Kč), cena péče je kolem 100 Kč za 200 ml.

Máte s nimi někdo zkušenost? Jste s nimi spokojené?

36 komentářů:

  1. To je teda dost odstrašující zkušenost. Já jsem měla šampon jenom ve vzorku, který mi vystačil na 2 použití. No a nějak jsem si na něj nestihla udělat názor :-D Prostě šampon. Vlasy mi dobře umyl a tím to haslo. Lupy se mi udělaly po jiném šamponu Elséve - nevím teď název, ale je to takové tmavě žluté balení. Zkusila jsem ho udat mámě a ségře a u obou to bylo stejné - rychle zmaštěné vlasy, svědící kůže na hlavě a lupy. Tak ho používám na holení nohou a nemůžu se dočkat, až se ho zbavím :-D

    OdpovědětVymazat
  2. téda tak to jsem vůbec nečekala takhle negativní recenzi, šampón na první dojem působí totiž docela slibně a kvalitně.. ať už je to reklamou nebo jen dobře vypadajícím obalem..

    každopádně díky za varování, určitě se mu raději vyhnu.. přeci jen Elseve není nejlevnější záležitost, to ty peníze raději investuji do osvědčeného šampónu :).

    OdpovědětVymazat
  3. Já měla od Elseve šampon pro objem a děs a hrůza!! Vlasy jsem měla mastné do pár hodin od umytí vlasů, takže to byl propadák roku pro mě.
    Pak jsem měla zázračnou péči, ale ta na druhou stranu byla úžasná. Měla stříbrný obal a červený vršek (nevím, co to bylo) a byla jsem z něj nadšená! :) Ale upřímně, raději sáhnu v drogerii po Gliss Kür než po Elseve. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě docela vyhovoval až do té doby kdy se mi po něm začali mastit mastit takovym způsobem, že bych to nikomu nepřála :D fakt hrůza...

    OdpovědětVymazat
  5. nejhorsi rada Elseve ... mám masku, kondicioner i sampon a tak spatny vlasy jsem snad po nicem jinym jeste nemela :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to samé... Taky jsem snad horší produkty neměla..

      Vymazat
  6. Taky mi nevyhovoval..:( takže jsem ho dala ségře a ta je spokojená..:))

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem asi divná, ale mě tahle řada moc vyhovuje, strašně mi po ní začaly růst vlasy a mám je více lesklé..akorát je pravda, že se mi trošku víc mastí,to je jediný co mě na tom štve :/ ale jinak za mě palec nahoru:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divná nejsi, každému vyhovuje něco jiného ;) :) To že mě nesedl ještě neznamená, že s ním dalších 100 lidí nemůže být spokojeno.. :) Šampony jsou strašně individuální záležitost.

      Vymazat
  8. Nemám s tímto produktem zkušenosti... a nikdy jsem snad ani nic od této značky neměla, mamka používá od Elseve šampon a kondicionér pro barvené vlasy a je spokojená... já osobně dávám přednost značce Timotei a nově má od bratra i šampon a kondicionér od značky Balea - a za tu cenu jsem spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  9. Šamponům Elseve se už delší dobu vyhýbám obloukem. Vlasy se mi po nich mastí rychleji než řekneš šampon a celkově mi dělají na hlavě paseku :-/

    OdpovědětVymazat
  10. Používám sprej a nemůžu si stěžovat. Přijde mi fajn. Balzám taky ušel :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já psala o jejich masce a taky hrůza. Tahle řada je nějaká "pošahaná"

    OdpovědětVymazat
  12. Mám šampon, kondicioner a měla jsem i masku. Osobně si nemůžu stěžovat :) Mám jemné, lámavé vlasy, snadno se mastící, ale v podstatě křehké a suché konečky. A i když v těchto výrobcích jsou silikony, tak mám po nich vlasy hezky nadýchané, nazatížené, ale vyživené. A hlavně mi rostou rychleji, což je co říct, neboť mi vlasy rostou opravdu mizerně na rozdíl od nehtů. Podobně mi rostou i po modrém Elsevu na lupy se selenem, jen se tady neprodává (i když dřív prý ano). Mám už druhé balení šamponu a i kondicioneru, maska mě nijak extra nenadchla, to už je lepší na výživu ten balzám.
    Ale padání vlasů nijak nezmírní, to je fakt.
    Osobně s mi mastí vlasy po všech vyzkoušených drogérkových šamonech (krom těchto dvou a Baley) - Nivea, Timotei, Gliss Kur, Schauma (to je teda peklo největší), od Avonu taky, od Oriflameu mi jeden vysušoval a druhý mastil, od Alverde taky vysušují. Nejradši mám asi Baleu, Yves Rocher a tyto Elséve. Je to prostě hodně individuální :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě se vlasy taky hodně mastí, ale po tomto teda extrémně rychle.. to Balea nebo i Cien z Lidlu mi seděly mnohem více.. Ty mastné vlasy pro mě ale nebyly taková hrůza jako ty lupy, z těch jsem byla na mrtvici :D Ale jak říkáš, je to vážně hodně individuální.. u produktů na vlasy to snad platí dvojnásob než u čehokoliv jiného! :)

      Vymazat
    2. No lupy jsou děs, to ti vážně nezávidím ani nepřeju :( Sakra něco od Cien budu muset vyzkoušet, všude na to čtu chválu a i v dTestu vyhrávají :)

      Vymazat
  13. Hupsss...:D Škoda, že ses nepochlubila dřív...:D Já si ho po shlédnutí reklamy aktivně koupila...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba budeš jedna z těch, které sedne ;) Držím palce! :D

      Vymazat
    2. Díky..:D Taky doufám..:D Naštěstí jsem si to tehdy koupila ve slevě, tak mě aspoň ty peníze tak nebudou štvát, pokud to nevyjde..:D Jen doufám, že neoplešatím..:D Pleška by mi opravdu neslušela...:D

      Vymazat
  14. Já jediný šampon, který od Elséve používám, je ten růžový na lesk vlasů. Tvoje recenze je odstrašující a vzhledem k tomu, že mám vlasy mastnějí, tak určitě vím, co kupovat nebudu.
    Jinak pokud ti začnou více padat vlasy, tak zkus od Schwarzkopfu šampon Activ F (růžový), stojí asi 200,- 250 ml, ale pomáhá. Ségře před dvěma lety začaly hodně po narkóze padat vlasy a byla z toho docela na nervy (což taky neprospívá), koupila jsem jí šampon a po měsící byly vidět nad čelem "štětinky" - začaly jí růst nové vlasy a zmírnilo to padání. Mně se ještě osvědčil Biosil. Nejsi často po zářivkou? Protože kvůli tomu začaly padat mě vlasy, když jsem nastoupila do práce a 8 hodin jsem seděla pod zářivou - potvrdila mi to kožařka i kadeřnice (teď mám trubici vymontovanou a je to lepší :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžová řada Elseve je dobrá! To jenom tahle řada se nějak nepovedla.. Jinak já proti padání vlasů bojuji Biosilem.. :) teď to naštěstí celkem jde. A pod zářivkou často nejsem, tím to u mě nebude.. to spíš nervama během zkouškového.. :D

      Vymazat
  15. Ja som si ho tiež kúpila a myslela som si že mi bude vyhovovať ale to čo po umyti začalo koniec .. dlho som nemala problém z lupinami .. ale po tomto sampone mam také lupiny ak sa to daju nazvat lupiny .. Hrozný produkt na vlasy podla mňa a pre mna najhorší čo som odskusala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak koukám, že nejsem jediná.. ty lupy mě taky pořádně vyděsily! Pro mě taky jeden z nejhorších co jsem měla.. :-/

      Vymazat
  16. Myslím, že šampon je velmi individuální záležitost. Mám vlasy skoro až na zadek, takže jsou poměrně těžké a dost se u kořínků mastily a potýkala jsem se i s jejich padáním. Jediné, co mi vlasy srovnalo je tenhle šampon. Už půl roku nepoužívám jiný. Vlasy mi přestaly vypadávat, jsou silnější a ani se mi tolik nemastí.
    Problém který popisuješ jsem měla naopak s kokosovým šamponem Balea, který tolika lidem vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě souhlasím, vlasové přípravky jsou hodně individuální záležitostí, snad více než cokoliv jiného.. ;) A s tou Baleou jsi mě vyděsila, zrovna tu jsem si teď koupila :D

      Vymazat
    2. No já byla nadšená z té kokosové vůně, ta je prostě boží:) ale po prvním umytí jsem se vyděsila. Vlasy byly těžké, splihlé a ani ne za čtyři hodiny mastné. Nejdřív jsem si myslela, že jsem mohla šampon špatně vymýt, ale ne. Dělo se to pokaždé a asi po čtvrtém umytí jsem měla děsný lupy. Takže letěl do koše, ještě že stojí jen třicet korun. Každopádně jsem zvědavá na to, až Ho otestuješ

      Vymazat
  17. Ten šampon jsem si chtěla koupit lákal mě z reklam a vidím že je na nic://

    OdpovědětVymazat
  18. Mně tenhle šampon docela vyhovuje, protože obsahuje silikony. Střídám ho s ostatnímy šampony..:) Mně se mastí vlasy hned druhý den po umytí nezávisle na tom, jaký používám šampon takže nemůžu posoudit. :) Koupila jsem si ho hlavně kvůli padání vlasů, kamkoliv jdu po bytě je tam můj vlas, padání o něco zmírnil to je fakt. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Mám úplně opačnou zkešenost - na mé jemné vlasy, které se poměrně rychle mastí a třepí se jim konečky - byl tento šampon jako stvořený. Vlasy byly pevnější, rychleji rostly a celkově byly silnější. Plánuji si ho kopit znovu. Je opravdu vidět, že jeden šampon nikdy nesedne všem :)
    Kristýna

    OdpovědětVymazat
  20. Mě šampony od Lorealu vůbec nevyhují. Od kadeřnice jsem si koupila nějaký speciální za docela velkou sumu a přišlo mi, že jsem měla vlasy ještě horší. Nakonec jsem si koupila fialovou řadu od Garnier a dlouho jsem nebyla takhle spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Já mám masku a je hrozná :/, vlasy po ní mám mastné, splihlé a žádné zázraky taky nedělá a ještě mi smrdí. Ani jí už nepoužívám, protože pak vypadám jak zmoklá slepice. Psala jsem o ní na blogu: veronikyzivot.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Jaj, to mě moc mrzí. Já mám masku a přijde mi super, a to mám celkem rychle se mastící vlasy.

    OdpovědětVymazat
  23. Mě tahle značka nesedí, asi není na moje vlasy :D. Nic od nich mi nikdy nepomhlo.

    http://3-mka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  24. Teda, docela odstrašující. Sice si pořád říkám, jak se nenechávám ovlivňovat, ale tuhle řadu asi zkoušet nebudu.:)

    OdpovědětVymazat
  25. já jsem si koupila šampon i kondicioner a byla jsem dost spokojená vlasy se krásně rozčesávaly byly lesklé a hebké na dotek žádné lupy ani chuchvalce :)) ale jak se říká každému sedí něco jiného :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)