sobota 2. února 2013

Drogérkové výprodeje.

Pěkný sobotní den!

Dávám si tak trochu terapii blogováním, protože moje psychika je v posledních 48 hodinách značně narušená. Z 99% za to může zkouškové období, které se neubírá zrovna tím směrem, kterým chci aby se vyvíjelo, za zbylé procento může můj přítel, který po mě chce nemožné (ale zase to souvisí s tím zkouškovým) a zbylé nahodilé události, které nejsou zrovna milé. Takže se jdeme trochu odreagovat kosmetikou.

Dnes bych vám ráda ukázala dva mé poslední úlovky z výprodejových stojanů. V poslední době už výprodejovým stojanům nevěnuji tak velkou pozornost a raději soustředím svůj zrak na věci, které opravdu chci nebo potřebuji, ale sem tam mě nějaká věc za dobrou cenu nedá spát. Tak tomu bylo i v těchto dvou případech. Oční stíny Catrice z kolekce Cucuba mi sice na první pohled hned neučarovaly, ale nakonec jsem si řekla, že za 19,90 si je vezmu, třeba by se mohly hodit na nějaké pokusy s líčením.. A on se z toho vyklubal nákup roku :) Zato rtěnku v tužce jsem ve výprodejových stojanech přímo vyhlížela a tak když jsem ji objevila za 29,90 Kč neváhala jsem a ihned si ji vzala. Z toho se zase pro změnu vyklubal nejhorší nákup roku.. Ale pěkně popořadě.

Oční stíny Cucuba - Catrice

Jak jsem psala, potkala jsem je v drogérii s cenovkou 19,90 a tak jsem si řekla, že za ty peníze je zkusím. Řekla jsem si, že sice to je docela křiklavá oranžová barva (odstín 03 Salsa Cubana), ale za chvíli tu máme jaro a pak léto a to by se s nimi třeba dalo kouzlit.. Jaké překvapení nastalo, když jsem přišla domů a rozhodla se je vyzkoušet. Ony totiž vůbec nejsou tak strašně křiklavé a nápadné, jak se na první pohled zdá. Je to krásná jemná oranžová barva, s metalickým efektem. Stíny jsou nečekaně velice jemné a nenápadné. Když si je vysypu z kalíšku, tak textura vypadá trochu hrubě, čehož jsem se prvně lekla, ale žádný problém, nanáší se dobře, úplně se rozetřou a ani neopadávají pod oko. Po prvním použití jsem z nich byla úplně nadšená a jsem ráda, že jsem si je koupila. Celý den se krásně vydrží třpytit a vypadají opravdu luxusně. Dají se použít třeba jen do vnitřního koutku pro rozjasnění nebo na celé víčko. Ať tak nebo tak, vypadají velmi dobře. Trochu na nic je akorát to balení. Přes ty mřížky se to špatně dostává, proto si vždy trochu vysypu do víčka a poté nanáším štětcem. Jinak s nimi ale nemám sebemenší problém a pasuji je na jeden z nejlepších nákupů loňského roku.





Rtěnka v tužce Cherry Blossom Girl - Essence

Tento produkt naopak pasuji na nejhorší nákup loňského roku. Po této tužce mé srdce zatoužilo hned potom, co jsem na ni četla opěvné recenze na některých blozích. Jenže, když jsem se vydala po nich pátrat, abych si jednu koupila, nikde již nebyly k mání.. O to větší překvapení mne čekalo o pár týdnů později, kdy jsem je zahlédla ve výprodejovém stojanu. Ihned jsem se k němu vrhla a tuhle červenou si odnesla s sebou domů. Jaké překvápko mne čekalo, když jsem zjistila, že ta tužka vůbec není tak dobrá jak jsem o ní četla. Začnu ale klady. Tužka hezky voní. Ano její vůně mne uhodila do nosu a byla mi velmi příjemná, cítím z ní vanilku a o to je příjemnější její nanášení. Druhým plusem je hezký odstín. Krásně sytá červená barva. Ač ke mě tedy vůbec nepasuje, na barvě to nic nemění. Je opravdu krásná. Půjčovala jsem ji své skoro-švagrové na ples a jelikož je černovlasá a snědší typ, strašně ji tužka na rtech slušela. A posledním jejím plusem (nebo mínusem?) je celkem obstojná výdrž. Drží jako drak a pokud ji budete chtít dostat ze rtů, chce to trochu trpělivosti, moc se jí totiž dolů nechce a na pěknou chvíli zanechává na rtech barvu. Je to tedy hlavně asi spojeno s tou její texturou, ke které se nyní dostáváme. Rtěnka mi šíleně moc připomíná voskovku. Ona tak hlavně na rtech i vypadá, což není zrovna nic moc hezkého. Vytvoří na rtech takovou silnou a hrozně ošklivou vrstvu, která zvýrazní všechny nedokonalosti vašich rtů - vrásky, suché šupinky.. A k tomu jako bonus se vytvoří i hrůzné hrudky. Na rtech to teda vážně žádná krása není, naopak je to opravdu hrůza. Ještě je možná na místě podotknout, že to děsně vysušuje rty. Dá se tedy použít s balzámem na rty, vypadá to s ním i o něco lépe, ale stejně.. Nevím tedy kde se stala chyba, proč jedni na ní pějí ódy a u mě je to trochu propadák. Za mě je i těch 30 Kč zbytečná investice a teď jsem opravdu ráda, že jsem ji tenkrát nesehnala za plnou cenu. To bych si asi rvala vlasy :)




 Pokud by vás náhodou nepřesvědčila ta hrůza u mě (protože na fotce to vypadá ještě celkem solidně!), mrkněte ještě k trb, která tam popisuje tuto tužku ve druhé barevné variantě.

Co vy a výprodeje? Odoláváte nebo jim propadáte? Máte někdo zkušenosti s některými z těchto produktů?

21 komentářů:

  1. ta rtěnka v tužce vypadá víc než dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tu tužku na rty jsem si taky koupila, už ani nevím, jestli za dvacku nebo kolik, už je to docela doba. Hned v autě jsem si ji nanesla zvědavě na rty a to jsem fakt dělat neměla, protože když jsem se ji pak snažila dostat dolů, vypadala jsem jako klaun, s ní prostě nešlo hnout :-D Souhlas taky, že docela vysušuje. Ale stejně mi to občas nedá a namažu rty řádně balzámem a pak trochu touhle tužkou "ťupnu" na rty a rozmažu prstem, jinak je na mě taky ukrutně výrazná a připadám si jako debil :-D A ještě si nezávisle na tom koupila ten druhý odstín moje mamka a ten je ještě příšernější :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ty stíny jsou nádherné. Voskovku bych si na rty dávala jen nerada :D. Ještě štěstí, že sis tu tužku koupila opravdu jen ve výprodeji. Mě to pak také tolik neštve. :)

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem tu tužku koupila za deset korun, ale je tak příšerně měkká a mazlavá, že jsem ji musela ubytovat v mrazáku:D

    OdpovědětVymazat
  5. Můj přítel nechápe, že se potřebuju o zkouškovém učit (studuji náročný obor a on na VŠ nechodil). Vůbec nedokáže pochopit, že zkouška se neudělá tím, když řekne: "To se bude dobrý, to se povede. A když nejde o život, tak jde o hovno." Hrozně mě to vytáčí - navíc se mi tohle zkouškové moc nevede...a on chce, abych s ním dnes šla na nějakou oslavu. (mám pocit, že to dopadne tak, že dostanu ultimátum - buď on nebo škola). Tááák jsem si potřebovala ulevit...ale myslím, že mě chápeš :)
    PS: Tu voskovku jsem si koupila jak trubka taky, už je v koši...protože tohle byl krok vedle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nejsi jediná, komu se ve škole teďka nevede.. já na tom taky nejsem nijak valně. Navíc jak mi to nejde, propadám depresím a jde mi to učení o to méně :-/ naštěstí zkouškový za 2 týdny končí. Je mi jedno jak to dopadne, hlavně ať už je to za mnou!

      Vymazat
    2. Já taky...jak mi to nejde, jsem nervní a protivná - teď spím jenom minimálně, takže se to všechno jenom zhoršuje. Já už mám zkouškové jenom týden a ještě mám 2 zkoušky, které bych potřebovala udělat (rozuměj musím udělat). Kolik toho ještě chybí tobě..nedávno jsi psala, že ještě tři (ty nejtěžší) zkoušky...

      Vymazat
    3. Jojo pořád mi chybí tři..

      Vymazat
    4. U mě to tak zezačátku vypadalo dost bledě. Opakovala jsem předmět z minulého roku a dala ho až na poslední pokus. Měla jsem chuť se na to vykašlat....

      Vymazat
  6. Tak v první řadě tě zvu ke mě na probíhající Giveaway:)
    Já sem letos na žádný pořádný výprodej nenarazila, ale ty tvoje stíny bych brala všema deseti!:ú

    OdpovědětVymazat
  7. ty stíny ti hrozně sluší:-) a víš, jak na tom s tou školou a chlapama jsme, don't worry :-D

    OdpovědětVymazat
  8. stiny jsou krasnyyyyyyyy:)))))))))) v jaky drogerii kuujes tu znacku catrice?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catrice jsem zatím potkala jenom v síti drogérií Rossmann :) a ještě ani není ve všech, jenom v některých s rozšířenou nabídkou..

      Vymazat
  9. Po bouřce zase vysvitne sluníčko, uvidíš :)
    Držím ti palečky, ať všechno zvládneš :)
    Buď silná zlato... ;) :)

    OdpovědětVymazat
  10. No tak stíny jsou nádherný, škoda že jsem na ně taky nenarazila :(

    OdpovědětVymazat
  11. Mě zase ve výprodeji nic moc nenadchlo, navíc jsem usoudila, že toho mám docela dost, takže nejdříve spotřebuji, co mám a pak si zase něco koupím. Jediné, co bych teď chtěla je BB od Misshy. :) Stíny jsou ale krásné. :)
    A na zkoušky ti držím palečky, určitě to zvládneš. Hlavně to chce myslet pozitivně a to ať si říká, kdo chce co chce, tak je na tom dost pravdy. Já už mám školu sic za sebou, ale raději bych teď brala zkouškové než ten šílený kalup, co teď v práci mám a trávím tam téměř 10 hodin denně. Sice mi práce baví a mám ji ráda, ale čeho je moc, toho je příliš. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Čo sa týka mňa s výpredami mám velmi dobré skusennosti... Aj keď nie vždy a nie vo všetkých drogérach a pod. ale väčšinou som spokojná. Inak tie očné tiene sú nádherné :) http://mylife134.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj. Pozyvam ta na moj blog na ktorom prave prebieha GIVEAWAY:http://anahjalliyah.blogspot.sk/2013/01/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  14. Stíny super, sluší ti a už se těším na nějaké líčení s nimi :) Tužka teda propadák, škoda, nevypadá zas tak špatně.

    OdpovědětVymazat
  15. já jsem si zvykla tuhle tužku nanášet štětečkem a jsem s ní celkem spokojená :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)