čtvrtek 3. ledna 2013

Testování vzorků (Weleda, Loccitane, Dermalogica) a ne vždy dobré zkušenosti

Pěkný čtvrteční den!

Protože plánované video se nahrává velmi pomalu, rozhodla jsem se dneska ještě pro kosmetický článek. V posledních dnech nebo spíše týdnech jsem se dala do zkoušení vzorečků, které se mi tu hromadily. Určitě je znáte, není to nic nového, jedná se vzorečky z boxů.. Ale ráda bych vám k tomu něco napsala, protože některé výsledky mě (ne)mile překvapily. 

Mandlový hydratační krém - Weleda

Krém je vhodný pro citlivou až přecitlivělou pokožku, obsahuje mandlové a jiné rostlinné oleje, které dodávají pleti hydrataci. Použít se dá jako denní i noční krém.



Na tento krém jsem moc ohlasů nezaznamenala, takže netuším jak si stál u ostatních zákaznic, ale já jsem z něho nadšená. Upřímně v krabičce mne na první pohled nijak nezaujal, ale rozhodla jsem se dát mu šanci. Nečekala jsem nic zajímavého, prostě mi to přišlo jako obyčejný krém. Jeho parfemace mne na první přičichnutí také nijak neohromila. Jsou opravdu cítit mandle, takže má takovou nahořklou mandlovou vůni. Je to teda zvláštní, protože v návodu je psáno bez parfemace. Po prvním nanesení jsem cítila, jak je krém hutnější a mastnější, díky tomu se trochu hůře vsakuje. Krém na pleti zanechá mastnou vrstvičku, ale postupně se bude vsakovat. Po nějaké chvíli se krém do pleti vstřebá úplně. Ale kvůli čemu si mě krém úplně získal je hydratace. Pleť je krásně hydratovaná a jemná. Po suchých místech, na které teď v zimě trpím, ani památky. Opravdu jsem byla z jeho účinku nadšená, protože po pár dnech používání tohoto krému suchá místa zmizela. Naneštěstí se jednalo o 7 ml vzorek a tak po 3 týdnech používání krém došel. Koukala jsem po něm v DM drogérii, ale zatím jsem si ho nekoupila. Možná až dodělám všechny ty krémy co doma mám. Jinak jsem koukala, že tenhle 7 ml vzorek krému stojí cca 100 Kč, 30 ml je k dostání za 349 Kč.


Slaměnkový denní a noční krém - Loccitane

Oba krémy obsahují oleje a výtažky ze Slaměnky. Krémy mají vyhlazovat, zpevňovat, revitalizovat a snižovat výskyt hlubokých vrásek.


Krémy se vzájemně doplňují a dohromady tak tvoří vhodnou péči o zralejší pleť. Není to úplně můj šálek kávy, ale i tak jsem se to rozhodla vyzkoušet. Jak funguje na vrásky vám tedy neřeknu, ale ono by se to ze 3 ml vzorku stejně nepoznalo. Pár vlastností vám ale přeci jenom nastíním. Vůně krémů je taková hodně specifická. Věřím, že je to vůně slaměnky, ale mě se ta vůně nelíbí a není mi příjemná. Přesto jsem se nějakým zázrakem do používání pustila a na parfemaci si zvykla. Kdybych ale měla celé balení, tak to asi nezvládnu. Krém se dobře roztírá a rychle se vstřebává. Je též trochu mastnější, ale o poznání méně než předchozí od Weledy. Po chvíli se však krém zcela vsákne a na pleti není znát. Pleť je po použití krásně jemná a taková jako napnutá. Co mě však trochu zklamalo je hydratace, na mojí vysušenou pleť totiž nestačí a suchá místa se mi znovu objevily (začala jsem ho používat hned po Weledě), i když se mažu jak denním tak nočním krémem. Ceny krémů jsou pro mě taky mínusem, noční je k sehnání za 1795 Kč a denní 1395 Kč. Nevím tedy jak pro vás, ale pro mě je to přemrštěná cena. Neříkám že jsou krémy úplně špatné, ale na základě používání vzorku, který mi vydržel 8 dní mne nepřesvědčil natolik, že bych si ho musela kupovat. Je však pravda, že pro tu vyzrálejší pleť by nemusel být tak špatný, pokud funguje na vrásky jak slibuje.

Multi-active toner - Dermalogica



Posledním vyzkoušeným produktem v minibalení je tento slavný toner. Balení je s pumpičkou, což se mi moc líbí, pumpičkou tak rozprášíte toner po celém obličeji. Pokud čekáte, že se jedná o toner jako o čistící vodu tak jste na omylu, tento toner slouží k osvěžení a hydrataci pleti (takže po česku: termální voda). Používá se buď po odlíčení před nanešením krému nebo kdykoliv jindy, když potřebujete osvěžit. Vůně je hodně podobná čistící vodě, kterou jsem měla od Lush, cítit je především levandule a možná trochu máta (kromě toho obsahuje ještě arniku). Je to prostě bylinková vůně, co si budeme povídat. Na vůni levandule jsem tedy zvyklá a nijak mi nevadí. Co mi ale vadí je štípání a pálení, které se dostaví po aplikaci tohoto produktu. A že je to sakra štípání a pálení, lidičky! Já vám po tom strašně zčervenám, pálí mě tváře a štípou oči. Samozřejmě si to do očí nestříkám (nejsem blázen, mohlo by mi je to i vypálit :D), ale jak to nastříkám na obličej a do okolí očí, začne mě to štípat i v očích. Samotné štípání a pálení sice po chvíli zmizí, ale v okolí očí mě to štípe ještě po hodině. Jako ne, tohle fakt ne. Na ksicht jsem to vyzkoušela 3x a nikdy více to na mě nikdo nedostane. Tak jsem se na to těšila, protože je to neprobádaná kosmetika, ale po tomhle nemám chuť něco dalšího zkoušet, i když třeba jiné produkty mohou být dobré (třeba ten pudr).. Je to teda hodně zajímavé, že má pleť na to reaguje takhle, protože obyčejně s kosmetikou problémy nemám. Četla jsem ale, že je Dermalogica plná chemie, tak že by byla chyba tam? Nebo je prostě chyba v matrixu, co já vím. Jeho cena je podle mě dalším mínusem, toner je k sehnání ve 250 ml balení za 890 Kč. To je za termální vodu trochu moc, ne?

Skóre z testování: zmizelá suchá místa, znovuobjevená suchá místa a na závěr štípající obličej. Ještě si myslíte, že je testování kosmetiky sranda? Já už ne!

A teď mi řekněte vy: Máte s nějakým z těchto produktů zkušenosti? Co si o nich myslíte? Povídejte, přehánějte, čekám nějakou debatu!

28 komentářů:

  1. mě taky často pálí a štípe obličej po nějákých produktech. Byla jsem kvůli tomu i na kožním a tam mi řekli že mám zánět kůže. Takže mi vyhovuje málo co. Já na obličej nic kromě klasické vazelíny a osvědčeného make-upu nedávám...radši :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se to právě tak často nestává. Nebo doteď nestávalo, tak doufám, že to tak zůstane :)

      Vymazat
  2. Žádné zkušenosti nemám, ale možná že si koupím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tu Dermatologicu mám z LB, ale za plnou cenu bych si ji nekoupila. za tu cenu si můžu koupit plno lepších věcí :D

    http://anesagill.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Mám také weledu ze Senzaboxu, uplně ten krém zbožňuju, mám opravdu hodně suchou kůži. Používala jsem jí jako denní krém po BBkrém, hned se vsáknul, bez mastné pleti. Mám asi mimořádně suchou pleť. Uvažuju o velkém balení, to bude asi fakt pálka. katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak 30 ml balení stojí 349 Kč, to ještě není tak strašný :) ;)

      Vymazat
    2. Ted jsem se u Péti Lovely hair koukala na mandlové krémy, tak možná budu testovat dál a zkusím ten od Reginy. Je levnější, tak je aspoň porovnám. Možná si pak přece jen koupím plné balení Weledy. Katka

      Vymazat
  5. Weledu jsem používala a musím říct, že za tu cenu fakt stojí. Měla jsem, jak pleťový krém, tak i tělové mléko a po obojím si moje pleť itělo vrnělo blahem.
    Mně se jakýmsi nedopatřením stalo, že mám pleť méně sušší než dřív, takže nevím, jestli jít do růžového krému od Weledy zase...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš dobré :) Já jsem přes zimu úplně vysušená a v létě zas šíleně vymaštěná :D

      Vymazat
    2. Mám hodně suchou plěť a nejvice se mi od Weledy osvědčilo granátové jablko.

      Vymazat
    3. Mám hodně suchou plěť a nejvice se mi od Weledy osvědčilo granátové jablko.

      Vymazat
  6. No k tomu štípání a pálení, to dokáže pěkně potrápit. Strašně mně na obličeji pálí veškeré masky od Nivey a to mám pleť docela odolnou a rozhodně nijak citlivou. Docela mně udivuje, že Dermalogica, která je tedy ve zcela jiné cenové kategorii než Nivea, štípe taky :/. A jinak, moc se těším na video :) a přeji ti v Novém roce mnoho úspěchů, ať už v blogosvětě či v osobním životě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani nevíš, jak to štípání udivilo mě.. :D Já na to taky právě nijak netrpím a u takhle luxusní značky jsem to nečekala.. Děkuji a tobě do nového roku také jenom to nej! :)

      Vymazat
  7. 30 ml mandlove Weledy stoji 350 korum, to mi zas takova hruza neprijde, to baleni vydrzi docela dlouho.. zato slamenky jsou predrazena navonena bida..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem to tam doplnila, máš pravdu, není to tak strašný.. Ale tak zase je to jen 30 ml (obvykle krémy mají 50 ml). Je fakt, že oproti Loccitane to je pořád hodně levná záležitost :)

      Vymazat
    2. a taky kdyz kouknu na slozeni.. nejak neduveruji firme, ktera se tvari straaasne prirodne a zrovna slamenkovy krem ma milion slozek a na jednom z prvnich mist dimethicon.. zlata weleda, ktera ma slozek par a jeste ke vsemu funguje! slamenka je za tu cenu spatny vtip.. a smrdi! :o)

      Vymazat
    3. Jo tak to máš pravdu :)

      Vymazat
  8. Weleda krém mi smrděl neuvěřitelně. to když jsem si dala na obličej, tak jsem musela zadržovat dech jinak bych se po.. :D a ta slaměnka mi vystačila teda na dvakrát snad jen :D

    OdpovědětVymazat
  9. Ja sem tyto vzorky dala babicce a nemuze si vynachvalit kremiky od loccitane .)

    OdpovědětVymazat
  10. Tu Weledu mám taky celkem ráda, až na tu "vůni", takhle mandle fakt nevoní, to je hrůza :D ALe hydratuje luxusně! L'Occitane jsem dala mamce, ještě nic neříkala. A to poslední, to je teda bída, chudáku :(

    OdpovědětVymazat
  11. Všetky výrobky vyzerajú veľmi zaujímavo :))
    Srdečne by som ťa chcela pozvať na GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji za všechny vaše příspěvky! ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Na Weledu a L'Occitane jsem psala svůj názor před nějakou dobou zde, kdyby ses chtěla mrknout: http://svetpodles.blogspot.cz/2012/11/jak-se-mi-nelibily-vzorky-ze-senzaboxu.html

    Jinak na L'Occitane mám podobný názor, předražený nicmoc.

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem z krému od Weledy úplně nadšená a mám v plánu si koupit celé balení i když by mi vůbec nevadilo, kdyby byl ještě trošku víc mastnější..

    OdpovědětVymazat
  15. Od Dermalogica chci zkusit podkladovou bázi pod make-up a Waledu nemám ráda. Před pár lety jsem si koupila jakýsi dražší krém na atopickou pokožku, abych zklidnila pleť k vůli vzniklému ekzému a pálilo to jako čert. Navíc ta parfemace byla neskutečně silná na to, že mě lékárnice slíbila, že se jedná skutečně o hypoalergenní kosmetiku. :-(

    OdpovědětVymazat
  16. Weledu mám ráda.Právě tu její mandlovou řadu. Mandlový olej, krém na obličej i tělové mléko. Mám to vyzkoušené na mojí citlivé pokožce a je to fajn.

    OdpovědětVymazat
  17. Weledu mám ráda.Právě tu její mandlovou řadu. Mandlový olej, krém na obličej i tělové mléko. Mám to vyzkoušené na mojí citlivé pokožce a je to fajn.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)