pondělí 21. ledna 2013

Souboj bází Dermacol: Satin vs. Matt Control.

Pěkný den!

Slíbila jsem zase nějaký ten kosmetický, tak si dnes zase o něčem napíšeme. Podíváme se na dobře známé báze pod make-up od značky Dermacol. O bázi jsem tak dlouho přemýšlela, až se mi najednou dostaly do rukou rovnou dvě a to Vyhlazující báze a Matující báze. Tak jsem se nadšeně vrhla do testování a konečně jsem zjistila, co na nich všichni mají..

Báze je obecně velmi zajímavá věc. Není podle mě ještě tak rozšířená a není tu na trhu tak dlouho, ale stává se čím dál tím oblíbenější záležitostí. Já bych řekla, že někomu, kdo se moc často nelíčí, to přijde jako naprostá zbytečnost, ale pro nás milovnice kosmetiky je to poklad, že ano? :)

Báze jako taková má plnit zejména tyto funkce:
  • vyhladit pleť,
  • vyplnit vrásky a zabránit usazování make-upu,
  • zvýšit odolnost a výdrž make-upu.

Vyhlazující báze pod make-up - Satin Make-up Base 



 Tato báze ty funkce bezpochyb plní. V jednom z dřívějších videí jsem bázi zmiňovala a popisovala jsem vám její konzistenci, ona se totiž popisuje hodně těžce :) Je to taková průhledná hmota, která je kluzká a zdá se mastná, ale to ona vůbec není a spíš naopak je po rozetření strašně jemná a rychle se do pleti vstřebá. Za ten pocit mohou ty silikony :) Je to vskutku zajímavá věc a řeknu vám, že poprvé jsem na to koukala docela vyjeveně, ale jde o zvyk. Báze je parfemovaná, jedná se o takovou jemnou vůni, i když mě se tedy zdá mírně vtíravá, nemůžu si pomoct. Ale nijak to nevadí, po nanesení to stejně cítit není. Na celý obličej stačí opravdu malé množství, očnímu okolí bychom se měly vyhnout. Báze vám pleť opravdu vyhladí, příjemně zjemní a nerovnosti na pleti jako kdyby najednou zmizely :) Po důkladném rozetření klasicky aplikujte make-up, jak jste zvyklé. Uvidíte, že make-up vám nebude zalézat do vrásek, pěkně k pleti přilne a déle vydrží (nebude se slévat, dělat mapy, zvýrazňovat suchá místa, apod.). Jediné co můžu této bázi vytknout je, že nezmatní jak slibuje. Zmatňuje tak napůl, místa, která nemám výrazně mastná tak zmatnit dokáže, ale mastnější t-zónu zmatnit nezvládne, spíše tu mastnotu ještě trochu zvýrazní. Takže v oblasti t-zóny ji nanáším opravdu střídmě. Ale teď přes zimu, kdy mám pleť sušší, je to pro mě opravdu ideál. Ještě podotknu že balení je s pumpičkou, takže si nadávkujete, kolik potřebujete :) Báze Satin se vyrábí hned v několika velikostech - 10, 15 a 30 ml (169, 249, 369 Kč).

Matující báze pod make-up - Matt Control Make-up Base




Báze Matt control je mladší bráška té výše zmiňované. U této báze se tvůrci snažili vychytat oproti předešlé i to zmatnění. A musím říci, že se jim to povedlo. Báze je založena na trochu jiném principu - nejedná se o průhlednou kluzkou hmotu, nýbrž o bílý krém lehké textury. Nevypadá tedy na první pohled tak děsivě :) Po rozetření ucítíte zase ty "kluzké" silikony, ale jsou cítit o poznání méně. Báze zanechává pleť krásně vyhlazenou, jemnou a dokonalou, jak si to všechny přejeme. Kromě toho je ještě pěkně zmatněná. Opravdu to funguje, pleť se neleskne a tím máte opravdu skvělý základ pro matný vzhled. O tom, že prodlouží výdrž make-upu asi ani psát nemusím. Co bych ale ještě ráda vyzdvihla je její jemná a příjemná parfemace, Vůně téhle báze se mi zdá podstatně příjemnější, oproti Satin není tolik vtíravá. K dostání je pouze v jedné velikosti - 20 ml (249,- Kč).


Báze jsou si velmi podobné a obě vám mohu opravdu doporučit, rozhodně stojí za vyzkoušení. Rozdíly jsou minimální. Satin bych doporučila spíše suššímu typu pleti, Matt zase mastnější pleti. Kromě matování ale není ve schopnostech bází žádný rozdíl, obě umí to samé :) Matt je mi sympatičtější vůní, Satin má zase lepší dávkování (pumpička je prostě super!), je to prostě nerozhodný souboj. Obě jsou dermatologicky testované, Matt control je navíc i hypoalergenní. 

Dermacol je na báze opravdu mástr a vyrábí jich hned několik. Kromě těchto dvou seženete ještě Pearl Energy, Gold Anti-Wrinkle. O tom že jsou Dermacol báze oblíbené svědčí také fakt, že byly oceněny cenou Asociace vizážistů a stylistů ČR.

Co vy a báze? Používáte?

13 komentářů:

  1. Hezké srovnání :-) Já si vždycky chtěla pořídit satin, ale po mamce jsem "zdědila" matt (protože jí do nebavilo se jí patlat :-D), tak už jsem se po jiné nepídila, ale nejdřív jsem z ní byla taky nadšená, ale pak jsem začala mít pocit, že se mi po jejím použití zhoršuje pleť, možná jen zdání, nevím, každopádně po ní sáhnu (nehledě na to, že na to vždycky zapomenu :-D) jen jednou za čas :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Keďže mám na tvári dosť výrazné jazvičky po akné, bázu používam každý deň a musím povedať, že je to proste geniálny vynález!
    Vyskúšala som ich už viac (Avon, L´Oreal...), ale Matt je proste jednotka. Zatiaľ mi zo všetkých vyhovuje najviac :)

    OdpovědětVymazat
  3. ja používam tú prvú, vyhladzujúcu bázu asom s ňou nad mieru spokojná aj keď tú matt som zatiaľ ešte nevyskúšala :) super recenzia

    OdpovědětVymazat
  4. ja bázu nepoužívam, ale mala by som keďže mám zralú a mladá pleť a ešte k tomu suchú..a používam na celú tvár Dermacol cover make-up ktorý dosť zvýrazňuje vrásky, takže bázu naozaj potrebujem..:3

    OdpovědětVymazat
  5. Báze nepoužívám pokaždé, protože se strašně bojím, že budu mít vrásky :D
    Jinak se všemi bázemi, které jsem měla tu čest vlastnit, jsem byla spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám Satin a s mojí pletí vůbec nic nedělá. Na dotek je teda jemná, to jo... Ale víc nic. Nezmatňuje, nekamufluje nedostatky, make-up mi na ní v žádném případě nedrží lépe. Asi je něco špatně...

    OdpovědětVymazat
  7. Porovnala jsi je hezky. :) Já ještě bázi nemám, ale chci si jí pořídit. Možná zkusím tu matující, ale jsem skrblík, tak si to ještě dvakrát rozmyslím! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za vaše názory! Koukám, že nejsem jediná, kdo je s bázemi naprosto spokojen! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné srovnání, já mám tu klasickou satinku a nemůžu si ji vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  10. O bázích o Dermacolu už hodně dlouho přemýšlím a asi si nakonec pořídím tu matující.
    Moc děkuji za pěkné srovnání a recenzi :)


    http://fashion-is-myobsession.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Tak jo,holky,dnes jsem si koupila Satin,večer jdeme tancovat,už se těším,jak jí vyzkouším! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Super srovnání, díky ��. Rozhodně mi pomohlo, dosud jsem nepoužívala, ale dlouho zvažovala, tak nejvyšší čas začít.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)