úterý 18. prosince 2012

Jak se (ne)potit.

Pěkný den přeji!

Dneska nečekaně opět na téma kosmetické, podíváme se na deodorant, který jste mohli najít tuším v říjnovém boxu. Když jsem deodorant v balení našla, tak jsem nějak netušila o co jde a jak to používat, ale byla jse mile překvapená. Zase alespoň můžu vyzkoušet něco nového, co bych jinak asi jen tak nevyzkoušela. A tak jsem se do zkoušení Deo Crystalu 24 Hodin od Purity Vision dala s chutí.


Deodorant je čistě přírodního složení (ano, další BIO produkt) a je složený z antibakteriální minerální soli, která se využívá např. v čínské medicíně. Výrobce slibuje 24hodinovou ochranu a je vhodný pro obě pohlaví.



A jdeme ho zhodnotit. Deodorant je naprosto bez parfemace, takže opravdu unisex. Jde o krystal a přiznám se, že by mě nikdy dřív ani ve snu nenapadlo použít krystal jako deodorant :) ale zkusit se má všechno, že jo! Jinak je vhodný i pro citlivou pokožku se sklonem k alergiím, takže snad věcička naprosto pro všechny. 24 hodinovou ochranu vám opravdu nezaručí, ale řekněte mi, který deodorant to dokáže? Já jsem na takový prozatím opravdu nenarazila, pokud vy ano, tak mě koukejte informovat! Ale zpět ke krystalu. Jeho použití je složitější než u klasického deodorantu, nejdříve se musí krystal navlhčit vodou, poté nanést a zase opláchnout. Jako není to nijak složité samozřejmě, ale řeknu vám, po ránu když mám v baráku vymrzlo, se mi moc mokrým krystalem matlat nechce :D Musím vždycky zatnout zuby a chvíli tu husí kůži přežít. Jinak to jako není špatný, nanesete vlastně neviditelnou vrstvu a hlavně co oceňuji je, že nezanechává fleky na oblečení. Jak dlouho jsem takový deodorant sháněla! Co mě dokáže po ránu nejvíc nasrat naštvat jsou bílé fleky od deodorantu na tričku. Ještě k jeho účinnosti. Jak jsem psala, tak 24 hodin rozhodně nevydrží, není úplně špatný a jako dokážu s ním vyjít, ale jednu nevýhodu přece jen ještě má. Díky tomu, že není parfemovaný tak nezvládne tak úplně pohltit všechen zápach, bohužel. Ne že by jako nedokázal působit vůbec, on jako působí a funguje i celkem dobře, když nemám nějak extra náročný den, jsem s ním spokojená, ale jak není parfemovaný a večer po návratu domů si třeba jakože přičichnete, tak ucítite prostě jenom pot.. Jako neříkám, že s některými jinými deodoranty to není stejné.. ale přeci jenom ty parfemované to dokáží alespoň trochu přebít. Na druhou stranu zase se vám nebude přebíjet parfemace deodorantu s parfémem, že jo.. :)

Seženete tady a prodává se ve dvou velikostech, 60g / 97 Kč a 120g / 149 Kč. A co mě na závěr zaujalo na tomto deodorantu je vytištěná internetová adresa na obalu! :) Strašně se mi to líbí, kromě webovek nechybí ani adresa pod kterou je najdete na FB nebo Twitteru. No docela vychytávka, ne? ;)

Co vy? Vyzkoušeli jste? Používáte? Jaký je váš favorit mezi deodoranty?

8 komentářů:

  1. Bohužel nemám, ale vypadá fajnově. :)

    OdpovědětVymazat
  2. zdielam tvoj nazor..fugovat funguje, ale kedze je bez parfumacie tak ci tak citit pot.. ja si ho davam doma, ked nechcem stale pouzivat nebio :) takisto som ho nasla v senzaboxe..

    OdpovědětVymazat
  3. Nezkoušela jsem doposud nic podobného, já raději spreje, playboy, c-thru .)

    OdpovědětVymazat
  4. vyzkoušela a s prominutím mi je naprosto k ničemu :-/ jako oceňuju, že neobsahuje hliník, je bio a všechno možný, ale aspoň trochu mi ten deodorant vonět musí, jinak se necítím ve své kůži. a že by nějak fungoval, to se o něm říct taky nedá.

    OdpovědětVymazat
  5. já ho označila za blbost roku. šutr co si hraje na deodorant, víc k tom ani říct nejde. aplikace nepříjemná a efekt nulový.

    OdpovědětVymazat
  6. hmmm mna popravde asi nezaujal... :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)