pátek 14. září 2012

Colour and change.

Pěkný páteční den!

Dneska bych vám ráda představila jednu z novinek, kterou v zářijovém updatu představila Essence. O updatu určitě všichni víte a většina z vás už určitě i slyšela nebo četla o této novince. Touto novinkou je řada Colour and change, která obsahuje laky na nehty ve čtyřech odstínech (Step 1) a bezbarvý lak s aplikátorem, pomocí kterého je možné vytvářet všemožné ornamenty (Step 2). 


Krok 1 - Lak na nehty

V prvním kroku si nehty nalakujte lakem. K dispozici jsou čtyři odstíny - modrý, vínový, fialový a béžovohnědý. 

 
Barvy - Všechny laky jsou se shimmerem. Já tu mám 02 Kind of magic, což je taková specifická barva, řekla bych oranžovo-hnědá nebo hnědo-zlatá či bronzová? Nedá se přesně popsat. Má zlato-modrý shimmer. Druhý odstín je 01 Wonderlicious green, což je modrá barva se stříbrno-černým shimmerem. Nechápu proč má v názvu zelenou, protože zelenou barvu to nevidělo ani z vlaku :) V obou lahvičkách vytváří shimmer mapy, částečky se jakoby drží u sebe a prosvítá tím barva..Nějak nevím čím to je a co si o tom vlastně myslet.

Lakování - tak tady si trochu zanadávám. Nevím co se s Essence děje, ale jak jsem četla mají teďka docela problémy se štětečky. Stejně tak tomu bylo i u tohoto laku, přesněji u odstínu 02. Ze štětečku mi čouhaly asi dvě delší štětinky, se kterými jsem chvíli bojovala. Lak jsem měla všude po prstech, potom když jsem se to snažila odstřihnout tak i po nůžkách a rukách, no prostě hrůza.. Ale nakonec se mi povedlo štětinky zastřihnout a je to ok. Druhý  lak tento problém vůbec neměl. Samotné lakování, pominu-li ten štěteček, bylo v pořádku, lak je konzistencí tak akorát, nestéká, ani se netáhne. Co mě potěšilo, je opravdu rychlé schnutí. Stačí opravdu 2 - 3 minutky a lak je suchý! Plné krytí obou barev buď v jedné silné a nebo ve dvou slabších vrstvách. Další mínus je ale u modrého laku - objevily se mi na nehtech takové ošklivé šupinky, které kazí celý nehet! Nevím kde se vzaly, ale prostě jsou tam a jsou viditelné i na fotkách. To mě trochu mrzí, protože jinak ten modrý lak je opravdu moc hezký! Další mínus je rýhování laků, přeci jen je to perleťový lak a u těch to většinou bývá.

Výdrž - Tady budu zase hodně nadávat. Nečekala jsem žádné zázraky, ale že se mi začnou konce ošoupávat ještě tentýž den, kdy jsem lakovala, to mě opravdu štve! Bez nadlaku tedy lak vydrží necelý den, s nadlakem jsem výdrž prodloužila o den, čili na necelé dva dny. Žádná sláva!


Krok 2 - Aplikátor pro efekt

Lak na nehty jsme nechaly (asi jen dámy, že?) dostatečně zaschnout a můžeme se vrhnout na vytváření vzorů. Jedná se o průhledný lak se štětečkem na zdobení (foto dodám později). Určitě tyto štětečky všichni znáte, používají se na klasické nail art. Je tenký a štětinky jsou do špičky, abyste vytvořily i tenčí čárky a vzory. Na rovinu říkám, že jediné, co jsem byla schopná štětečkem namalovat (a to ještě ošklivě) jsou čárky, popř. tečky. Na ostatní opravdu nemám nervy a nadání. Občas i ty čárky mi dělaly problémy. Na aplikátoru se drží velké množství laku, který mi pak kolikrát nechtěně ukápl a už to bylo zkažené, lak mi přijde moc řídký a na štěteček ho naneseme buď moc nebo málo. Nakonec jsem tedy přišla na způsob, jak udělat alespoň ucházející čárky. Aplikátorem normálně kreslíte co se vám zlíbí a po pár vteřinách se vám začne na nehtu vybarvovat vzor, který jste jím nakreslily. Já jsem zkoušela čárky, tečky, francouzské špičky, krížky.. Ale opravdu normálně vypadaly jenom ty čárky.. Tečky byly velké, špičky pořádně tím malým štětečkem vykreslit nešly - jakmile jsem nanesla víc vrstev tím aplikátorem, tak se barva pod tím začala jakoby vyžírat a nanášet na štěteček a vzor se zničil, o křížkách se radši ani zmiňovat nebudu... :D Třeba se to časem naučím, ale nevím zda na takové kreslení budu mít trpělivost :) Ale třeba pro někoho, kdo si nehty rád zdobí a baví ho takové hrátky se vzory, by to mohla býti zábava.


Na oranžovo-hnědém laku je vzor vidět opravdu krásně, vzory jakoby zoranžoví a na podkladu pěkně vyniknou. Na modrém laku už to bohužel taková krása není, vzor trochu ztmavne, ale tady opravdu málo. Na některých místech nebyl vzor vůbec vidět! Jak je tomu u dalších dvou odstínů nevím, ale docela by mne to zajímalo.. No třeba si je časem koupím a nebo pokud máte vy zkušenosti, tak se podělte! :)

Závěrem: Tento styl nail-artu je velmi zajímavý nápad, který mě opravdu nadchl. Je to zajímavý způsob jak udělat své nehty nevšední. Ovšem díky několika vlastnostem jak laků, tak aplikátoru jsem z nadšení vystřízlivěla. Je to sice hezký nápad, ale čárky si mohu udělat i jakýmkoliv barevným lakem a nemusím na to mít speciální lak ani aplikátor.. Možná bych některé vzory pořídila i lépe bez toho aplikátoru! Jinak jsem byla zvědavá a zkoušela zda bude Step 2 fungovat i na jakýkoliv jiný lak a bohužel nefunguje.. Bude fungovat pouze s těmito k tomu určenými laky na nehty.

Toť asi úplně vše k tomuto tématu. Myslím, že jsem se vykecala dostatečně. Teď se ptám vás: Máte s těmito laky zkušenosti? Věnujete svůj čas nail-artu?


10 komentářů:

  1. Vypadá to moc hezky, ale zkušenosti s těmito laky nemám. :)
    Nail artu se věnuji, ale jen když je čas, který mi od srpna tak trochu schází...

    OdpovědětVymazat
  2. tak mám z těchto laků smíšené pocity, nápad se mi líbí, ale výsledek, jak popisuješ zase tak jednoduchý a jednoznačný není. ale už na videu jsem si všimla těch proužků a říkala si, že máš hezky udělané nehty, tak si možná alespoň jeden pořídím a budu mít příležitost se trochu povztekat :-).
    http://flexiworld3.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Efekty dělají laky skvělé ale ty barvy se mi moc nelíbí ;(

    OdpovědětVymazat
  4. Nejsem nějaký velký fanda perleťových laků, takže modrý bych si z prvního pohledu asi nepořídila a taky máš recht, že ten efekt na něm moc vidět není. Ta oranžová je docela pěkná barvička a hezky vyniknou i proužky :-)

    OdpovědětVymazat
  5. já mám růžovej z Colour and Go.. ale tyhle vypadají taky skvěle ! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na tvojich nechtach tie laky vyzeraju uplne užasne :) Ja skusenosť ale nemam :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já nail art miluju, ale takovéhle laky k tomu teda neptřebuju, ještě když mají takové vlastnosti.. Ach jo, a to Essence byla moje oblíbená značka! :/

    OdpovědětVymazat
  8. nejak mi to príde trošku nedomyslené

    OdpovědětVymazat
  9. vyzerá to super 8)

    Pozývam ťa na GiveAway
    http://violetwitch-eve.blogspot.sk/2012/09/giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)