neděle 8. července 2012

Vzorkování II.

Pěknou neděli přeji!

Dnes jsem se opět rozhodla zasednout k počítači a sepsat vám článek o pár vzorečcích, které jsem v posledních týdnech zkoušela. Podíváme se rovnou na tři make-upy. Na úvod musím říci, že mě všechny make-upy velmi mile překvapily a všechny mě přesvědčily, že za nákup stojí..

123 Perfect od Bourjois jsem měla ve dvou vzorcích, takže jsem ho otestovala docela důkladně, z každého vzorku jsem měla tak na 3 - 4 použití. Měla jsem ho v odstínu N°52 Vanilla, což je druhý nejsvětlejší odstín. Odstín mi vážně skvěle sedl, což jsem ani nečekala, s make-upy mám vždy problém s odstínem, ovšem tenhle byl na mě jak ušitý. Navíc skvělá zpráva - make-up se dělá ještě v jednom světlejším odstínu, takže na své by si mohly přijít i úplné bledulky! Make-up obsahuje 3 barvy pro dokonalou pleť - žluté krycí pigmenty, fialové projasňující pigmenty a zelené pigmenty proti červeným žilkám. Make-up má faktorovou ochranu SPF 10. Musím říci, že u tohoto vzorečku mě vážně navnadili ke koupi. Jde o tekutý make-up, ale nijak řídký, spíš pěkně hustý a po rozetření má jemnou texturu. Je matný, čímž je zabráněno lesknutí a nepotřebovala jsem už ani přepudrovávat. Velmi dobře se roztírá a nezanechává žádné mapy, působí naprosto přirozeně. Má příjemnou nevtíravou vůni. Krytí bych řekla že je střední, nějaké velké nedostatky asi sám nezvládne zakrýt, ale na moje pihy stačil. Na pleti působí jemně a prodyšně, pokožka vážně může dýchat a nemáte pocit těžké masky. Výdrž je celkem dobrá, asi nejlepší z toho co jsem zatím zkoušela. Vydržel mi od rána skoro až do večera bez nějakých velkých nedostatků. Na internetu je k dostání za 400 Kč, v Sephoře bude nejspíš o něco dražší. Určitě to není nejlepší make-up na světě, ale já ho hodnotím velmi dobře a opravdu přemýšlím, že do něho zainvestuji.


Wake me up od Rimmelu jsem měla také ve dvou vzorcích, čili jsem ho zvládla také otestovat důkladněji. Mám ho v odstínu 100 Ivory, což je nejsvětlejší odstín. Opět mi odstín dobře sedl, i když jsem si jistá, že v zimě by na mě byl asi tmavší. Momentálně mi perfektně sedne, ale když vezmu v potaz, že jsem opálená, jsem si jistá že v zimě bych byla nepřirozeně oranžová. Make-up se snadno roztírá a po rozetření má jemnou texturu, která zmatní. Opět jsem nepotřebovala žádný pudr, žádný lesknoucí se obličej se nekonal. Pleť vypadá přirozeně a zdravě. Make-up obsahuje rozjasňující perličky, peptidy pro zlepšení elasticity pleti, vitamíny a hydratační komplex a mimo jiné chrání ochranným faktorem SPF 15. Neobsahuje parabeny. Krycí schopnosti jsou střední, pro mě opět plně dostačující. Pleť nijak nezatěžuje je lehký a nemáte pocit masky. Výdrž je dobrá, půl dne vydrží bez problémů a v dalších hodinách už jsou jeho kvality snižovány, ale mě to v pohodě stačí. Cena je 249 Kč v e-shopu Rimmel, v obchodě nevím jistě, ale do 300 Kč se vejde určitě. Zase nebudu tvrdit, že jde o nejlepší make-up na světě, ale za tu cenu to je podle mě dobrý make-up. Tady se jenom trochu bojím toho odstínu.


A posledním make-upem co tu mám je Giordani Gold od Oriflame. Nevím tedy proč, ale make-upy jsou v katalogu vždy nazývány jako podkladové krémy. Takže celý název zní: Minerální podkladový krém Giordani Gold, kdyby jste to někdo hledal. Make-up jsem testovala z jednoho vzorečku, ale oproti předešlým je 2x tak velký, takže je vyzkoušen také důkladně. Krém obsahuje revitalizující mořské minerály. Tady musím říci, že ze zkoušených je pro mě asi nejslabší, ale zase na druhou stranu určitě není nejhorší, co jsem kdy měla. Měla jsem ho v odstínu Golden Beige, což je druhý nejtmavší odstín. Takže to byl první problém. Ale abych ho pro vás mohla vyzkoušet, chodila jsem doma s oranžovým obličejem. Oproti předešlým je krém více hutný a na obličeji mi působí trochu těžší. Tady už trochu pocit masky na obličeji pociťuji. Navíc se po něm strašně lesknu a co jsem četla odezvy uživatelů, tak nejsem zdaleka jediná. Takže ho určitě nedoporučím někomu s tendencí mastící se pleti. Na druhou stranu má celkem dobré krytí, zakryje o něco více než předešlé. Výdrž je průměrná, zase ten půl den vydrží bez problémů, pak je třeba doladit pudrem (ne že bych to dělala..). Vůně je velmi jemná a nevtíravá a po chvíli se zcela ztratí. Běžná cena je 399 Kč, ale často ho vídám ve slevách, takže je třeba si to ohlídat, pokud chcete ušetřit nějakou tu kačku. Tak a jak to shrnout. Možná pokud bych měla správný odstín, byla bych spokojená více, ale takhle hodnotím tento make-up z předchozích tří za nejslabší. Ovšem nejde zcela o propadák, ale pár vlastností má o trochu horší než předešlé. Určitě jsem na něho nezanevřela a pokud ho objevím v nějaké výhodné akci budu se rozmýšlet nad jeho koupí.


Máte s některým z těchto make-upů zkušenosti? Jaký make-up používáte vy? Používáte make-upy i přes léto?


18 komentářů:

  1. přes léto moc makeup nepoužívám, ale miluji Acnecover od Dermacolu :) tenhle od Oriflame jsem také měla na vzorečku a byl to takový průměr, ale klidně bych si ho ve slevě koupila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten posledný má mamka a tak som ho použila a je celkom fajn :)Ale tiež cez leto nepoužívam žiadny :)

    http://dreamaboutstyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Docela mě láká ten Bourjois. Mám od nich pudr v odstínu 52 Vanilla, tak by to barevně snad také sedlo. jen bych se potřebovala dostat k nějakému vzorečku.
    rimmel jsem už zkoušela a i tento nejsvětlejší odstín byl na mě moc tmavý.

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Rimmel jsem měla také ve vzorku, po nanesení se mi zdál velmi dobrý, ale vůbec na mě nedržel. Tak 3 hodinky a to je pro mě málo. Obecně na mě Rimmely moc nedrží.

    OdpovědětVymazat
  5. I já chci vzorečky :(
    Mě vyhovuje mayballin dream satin liguid a essence all stay : )

    OdpovědětVymazat
  6. mám ten Giordani Gold doma v plném balení, nic lepšího jsem doposud s dobrým krytí nedala :) sama mám docela mastnou pleť, ale na pudr jsem zvyklá, takže mi nevadí, že se musím pudrovat :) je to pro mě láska na celý život :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krytí je vážně dobré, to se mu musí nechat.. ale já zas tak krytí nepotřebuji a spíš upřednostňuji něco méně mastného.. ale každý to má jinak, že jo :)

      Vymazat
  7. Wake me up jsem zkoušela jednou a byl pro mě docela hroznej. Teď používám hlavně tónovák od Garnieru a krátce i vzorky BB krémů od Skin79.

    OdpovědětVymazat
  8. Super recenze! Ten první mě vážně zaujal:)

    OdpovědětVymazat
  9. No k tomu rimmel make-upu:o), já jsem taky zkoušela vzoreček no a taky se mi zdál docela dobrý, ale až do té doby než jsem vylezla na sluníčko a přítel mi řekl že vypadám jako ,,Edward":D. Nejdřív jsem mu nevěřila a myslela si, že si dělá legraci, ale když jsem pak ve vlaku vytáhla zrcátko tak jsem se trochu lekla, na mě je těch rozjasňujících třpytek trochu moc:). Nevím jestli to dělalo jen mě, nebo ostatním ty třpytky nevadí. No nebylo to, tak že bych uplně zářila:), ale z blízka to vidět docela bylo. Ale schválně to taky vyzkoušej. Jinak prima recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třpytu jsem si nevšimla.. ale mám tu ještě jeden vzorek, tak se příště musím podívat pořádně :)

      Vymazat
    2. Právě je to vidět jen když na tebe svítí hodně sluníčko. Doma jsem si říkala, že ten make-up není zase tak špatný.

      Vymazat
  10. O tom make-upu jsem uvažovala, ale potom jsem se rozhodla pro jiný, podle komentářů na webu Rimmel.

    http://monikanov.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. já zkoušela ten od Rimmelu a nebyl špatný :)

    OdpovědětVymazat
  12. Wake me up mám, a zbožňuju ho:) z drogerkových makeupů, je pro mě rozhodně jedním těch lepších

    OdpovědětVymazat
  13. Ten prvy mejkap nepoznam, ale Wake me up pouzivam prave teraz- a je super:) a predtym som pouzivala Gordani Gold z Oriflame-ten bol tiez dobry :) A co sa tyka mejkapov v lete- pouzivam ich obcas, vacsinou mi staci spirala vodeodolna, aj tak nema vyznam patlat na seba mejkap ked je vonku 30stupnov:) Jo a pekna recenzia! ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Děkuji za všechny vaše příspěvky! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)