středa 6. června 2012

Vzorkování - BB cream.

Jsem zpět v plném nasazení! Za dobu své nepřítomnosti a flákání blogu jsem dělala alespoň jednu věc - testovala kosmetiku. A tak vám dnes můžu přinést článek o vzorečkách BB, které jsem vyzkoušela. Některé z vás se mě na mé zkušenosti s BB i vyptávaly, takže dnes přináším odpovědi.. Možná vás některé překvapí. Ze vzorečků samozřejmě hned nemůžu soudit, že je daný BB takový a makový, ale předávám dál své postřehy. Z každého vzorečku jsem využila krém na cca 3 použití.

Tak začneme tím, co se u nás u většiny považuje za BB krém. O BB krému od Garnieru jsem přemýšlela hodně dlouho. Četla jsem o něm spousty článků, někdo chválil, druhý hanil.. Ale chtěla jsem si udělat svůj obrázek a tak jsem se už už chystala ke koupi. Nakonec jsem se rozhodla nejdříve vyzkoušet krém ze vzorečků a na jejich základě jsem se chtěla rozhodnout.. No, díkybohu za ty vzorečky. Vážně nevím, kde se na to vzalo tolik chvály. Vážně nejsem nijak náročná, ale tohle? To fakt ne, děkuji. Nejdříve jsem se zděsila té barvy. Měla jsem ten světlejší odstín Light a přesto na mě byl šíleně tmavý. A to prosím nejsem největší bledule pod sluncem! I tak jsem měla obličej oranžový, že jsem se v zrcadle zhrozila. Pěkně hydratuje a pěkně rozjasní, to se mu musí nechat. Ale za jakou cenu? Že se budu lesknout a ani pudr to nezachrání. Krycí schopnosti také nejsou nic extra.. A vůně mi byla přímo odporná.. Takže já nemůžu říct za sebe nic jiného než to, že mě vůbec tenhle výrobek nepřesvědčil. Mnohem více mi vyhovuje obyčejný tónovací krém od Oriflame nebo Essence, který stojí polovinu a poslouží mi lépe. Mě tenhle BB ze vzorečku úplně odradil a má za mě jedno velké NE!

A teď se podíváme na skutečné BB, které si tento název zaslouží. Díky trb jsem mohla vyzkoušet vzorky několika BB krémů, které u nás nejsou tak známé, ale rozhodně lze v tomto případě o BB krému hovořit. Mezi nimi například Skin Food, Precious Mineral nebo známý Missha BB Cream. Na úvod musím říci, že je to zcela jiná liga, než to, s čím přišel Garnier.



Skin Food - zkoušela jsem hned dva a to Platinum Grape Cell a Red Bean. Oba BB krémy jsem měla ve světlém odstínu, který mi perfektně seděl. A když říkám perfektně, myslím perfektně. Nikde nic oranžového, nikde nic mrtvolně bílého, prostě přesně akorát. Příjemná krémová konzistence a ještě lepší a příjemnější vůně. Ne nic smradlavého, vážně příjemná vůně. U Red Bean je ta vůně vážně dokonalá. Při nanesení celkem dobře kryje, určitě o mnoho více než Garnier. Matuje a nelesknu se jako blázen. Nepotřebovala jsem ani pudr. Musím tedy podotknout, že na moji mastnější pleť bych potřebovala asi něco suššího, ale pro smíšenou a suchou pleť to bude perfektní. Já když jsem se zpotila, tak jsem cítila že mám na obličeji hroznou masku. Plusem je také vysoký SPF, Red Bean - SPF 20 a Grape - dokonce SPF 45! Takže k tomuhle nemám moc co říct, napsala jsem snad vše, já z něho byla nadšená a je mi líto, že jde jenom o vzorek.


Missha - o tomhle BB creamu jsem jako jediném slyšela, než se ke mě jeho vzorek dostal. Vlastnosti podobné jako Skin Food. Trochu tmavší odstín než SF, ale díky tomu, že jsem v obličeji už trochu tmavší to ničemu nevadí. Příjemná vůně a dobré krytí. Matující, takže pudr jsem ani nepoužila. Navíc mi tenhle přišel pro moji mastnější pleť vhodnější. SPF 25. Měla jsem ho i v den státnic a vydržel mi do večera, než jsem dojela domů. Hydratuje a rozjasňuje. Prostě nadšení z BB stále trvá.


Precious Mineral Etude House - trochu tmavší odstín než bych potřebovala. SPF 30, má trochu tekutější konzistenci než ostatní.. Ale krytí velmi dobré, výdrž dobrá. Rozjasnění, hydratace, matování - všechno velmi dobré. Stejně jako kolegové, ale prostě stejně na tomhle BB bylo něco, co mi sedělo ze všech nejméně..

A dostáváme se ke shrnutí. Není BB jako BB a rozhodně nevěřte všemu, co vám řeknou v reklamách.

A jestli někdo máte zkušenosti, pište! :-)

FACEBOOK x BLOGLOVIN x FORMSPRING

A příště to budou vzorky make-upů.

11 komentářů:

  1. zkušenosti nemám, ale budu uvažovat o Skin Food :) krásná recenze!!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já nevím, ta věc od Garnieru mi celkem vyhovovala, ale nevím, proč tomu říkat bb cream...:))

    OdpovědětVymazat
  3. já používám skin 79 a jsem s ním moc spokojená! :) lákají mě i jiné ale bojím se, abych nešáhla vedle..

    OdpovědětVymazat
  4. Kde se dají vzorečky sehnat? :) taky jako jedinný znám BB Missha.. pověst ho předchází :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem psala, já jsem je vyhrála.. ale jinak jsou některé k sehnání na e-bay..

      Vymazat
  5. nedávno jsem si objednala z ebay můj první BB a to Missha perfect cover. A jsem nadšená :) kam se hrabou makeupy! Pleť po nich vypadá pěkně až do večera.

    OdpovědětVymazat
  6. Z těchto BB creamů s žádným zkušenost nemám. Doma mám skin79 a misshu (perfect cover) a možná jsem od nich čekala maličko víc... ale spokojená s nimi jsem a to je hlavní :)

    OdpovědětVymazat
  7. Zatím žádný nemám, ale přemýšlím na Mishou - četla jsem na něj jn samé pozitivní recenze. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Missha je prostě jednička mezi BB.. tu můžu také doporučit.. :) A děkuji za všechny vaše příspěvky!

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám Etude, přesně tenhle, co tady máš ten vzoreček a jsem moc spojená. Možná by ještě víc seděl na sušší pleť než na moji mastnější, ale i tak - vypadám s ním tak zvláštně...upraveně, čehož se mi ještě nepodařilo docílit s žádným jiným výrobkem :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)