čtvrtek 28. června 2012

Knihy a já.


Co mi chybělo během učení na státnice nejvíce? Čtení. Od té doby, co jsem odstátnicovala tak čtu, čtu a čtu.. Tak strašně mi chybělo čtení něčeho jiného, než jsou skripta..! Ihned po tom, co jsem se vzpamatovala, s vervou jsem se do toho pustila.. Začala jsem knížkama, které mi doma ležely už hodně dlouhou dobu a v úterý jsem konečně (asi po 3 letech) zamířila do knihovny. Zase se vrátil ten úžasný pocit.. Miluju knihovnu! Nikde se necítím tak bezpečně a tak odpočatě jako zrovna tam.. Ráda chodím mezi regály a čtu názvy knížek a sleduju obaly.. a rozhoduju se, co si nakonec půjčím.. :-) Plánuji během léta přečíst hodně knížek!


Přečteno: Gossip girl - Nikdo není lepší, Gossip girl - Lhala bych ti, Cujo a Ztracený symbol.


Výpůjčky z knihovny. Momentálně mám rozečteného Hostitele.

A co vy? Čtete rádi? A jaký žánr vás baví nejvíce?

Já jsem celkem nenáročný čtenář. Čtu od každého něco - detektivky, horory, romantické, sci-fi, klasiku,... Ale úplně nejradši mám asi fantasy - především upíry, vlkodlaky, čaroděje a kouzelné světy.. :D o čemž svědčí můj výběr výpůjček..


P.S. Stáli byste o video nebo článek o mých nejoblíbenějších knížkách? 

35 komentářů:

  1. traja kamarati som citala :) a bolo to veru dost take smutne hlavne ku koncu, dost tazka kniha ...

    OdpovědětVymazat
  2. jů, konečně někdo kdo čte Kinga! :) já ho zbožňuju a Cujo byl super...teď čtu Puls a můžu jen doporučit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hostitele jsem četla také. Musím říct, že mě příjemně překvapil. Rozhodně se těším na filmové zpracování. Zatím mě hereckým obsazením spíše zklamali, ale uvidíme jaké to nakonec bude :)

    OdpovědětVymazat
  4. knihy od Dana Browna zbožňuju. je to skvělý spisovatel. další můj oblíbený autor je Paulo Coelho.

    OdpovědětVymazat
  5. chtěla bych si přečíst nějakou knížku gossip girl :) jinak takové video by mohlo být super :)

    OdpovědětVymazat
  6. Teda, presne si to vystihla, aj mne najviac chybalo citanie!! Ale ani po statniciach nemam cas.. Ateiz mam rada Kinga :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já miluju historické romány a musím s tebou souhlasit, že knihovna je zkrátka bezvadná věc :) Chodím už od dětství.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky se nemůžu dočkat, až zase vrhnu na letní čtení, mám tu z průběhu roku taky nějaké resty, jsme ostuda. Čtu totiž maximálně tak kuchařky, ale to zase klidně tam i zpět a několikrát, ty mé začínají být pěkně ohmatané :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Ženu v černém doporuji! To je opravdu skvělá knžíka a i film je skvělý! A Hostitel je jedna z mých srdcovek...:D Tady se ukázalo, že Steph umí psát...

    OdpovědětVymazat
  10. já čtu strašně ráda - hlavně oddechovky a pak o drogách, nebo upírech :) teď ale musím číst k maturitě :-/

    OdpovědětVymazat
  11. Ztracený symbol ááách...Dan Brown vůbec áááách :D
    Já se konečně do čtení taky správně ponořila, přeci jenom studium literatury mi to trochu ztěžuje, když člověk musí číst celý rok, tak už je to pak takový...no..
    Dočetla jsem Alchymistu, předtím Veroniku, která se rozhodla zemřít(a pak si to rozmyslela) a teď čtu Nesmrtelnost od Kundery...Ale stále přetrvává Fulghumovské nadšení :D
    http://kocourpsild.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Miluju Stephena :) A knihovny!!

    OdpovědětVymazat
  13. Klári, máš skvělý čtenářský vkus! O video nás nesmíš ošidit ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  14. Video určitě natoč. :)Z řady gossip girl mám přečtené dvě knížky, ale jiné než máš ty. Já než fantasy mám raději detektivky a hodně se mi líbí knížky od P. Coelho. :)

    OdpovědětVymazat
  15. mam rada hemingwaye, remarquea, viana, rudise, mcewana, myrera,.. no je toho hodne :) ale vlkodlaci a spol me moc neberou :)

    OdpovědětVymazat
  16. :) skvělý výběr. Já to mám úplně stejně. Od státnic jsem v jednom kuse v knihách ;). Dokonce jsem tak daleko, že přemýšlím o čtečce knih, abych je mohla tahat všude sebou :D. To mi připomíná, že mám v knihovně žádanku asi na 8 knih.

    OdpovědětVymazat
  17. fakt neznám nic lepšího než smrad z knížek, který prošly rukama milionů lidí, kdo ví co s nima dělali, zkus jít někdy do knihkupectví, abys věděla jak opravdu voněj knížky

    OdpovědětVymazat
  18. Traja kamarati je skvela knizka.. smutna ale uzasna.. nechcela som ju z ruk pustit.. ja som tiez zacala po statniciach viac citat, je to uzasny pocit ked mozes konecne robit to co ta naozaj bavi..a nie sprtat sa v odpornych skriptach :)

    OdpovědětVymazat
  19. ty jsi přesně můj člověk! :D já taky hrozně ráda čtu, moc ráda jdu vždy do knihovny a nikdy nevím co si pujčit:) bohužel ted na to není moc času, ale přes léto si ho moc ráda udělám. jsem taky dosti nenáročný čtenář, ale ze všeho nejraši mám proste fantasy.. nevím proč, ale v poslední době mě to začalo hrozně bavit!:))

    OdpovědětVymazat
  20. Ano Video! :))hostitel je super :) a chystám se na Ztracený symbol :))

    OdpovědětVymazat
  21. Nějakou z nich bych se mohla přečíst!;)

    OdpovědětVymazat
  22. Tři kamarády od Remarqua mám moc ráda:)

    OdpovědětVymazat
  23. King je najobľúbenejší autor Johnnyho má od neho všetko prečítané ... ja čítala len jednu ... odporúčam od neho knihu z názvom TO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TO už jsem četla.. :) mám jich přečtených několik, ale zdaleka ne všechny tedy.. má jich až moc :D

      Vymazat
  24. já čtení přímo nesnáším, nevím čím to je asi tím, že jsem zatím nenašla žádnou knihu, která by mě fakt bavila anení divu, protože jsem to hledání vzdala, ale ráda bych tomu přišla na chuť už jen kvůli povinné četbě k matuře

    OdpovědětVymazat
  25. Já knížky miluju :D hlavně teda fantasy. Hostitel je naprosto boží, hodně mě překvapil. Bylo to něco jiného než Stmívání a já za to byla ráda (ne že bych Stmívání ráda neměla) a těším se až bude film :)

    OdpovědětVymazat
  26. Děkuji vám všem za komentáře a děkuji za tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  27. hostitele jsem právě dočetla, už podruhé, je to jedna z mých nejoblíbenějších knížek, hrozně se těšim na film :)

    OdpovědětVymazat
  28. Nesnáším Kinga!

    Já jsem si teď díky semestru České literatury 19. století zamilovala českou literaturu 19. století :D <3 Hlavně Terezu Novákovou, o které se na skoro nemluví, bohužel

    OdpovědětVymazat
  29. Taky si teď užívám s knížkama... :D Já mám ráda takovou tu klasiku, zrovna čtu Annu Kareninu:)

    OdpovědětVymazat
  30. Také miluju knihovny, uklidňují mě ;-) A jestli čteš všechno, doporučuju knihu Fantom od Susan Kay. Přečetla jsem ji už pětkrát a určitě ještě přečtu. Nádherná kniha. Stejně tak Měděný jezdec od Paulline Simons.

    OdpovědětVymazat
  31. Jako sérii knih o upírech bych doporučila třeba Vampírskou akademii. Každá knížka má kolem 200 až 400 stránek a je jich dohromady 6. Strašně dobře se to čte. Já jako blázen do čtení jsem je přečetla za jeden měsíc. Opravdu mohu doporučit. Hostitele teprv číst začínám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám přečteno :) Vampýrská akademie patří mezi mé nejoblíbenější.

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)