pátek 18. května 2012

Video - Jak se učit?

Pěkný páteční podvečer,

tentokrát přináším článek na úplně jiné téma. Jedna ze čtenářek tohoto blogu (tímto ji zdravím!) mě požádala o článek na téma učení. Tak jsem se rozhodla, že to udělám zase po svém a to formou dalšího videa. :-) Je to pro mne daleko rychlejší, než sepisovat nějaký předlouhý článek.

Jenom poznamenám, že je video točené v rychlosti a především je jako všechny má videa neupravované! A oproti předešlým je natočené hned napoprvé! :D Jsem si vědoma, že tam nejméně stokrát řeknu "a podobně", ale takhle to ze mě prostě lítalo..


Jinak jsem ve videu neřekla ještě nic o tom, jak probíhají státnice a to byl také jeden z dotazů. U nás je to tak, že máme 15 minut na obhajobu bakalářské práce, kdy z toho cca 7 minut obhajujeme formou prezentace a zbytek je čas na otázky týkající se tématu BP (btw dnes mi přišel posudek od mého vedoucího, kde je navržená známka 1!). Po obhajobě nás čeká 15 minut ekonomie a 15 minut odborných předmětů. Všechno je hned za sebou a oproti maturitě není žádný prostor pro přípravu... Mluvíme hned z fleku (což bude asi průser) :D Potom budeme chvíli čekat a pro určitou skupinku nám poté budou sděleny výsledky..

Co se oblečení týče, začínám o tom přemýšlet a vzhledem k tomu, že nemám žádné vhodné (= dost dlouhé) šaty ani sukni, vezmu si nejspíš kalhoty. Ono to pro mě bude i jednodušší, než tam myslet ještě na to, jak sedět a podobně.. účes a líčení zatím neřeším a nejspíš to nebude nic extra. Nepovažuji státnice za nějakou výjimečnou událost na oblékání.. ta přijde až potom, že.. :D

Tak to by bylo asi všechno, co bych k tomu řekla.. Teď už se snad budu jenom modlit a přát si štěstí, aby to za dva týdny dopadlo.. A vám, které čeká něco podobného, přeji to samé! :-)


35 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Veřejnou ekonomiku a správu :)

      Vymazat
    2. ja tiez studujem tento odbor ... veru nie je to vobec ziadna srandu!

      Vymazat
  2. Pěkné video a držím palce ať ty státnice uděláš ;) A máš pravdu s tím, že někteří zase ty videa sledujeme místo toho abychom se učili...ach jo :D

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, takže bych to měla vypnout a jít se učit, ale dneska už to nejde, dávám si pauzu :). Někdy je ta pauza potřeba, ale s tím soustředěním a vším máš pravdu :). Dělám to podobně jako ty :). Hodně štěstí u státnic.

    OdpovědětVymazat
  4. jéé učení je mučení.. Učila jsem se tak, že jsem u toho poslouchala hudbu a koukala na televizi.. Jinak super video- jsi v něm velmi milá ! :)

    Srdečně zvu ke mně na giveaway, která běží už poslední 2 dny :))

    http://michaela812.blogspot.com/2012/05/jeste-jedna-soutezicka.html
    http://michaela812.blogspot.com/2012/04/prvni-giveaway-je-tu.html

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju za to video, příští týden mě čeká svaťák a maturita, takže jsi mi s tím videem kápla do noty, sice s tou výškou, že to bude jenom horší si mi dodala fakt optimismus :D Ale hold se budu muset nějak naučit učit :) Jinak ten internet je fakt zlo, proto jedu v pondělí na chatu, mimo civilizaci, mimo PC a hlavně mimo internet a snad to učení půjde mnohem líp :) Jo a ten geratam beru taky a přímo se mi po něm chce taky spát, tak jsme buď obě divné nebo to prokrvování mozku vůbec nefunguje! :D A už se letím učit :D
    Jinak jsi strašně sympatická, tak se těším na další video! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se někomu video hodí :) Geratam je prostě naprd, já pak akorát střídám učení se spaním v poměru 1:2 :D

      Vymazat
  6. Jo a držím palce u státnic, působíš jako hodně chytrá a rozumná holka, tak si myslím, že s tím nebudeš mít problém! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsi strašně sympatická. Jinak držím palce:)

    OdpovědětVymazat
  8. Já piju ve větším množství černý čaj a cpu se guaranou a i když občas cítím, že jsem nabuzená, tak mě to v soutředění na učení moc nepomáhá. Už se mi i v minulosti při učení na jedny ze státnic podařilo předávkovat, nedoporučuju :-) Jinak držím také palce ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. zrovna tento týden mám svaťák a tak nějak mě opustily všechny nervy :) učení jsem si rozvrhla na každý den a říkám si tak co kdžytak si to zopakuju v září :D
    jsem si říkala jak se vykašlu na příjmačky a asi si to ještě rozmyslím :D
    jinak geratam je nootropikum :) má podporovat mozkové buňky ;) dáváme to starým lidem v nemocnici:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo babča mi taky říkala, že dávali v nemocnici geratam důchodcům.. :D Jinak neboj určitě to dopadne! :)

      Vymazat
  10. Super video, souhlasím s tebou. Na střední se pořád něco dělo, pak jsem přišla na vysokou a... nedělo se nic. A tak jsem první semestr proflákala, protože po mě nikdo nic nechtěl. No, pak se samozřejmě o zkouškovým stresuju, proč jsem nic nedělala předtím. :-) Klasika opakující se každý semestr :D

    OdpovědětVymazat
  11. ano, sleduju videa místo toho, abych se učila :D ale zas tohle video je k tématu, takže to je ok :D pěkné :)) tak nějak mě to povzbudilo


    www.wingedsquirrel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. si milaaaa :) ja mam uz statnice 2 dni za sebou..tak nech to vyjde aj Tebe! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jsi úžasná, moc sympatická. Úplně jsi mi dodala optimismus. A s tím nervováním máš pravdu, já se kvůli škole nervuju fakt pořád a už mě ten neustálej stres nebaví a i když si říkám, že jsou důležitější věci, tak jsem stejně na nervy . A to jsem zatím jen ve druháku na střední, až přijde maturita, tak to se asi uplně zhroutím :D Moc ti držím pěsti, at to všechno zvládneš. A já věřím, že ty státnice zvládneš levou zadní :)

    OdpovědětVymazat
  14. Velmi pekné video...Dodala si mi chut do učenia a budem sa snažit lepšie si rozvrhnuť čas.S tým internetom máš úplnu pravdu...niekedy mám až zo seba nervy koľko času som tam schopná stráviť.Držím palce na štátnice! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Taky mam statnice za 2 tydny a dekuji, dodala jsi mi chut do uceni :)

    OdpovědětVymazat
  16. na podporu myslenia je dobré aj ginko a dá sa tiež zohnať v lekárni vo forme tabliet a zdá sa mi, že aj vo forme čaju :)

    OdpovědětVymazat
  17. Můžu se jen tak pro představu zeptat, kolik se toho musíš naučit? Dá se to třeba shnout do počtu A4? :D Mě teda teprve za 2 roky čeká maturita, ale zajímalo by mě to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ufff, vůbec jsem to nepočítala, ale když to tak vezmu tak jedny skripta mají 145 stránek (A4) a dalších asi 150 stránek materiálů jsem si tiskla.. :D takže kolem 300? :D

      Vymazat
    2. Týý jo :)Děkuji za odpověď, přeji ti hodně štěstí a doufám, že taková videa budeš natáčet častěji :)

      Vymazat
  18. Velmi, ale opravdu velmi všem děkuji za příspěvky! Abych pravdu řekla, bála jsem se toto video zveřejnit, protože jsem si myslela, že se nebude líbit.. Moc jste mě potěšily..! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj, moc děkuji video a za veřejné pozdravy v článku :D (pokud teda patřily mi).

    V podstatě to dělám jako ty (pokud se k tomu dokopu) :) A souhlasím, že jsou asi lepší intervaly po půl hodce - pauza - pul hodky a tak.
    U statnic taky mluvime z patra, bez přípravy :(

    Takže mám za sebou video, komentář a JDU NA TO !!! :D

    Ať se ti daří, a jak říkáš - hlavně být v klidu a neházet flint do žita.

    Držím palce Tobě i všem ostatním a pak si tady všichni napíšeme, jak jsme dopadli :)

    OdpovědětVymazat
  20. Super nápad. Myslím, že to ted fakt potřebuji, protože mám taky před státnicema a protože jsem asi rozmazlená tím, že první část státnic (před 2 týdny) dopadla výborně a přitom jsem tomu vůbec nevěřila, tak teď moje studijní morálka fakt upadá, protože spoléhám na to, že mi to zas nějak projde :-) Obhájeno už mám a dva předměty jsou za mnou, tak si asi myslím, kdoví jak je to v pohodě (měla bych si lisknout), přitom se musím naučit ještě dva předměty :-( A takové bláboly.
    Známá při učení na státnice pořád prosazovala Piracetam (dává se lidem s demencí, takže zlepšuje mentální funkce, hlavně paměť) a já byla samozřejmě zvědavá. Ale životní omyl!!! Bylo mi po něm akorát hrozně zle, bolela mě hlava - a to jinak na ni netrpím. Takže ted mám rozdělanou krabičku s 28 pilulkami a nevím, co s ní :-D Těžko to prodám, když se ani s volně prodejnými léky nesmí obchodovat. Kruci.
    Držím ti palce se státnicema, drž mi je taky :-) (též jdu za 2 týdny, přesně 4.6. ve 13:00)

    placataplaneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To už zvládneš! Máte dobré, že to máte takhle napůl.. mě čeká vše najednou :(

      Vymazat
    2. alespoň se stresuješ jen jednou a ne jako já dvakrát :-D

      Vymazat
  21. Já patřím mezi ty co se to drtí nazpaměť, prt. mám strach, že kdybych se to snažila jenom pochopit, že bych si to nezapamatovala...:( Mě státnice čekají příští rok a já se toho děsím už teď...
    Každopádně přeju u státnic hodně štěstí!;)

    OdpovědětVymazat
  22. Včera jsem dala maturitu a úplně s tebou souhlasím :) Asi dva měsíce jsem brala ginko a týden o svaťáku quaranu, která je na soustředění právě taky.. Nevím jestli to zabralo, protože to nemám možnost porovnat bez prášků ani nebudu mít (naštěstí :D). Vždycky jsem se učila od rána do oběda s pauzama na pití, projít se po bytě :). Chvíli po obědě a pak vždycky přichází útlum, kdy pracuje žaludek a hlavě se chce spát, tak jsem si lehla na půl až 45min probrala se, popřípadě dala sváču a jela do večera dál. Nevím proč, ale nejaktivnější jsem byla od 18-22h :D kdy už mi to učení do hlavy tolik nelezlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluji k maturitě! :) Já to dělám hodně podobně, akorát končím už kolem 16. hodiny.. pak už mi to nemyslí.. :D

      Vymazat
  23. Každy funguje trosku jinak a má jinak utlumy v aktivite behem dne. Já se učím vetsinou pres den a vecer chci mit svuj klid,i kdyz bych treba lépe vnímala...pres den je vice rušitelu. Ale narazila jsem na Brainstart, doporučila mi ho kamarádka,která se učí kdykoli ji zbyde chvilinka mezi dítětem a manzelem a s ním mi jde učení mnohem lépe. Lepe se soustredim a nejsem psychicky vycerpaná po výkonu cpaní informací do hlavy.beru denne rano tobolku a super!!!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)