pondělí 26. března 2012

Tvářenky.


Pěkné pondělní ráno!

Po celonočním tahu (čti: po celonoční tvorbě seminární práce) jsem úplně zničená. Trhla jsem svůj rekord - nikdy jsem nezvládla udělat seminárku dřív jak za jeden den! Takhle to dopadá, když se v 10 večer, těsně před cestou na kutě, dozvíte, že do zítřejšího dne máte odevzdat seminární práci včetně prezentace v powerpointu.. :D Takže následoval maratón do dvou hodin do rána, pak chvíle spánku a od půl 7 zase na nohách a svěže práci dokončit. A za chvíli hurá do školy a návrat až v 8 večer. Nevím teda, jestli přežiju celé 3 hodiny sedět v lavici a neusnout.. :D

Ale vraťme se k tématu. Dnes jsem tu s tvářenkami. Musím se přiznat, že to pro mě byla hodně dlouho velká neznámá a ač se mi už doma ve sbírce tkví 3, není to pro mě asi to pravé ořechové. Používám je pouze výjimečně, nějak jsem si s nimi nepadla do oka. Možná je to i z toho důvodu, že mám červené tváře už od přírody a s tvářenkou si přijdu dost nepřirozeně.. Ale i tak jsem je všechny snad dostatečně vyzkoušela. 

První tvářenkou, která se ocitla v mé sbírce je od New York Color. Koupila jsem si ji asi před rokem a od té doby ji použila párkrát. Mám ji v odstínu 655 - Central Park Pink, je to taková růžovooranžová barva. Tato barva by se mi hodila a odpovídala by mé barvě pleti, ale nějak jsem si k ní nenašla cestu. Sice vypadá barvička takhle v obalu moc hezky, ale absolutně vůbec nejde nanášet! Po pár pokusech s ní něco vykouzlit, jsem to vzdala. Zdá se mi, že vůbec na tvářích nevyniká, což je škoda, protože tenhle odstín by se mi hodil. Cena je 60 - 70 Kč, alespoň co si pamatuji. Plus má za hezké praktické balení, které obsahuje i štěteček. Bohužel vám tuto tvářenku za sebe nemohu doporučit.



Druhou tvářenkou je gelová tvářenka od Essence z limitované edice Vampire´s Love, kterou jsem vyhrála v jedné giveaway. Sama jsem o koupi přemýšlela, ale jsem ráda, že jsem neinvestovala. Nějak mě tato tvářenka vůbec nenadchla. Párkrát jsem ji zkusila a i když jsem s ní velmi šetřila a na tvář ji nanášela velmi opatrně, stejně jsem si přišla jako Marfuša. Takže jsem to po čase vzdala. Je to taková gelová konzistence, hodně růžová. Nanášet se musí asi opravdu jenom trošičku, já jsem tu míru asi nikdy neodhadla.. :D Navíc se mi ten gel zdál na tvářích velmi nepříjemný.



A poslední tvářenku, kterou jsem měla možnost vyzkoušet je novinka od Essence. Jde o pěnovou tvářenku Soufflé touch blush. Už na první pohled mě celkem zaujalo balení. Po otevření mě zase zaujala příjemná vůně (ano, vážně hezky voní!) a v poslední řadě barva s odlesky. Tvářenka je dostupná ve třech odstínech, já mám odstín č. 020 frozen strawberry. Trochu mám problém trefit, kolik tvářenky nanést. Já ji používám velmi střídmě, od přírody mám tváře růžové až až. Problém přijde s její aplikací, při důkladném rozetření do ztracena totiž začne hrudkovatět. A bohužel opravdu hodně. Pracovat se s ní tedy pořádně nedá a tím u mne tato tvářenka hodně klesá, půlku ji "vyhodíte z okna" při roztírání v podobě hrudek. Ale když už se vám ji povede aplikovat, tak drží jako přibitá a neslévá se, to zase jako jo. Běžná cena je 75 Kč, což není mnoho, ale díky té aplikaci bych si ji ani za ty peníze nekoupila.



Snažila jsem se zachytit ty odlesky. Bohužel se to moc nepovedlo. A na kloubu ruky ji můžete vidět rozetřenou.. 

Máte s těmito výrobky zkušenosti? Jaké tvářence dáváte přednost vy?


P.S. Už je vás na mém blogu krásných 300! Páááni! Mám ohromnou radost. Děkuji za vaši přízeň! :-)

16 komentářů:

  1. Pěkná recenze, já také tvářenky moc nepoužívám. Mám jednu od Manhattanu, má krásnou barvu broskvovo-růžová. Myslím, že mi sluší, nanáší se dobře, ale já poslední dobou nenosím ani moc make-up, jen pudr.
    A ktomu, že jsi málo spala, tak já minulý čtvrtek a tom byla obdobně - spala jsem necelých pět hodin (kvůli rekonstrukci) a druhý den jsem byla v práci ještě přečas. Kupodivu jsem ale po příchodu doů byla pořád svěží, nadopovala jsem se ráno litrem zeleného čaje a bylo. Takže 3 hodiny ve škole určitě přežiješ. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si s tvářenkami nějak nerozumím, buď vypadám jak Marfuša a nebo to naopak není vidět (nojo taky mám tu NYC).
    Pak mám světle růžovou a od Max Factor krémovou sytě růžovou ( to už je pořádná divočina :D ale dá se celkem dobře nanést Stippling štětcem).

    Snad to ve škole vydržíš, já dneska nemohla spát, tak jsem raději ani nešla :(

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze :)Ta tvářenka od NYCu vypadá spíš jako pudr , ale jinak hezké tvářenky .:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já tvářenky používám a hrozně ráda je nakupuju. Tu gelovou od Essence z LE Vampire's Love mám taky, ale skoro ji nepoužívám, protože mám pak hrozně červené prsty a nejde to z nich dolů a to mě štve :) Jinak moje nynější oblíbená tvářenka je od Essence z limitky Marble mania.

    OdpovědětVymazat
  5. veľmi pekný článok,tá od essence krémová vyzerá veľmi dobre :)

    OdpovědětVymazat
  6. mám tu gelovou a jsem s ní spokojená...chce to opravdu miniaturní množství. Ale štve mě, že pak nejde dolů z prstů :D. Tu pěnovou mám taky, ale jiný odstín (cold wildberry nebo tak něco :D) a jsem s ní hrozně spokojená, odstín mi skvěle sedne a ta vůně <3

    OdpovědětVymazat
  7. ta poslední tvářenka od essence vypadá skvěle,možná si jí pořídím :)
    a tu z Vampire´s love jsem měla a hned musela do koše,takže s tebou v tom úplně souhlasím :) krásná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ta poslední vypadá hezky, ale zatím spíše volím bronzer. Mám taky tváře červené od přírody a příjde mi, že bronzer stačí.

    OdpovědětVymazat
  9. S to seminárkou gratulace! To bych nezvládla. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já od té doby, co jsem tvářenky začala používat, tak jsem jich nataha domů neskutečný množství! :) tu NYC mám taky a je děsná, nejde nabrat a pigmentovaná taky moc není... Jinak nejradši mám asi pudrové, ostatní struktury na mě vždycky flekatí :/

    OdpovědětVymazat
  11. Super článek, moc hezké věci:)

    OdpovědětVymazat
  12. Mě hrozně láká ta pěnová, ale zatím se asi obejdu s tím, co mám, musím přestat utrácet a to hodně rychle! :-D
    Jinak jsi teda velká šikula - taková noční šichta a ty po ní ještě vypadáš tak krásně :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Když to s ní člověk umí a ví dobře, jaký odstín si má vybrat, tak je tvářenka geniální věc, já ji teda dlouhá léta taky okatě ignorovala, ale vizážistka mě to s ní naučila (a taky mi poradila, jaký jsem barevný typ), takže už se s tvářenkou kamarádím :-) Mám kazetu od ELF, kde jsou 4 odstíny, které zároveň slouží jako bronzery a super.

    OdpovědětVymazat
  14. všechny ty tvé tvářenky jsou nanic :D co se drogérkových týče, nejlepší jsou podle mého klasické pudrovky od Rimmelu ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Moc pěkná recenze. Tvářenku nepoužívám, ale poslední dobou o ní začínám přemýšlet...
    Jinak gratulka k té seminárce...já je teď mám taky pěkně nakupený, tak nevím, kdy je zvládnu...

    OdpovědětVymazat
  16. říká se: "darovanému koni na zuby nekoukej" :D. Ale mám-li psát objektivně... :)
    co se té poslední tvářenky týče, tak mi na pleti vymizela asi po 10ti minutých jízdy na motorce :D a jinak do 30minut běžného nošení :D Ale lepší než vypadat jako Marfuša :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)