úterý 13. prosince 2011

Vlasová péče II.

V jednom článku už sem o vlasové kosmetice psala, tenkrát to bylo o šampónech. Článek najdete tady. Od té doby mám vyzkoušené další šampóny, ale o tom zase příště. Dnes se zaměřím na ostatní vlasové výrobky, které používám. Moc jich nepoužívám, to se přiznám. Nikdy sem si na vlasy nic moc nepatlala, používám pravidelně pouze lak na vlasy a ostatní je taková doplňující péče. Ale brzy se to bude muset změnit, protože mi začaly dost vypadávat vlasy, navíc mám roztřepené konečky a vlasy se mi lámou a tak dále a tak dále.. Takže pokud někdo máte nějakou radu tak ji uvítám!! Přisuzuji to mému psychickému rozpoložení a nervům, které v poslední době mám, ale i tak mě to celkem děsí a začínám mít noční můry, kde mám holou hlavu... :D

Ale zpět ke článku. Kromě šampónů a kondicionérů používám ještě tyto výrobky:


Lak na vlasy - momentálně používám lak značky ISANA (značka drogérie Rossmann),
Uhlazující sprej pro použití žehličky či fénu LOREÁL,
Osvěžující sprej na vlasy s třešňovým květem od AVONu,
Sprej pro osvěžující lesk značky NIVEA.


Lak na vlasy používám denně, snažím se tím trochu zafixovat své jinak rozlítané vlasy (ne že by se mi to dařilo..). Musím říct, že sem jich vyzkoušela docela dost, od levnějších po ty trochu dražší a žádný mi nevyhovoval tolik, jako tenhle.. Narozdíl od jiných (jako např. Wella, Schwarzkopf) mi neslepuje vlasy. Navíc vlasy nijak nezatěžuje a je jemný. A uspokojivě vlasy nalakuje, že drží (v mém případě aspoň chvíli) tvar. Spokojenost největší. Navíc stojí pár korun, tuším, že se dá v Rossmannovi sehnat za 30 - 50 Kč.


Tuhle věcičku používám při fénování či žehlení vlasů. Má chránit před horkým vzduchem a navíc vlasy vyhlazovat. Příjemně voní a vlasy snad aspoň částečně ochrání. Značku Loréal mám ráda, takže tohle byla jasná volba. Cena se pohybuje v rozmezí 70 - 100 Kč.


Tenhle osvěžující sprej mě zaujal především vůní. Strašně krásně voní po třešňovém květu! Původně si ho koupila mamka, ale já sem ji ho hned zabavila. :D  Používala sem ho zejména v létě, když sem chtěla trochu osvěžit své vlasy. Teď ho používám na provonění vlasů. Nevím, zda to mým vlasům něco extra dává, ale mě to dává lepší pocit.. :D Je od Avonu a stál nějakých 60 Kč, tuším. Nejsem si jistá, zda je pořád k sehnání.


Tenhle sprej byl dáreček. Je od Nivei a je to sprej pro získání oslnivého lesku. Musím přiznat, že na chvíli ten lesk opravdu dodá. Má takové jemné částečky, co se třpytí. Ale z dlouhodobého hlediska je to asi na nic.. :D Ale i tak si po nalakování hlavu nasprejuji.. :-) Stojí to taky nějak do 100 Kč.

Asi vám tento článek moc nedá, ale i tak sem si říkala, že by tu neměly tyhle věcičky chybět.. :-) Používáte někdo něco z toho? Co jsou vaši favoriti na vlasovou péči..? 

Pěkný večer všem! :-)


14 komentářů:

  1. Mám tamto na tu žehličku,a asi jsem si neměla kupovat i uhlazovací.Potom mam vlasy docela mastnější..ani nevím jestli to chrání..

    OdpovědětVymazat
  2. Teda ja sa priznám že okrem šampónu ktorý používam deňne nič iné na vlasy nepoužívam ..sem tam lak ...v poslednej dobe mi strašne elektrizujú vlasy

    OdpovědětVymazat
  3. Já nic z toho, co jsi tu uvedla nepoužívám. Měla jsem sprej Nivea Diamond Gloss, ale připadalo mi, že mám vlasy spíš mastné než lesklé, takže putoval ke kamarádce, která má suché vlasy. Na to vypadávání ti můžu poradit nějaké potravinové doplňky - mně pomohla docela Biosil (asi 60,- Kč v lékárně) a ségře na vypadávání pomhl šampon od Schwarzkopf Active F (růžový, stojí asi 199,- a je k němu i péče - také asi 199,-). Ale opravdu jsem viděla, že jí to pomohlo - vepředu jí začaly rašit vlasy. Mně vlasy padaly asi 2 po nástupu do práce, ale přestala jsem to řešit a zlepšilo se to. Takže se snaž kvůli tomu moc nestresovat. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. *asi 2 měsíce
    Jinak jsi se hodně spadla (nemyslím, že bys před tím byla tlustá), prozradíš jak jsi to dokázala? :)

    OdpovědětVymazat
  5. silk&gloss mám taky a fakt doporučuju! :)

    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. nevím moc výrobků, ale vypadávání chce spíš změnit jídelníček :) jíš pravidelně? Pokud ne tak určitě začni :) no a pak jsou tady takový ty vitamíny.. :) které posílí vlásky zevnitř, já třeba brala Viaderm (určitě znáš) nevím, jestli to pomáha protože jsem dost zapomnětlivá a beru si ho tak jako pokud si vzpomenu :D ale myslím že nějaký učinky by to mít mělo :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja používam väčšinou expresný regeneračný kondicionér, ale Loreal silk&gloss tiež nemusí byť zlý. (:

    OdpovědětVymazat
  8. Pokial mas znicene vlasky urcite si zaobstaraj zelene serum z Avonu (advance technique) za super cenu najlepsi pomocnik!:)
    http://biancaprincipessa.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. ten osvěžující sprej musím vyzkoušet! :)
    Krásný blog,sleduju ♥ :))*

    OdpovědětVymazat
  10. Určitě nějaké vitáminy nebo bych tebou omezila žehlení vlasů.

    OdpovědětVymazat
  11. Strašně moc vám děkuji za tipy!!! Vítám je všemi deseti! :)
    Jay Donleck: Možná máš pravdu, že to trochu i mastí.. ale já si toho nedávám nijak moc, takže se to dá přežít :)
    Veronique: Strašně moc děkuji!
    Katie: Snažím se pravidelně jíst, občas to sice nejde, ale myslím, že jím lépe než sem jedla dřív, takže tím to snad být nemůže.. :) a Viaderm mi včera také doporučila paní lékarnice, takže pokud nezabere biosil, tak to zkusím taky.. :) Děkuji za tip!
    biancaprincipessa: Také moc děkuji za tip, mrknu na to! ;)
    Dáša: Já si vlasy právě už vůbec nežehlím, ani nefénuji.. :( takže tím to právě bejt nemůže.. ale vitamíny mi asi chybí, to jo :D :)

    OdpovědětVymazat
  12. ten posledný výrobok od nivey som mala aj ja, ale ja som mala pocit, že mi to mastí vlasy...tak som ho prestala používať

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)