sobota 24. prosince 2011

Merry Christmas.

Přidávám se k přáním ostatních blogerů a ráda bych Vám všem, kteří to tu čtete a kteří sem chodíte a těšíte mě svojí návštěvností, popřála jenom to nejlepší. Přeju Vám krásný dnešní večer a následující svátky, strávené s vašimi blízkými, spoustu dárečků pod stromečkem, aby se vám splnila i ta nejtajnější přání. A rovnou vám popřeji vše nejlepší do nového roku, hlavně spoustu zdraví, štěstí, lásky a úspěchů. Aby byl nadcházející rok lepší, než ten uběhlý.
A zároveň bych vám všem chtěla strašně moc poděkovat! Vážím si vašich návštěv, postřehů a vzkazů, je to pro mě vážně důležité a často mě to drží nad vodou. Poslední rok se mi nedaří tak, jak bych chtěla a blog je mnohdy to jediné, co mě těší. Vážím si úžasných 88 pravidelných čtenářů, když sem začínala před půlrokem psát, netušila sem, že by vás to tu mohlo bavit. Nejsem krásná, chytrá ani kreativní, nemám žádné nadání a nemám vás čím zaujmout, přesto se sem stále vracíte a tím mi děláte opravdu neskutečnou radost! Děkuji VÁM!

Adventní kalendář byl dnešní den zpacifikován.. Měli jste také ten svůj? Já měla dokonce dva stejné :-)
Část dárečků pro rodinu... :-)
Tchýnin výborný domácí punč :-)
Výzdoba v pokoji.
Pár fotek, které má pár dní ve foťáku a jsou s vánoční tématikou z mého okolí. A teď sem se rozhodla pro vás zveřejnit dotazník, který jste mohli vidět u Péti ve videu. Péťa dotazík natočila na video a jelikož se mi otázky moc líbily, rozhodla sem se je sama zodpovědět. Otázky naleznete tady. A pojďme se do toho pustit:

Máš ráda Vánoce?

Vánoce mám moc ráda. I když se musím přiznat, že v posledních letech pro mne znamenají spíše než pohodu a klid, učení a honičku všechno stihnout. Ale je to určitě můj nejoblíbenější svátek a stejně jako ostatní děti sem se nemohla Vánoc nikdy dočkat.. :-)

Raději dárky dáváš nebo dostáváš?

Každý dostáváme rád dárky, samozřejmě že i já. Vždycky sem dárky raději dostávala než sháněla, ale v letošním roce je to obrácenně. Letos sem si nakupování dárků opravdu užívala a už se nemohu dočkat až uvidím, jak se na dárky tváří. Možná si říkám, že sem konečně dospěla, protože jsou pro mě najednou důležitější věci než mít pod stromkem nejvíce dárků. Hlavně si přeju zdraví pro sebe a svoji rodinu a aby byli všichni spokojení..

Kupuješ dárky předem nebo pár dní před Štědrým dnem?

Letos sem začala nakupovat s dvouměsíčním předstihem a pomalu dárky kupila. Poslední do hromádky přibyl včera. Naplánuji si, co koupím a postupně ještě dokupuji to, co po cestě potkám.. :-)

Jaký dárek by ti udělal opravdu radost?

Udělá mi radost každé překvapení, které na mě pod stromečkem čeká. Ale největší radost bych v letošním roce měla z toho, kdybych byla zdravá a mohla si dnešní den pořádně užít.. 

Pečeš cukroví?

Nepeču. V letošním roce sem to vážně chtěla zkusit, ale bohužel čas mi to nedovolil. U nás doma peče mamka, kterou to rok od roku baví stále více a ráda zkouší nové věci.. :-)

Děláš o Vánocích doma nějaké zvyky? Jestli ano, jaké?

Musím se přiznat, že na zvyky doma nejsme. Spíše dodržujeme takové malé rodinné tradice, jako třeba ozdobit stromeček a udělat salát 23. prosince, na Štědrý den se kouknout na oblíbené pohádky, atp..

Kde trávíš Vánoce?

Tak prozatím trávím Vánoce s rodiči a sestrou. Dokud nebudeme s přítelem mít k dispozici své bydlení, budeme nejspíš slavit Vánoce odděleně.

Víš proč se Vánoce slaví? Proč se dávají dárky na Vánoce?

Vánoce slavíme, protože 24. prosince se narodil malý Ježíšek. A jak je to s dárkama si nejsem jistá, ale mám tušení, že to souvisí s tím, že narozeného Ježíška ostatní také obdarovávali..? Musím se ostudně přiznat, že sem se po těchto otázkách nikdy nepídila..

Co bys nikdy neudělala na Vánoce?

Tak to nemám tušení. Určitě bych vědomě nikomu neublížila. Nerada bych se na Vánoce s někým hádala, a tak dále...

V kolik hodin vstáváš o Vánocích?

Dnes sem se probudila v 8.18, v poslední době takhle vstávám pořád.. (zvláštní, že se většinou budím na minutu přesně!)

V Čechách chceš více Ježíška nebo Santa Clause?

Líbí se mi americký Santa Claus, je to takový správný dědula, ale u nás uznávám a v našich končinách mluvím o Ježíškovi.. :-)

Co jsi si vždy přála, když jsi byla malá?

Když sem byla malá, vždycky sem chtěla nějakou panenku nebo barbínu.. Jednou to byl dokonce dům pro bárbíny a auto a rodiče byli tak hodní, že nám to vše vážně sehnali.. :-)

Co si přeješ teď?

Bude to znít jako klišé, ale já chci opravdu hlavně zdraví a štěstí pro svoji rodinu. Mám zkušenosti se špatným zdravím v rodině a prostě není nic důležitějšího, věřte tomu! I kdybych neměla dostat nic, tak si přeju aby mi v rodině nikdo neonemocněl a nikomu se nic nestalo. Z věcných darů si přeju foťák, hned po Vánocích si ho plánuji koupit.

O jakém povolání si snila?

Hromadu let sem měla v dětství jasno. Od své první návštěvy knihovny sem nechtěla být nic jiného než spisovatelka. Občas mě to ještě chytne.. :D Vysněné povolání, ale u mě trochu nereálné, jelikož moje představivost není nic moc.. :-)

Vzpomeneš si na nějaký zážitek z tvého dětství?

Určitě hned na několik. Většinou v nich figuruje moje mladší ségra, byla to taková malá roztomilá prďolka. :-)

Tak, snad jste se alespoň něco dočetli. Teď už mi nezbývá než vám popřát pěkný Štědrý večer a spoustu pěkných dárečků pod stromečkem a zítra se tu zase sejdeme. Mějte se nádherně! :-)

8 komentářů:

  1. I tobě přeji krásní Vánoce!! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Klárko, tobě také krásné Vánoce!!! :) A moc hezké fotky. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ďakujem za krásne prianie ...tiež ti prajem len tie najkrajsie sviatky s rodinou a blízkymi ...cmuk

    OdpovědětVymazat
  4. taky ti přeju šťastné a veselé vánoce, ať se ti splní všechno po čem toužíš ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Klárko, děkuju za přáníčko na blogu a doufám, že sis včerejšek užila ;)

    OdpovědětVymazat
  6. tiež ti prajem krásne sviatky :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky ti přeju krásný Vánoce, hodně štěstí, zdraví, pohody, lásky a úspěchů!
    Tvůj blog je úžasnej a vždy se sem ráda vracím...jsem tu vlastně každý den, jsi úžasná..jen tak dál :-* :)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju všem za milá přáníčka, jste vážně zlatí! :)
    Lenčaa: To mě těší, sem ráda, že to tu někoho baví s nadále se budu snažit, aby to tu k něčemu vypadalo! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)