neděle 9. října 2011

Vlasová péče - Šampóny.

Protože sme tu (hodně) dlouho neměli žádnou kosmetickou recenzi, rozhodla sem se udělat jednu obsáhlejší a to na šampóny (+ kondicionér), které se momentálně nachází v mé koupelně. Musím se přiznat, že na vlasovou péči sem nikdy nekladla důraz a moje péče vypadala vždy asi takto: umýt, vyfénovat nebo volně nechat uschnout a učesat.. :D :) až v posledních letech občas vlasy vyžehlím nebo nakulmuju či opečovávám různými spreji.. Ale o dalších přípravcích se dozvíte zase v jiném článku, dneska se zaměřím čistě na šampony.


 Jako první vám představím mého favorita č. 1 mezi šampony. Kosmetice DOVE sem nikdy nijak zvlášť nevěřila, ale poslední dobou mě mile překvapuje, resp. zamilovala sem se do ní! Nejen, že má dobré krémy, sprchové gely, ale také šampony! Mohu jedině doporučit, protože toto je jedinej šampon, u kterého sem si všimla velice patrných změn u mých vlasů..! Šampon pro každodenní péči - pro hebké a zářivé vlasy. A víte co? Vážně funguje! Vlasy mám po něm krásné jemné, provoněné a dobře se rozčesávají..! Nevím zda to platí i u vás nebo je to jenom můj názor, každopádně se ho jen tak nevzdám..! :-) Cena: 50 - 60 Kč.


 Dalšími oblíbenci u mě na vaně se staly tyto dva zázraky. Už sem na ně četla ódy, navíc mě zaujal poměrně nízká cena, takže volba dalšího šamponu na zkoušku byla jasná.. A můžu zase jedině doporučit, sem s nimi spokojená. Vlasy mám pevnější, objem, který slibují je sice v nedohlednu, ale malé změny jsou znatelné.. Po kondicionéru se vlasy dobře rozčesávají. Navíc plus mají za velké balení, které vydrží až do aleluja..! Cena: 89 - 100 Kč.


 U tohoto šamponu sem čekala zázraky a namísto toho přišlo obrovské zklamání! Tento šampon obsadil nejhorší umístění mezi šampony, které sem zkoušela (hned vedle Nivey)...! Šampon pro barvené a lesklé vlasy. Jedním slovem děs! Vlasy sem po něm měla hned druhý den mastné, navíc slepené a jakoby pořádně nevymyté (i když teda vymyté byly, to mi věřte!), špatně se mi rozčesávaly a snad se mi i zdálo, že mi po něm vlasy padají víc.. :D snažila sem se mu dát šanci a pořád doufala v zázrak, ale on nepřišel.. takže už nikdy více.. vzhledem k tomu, že sem ho dostala zadarmo k barvě na vlasy, sem nebyla tolik zklamaná, ale kdybych za něj vyhodila tolik peněz, co stojí, tak bych byla pořádně naštvaná...! :-/ Cena: cca 80 Kč.


Špatná kvalita fotky, omlouvám se.. tenhle šampon se asi nechtěl moc fotit.. :D A jinak chci říct, že to je čistě můj názor a mé zkušenosti..! Nemusí to být stejné u vás.. Neznamená, že když já sem spokojená/nespokojená s těmito šampony, musí to tak být nutně i u vás.. Ráda si vyslechnu vaše názory..! Takže mi napište: Jaké šampony jsou vašimi favority..? A který už byste si naopak nikdy nekoupili..?

A ještě chci dodat, že sem si koupila ještě jeden, co tu na fotce není a to Timotei, o tom vám napíšu zase někdy příště, až ho pořádně odzkouším.. ale jelikož už dříve sem jeden Timotei zkoušela a byla s ním spokojená, rozhodla sem se koupit si ho znovu.. a taky sem si vzpomněla na jeden, co si už určitě nikdy nebudu kupovat a to: Nivea Diamond Gloss, po kterém sem měla snad hodinu po umytí mastné vlasy, takže nikdy více..! To jenom na okraj.

A to už vážně stačí..! :D Těším se na vaše názory! :-)

10 komentářů:

  1. Já teď hodně používám Garnier,nebo z lékárny :()

    OdpovědětVymazat
  2. bojim se, ze vsechny tyhle sampony ti vlasy pouze obali silikony aby vypadali, jako ze jsou leskle, hebke, zdrave... ve skutecnosti ale budou vlasy jako takove znicene a oslabene.. doporucovala bych ti nejaky prirodni sampon bez silikonu a jinych hnusu

    OdpovědětVymazat
  3. ja momentálne používam grécky šampón Korres
    je dosť drahý ale na dovolenke som sa odhodlala a kúpila si ho..aspon raz za život:DD
    a som spokojná aj keď velký rozdiel nevidím:)

    fashionnmap.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. ja teda tiez nejak nemusim nivea sampony...

    OdpovědětVymazat
  5. tak dove a wellu jsem nikdy nezkoušela a šampony od gliss kur jsem používala docela dlouho a chválila jsem si, jak mam po nich hebké a lesklé vlasy, ale za to všechno samozřejmě mohly silikony...když jsem si pak umyla vlasy přírodnim šamponem, tak ukázaly teprve "svojí pravou tvář" . Jinak můžu doporučit ty od Alverde a teď se chystám na Baleu na hnědé vlasy. Tu jsem vybrala v drogérce kamarádce a nádherně voní, šampon trochu tónuje, takže vlasy pak vypadají jako čerstvě nabarvené (pokud člověk barví) a nádherně se lesknou. Opravdu byly u kámošky znát rozdíly, má teď nádhernou lesklou hnědou. A Balea by podle článků na netu neměla silikony obsahovat, takže fajne :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ani jeden z uvedených nepoužívám. Wellu jsem dostala zdarma, neinvestovala bych do ní - nevyhovuje mi. Jsem spokojená se šampony od Tigi Bed Head, z levěnjších pak růžový Elséve a Balea Best Age. na to, že stojí asi 40,-Kč, tak mi hodně mile překvapila. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Skodulko,
    príma článek, ráda jsem si přečetla, jak pečuješ o svoje vlasy. Já osobně už léta používám šampon a koncidionér od Lush a je to prostě bomba ;-), nedám na něj dopustit.
    P.S. Nevím, zda jsem Ti to už psala, ale změna designu na Tvým blogu je bezvadná!
    Měj se krásně, Vivi

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji za vaše názory a komentáře! :) Některé ste mě inspirovaly pro další nákup šampónů! ;)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)