sobota 22. října 2011

Co se děje?


Nevím, co se děje, ale něco se děje. Přijde mi, jak kdybych byla rozdvojená osobnost. Jedna moje část miluje tenhle blogovej svět a vše co se kolem něj děje, miluje módu a kosmetiku a chce být stále lepší, něco dokázat, o něčem psát a tak dále.. a pak je tu ta druhá část, ta pravá část, to jsem já - ta která má v hlavě všechno srovnané a neláme si hlavu tím, co si o ní ostatní myslí, ta která je osobitá a na nic si nehraje. Tyhle dvě strany se teď setkaly.. a já si říkám, kde je ta správná cesta, kde je to co chci a jaká vlastně jsem..?
Těm, kteří nechápou to vysvětlím následovně: uvědomila sem si, že sem blogovým světem až moc žila, že mě příšerně ovlivnil. Můj svět v posledním roce pohltila blogerská mánie, žila sem módou a pořád myslela jenom na to jak vypadám a co si musím pořídit a co si vezmu na sebe a tak dále a tak dále. Prohlížení blogů je na denním pořádku, celé odpoledne prosedím u počítače a sleduju nejnovější příspěvky oblíbených blogerek, zvažuji, zda bych si podobné kousky mohla taky dovolit a jestli by mi slušely apod. Už ani nemluvím o většině úspor, co sem rozfofrovala v obchodech za "super kousky, které musím mít". Jednoduše: to prostě nejsem já. Konečně mi začalo svítat. BUĎ SAMA SEBOU! Je to těžký, v dnešním světě, kdy každý touží po dokonalosti a chce něco dokázat.. Ale už mi to dochází, to není všechno. Odteď to budu já. Nebudu celý dny přemýšlet o tom, co si vezmu na sebe, co vyfotím, čím na blog přispěji. Prostě co přijde, to přijde. Až se mi bude chtít fotit, budu fotit. Nebudu se tomu podřizovat.

Prostě NE.

P.S. Mimoto k tomu přispěla změna v blogovém světě. Blogy a jejich blogerky se mění. Mé oblíbené blogy se změnily. Dnes to jsou jenom bezduché loutky, které ukáží denně svůj outfit a které mi cpou buď věci z nějakého čínského velkoobchodu nebo extra drahé věci, které si málo z nás může dovolit. A už ani nemluvím o tom, že některé značky jsou tak vychytralé, že blogerky lacině využívají k reklamě.. Omlouvám se, to není nic pro mě! Zůstávám věrná těm slečnám, které mi mají co nabídnout, baví mě osobité blogy, které dýchají životem..


P.S.S. Tímto nechci nikoho urazit..! Každý máme svůj blog, máme zde demokracii a svobodný projev, každého baví něco jiného... :-)

17 komentářů:

  1. souhlasim :) ja jsem si to taky nedavno uvedomila, ze urcitou cestou proste nechci jit a od te doby si vedu blog spis jako denicek a misto, kde muzu obcas prezentovat nejake sve fotky :) a blogy typu "placnu outfit a cekam, ze se z toho vsichni poserou" me taky nudej...
    Tak at se ti dari "blogovat" vlastni cestou :)

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem predtim mela stejne pocity a opravdu je nejlepsi vykaslat se na okoli a proste psat, co chces a kdy chces. Me to sice stalo par ctenaru - zjevne tech, co tam chodili jen koukat na kosmetiku a hadry a jakmile jsem o tom prestala psat, tak zmizeli.... ale no a co, hlavni je, ze to cloveka bavi a vzdycky se najdou lidi, co to cist budou a bude se jim to libit. A taky ma penezenka si oddychla, protoze od te doby, co nevedu vylozene kosmeticko/outfitový blog, tak tolik neutrácím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsi skvělá, vážně... Často se přistihnu, jak přemýšlím nad úplnými kravinami, plýtvám časem a snažím se být něčím, co nejsem. Pak se zastavím a řeknu si: "Ty seš ale pěkná blbka, viď?"... Nechci se stát jednou z těch co žijí svůj blog a ne svůj život. A myslím, že tady u tebe to rozhodně nepatří k tomu, o čem mluvím. Jsi svá a na každý tvůj příspěvek se hrozně těším. Jsi obyčejná holka jako já a nesnažíš se být žádnou primadonou... Takže držím palec, věřím, že ale svoji cestu ke spokojenosti najdeš :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento článek mě potěšil a posilnil, protože se týká i mě. Mám podobné pocity co se týká blogování. Taky už se snažím tolik neutrácet kvůli blogu jako dřív. S tím laciným využíváním blogů k reklamě souhlasím, raději spolupracuji s někým, kdo nabízí výrobky, které bych si koupila i sama, a komunikace s ním je bezproblémová.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkně napsaný článek ;). Jsem stejného názoru a kvůli těm věcem, které píšeš, jsem i zrušila svůj starý blog a přestěhovala jsem se ;).

    OdpovědětVymazat
  6. hlavne bud taká aká si a maj rada to čo robíš!!ľudia sa menia,názory tak isto,možno len proste potrebuješ zmenu alebo si unavená z tohto všetkého...ja tiež občas potrebujem pauzu,ale vždy sa vrátim k tomu čo ma baví:)nech je to tak aj s tebou:)ved ty si chytrá kočka a určite sa rozhodneš správne;)

    OdpovědětVymazat
  7. hlavu vzhůru, bude líp!.) hlavně to nevzdávej!

    Na mém blogu probíhá GIVEAWAY!
    Zúčastni se.)
    http://thetasteofmyfashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. No jo tento článok je naozaj dobrý ...tak trochu som sa v ňom našla ale jednoznačne s tebou súhlasím v tom ...že milujem blogy ktoré dýchajú osobitosťou ja osobne mám rada personal blogy hlavne zahraničné sú naozaj soť dobré ...tu na Slovensku a v Čechách také ani nenájdeš alebo zriadka ...väčšinu blogov sledujem pre to že sa mi páčia alebo pre to že mám rada ich majiteľov...no pár tých obľúbených sa zmenilo ...

    OdpovědětVymazat
  9. Treba to brať len ako vyplnenie voľných chvíľ tiež som to brala moc vážne až kým som si to neuvedomila

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem se pozorovala, že jsem začala trochu nesmyslně utrácet, ale už na tom pracuju. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Je to fain, že sis to uvědomila, mě osobně se stýskalo po Tvých obyčejných deníčkách ze starého blogu. Víš, že já na módu nehledím a zůstavám taková jaká jsem a jsem ráda, že Ty také beru :)

    OdpovědětVymazat
  12. já mám uplně stejný názor. Občas se ráda podívám na nějaké ty blogy a inspiruju se, ale hrozně mi vadí, že většina holek jsou z bohatých rodin, mají kabelky botičky a šatičky z Pařížský a dávají to dost najevo. Ani neodpovídají na komentáře apodobně. Prostě jen fotí, co mají nového. Dřív to bylo alespoň něco jako recenze. Že třeba vyfotily něco, co je zaujalo, krém nebo šampon který jim pomohl, ale teď už je to opravdu jen o komerci. Kdo na co má a kdo na co nemá...
    Na tohle já nejsem :) a mrzí mě, přesně jako tebe že nad tím strávím takovýho času a nic mi to nepřinese.. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já s tím také souhlasím, mám oblíbené blogy, kam ráda chodím, možná i naštěstí, nemám v poslední době tolik času,abych se tím zabývala nějak do hloubky, prostě dělám co mě baví a když na to mám zrovna čas a chut a o tom podle mě má blogování být :)....a jinak tedy abych si něco kupovala jen kvůli blogu nebo byla vystresovaná tím, co tam napíšu, tak to nehrozí, vždyt to pořád je jen a podle mě má být, zábava :)!

    OdpovědětVymazat
  14. Děvčata, moc vám děkuji za podporu, já doufám, že to tu k něčemu bude a půjde to tu kupředu podle mých představ.. :-) Jste úžasné, ještě jednou děkuji za vaši podporu a vaše názory! Vážím si toho!

    OdpovědětVymazat
  15. Určitě to půjde podle Tvých představ :)

    OdpovědětVymazat
  16. Určitě to půjde. Já se občas přistihnu, že co bych mohla dát na blog. Nicméně fotím, když se mi chce a když je čas. je to přeci pořád jen zábava, ne povinnost. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jooo, a proto jsem tak dlouho nic nenapsala. Štavlo mě, jak mě to celý "ovládá", jak musím mít všechny laky na nehty a všechny hadry...na měsíc jsem si dala pauzu a teď se vracím a možná tak úplně nevím, co chci, ale chci to jinak a doufám, že i líp...:)
    Buď silná a dělej to podle sebe, jsi moc fajn :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)