středa 10. dubna 2024

Maskování: Korika, Skin79, SkinBliss, The Beauty Dept

Krásný den vám přeji!

Dlouho jsme tu neměli nic o maskách na obličej, takže pojďte se mnou zase jednou omrknout masky, které jsem v posledních týdnech, možná spíše už měsících, zkoušela.. A že těch masek tu mám pěknou řádku.. Část jich seženete v Actionu za pár korun, část potom v drogériích nebo na internetu, ale určitě je z čeho vybírat :)



Začneme maskami z Actionu, kde jich seženete nepřeberné množství. Tam mi vždy něco v košíku přistane.. Některé jsou lepší, jiné horší.. Které za to ale rozhodně stojí jsou tato plátýnka. Růžová je s kaviárem, žlutá s bílkem a zelená s lanýžem, ale vesměs všechny fungují stejně a velmi obstojně. Plátýnka jsou pevná a na obličeji dobře drží, séra v nich je trochu víc, ale zas ne tolik, aby všude odkapávalo. Pleť je bezprostředně po sundání trochu ulepená, ale postupně se sérum vstřebá plně a pleť je pak hezky naducaná a hydratovaná. Baví mě a za tu cenu (cca 20 Kč) jsou vážně slušné!












Bublinková maska značky SkinBliss je také zajímavým kouskem. Po aplikaci černého plátýnka začíná sérum působit a postupně na plátýnku probublává, což celou dobu lechtá, ale je to vlastně hezký :D Na pleti bez potíží drží. Pleť po sundání oplachujete, takže žádný ulepený ani umaštěný obličej, ale pleť je hezky jemná a čistá. Svěžest se jí nezapře a klidně zase vezmu znovu, pokud ji v Actionu potkám. Stála také kolem dvacky.





 
V Actionu mne zaujala i maska s kávovým extraktem We Are Meant To Bean! od značky The Beauty Dept, která slibuje osvěžení a hydrataci. Plátýnko krásně sedlo a drželo vcelku slušně, maska byla akorát tak mokrá, aby pleť pořádně osvěžila, ale nikde to neteklo. Po použití tedy zůstala lehce umatlaná, ale cca po hodince už bylo po "trápení" a sérum se zvládlo víceméně vstřebat. Když nic jiného, tak pleť byla slušně nacucaná. Jen mě mrzí, že po kávě moc nevoněla, na to jsem se těšila :D No nebylo to nejhorší, ale na druhou stranu zas ani žádná hitparáda..







Kterou ale už znovu nevezmu je tato Hydrogelová maska Lavender Petal, opět od The Beauty Dept. Hydrogelové masky mám ráda, protože jsou parádně osvěžující a vypínací a nebývají tak přehnaně mokré, ale tato mě nebavila. Za prvé, hydrogelové plátýnko bylo neuvěřitelně slabé, že se mi už při aplikaci (a to jsem se fakt snažila být opatrná) roztrhlo. Zároveň bylo tak suché, že celkem špatně drželo, takže se mi několikrát za tu čtvrt hodinu stalo, že se odchlíplo.. No a hydratace díky nedostatku séra také nic moc. Ani to osvěžení nebylo nijak zásadní.. Nevím, vůbec mě nezaujala a to jsem se na ní těšila asi nejvíc. Plus má akorát za příjemnou levandulovou parfemaci. To já můžu! Ale jinak sáhněte v Actionu spíše po té zlaté hydrogelové, ta je boží! ;) 







Maska Seoul Girl's od Skin79 by mohla být k sehnání v drogériích Rossmann, stejně jako spousta dalších masek této značky. Tato vitalizační maska příjemně pleť osvěží a povzbudí, zároveň ji hezky zhydratuje. Plátýnko dobře sedne na obličej, séra tam je hodně, takže se to přilípne a drží, ale také trochu i odkape. Po sundání je však pleť krásně nacucaná a zároveň nezůstává umaštěná ani ulepená. Za mě dobrý a klidně bych ji brala znovu. 







Posledním dnešním přírůstkem je maska Korean Heritage Artemisia od značky Korika. Masky Korika jsou velmi slavné a oblíbené ve světě, takže na tuto zklidňující s fermentovaným extraktem ze sóji jsem byla hodně zvědavá. A asi jsou oblíbené oprávněně, protože byla úžasná! Maska sice měla trochu silnější a větší plátýnko, ale celkem drželo. Séra bylo tak akorát, aby nikde nestékalo. Pleť byla krásně osvěžená a hlavně.. po použití perfektně hydratovaná (fakt jsem si ji dávala asi po dvou týdnech, kdy jsem měla pleť už hodně unavenou a suchou). A navíc byla tak krásně jemná a hebká! Bez ulepení a umaštění.. Tohle mě fakt moc bavilo a pleť si to užila na 110%! Jediné mínus je její parfemace, má takovou "kořenovou" zemitou vůni, která není úplně nic moc..






Tak snad jste si dnešní maskování užili.. Mám tu ještě v zásobě pár dalších kousků, ale ty si představíme zase příště, ať toho na vás není moc najednou :D

Máte s některou zkušenosti? Která vás zaujala?

6 komentářů:

  1. Tak na ty masky z Action mrknu. Měla jsem jen jednu, s krabem a ta nedělala nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně vím kterou a ta mi taky úplně nesedla :D Doporučuji vždy mrknout, kde byla vyrobena. Prodávají totiž masky z Evropy a ty nejsou nic moc a pak korejské a to už bývá o mnoho lepší :D

      Vymazat
  2. Ahoj Klárko, pěkná maskovací všehochuť. Já opět obdivuju ty tvoje zátišíčka na fotkách, vždy máš všechno nafocené tak hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) No snažím se, aby to vypadalo, ale občas už docházejí nápady! :D

      Vymazat
  3. Tentokrát nemám zkušenost s ani jednou maskou, vlastně teď marně lovím v paměti, kdy naposled jsem na obličeji měla nějakou masku, letos to určitě nebylo:-D Jak masky a relax s nimi miluji, tak se ze mě stává lajdák:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se pořád nemůžu nějak naladit na tu správnou (a hlavně pravidelnou) vlnu :D Teď se tedy už pár týdnů snažím, ale tohle je sbírka asi za posledního půl roku.. takže nic moc :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)