neděle 27. září 2020

Spotřebováno za srpen 2020

Krásný den vám přeji!

Tak já vám nevím, pořád jsem s videi v nějakém časovém skluzu.. Chybí nám ještě Spotřebováno, tak si ho dáme dnes, co říkáte? Zase se tu něco najde, ne že ne.. :)



Celkem 21 ks z toho několik jednorázových kousků jako masky, sůl do koupele a pár vzorečků aneb pořád snižuji jejich zásoby..



Tělový peeling s čokoládou - Avon - pokud sháníte jemnější tělový peeling, který můžete používat častěji nebo klidně denně, tak jste ho právě našli. Má krémový základ a v něm je menší množství zrníček, které nedrhnou, spíš jemně čistí. A hlavně úplně skvěle voní. Bože to je tak božská vůně čokolády, že bych nejraději ochutnala :D Celkem jsem si ho užívala, i když do peelingu, který vás pořádně vydrhne, má hodně daleko. Je to spíš pro takové jemné vyčištění. Hodnocení: 4/5.

Sprchový gel Tempting - Avon - hezká sladko-ovocná vůně, kombinace jahod a bílé čokolády mi připomíná marshmallow, což není špatný. Sprcháč jako takový je klasika - umyje, nevysušuje, lehce provoní pokožku i po mytí. Sprcháče z řady Naturals nejsou špatný. Hodnocení: 4/5.

Sůl do koupele Over The Cloud - Balea - limitovaná kolekce, která dokáže nalákat na obal. Stála sedmnáct kaček, takže i to láká ke koupi. Má ovocnou vůni manga a ananasu, která není špatná, ale je dost slabá, provoní jen lehce. Nadělá trochu pěny, ale jinak efekt nula nula nic. Vodu nezbarví, pokožku zjemní jen nepatrně, po koupeli cítit není. Znovu bych asi nekupovala, Isana je má lepší. Hodnocení: 2,5/5.




Hydratační tělový balzám Elastin & Kolagen - Soraya - moc zajímavý krém, který krásně voněl (připomínal mi Niveu Soft) a to po dlouhou dobu. Navíc je moc příjemný i v užívání - nelepící, nemastící, naopak se rychle vstřebá a zanechá jen hebkou, pružnou a vyživenou pokožku. Hodnocení: 5/5.

Jemné tělové mléko Tempting - Avon - další hodně příjemná záležitost. Tělové mléko je v kombinaci se sprcháčem skvělé, podpoří jeho vůni a krásně zhydratuje pokožku. Zároveň nijak nemastí ani nelepí, takže je to ideální volba pro letní teplé dny. Hodnocení: 4,5/5.

Eko-sprej Powered by Plants - Dove - má svá specifika, ale vypadalo to v prvních dnech celkem nadějně. Jenže nakonec to byla bída. Zajímavé na něm je, že sprej je jiný než je zvykem. Většinou se obsah při vystříknutí transformuje na pudr, který v podpaží ihned ulpívá a je suchý, ale tady tam stříkáte "vodu". Zasychá tedy také rychle, ale je to takové mokřejší. Voní po eukalyptu, což bylo v teplých dnech osvěžující. Štípal na oholeném či podrážděném podpaží. Ze začátku v prvních dnech se mi zdálo, že fungoval obstojně, zápach přehlušil a celkově pocení bylo pod kontrolou, ale čím déle jsem ho používala, tím horší mi přišel. Po pár dnech už jsem druhou hodinu od použití byla propocená a smradlavá.. Za mě ne. Hodnocní: 2/5. 




Lak na vlasy Taft Volume - Schwarzkopf - je mojí stálicí a kupuji jej zas a znovu pořád dokola. Není drahý, je dobře dostupný, vydrží i více než půl roku, příjemně voní a nedusí a dostatečně fixuje. Má pátý stupeň fixace, což jediné zkrotí moje vlasy, hlavně ty odstávající baby hair, které se jím snažím vždycky dostat pod kontrolu. Naprosto mi vyhovuje a víceméně žádné jiné nezkouším. Hodnocení: 5/5.

Čistící maska na vlasy - Yves Rocher - moc příjemný kousek, který odstranil od kořínků vlasů mastnotu a nečistoty. Aplikuje se před šamponem, což je na jednu stranu zajímavé, protože ten poté vlasy dočistí, na druhou stranu je to škoda, protože maska krásně voní. Účinek to ale má, vlasy jsou poté čistší a pomaleji se mastí. Hodnocení: 4/5.

Hydratační vegan šampon Baobab - BioElixire - nebyl špatný. Vlasy hezky hydratoval, byly jemné a lesklé, mastily se tak nějak normálně. Nezaujala mne akorát vůně, která byla taková dřevitější, ale z vlasů cítit nijak zvlášť nebyla, tak to nebyl žádný problém. A trochu více se vlasy cuchaly, to už občas s mojí délkou problém byl, takže doporučuji kondicionér ze stejné řady. Hodnocení: 3/5.




Hydratační krém s kolagenem a elastinem na den i noc - tenhle krém byl příjemným překvapením! Stojí ani ne stovku a přesto celkem úspěšně o pleť pečuje. Má sice zbytečně moc intenzivní vůni, ale dá se to zvládnout. Na den na mne byl hutnější než moje pleť potřebuje, ale na noc naprostý ideál. Nijak extrémně mastný není, ale vyživovat i tak zvládne! Za mě použitelný kousek. Hodnocení: 3,5/5.

Odličovací pleťový olej - LVLY - není to olej v pravém slova smyslu, spíš je to gelovo-olejová konzistence, která se po kontaktu s vodou mění na mléčnou emulzi. Mastné to nijak zvlášť není, jen natolik, aby pleť po opláchnutí zůstala jemná, lehce vyživená a bez pnutí. Zároveň ale vyčistí a odstraní zbytky make-upu a díky balení s pumpičkou je to praktická záležitost. Vůně je jemná a nevtíravá a mohl by sedět nejen sušší, ale i citlivé pleti. Hodnocení: 5/5.

Mikro-exfoliační pleťová pasta - Ziaja - hezky mátově voní, díky krémovějšímu základu není pleť vydrhnutá a napnutá, i přes hrubší zrníčka. Skvěle i hloubkově vyčistí a fakt mě neuvěřitelně bavila! Tuhle pastu jsem doma neměla naposledy :) Hodnocení: 5/5.

Tonizující jasmínová pleťová voda - Dermacol - poslední z trojky pleťových vod, které jsem od Dermacolu měla. Tahle přišla na řadu úplně naposledy, protože jasmín není úplně mým favoritem, ale svoji funkci splnila i přes ne úplně sympatickou parfemaci. Příjemně hydratuje a ve vedrech osvěží. Tyhle vody jsou fajn a v mé pečující rutině našly své místo. Hodnocení: 4/5.




Slice Mask Sheet Watermelon - Kocostar - o té se chci v plánovaném článku ještě rozpovídat. Jsou dost známé a asi i oblíbené, i když já trochu nevím proč. Nejedná se o klasické plátýnko vcelku, ale o kolečka, která si dáte na obličej dle potřeby, což je na jednu stranu fajn, na druhou zas nemáte ucelenou péči. Na obličeji drží, voní po melounu, ale výsledek je za mě dost slabý. Hodnocení: 2,5/5.

Plátýnková maska Love Melon - Balea - tahle mne bohužel taky neoslovila. Plátýnko je sice přijatelné a na obličej se dá hezky srovnat, nacucaná je také tak akorát a voní svěže po melounu (i když trochu uměle), ale výsledek nula nula nic. Hydratace velmi slabá. Hodnocení: 2,5/5.

Plátýnková maska Mango Slush - Balea - a do třetice ani tahle mne neoslovila. Tohle plátýnko bylo obrovské, neforemné a tlusté. Séra strašně moc, že to stékalo a kapalo všude. Vůně hrozně umělá. Sérum ulepené i po sundání a vklepání a hydratace velmi průměrná. Znovu ne, děkuji. Hodnocení: 2/5.

Plátýnková maska Copacabana - Balea - za to tahle je velmi povedená! Nechápu, že jedna značka může mít mezi podobným typem výrobků takové rozdíly, ale tahle je nejen úžasně voňavá, ale také fakt skvěle funguje. Sérum je mléčné, po sundání masky se snadno vklepá a po pár minutách, kdy lehce může lepit, se plně vstřebá. A pleť je krásně nacuclá a jemná, hydratovaná na pěknou chvíli. Hodnocení: 4/5.

Krémová maska Kaktus - Balea - tato maska je z té základní řady za 12,90 Kč a nebylo to špatný. Fajn je balení na dvě použití. Byla krémová, velká část se do pleti vstřebala, takže ji hezky vyživila, zbytek se otřel. Hezky jemně voněla. Hodnocení: 3,5/5.

+ polštářky na oční okolí a vzorek noční masky Vichy



Čistič štětců - Ebelin - tenhle kousek jsem dlouhé roky milovala a tento na fotce je asi třetím balením minimálně. Roky jsem ho používala a kupovala, protože nečistoty ze štětce dostane celkem úspěšně. Jediné štětce, na které nemá, jsou ty na make-up. ALE, po několikátém balení jsem zjistila, že dává zabrat štětcům s přírodními štětinami a ty časem začnou být nepříjemně pichlavé. Pravděpodobně alkohol, který obsahuje, je vysušuje. Takže jsem jej poslední roky používala už jen jako nouzovku a nakonec jsem zjistila, že mi tu jen leží a je už asi rok prošlý.. Znovu tedy asi nemá cenu jej kupovat. Hodnocení: 2,5/5.

Řasenka Xpress Volume Aqua - Gabriella Salvete - tahle řasenka je u mne doma také poněkolikáté. Kdysi mi udělala jedny z nejkrásnějších řas, ale toto poslední balení mne spíš zklamalo. Nevím, zda se něco změnilo u ní nebo je to mými tragickými řasami v tuto chvíli, ale tentokrát to nebylo ono. Řasy sice prodloužila jako vždy a i celkem dobře oddělila, ale dělala hrudky, což nechápu, čím to a navíc extrémně rychle vyschla. Měla jsem ji otevřenou sotva měsíc. To je nějak málo.. Tak úplně nevím ani jak zhodnotit.. 

Tak a jsme opět na konci našeho povídání o prázdných obalech a uvidíme se u dalšího dílu zase za měsíc..

Znáte něco z toho? Máte s něčím zkušenosti?

12 komentářů:

  1. Já naopak to plátýnko od Balei Mango měla docela suché a hned se odchlipovalo :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně to teklo všude, ale odchlipovalo se taky, páč mi bylo hrozně velký :D :-/

      Vymazat
  2. Znám čistič štětců Ebelin, nepoužívám ho často, spíš když není zbytí a zapomenu nebo nemám čas vyčistit štětce klasicky, ale po ruce ho musím mít pořád.
    Masky od Baley už ani nekupuji, asi jsem neměla šťastnou ruku, ale ještě žádná z těch, co jsem měla mě nijak nenadchla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, on asi občas neublíží, ale já je jeden čas používala pořád a některé štětce na to dojely :D A od té doby, co mám mýdlo na štětce, už mě to víc baví pravidelně peru, tak mi tohle doma jen leželo :-/ :D Já po maskách Balea sáhnu jen sem tam, když se mi nějaká limitka zalíbí, jinak je už taky moc nekupuji.. dobrá je tak jedna z deseti :D

      Vymazat
  3. Vyzkoušený mám jenom čistič štětců, ale nepoužívám ho často a navíc mám jen samé štětce s umělými štětinami. Ale po melounové masce jsem pokukovala, tak mě ani nemrzí, že jsem ji nevzala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balea masky nic moc, občas se najde nějaká fajn, ale je to tak jedna z deseti :D

      Vymazat
  4. Nejvíce mne zaujaly ty Balea masky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tam stojí za vyzkoušení akorát ta Copacabana, jinak nic moc :D :-/

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Tak třeba příště :D Však víš, jak u mě se to střídá :D

      Vymazat
  6. Ahoj Klárko, tak tělový peeling od Avonu jsem měla taky - spokojenost, mým potřebám vyhovoval. Nalákala jsi mě ovšem na čistící vlasovou masku od YR. ☺ Krásný den přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maska je fajn, ale na ten jejich peeling na vlasy mrkni, ten je ještě lepší! ;) :D Budu určitě objednávat, stojí za to!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)