neděle 18. listopadu 2018

Vypáleno VI.

Krásný den přeji!

Netrvalo to dlouho a máme tu další Vypáleno. No nedivte se, svíčková sezóna začala! U mne tedy běží nonstop celoročně, ale v těchto sychravých dnech si to užívám o 100% víc! Takže to u mě vypadá následovně: přijdu domů a pálím! :D Svíčky nám doma hoří téměř nonstop, ale já to prostě miluju! Není pro mě nic příjemnějšího než provoněný byt a uklidňující světlo svíčky :)


Pojďme tedy mrknout na vypálence posledních měsíců. Budou tu jak hřejivější podzimní vůně, tak ještě pozůstatky z léta. Něco od Yankee Candle a pár kousků i od Heart & Home. Tak jdeme na to.


Prvním podzimním adeptem pro mě byl vosk Amber Moon. Ambru miluju, takže hádáte správně, že tenhle vosk se mi líbil. Je to taková teplá, jemně kořeněná - orientálnější vůně. Jestli se nepletu, tak už je tenhle kousek nějakou chvíli vyřazen z prodeje. Je to škoda, je to fakt příjemná, relaxační vůně. Překvapením však byla jeho slabost. Čekala jsem silnou vůni, která protáhne celý byt a bude vonět dlouhé hodiny, ale opak byl pravdou. Voněl poměrně slabě a po jedné svíčce jsem přidávala po čtvrtkách. Možná za to může i fakt, že jsem ho tu měla poměrně dlouho, takže mohl být i trochu vyvoněný, ale to nemohu určitě s jistotou. 


Další nedávno vypálenou byla vůně Vibrant Saffron. Jestli si dobře vzpomínám, tak tohle byla loňská podzimní novinka. Jo, opět teplá, lehce kořeněná vůně, která se hodí pro večery zachumlané v teplé dece a s knížkou v ruce. Pálila jsem po kouscích, protože se rozvoněla dost rychle a intenzivně po celém pokoji. Celkem vosk zvládl minimálně osm svíček, takže vážně držák. Za mě povedená vůně a příjemné překvapení.


Mezi překvapivé vůně se zařadila i Black Plum Blossom. Jak na květinové a sladké nejsem, tak tahle mě bavila! Není totiž vyloženě vlezlá a přeslazená, je tak akorát. Stačilo pálit po čtvrtkách, z počátku byla intenzivní, ale výdrž intenzity jen na jednu svíčku, takže mi poměrně rychle vosk zmizel. Ideální na jaro/podzim a řadí se do kategorie "znovu by mi nevadila".


Posledním podzimnějším voskem tu mám Peach Cobbler. Vůbec si nevybavuji, že bych tuto vůni zaznamenala u nás, takže jsem ji objednávala přes bazárek. Je to sladká ovocno-koláčová vůně, což já obvykle vážně zbožňuji. Ale v téhle variantě mě to nijak neuchvátilo. Upřímně, teď po pár dnech od jejího vypálení si tu vůni prostě pořádně nevybavím, takže nic, co bych musela mít nutně znovu. Pálila jsem po čtvrtinách, která taky vydržela voně sotva jednu svíčku, takže vypáleno bylo hodně rychle. Ale plus ještě za tu oranžovou barvu, to se mi líbilo. Ty barevný vosky a etikety mě prostě baví stejně jako vůně :D


O téhle krásce jsem vám už psala na soc. sítích. Citrusové vůně nemusím a limetku jako takovou už vůbec ne, ale teda tohle! To je vážně pecka! Vanilla Lime je kombinací vanilky a limetky a dohromady to dává sladkou, dezertní vůni. Díky té vanilce je limetka hodně zjemněná a neskutečně mě tato vůně bavila. Je svěží a zároveň sladká a teplá. Provoněla intenzivně během krátké chvíle, voněla dlouho - taky přibližně 8 svíček. Adept na znovu-pořízení.


Jestli čekáte, že jsem tuhle vůni pálila ještě za teplého počasí, tak jste na omylu :D Tohle byl můj poslední vypálenec. U mě to totiž funguje jinak. Žádný, že v létě používám jen svěží květinové a ovocné vůně a na podzim a v zimě zásadně teplé. Já to musím střídat. A posledně jsem dostala chuť právě na tohle kokosové osvěžení - Coconut Splash. Rozhodně kokosová vůně, ale trochu zvláštní. Řekla bych "naředěná" a něčím šmrncnutá, že je trochu silnější a květinovější, než bych u kokosu čekala. Z počátku velmi silná až agresivní, takže jsem pálila po chvilkách. Po jedné svíčce už je příjemně umírněná, po druhé svíčce jsem přihazovala další čtvrtku. Celkem tedy zvládla bez potíží osm svíček. Příjemná je, ale srdcovka se z ní bohužel nestala.



Vůně Středozemí voní jako větrný den na pláži. Je z ní cítit sůl, moře, voda.. Je dokonale osvěžující. Aspoň na chvíli jsem letos pocítila moře :D Vosk jsem rozdělovala na pět dílků, každý mi vydržel dvě svíčky, takže výdrž slušná. Přičemž první svíčka vždy dost intenzivní, takže jsem pálila z počátku jen po troškách. Povedená vůně. Jen pozor, vosky H&H jsou mazlavější a nedají se drobit, to za prvé a za druhé mají trochu tendence se přepalovat. Ke konci už prostě nevoní stejně, takže je třeba vědět, kdy to stačí :) Zase ale plus rozhodně za sójový vosk!



A jestli se mi líbila předchozí vůně, tak tuhle jsem si zamilovala! Dotek tropického ráje je krásná, sladká, ovocná vůně. Prostě tropické ovoce - tipovala bych to na mango, maracuju a podobné slaďárny. Je vážně luxusní, takže pokud máte ovocné vůně rádi, určitě omrkněte. Zvládla bez potíží také těch 7 - 8 svíček. Z počátku hodně usedavá, intenzivní, takže jsem pálila po pětinách a po krátkých chvílích. Opět i tady pozor, po delší době pálení se také přepaluje. 


Od vosků se postupně dostáváme ke svíčkám. Prvně tu mám malou svíčku v mističce od Heart & Home, kterou jsem dostala od ségry. Vůně Švestka a pomerančový květ se mi skvěle hodila k babímu létu. Byla trochu sladká a trochu květinově "podzimní". Na to, že se jednalo o malou svíčku, tak i docela hezky a silně voněla. Voskům se to nevyrovnalo, ale na kalíškovou svíčku hodně dobré. Navíc vydržela hořet dlouho, tipuji tak 15 hodin pálení minimálně. Cena je do 100 Kč určitě a seženete v Albi v různých variantách :)


A na závěr tu máme jednu raritku z dílny YC a to Trio candle. Dostala jsem ji dárkem od úžasné Magdy, která žije v USA a tyhle skvosty jsou tam k dostání běžně :) Trio bylo kombinací letních vůní Watermelon Days, White Sands a Harbor Breeze. Už podle názvu je jasné, že šlo o svěží a jemné vůně. A v podstatě víc vám k těm vůním říct nezvládnu. První - červená (melounová) byla ještě jakž takž intenzivní a rozpoznatelná, i když poměrně slabá, ale další už identifikovat nešlo, jelikož se vosky začaly tavením mísit a nevynikla tak pořádně žádná. Navíc vůně byla fakt dost slabá, že ani tu jednu menší místnost provonět pořádně nezvládla.. Podívaná pěkná, ale toť vše. Škoda. 

Tak a tím pro dnešek končíme.. Ale ničeho bych se nebála, nebude to dlouho trvat a sejdeme se u pokračování... Pálím jako ďas.. :D

Máme nějaké oblíbence společné? Jaká je vaše oblíbená podzimní vůně? :)

8 komentářů:

  1. Nevím, jestli se hodí na podzim, ale já mám strašně ráda vůni Tropical jungle. S tou vůní peach cobber mám stejnou zkušenost, taky mě moc neoslovila.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu tady mám taky, tak že by adept na další pálení..? :)

      Vymazat
  2. Já si říkala, jaktože mi ten vosk Peach Cobbler nic neříká a ono je to asi tím, jak říkáš, že se u nás neprodává. Coconut Splash mně taky za srdce nijak nechytil a souhlasit musím s Vanilla Lime, limetka je mi protivná, ale takhle v kombinaci s vanilkou, to je paráda:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :) Víc takových super kombinací s limetkou a snad mi přestane i vadit! :D

      Vymazat
  3. Vanilla Lime jsem měla a byla jsem velmi mile překvapena, fakt krásná vůně. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nás je víc! :) Já jsem ji dlouho odkládala a fakt si teď akorát nadávám, je perfektní! :)

      Vymazat
  4. Ten vosk Peach Cobbler musím zkusit, i když trošku váhám, když si ty jeho vůni nevybavuješ. Ale, co musím zkusit určitě je ten kokos. Já milovnice kokosu se teď stydím, že jsem ho ještě nevyzkoušela :D

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když oni teď těch kokosových vůní měli nějak víc :D Já se v nich upřímně už úplně ztrácím! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)